Waltertová vyhrála posedmé v řadě a v Lausanne si zahraje první čtvrtfinále turnaje WTA

14. 7. 2022, 12:24
Aktuality 1
WTA LAUSANNE - Simona Waltertová tři dny po životním triumfu v Amstelveenu a den po nejcennějším skalpu Collinsové přidala už sedmou výhru v řadě. Na domácí antuce v Lausanne 21letá Švýcarka porazila 6-1 5-7 6-4 Španělku Cristinu Bucsaovou a poprvé postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA.
Profily hráčů
S. Waltertová (Ladies Lausanne Open)

Simona Waltertová v neděli v nizozemském Amstelveenu vyhrála antukový turnaj ITF W60 a získala nejcennější titul. V úterý si na domácí antuce v Lausanne připsala proti světové sedmičce Danielle Collinsové životní skalp a ve středu na stejném kurtu vybojovala premiérový postup do čtvrtfinále podniku WTA.

21letá Švýcarka ve druhém kole porazila 6-1 5-7 6-4 španělskou kvalifikantku Cristinu Bucsaovou. Byl to zápas plný zvratů. Waltertová ve druhém setu po obratu z 0-3 na 5-4 zápas neuzavřela při svém servisu a rozhodnout musel třetí set.

V něm domácí hráčka začala brejkem, vzápětí prohrávala 1-3 a zanedlouho nepotvrdila brejk na 4-3. V deváté a desáté hře ale neztratila ani jeden fiftýn a nakonec přetahovanou strhla na svou stranu.

Waltertová hraje hlavní soutěž turnaje WTA potřetí v kariéře a opět díky divoké kartě v Lausanne. Ve světovém žebříčku si už zajistila premiérový posun do Top 150, nejhůře na 138. místo.

V pátečním premiérovém čtvrtfinále na okruhu WTA se Waltertová utká se Srbkou Olgou Danilovičovou, nebo Annou Kalinskou.

• WTA 250 LAUSANNE •
Švýcarsko, antuka, 251.750 dolarů
středeční výsledky (13. 07. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Jeanjeanová (Fr.) - Mariaová (Něm.) bez boje
• Dvouhra - 2. kolo •
Potapovová (Rus.) - Beguová (2-Rum.) 6-4 6-2
Sorribesová (4-Šp.) - Burelová (Fr.) 6-4 6-2
Waltertová (Švýc.) - Bucsaová (Šp.) 6-1 5-7 6-4
Martičová (Chorv.) - Andrejevová (Rus.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Copá je to za dcérénku?smile Mladá. Nadějná?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist