Záhada absence Ósakaové vyřešena. Čtyřnásobná grandslamová šampionka je těhotná

11. 1. 2023, 19:15
Aktuality 28
Naomi Ósakaová je těhotná a přerušila kariéru. Bývalá světová jednička to oznámila na sociálních sítích spolu se snímky z ultrazvuku. Na kurty se plánuje vrátit v příštím roce. Čtyřnásobná grandslamová šampionka se už dříve odhlásila z Australian Open, přesný důvod ale dosud nebyl znám.
Profily hráčů
Naomi Ósakaová (© AFP)

Aktuálně 42. hráčka žebříčku WTA nehrála od září, kdy na domácím turnaji v Tokiu kvůli zdravotním problémům vzdala zápas druhého kola.

"Vím, že se mám v budoucnu na co těšit, a jedna z věcí, na něž se těším nejvíc, je, až bude moje dítě sledovat jeden z mých zápasů a někomu řekne: to je moje máma," uvedla pětadvacetiletá Ósakaová. "Rok 2023 pro mě bude plný nových lekcí a doufám, že se uvidíme ten příští, protože budu na Australian Open 2024," dodala.

Vítězka melbournského grandslamu z let 2019 a 2021 a US Open 2018 a 2020 se z tenisového dění stáhla už v roce 2021 kvůli psychickým potížím. Tehdy odstoupila z French Open po pozdvižení, které vyvolala svým rozhodnutím nemluvit s novináři. Vrátila se až na olympijských hrách, na kterých neuspěla, a později si opět vybrala dvouměsíční pauzu.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

28
Přidat komentář
turista
Tak hodně štěstí!
Reagovat
Patik
Je to tak trochu škoda že dve viacnásobné grandslamove víťazky ktoré mali potenciál nato zamiešať číslami v histórii tenisu sa "len tak" odoberú mimo šport žiť si šťastne v súkromnom živote..pre tento šport a brandžu určite obrovská strata..no pre ten skutočný život mimo kurt úplne ideálna doba a skvelé rozhodnutie.. Naomi som si kedysi obľúbil keď porazila serenu na US Open prišla mi ako skromne dievča ako skromna sampionka ktorá má pred sebou veľkú budúcnosť..postupom času ako peniaze pribúdali a jej meno a vplyv rástli sa mi tak nejak ako športovkyňa vzdialila..pravdepodobne je toto cele únik od toho všetkého s médiami.. Začať odznova vydať sa v živote iným smerom a zabudnúť nato co ju trápilo a obmedzovalo v tenise..prajem veľa zdravia.
Reagovat
makro99
no je fakt, že s trojicí Swiatek - Osaka - Barty by ta atraktivita WTA vypadala jinak...
Reagovat
Vlk-v-trave
Pro WTA (od zakonceni kariery Ash) ...mam pracovni nazev ---> "Zeny v prechodu":)
Reagovat
Vlk-v-trave
U tehle druhu clanku se opakuje tradicne ten sam problem, ktery jsem vypozoroval, a to vetsina komentaru pod nimi:)

No...Naomi, tak min. rok pauza, a kdo vi... snad jeste pinkne na kurtu...:)

...asi nebude vadit, ze mamca je trosku trestidlo, mozna bude aspon veselo v tom silenym svete, ktery nejen na tohoto potomka tady bude cekat za nekoli mesicu... to fakt a uprimne nejen pro tohoto malyho...Good Luck.

https://www.youtube.com/watch?v=MQL5zdEy-3k
Reagovat
George_Renel
To bude v pohodě. Poporodní hysterii si již vybrala.
Reagovat
Blondie
Gratuluju, pevne zdravi a spoustu radosti smile
Reagovat
aligo
Tak snad se zklidní a vrátí se se zdravím rozumem a ne s vykojeným mozkem smile to by byla teprve tragédie.

Jinak samozřejmě hodně štěstí a zdravé miminko.
Reagovat
Drzymalski
Tak určitě. Ať se vrátí s obojím. Se zdravím i se zdravým rozumem. smile Děcka! Dávejte vy v té škole pozor!
Reagovat
smazaný uživatel
Vybavené :)

Velmi netradičné mať dieťa v 25 pre ženu tenistku. Ale prečo nie. A ak by sa aj nedokázala po porode plnohodnotne vrátiť, už teraz vyhrala viac, alebo približne rovnako ako celé štartové pole pre žensku sutaz pre AO23.
Reagovat
paddy
jako z patikova kraje smile
Reagovat
smazaný uživatel
Tak predsa len to má aspoň jedna hráčka v hlave (ne)zrovnané.

Nech žije Patik.
Reagovat
Pe3k
Co ti Patik takového udělal?

Jo už vím, poznal tě pod jednou z tvojich 5 přezdívek a ta si se musel vydávat za ženu smile
Reagovat
smazaný uživatel
Tomu ver kamoško, skoro som zabudol, ako si sa v tomto prípade kolosálne ponížil a na kolenách si prosil ostatných, aby ti uverili, že Ondrej je Forehand.

A vieš prečo som na to skoro zabudol?

Ty sa ponižuješ denne, človeku sa to zlieva, prosťáček :)
Reagovat
Pe3k
Kapesníček?
Reagovat
Nola
prave naopak, je v idealnom veku, ak by nerobila sport, nkto sa nad tym nepozastavi.... ze to dvaja "gynekologovia" a "odbornici na rodicovstvo" na TP rozporuju a tvaria sa, ze rozumenuju zenskemu telu nie je nic pre tieto dve zname existencie neobvykle :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, bežná žena práve skončila vysokú školu, ako hovoríš, ideálny vek na dieťa, najmä v dnešnej dobe :)
Reagovat
Nola
vidim, ze si odbornik, skoda stracat cas..... bavime sa o bohatej sportovkyni a nie o tvojej panej, asi si ju nezabezpecil, ked rodila po tridsiatke :D
Reagovat
Nola
poznam take pary, ked dvaja robia karieru a dieta cumi do vsetkych vymozenosti dnesnej doby, lebo nemaju nam cas..... ak ste obaja lekari /co sa pri tvojej navsteve tohto fora vylucuje/ tak by som to este chapala....
Reagovat
paddy
Průměrný věk prvorodiček v Německu je nyní 30 let, v ČR 29 let a minimum tenistek rodí před třicítkou v dnešní době

To je statistika smile

Kdyby Osaka nebyla sportovkyně, pak by záleželo na vzdělání. Na VŠ bych ji rozhodně netipoval.

Např VŠ ženy v 25 letech mají těsně po škole a věř nebo ne, minimum z nich chce jít na mateřskou a rodí většinou po 30.
Reagovat
Nola
ty si uz rodil? :D rodicovska dovolenka by ti prospela, ty hladac pozornosti..... si myslis, ze nepoznam statistiky? ja pisem o idealnom veku, mladi si uzivaju, nechcu deti, vysokoskolsky vzdelane zeny rodia pomaly pred 40-tkou, preto ten priemer.... v sesdesiatke budu mat vysokoskolaka a ten generacny rozdiel ti poviem nebude ziadna slast.....
Reagovat
vavrinec
Osaka absolvovala jakousi americkou, dejme tomu obdobu naší střední školy a pak už jen tenisové akademie.
Reagovat
paddy
ono je také otázka, zda to bylo plánované

někteří řeknou - měla názor (možná nečekaně) smile
Reagovat
Patik
Hovoriť za milióny žien co chcú a co nechcú ake maju v živote plány a ambície ci chcú alebo nechcú ísť na materskú bez urážky ale čo my o tom vieme..? Nič. Ľudia sú rozni majú rôzne životy rôzne problémy rôzne finančné situácie a postoje v živote niektorí ľudia sú nútení dospieť skôr ako ti ostatní..ci si spraví dieťa v 20 alebo v 30 rokoch je to každého osobná vec a ostatných je do toho prd..to ze si spravíš dieťa v 35ke ta ešte nerobí lepším otcom ako niekto kto si ho spraví 25ke.
Reagovat
paddy
To je prostý závěr ze statistiky

Pokud je někdo statisticky často na síti, tak podobně můžeš říct, co my víme, jestli rád chodí na síť smile
Reagovat
Patik
To je trosku rozdiel by som povedal..tak trebárs 29 rokov v ČR je priemer ak je vzorka celý národ tak vklude milión žien môže rodiť v 25..a milión v 35 co nám to napovie.. Nič.
Reagovat
smazaný uživatel
Sme v klude, zabezpečení, na dcérin tenis platím viac, jak ostatní na bývanie a to má len 8 :)

Sama si písala "ak by nebola tenistka". A v tomto smere bol ak moj komentár. A zrazu sa chceš silou mocou vrátiť k tomu, že ona je tenistka. Nolka, Nolka. Daj si Gymko, budeš viac v pohode.
Reagovat
Blondie
smile

Hlavně ať jsou všichni šťastní :) a zdraví!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist