Zverev ve čtvrtfinále French Open zastavil rozjetého Alcaraze

31. 5. 2022, 22:38
Aktuality 22
FRENCH OPEN - Alexander Zverev na French Open zdolal 6-4 6-4 4-6 7-6 čtrnáct zápasů neporaženého španělského teenagera Carlose Alcaraze, oplatil mu debakl z nedávného finále v Madridu a postupem do semifinále vyrovnal své pařížské maximum z loňské sezony. O druhé grandslamové finále si 25letý Němec zahraje s Rafaelem Nadalem.
Alexander Zverev (© AFP)

Alexander Zverev od triumfu na loňském Turnaji mistrů nezískal ani jeden titul. V posledních týdnech není v optimální psychické pohodě a na French Open už ve druhém kole otáčel proti Sebastiánu Báezovi ze stavu 0-2 na sety a odvracet muset i mečbol.

Ale přežil a v dnešním čtvrtfinále zaznamenal teprve třetí letošní výhru nad hráčem Top 10 a připsal jeden z nejcennějších skalpů sezony. Vyřadit dokázal vítěze čtyř letošních turnajů a 14 zápasů neporaženého Carlose Alcaraze, kterého zdolal 6-4 6-4 4-6 7-6 a oplatil mu tři týdny starý debakl z finále turnaje Masters 1000 v Madridu.

Pětadvacetiletý Němec se mohl v dramatickém utkání opřít o výtečný servis. Celkem přišel o své podání dvakrát, poprvé až ve třetím setu. Ve čtvrté sadě využil v tie-brejku za stavu 8-7 druhý mečbol v utkání.

"Věděl jsem, že musím předvést od začátku svůj absolutně nejlepší tenis. Jsem rád, že se mi to podařilo. Doufám, že stihnu tenhle turnaj vyhrát dřív, než tu pak začne vítězit on (Alcaraz). Je to neuvěřitelný hráč," řekl v rozhovoru na kurtu Zverev.

Alcaraz, který v tomto roce získal čtyři triumfy na okruhu ATP a patřil k favoritům turnaje, doplatil v utkání také na 56 nevynucených chyb. Na Roland Garros vylepšil své osobní maximum, kterým bylo loňské třetí kolo, a vyrovnal své grandslamové maximum, kterým bylo čtvrtfinále z loňského US Open.

Olympijský šampion z Tokia postupem do semifinále obhájil loňský výsledek. O druhé grandslamové finále, které si zahrál jen US Open 2020 a prohrál v něm s Dominicem Thiemem, se utká s třináctinásobným vítězem French Open Rafaelem Nadalem (h2h 3-6). Španělský tenista v nočním čtvrtfinále udolal světovou jedničku a obhájce titulu Novaka Djokoviče.

• FRENCH OPEN 2022 •
Paříž (Francie), antuka, 43.600.000 eur
úterní výsledky (31. 05. 2022)
• Dvouhra mužů - čtvrtfinále •
Nadal (5-Šp.) - Djokovič (1-Srb.) 6-2 4-6 6-2 7-6(4)
Zverev (3-Něm.) - Alcaraz (6-Šp.) 6-4 6-4 4-6 7-6(7)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
kulhavej_kmet
Zverev si jde pro titul.
Reagovat
Nenela
Oba dva vecrejsi zapasy dopadly opacne, nez jsem si prala, vice mi vadi vitezstvi Zvereva, ten je u me na dozivotni cerne listine. Snad ho Nadal vyklepne, tot moje prani a snad tentokrat vyjdesmile
Reagovat
elsky
Copak, je malej, ošklivej nebo má špatný křestní jméno? smile
Reagovat
Tennisfan77
smile
Reagovat
Nenela
Je proste a jednoduse kre*en, howghsmile
Reagovat
kulhavej_kmet
ajajajsmile
Reagovat
dadaft
Nemám páru, jak teď Zverev hraje (nějaké psychické trable, jsem zaslechl), viděl jsem ho snad po dvou třech letech, ale včera hrál opravdu skvěle. Netuším, jestli takový tenis udrží v dalších zápasech, ale jestli jo, dá se s ním RG vyhrát.
Co mě nejvíc šokovalo, tak jeho kondička a pohyb. Vždyť on dokázal zahrát z obrany neuvěřitelné věci! A když mu k tomu šlape servis...
Reagovat
Tennisfan77
Zverev má trošku pech, na AO jej za poslední tři roky porazil Thiem, Djokovič, Shapovalov. Na RG Thiem, Djokovič, Tsitsipas, Sinner, Wimbl neřeším a na USO Djokovič a Thiem.

Teďka je zase v SF GS a zase Nadal, což je prakticky řečeno jeho jediná překážka k titulu, bohužel ta nejhorší možná
Reagovat
baba
aby nakonec všem nevypálil rybník, strašně bych mu to přála, již kvůli těm debatám, kdo je lepší, zda Joko či Rafa...
Reagovat
elsky
Přes ty tuny blábolů k Djodalovi si myslím, že Zverev si tady jde pro titul. Kurz 3,46- jdu do něj..
Reagovat
Krisboy
Hrál sqěle, ale proti včerejšímu Nadalovi by to nestačilo. Ještě to zvaž smile
Reagovat
elsky
Je to možné, Zvereva jsem viděl celého, ale Nadala jen první set. Otázka je, jestli Zverev dokáže zopakovat výkon z posledních dvou setů, tam mi to přišlo ultimátní.
Reagovat
Krisboy
No právě, proti Rafovi by musel hrát celej zápas jako čtvrtej set proti Alkáčovi aby měl šanci, ale je otázka, jestli mu to Nadal dovolí.
Reagovat
elsky
Ono se blbě posuzuje absolutní úroveň dvou zápasů. Pamatuju si, jak jsem si vždycky, když Berdych drtil v prvních kolech jednoho soupeře za druhým, říkal, že už snad ani líp hrát nejde, a pak- ouha smile
Reagovat
Krisboy
Dobře, ale Berdych drtil v prvních kolech logicky papírově slabší soupeře, když pak narazil na Big3/4, tak je to přece o dost vyšší level a srážka byla samozřejmě tvrdá...
Reagovat
Rafaeoli25
No jak kdy, on Big3 uměl na GS porazit, alespoň občas, to Zverev neumí. Zatím tedy Berdycha zdaleka nedosáhl.
Reagovat
Tennisfan77
Až někdo s NextGen udělá SF na všech GS, pobavíme se, zatím tohle drží jenom Berdych smile
Reagovat
elsky
No měl přezdívku Mr. Reliable, jednu dobu před čtvrtfinále říkal "Turnaj pro mě vlastně začíná"

Ale chtěl jsem říct, že úrovně dvou zápasů se špatně porovnávají, na to musi člověk mít něco jako je v hudbě absolutní sluch smile
Reagovat
Krisboy
...a dobře udělal! smile
Reagovat
Pavol
Priznávam toto som sa bál tipnúť. Ale Zverev keď mu padá podanie tak je pre každého nebezpečný.
Reagovat
makro99
Zvereva sem včera cítil v kostech :) že to je přesně zápas pro něho. Velkej zápas, ale ne největší; velkej soupeř, ale ne největší... todle přesně Zverev umí; něco jako výhra na turnaji mistrů, supr úspěch, ale GS na 3 vítězné to není.
Reagovat
elsky
Nějakej blok tam asi bude. Uvidíme pozítří smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist