Zraněná Muchová: Start na US Open? Dělám pro to maximum

25. 8. 2021, 11:49
Aktuality 20
Karolína Muchová doufá, že se dá dohromady, aby mohla od příštího týdne startovat na US Open. Česká hráčka minulý týden nedohrála osmifinále na turnaji v Cincinnati a nyní už se v New Yorku léčí i za pomoci kryoterapie.
Profily hráčů
Karolína Muchová (© usopen.org)

Muchová skrečovala ve čtvrtek osmifinále s olympijskou vítězkou Belindou Bencicovou ze Švýcarska. "Břišní sval se mi začal ozývat už během zápasu druhého kola. Pak v zápase s Belindou se to začalo zhoršovat a nechtěla jsem před blížícím se US Open riskovat vážnější zranění," uvedla pro ČTK letošní semifinalistka Australian Open Muchová.

Právě v Melbourne si Muchová v únoru břišní sval natrhla a problém se jí vrací. Po Cincinnati podstoupila vyšetření, které odhalilo u čtyřiadvacáté hráčky světa zánět.

"Dostala jsem prášky, chodím na kryoterapie. Dělám maximum pro to, aby se tělo dalo do pořádku a byla jsem připravena na poslední grandslam sezony," řekla pětadvacetiletá olomoucká rodačka, jež si včera v New Yorku zatrénovala společně s Karolínou Plíškovou.

V Cincinnati měla z českých hráček zdravotní problémy i Petra Kvitová. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu nedohrála čtvrtfinále s Němkou Angelique Kerberovou kvůli žaludečním a střevním problémům, které ji provázely celý turnaj.

US Open startuje zápasy prvního kola v pondělí. Soupeřky se tenistky dozvědí v pátek. V hlavní soutěži jsou z Češek také Karolína Plíšková, Barbora Krejčíková, Markéta Vondroušová, Marie Bouzková, Kateřina Siniaková a Tereza Martincová. Z kvalifikace může postoupit ještě Kristýna Plíšková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

20
Přidat komentář
paddy
místní ho ukamenují smile

prostá logika vypadá takto:
QF-F běžného turnaje se standardně hraje pá-ne, takže to je 6 zápasů ve 3 dnech za sebou

i nositel Nobelovy ceny za matematiku nevymyslí nic lepšího než 2 zápasy za den smile

https://sport.aktualne.cz/tenis/krivda-poradatelu-krejcikova-se-pretezuje-sama-musi-si-vybra/r~11d8184e04fe11ecad06ac1f6b220ee8/?utm_source=centrumHP&utm_medium=sportbox&utm_term=position-3&utm_campaign=Sport
Reagovat
EllNino
Souhlas, ač Wilandera nemusím
Reagovat
Jon61
Zejména jeho prognózy jsou často mimo mísu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To nejsou prognózy ale uřknutísmile
Reagovat
Fandina
Až na to, že Bára hrála 6 zápasů ve dvou dnech, takže i Nositel Nobelovy ceny těžko vymyslí aby se to na jeden den vyšlo na tři.
Reagovat
darek.vrana
Kdy hrála 6 zápasů ve dvou dnech? Vím, že o tom mluvila, ale já si nevybavuju, že by hrála dva zápasy singlu v jeden den.
Reagovat
horska.kraslice
Podle záznamů hrála ve dnech 19.8. a 20.8. celkem 6 zápasů (19.8. dva ve dvouhře a jeden ve čtyřhře, 20.8. jeden ve dvouhře a dva ve čtyřhře).
Reagovat
darek.vrana
Teď na to taky koukám. Já si ale pamatuju, že jsem se díval každý den na jeden zápas, akorát jednou to bylo už v noci, tak proto se to vešlo do 48 hodin. Ale ty singly byly každý den jeden, vždycky se mezitím vyspala:).
Reagovat
horska.kraslice
No, já mám kvůli tomu časovému posunu v tom taky zmatek.
Reagovat
paddy
tato fáma asi pochází z nadpisu článku a Fandina jim to sežrala i s navijákem

ale víme, že nikdo z nás tomu nerozumí smile

každý z nás sní 3 obědy během 48 hodin, což jsou 3 poledne ve 3 dnech smile

data jsou stejná jen díky časovému posunu (v Evropě to bylo po půlnoci a pak ve 20h)

hrála 2 zápasy 3 dny po sobě

https://www.idnes.cz/sport/tenis/barbora-krejcikova-cincinnati-ctvrtfinale-bartyova-rozpis-zapasu-unava.A210821_143228_tenis_ikuc
Reagovat
Fandina
Odůvodnit, že někdo za 48 hodin hrál 6 zápasů časovým posunem, to mě pobavilo.
Reagovat
paddy
co se s tím tolik piplají smile

(Robocop) Djokovič to v Austrálii doléčil během volného dne, a pak ještě získal titul smile smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Námitka!smile Joker má kouzelníkasmile
Reagovat
blixa
Serenka se nám pro zranění odhlásila z USO. Už se jí to krátí, holce. Sojčí asi bude smutný smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nemá fandit monstrusmile
Krakatice by slupla sojku jak malinu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No nevím, ale řekl bych, že s dírou ve svalu toho moc nenadělá...smile I když věřím, že se snaží.
Reagovat
com
jedna dira navic se ztrati smilesmile
Reagovat
tommr
záleží na tom jak vážný to zranění je. Pokud v Cinci odstoupila jen preventivně tak by určitou šanci mohla mít. Pokud je to zranění ale v podobným rozsahu jako bylo v Austrálii tak se zase může odrovnat na několik měsíců ...
Reagovat
Petr_Fisk
Táhne se jí to už řadu měsíců.
Bohužel to začíná vypadat tak, že pokud to chce opravdu kvalitně zahojit, tak by měla raději "odpískat" zbytek sezóny a být zdravá na lednové AO.
Takhle si to jenom dál zhoršuje.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Být to na mně, tak taky řeknu, ať se dá dokupy na AO. Jenže pro hráčku v jejím věku určitě není jednoduché odpískat GS. Když třeba i cítí šanci na pár kol...
Každopádně je to mizérie, ale taky to někdo z týmu nejspíš prokaučovalsmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist