Zib Tomas

Zib Tomas

48
muž
Česká republika
Datum nar.:
31. 1. 1976
Výška:
178 cm
Váha:
76 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 51.
čtyřhra: - / 65.

Minář postoupil do druhého kola, Zíb a Hernych končí

Ivo Minář je teprve druhým českým tenistou, který postoupil v mužské soutěži US Open do druhého kola. Na jeho raketě skončil Němec Nicolas Kiefer, který utkání vzdal ve čtvrtém setu. Blízko postupu byli i Tomáš Zíb a Jan Hernych, oba ale vypadli po prohraných tie-breacích v pátém setu.

Pět českých tenistů postoupilo na US Open z kvalifikace

K jedenácti českým tenistům s jistotou přímé účasti v hlavní soutěži grandslamového US Open přibylo dalších pět. V posledním kole kvalifikace včera uspěli Jan Hernych, Tomáš Zíb, Jan Minář, Sandra Záhlavová a Hana Šromová, prohrála jen Lucie Hradecká. Mináře čeká v úvodu turnaje Karlovič, Hernych nastoupí proti Južnému.

Do druhého kola wimbledonské kvalifikace prošlo šest Čechů

Šest z devíti českých tenistů dnes prošlo do druhého kola kvalifikace na Wimbledon. Pro jistotu účasti v nejslavnějším turnaji světa jsou potřeba tři výhry. Své první duely zvládli Jan Hernych, Pavel Šnobel, Jaroslav Pospíšil, Jan Minář, Jan Vacek a Lukáš Dlouhý. Vyřazeni jsou Tomáš Zíb, Jan Mertl a Lukáš Rosol.

Preview: Češi bojují o Wimbledon

Zatímco nejlepší čeští tenisté mají účast v hlavní soutěži Wimbledonu jistou, dalších devět se jich o slavný turnaj musí poprat v kvalifikaci. Papírově největším favoritem z nich je sedmnáctý nasazený Jan Hernych.

Ve hře o French Open zůstala už jen Benešová a Zíb

FRENCH OPEN - Osm tenistů a osm tenistek. Tolik českých zástupců vstupovalo do kvalifikace na French Open. Do finálového kola, z něhož vítěz jednotlivých duelů postoupí do hlavní soutěže, se dostala pouze Iveta Benešová a Tomáš Zíb. Dnes se nedařilo Ondáškové a Šromové, z mužů vypadl Hernych, Ulihrach i Rosol.

Preview: Češi bojují o French Open

Zatímco nejlepší čeští tenisté si díky svému postavení v žebříčku určitě zahrají na letošním Roland Garros, dalším osm hráčů si účast v hlavní soutěži musí vybojovat v kvalifikaci.

Tenisový turnaj v Ostravě navýšil dotaci a bodové ohodnocení

Vyšší rozpočet a větší přísun bodů do žebříčku čeká na tenisty, kteří se v příštím týdnu v Ostravě zúčastní pátého ročníku mezinárodního turnaje Prosperita Open. Pořadatelé sice hráčům vyplatí na odměnách stejně jako vloni 50 tisíc dolarů, ale tím, že jim hradí celý pobyt a ubytování, byl ostravský challenger zařazen do vyšší bodové kategorie. Jedničkou bude Sergio Roitman z Argentiny.

Preview: Štvanický challenger

Tak se pražští (a nejen ti) tenisoví fanoušci konečně dočkali. Za necelé dva týdny na štvanickém ostrově po roce opět odstartuje hlavní soutěž tenisového challengeru ECM Prague Open. Co letos nabídne?

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist