WTA by ráda novou sezonu odstartovala už 4. ledna mimo Austrálii

4. 12. 2020, 09:52
Aktuality 14
Nadcházející sezona na ženském tenisovém okruhu by se mohla rozjet už 4. ledna. Ovšem mimo australský kontinent, jelikož úvodní grandslam sezony Australian Open nejspíše čeká kvůli opatřením vlády a povinné 14denní karanténě start až 8. února. Informaci potvrdil šéf WTA Steve Simon.

Tenisový rok na ženském okruhu tak možná začne mimo australské Brisbane, novozélandský Auckland a čínský Shenzhen, které v posledních letech sloužily jako první generálky na Australian Open. Úvodní grandslam sezony měl odstartovat 18. ledna, ale vypadá to na posun o tři týdny až na 8. února, navíc se možná zruší kvalifikace.

To s největší pravděpodobností znamená, že se může hrát pouze od 4. do 10. ledna, tedy jeden týden, a poté čeká tenisty cesta do Austrálie a nejméně dvoutýdenní pauza, kterou stráví v povinné karanténě. Během ní budou moct alespoň trénovat, pokud bude výsledek testu na covid-19 negativní.

Australian Open ovšem stále nemá oficiální termín, pořadatelé pokračují v jednáních s australskou vládou. "Očekáváme, že Australian Open bude. Samozřejmě bude povinná karanténa, což nám komplikuje lednový měsíc. Proto momentálně hledáme nejlepší řešení, jak v týdnu od 4. do 10. ledna sezonu odstartovat jinde než v Austrálii," uvedl Steve Simon s tím, že rozhodnuto by mohlo být nejpozději v průběhu příštího týdne.

V prvním lednovém týdnu se určitě nebude hrát v novozélandském Aucklandu, tamní turnaj byl kvůli pandemii koronaviru s předstihem zrušen. Čína naopak už zase hostí mezinárodní sportovní akce, takže Shenzhen stoprocentně vyloučen není. Může se ovšem klidně hrát i v Evropě, protože hráčky budou mít na přesun do Austrálie dostatek času.

Po skončení povinné "australské karantény" by se mělo odehrát Australian Open plus možná nějaký turnaj a pak by se měl ženský tenisový okruh postupně vracet ke svému obvyklému turnajovému kalendáři. "Věřím, že nadcházející sezonu zahájíme v lednu, pak se na chvíli přesuneme do Austrálie a nakonec to bude skvělý rok," řekl Simon.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
paddy
kdo ještě neviděl... smile

autorovi: co ta chyba, Hujere, ve slově "histerka"! smile
to se nesmí stát ani jednou za 10 let smile

https://www.youtube.com/watch?v=rVWeT4hpO2c
Reagovat
FulnekUltras
nepotřebná matematika prý už dnes na školách jen otravuje - a humánní vzdělání je stále kvalitnější ;-)))
Reagovat
PetaM
Není nějaká výjimka, když třeba nejsou tak tvrdé hysterky? :D :D
Reagovat
blixa
Ale ne , to je jen nedoklep. Tazatel měl na mysli "hipsterky" ! smilesmile
Reagovat
Dobry-den
Nebylo by lepší tu Austrálii rovnou zrušit?. Místo toho se můžou hrát turnaje jinde, kde nemají taková debylní opatření zapotřebí... smilesmilesmile
Reagovat
tommr
určitě by to bylo lepší než se nechat od Australanů vydírat. Jenže uspořádat GS nejde ze dne na den na zelený louce a v dnešní nejistý době se do toho bohužel nikdo nepohrne a tak si Austrálie může diktovat podmínky ... smile
Reagovat
PetaM
IW se už několik let chvástá tím, že je tzv. Pátý GS ... No, klidně bych IW dal šanci se předvést, jestli to je pravda.
Reagovat
paddy
Možná bude třetí, když se příští rok dva nebudou hrát smile
Reagovat
tommr
konání IW v příštím roce je taky velice nejistý. Uvažuje se i o přesunu na podzim nebo o úplným zrušení ... smile
Reagovat
misa
Kdyby pustili hráče do Austrálie už v prosinci, tak se nemusí řešit žádné nové turnaje nebo nesmyslná dvoutýdenní pauza mezi turnaji. Asi zase nějaký úředník vytvořil tabulku termínů a přes to nejede vlak. Když hráči přijedou do země o pár týdnů později, tak se přece nic nezmění.
Reagovat
tommr
kvalifikace AO se nejspíš bude taky hrát mimo Austrálii:

Tennis Australia informed the players that the AusOpen qualifying will be played prior to January 15th in a different country. Middle East or LA are some of the options.
Reagovat
tommr
WTA sezóna by mohla začít i v Doha/Dubaji. Stejně se tam každoročně hraje ATP turnaj takže by pro pořadatele nemělo být rozšíření i o ženskou část takovej problém ...
Hlavně ale aby se už konečně někde začlo hrát. Na Australany bych moc nespoléhal. Ti jsou schopní při prvním výskytu nákazy u kohokoli všechno okamžitě zrušit ... smile
Reagovat
Mantra
když takhle, tak proč ne Indie? to je taková Mekka hygieny
Reagovat
Mantra
Ostrava smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist