Zastesklo se po tenisu? Šafářová si ve Francii zahraje na turnaji ITF, pět let po posledním zápasu

2. 10. 2023, 21:48
Aktuality 12
Lucie Šafářová (36) se pět let po svém posledním singlovém zápasu a následném porodu dvou dětí představí na halovém turnaji ITF W25 ve francouzské Remeši. Bývalá světová pětka a finalistka Roland Garros si zahraje dvouhru i čtyřhru po boku své neteře Emmy Dvořáčkové, které předává své zkušenosti.
Lucie Šafářová (© Profimedia)

Lucie Šafářová ve dvouhře vyhrála sedm turnajů WTA, v roce 2015 si zahrála finále na Roland Garros a ve světovém žebříčku vyšplhala na 5. místo.

Ve čtyřhře byla dokonce světovou jedničkou, když po boku americké kamarádky Bethanie Mattekové-Sandsové získala pět grandslamových trofejí a společně si v roce 2016 zahrály finále na Turnaji mistryň v Singapuru. Brněnská rodačka je také čtyřnásobnou vítězkou Fed Cupu.

Její kariéru ale brzdily časté zdravotní potíže a v září 2018 v kanadském Québecu odehrála svůj poslední singlový zápas. Rozhodla se kariéru ukončit, jenže zranění oddalovalo i její definitivní rozlučku. Tu absolvovala až na French Open 2019 'pouze' ve čtyřhře po boku Slovenky Dominiky Cibulkové v době, kdy už byla těhotná.

Ve 32 letech s tenisem skončila a v prosinci 2019 se s hokejistou Tomášem Plekancem radovali z narození dcery Leontýny. O necelé dva roky později vstoupili do manželství a v květnu 2022 jim začal dělat radost i syn Oliver.

I když se naplno věnovala rodině, na tenis nezanevřela a s tenisovým rozvojem pomáhá svým neteřím Emmě a Anně. A právě s jednou z nich je nyní na halovém turnaji ITF W25 ve francouzském Remeši, kde nepůsobí jen v roli trenérského doprovodu.

Šestatřicetiletá Šafářová si s neteří Emmou Dvořáčkovou zahraje čtyřhru a od pořadatelů dokonce dostala divokou kartu do dvouhry. V té se v úvodním kole utká s domácí teenagerkou Yaroslavou Bartashevichovou a pokud by ji porazila, mohla by si zahrát s bývalou 23. hráčkou světa Monou Bartelovou z Německa.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Frick
https://www.tenisportal.cz/detail-zapasu/?id=2469397

Dokáže ex-hráčka TOP 5 v 36,5 letech, poté, co nehraje profi tenis asi 5 let a zřejmě jen rekreačně cvičí a rekreačně si pinkne s Plekym nebo 17 letou neteří..... porazit 18 letou holku, co se nikdy nedostala ani do TOP 750....?
Reagovat
Frick
Je v Lucemburku turnaj veteránek (Puig, Hanťa, Clijsters, Petković, Parmentier, Minella, LUCKA), tak se asi na něj chce připravit.

https://www.instagram.com/p/CxYZ-WEtVDp/
Reagovat
misa
Doufám, že bude stream, abych si mohl po letech zavzpomínat smile
Reagovat
d@ve
Jj, melancholické vzpomínky.. smile
Reagovat
lenka258
bohužel nikde jsem ho zatím nenašla :(
Reagovat
misa
Na stránkách ITF přenos není, takže asi nic :(
Reagovat
Nenela
Taky marne hledam smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak debl s neteří bude vtipný každopádně a 1.kolo by to chtělo vyhrát, prože s Móňou se zná dobře ze Stromovkysmile Asi je to takový malý testík anebo jen výlet kvůli neteři. Realitu budou znát asi jen lidi z blízkého okolí.

Tak jako tak, Lucce hodně štěstí!smile
Reagovat
com
Wozniacke prvni turnaj po materske byl Montreal, kde v prvnim kole dostala zhruba 12 000 dolaru..

Safarova-Plekancova dostane kolik? smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jakto, žes to nezjistil?smile Aha, tak vysokou matiku jste ve škole ještě nebrali.smile
Reagovat
Kandinsky1
Dostane balík ... plínek.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist