Djokovič v Cincinnati nezaváhal, v nočních zápasech uspěli Murray i Nadal

20. 8. 2015, 07:12
Aktuality 250
ATP CINCINNATI - Novak Djokovič se může stát prvním tenistou, který vyhraje všech devět turnajů série Masters 1000. V Cincinnati k tomu udělal první z pěti kroků, když si poradil s Francouzem Pairem. Včerejší program v Ohiu narušil déšť a tak Andy Murray a Rafael Nadal slavili své postupy do osmifinále až po půlnoci.
Novak Djokovič

Novak Djokovič se v Cincinnati snaží už třetí rok o zkompletování kariérního Golden Masters. Poslední dva ročníky se čtyřnásobnému finalistovi nepovedli, letos je však vzhledem ke své parádní formě velkým favoritem. 

Ve svém úvodním zápase si poradil s Benoitem Pairem, který srbského favorita v prvním setu dlouho trápil. Djokovič se tři dny po porážce ve finále turnaje v Montrealu chvíli dostával do tempa a prohrával 2-4. Ztracený servis si však vzal okamžitě zpátky a dostal vývoj pod kontrolu. Za stavu 5-4 nevyužil sedm setbolů, ale pak získal osm z deseti gamů a zvítězil 7-5 6-2.

"Trenér mi dal instrukce, že mám dnes očekávat neočekávané. A měl pravdu," komentoval Djokovič první vzájemný souboj s o dva roky mladším Francouzem. "Hrál hodně dropshotů, má skvělý bekhend a servis. Těžko se předvídá, jaký úder z jeho strany přiletí, takže jsem musel být celý zápas ve střehu. Je to dobrý kluk, občas si spolu ve Francii zatrénujeme a já mu přeju jen to nejlepší," dodal osmadvacetiletý Srb.



V osmifinále se utká stejně jako předloni s Davidem Goffinem, s nímž ve dvou vzájemných duelech neztratil ještě ani set. Belgický tenista si ve druhém kole poradil 6-4 7-6 se Španělem Fernandem Verdaskem, kterého porazil poprvé na třetí pokus. Teď stojí před stejnou výzvou proti světové jedničce.

Šampion z Montrealu Andy Murray se na kurtu dostal až dlouho v noci, protože přes den program komplikoval déšť. Britský tenista čelil domácímu Mardymu Fishovi, s nímž měl vyrovnanou bilanci 4-4. A vyrovnaný byl i jejich celkově devátý vzájemný souboj, Murray navzdory čtyřem ztraceným servisům a nepříliš jisté hře zvítězil 6-4 7-6 a na turnajích Masters neprohrál už dvanáct utkání v řadě. 

"Bylo to náročné, to je ostatně proti Mardymu vždycky. Moje hra se mi moc nelíbila, proti minulému týdnu to byl velký rozdíl," řekl Murray, který v druhém setu vzteky rozbil raketu.

V dalším duelu Murrayho vyzve Bulhar Grigor Dimitrov, jenž vyhrál dva ze sedmi vzájemných duelů.



Až po půlnoci vybojoval postup do osmifinále také Rafael Nadal. Devětadvacetiletý Španěl, který minulý pátek v Montrealu poprvé prohrál s Japoncem Nišikorim, v utkání s Jerémym Chardym odrátil všech devět brejkbolů, proměnil až pátý mečbol a zvítězil 6-3 6-4. 

"Minulý týden v Montrealu jsem nehrál tak, jak bych si představoval. Ale tvrdě jsem trénoval a tady jsem jsem začal dobrý zápasem proti dobrému soupeři, který minulý týden vyhrál velké zápasy," pochvaloval si Nadal. "Je to pro mě dobrá zpráva. A zítra očekávám další náročný zápas."

Ve třetím kole se Nadal utká s krajanem Felicianem Lópezem, nad kterým vede ve vzájemné bilanci 9-4, ale poslední duel s ním loni na podzim v Šanghaji prohrál. Třiatřicetiletý López, který se v červenci oženil, si souboj se slavnějším krajanem vybojoval po výhře nad Italem Andreasem Seppim, v předchozím kole vyřadila Raonice.

"Hrát proti Felicianovi pro mě není nic nového. Je to těžký soupeř, který hraje v posledních sezonách na velmi vysoké úrovni. Je to pro mě velká výzva, ale doufám, že budu dobře připravený," uvedl Nadal, který svůj poslední start v Cincinnati proměnil v sezoně 2013 v titul.



Čtvrtý člen 'velké čtyřky' a obhájce titulu Roger Federer odstartoval vítězně už v úterý, ve středu pouze čekal na jméno příštího soupeře. O čtvrtfinále bude hrát s Kevinem Andersonem, s nímž vyhrál všech šest setů. Jihoafričan Anderson si souboj se šestinásobným vítězem turnaje vybojoval v utkání s domácím Jackem Sockem, kterého zdolal i díky sedmnácti esům 6-3 7-6.

Jméno další soupeře se dozvěděl také Tomáš Berdych. V osmifinále se utká s Tommym Robredem, nad kterým vede ve vzájemné bilanci 6-4. Naposledy se spolu utkali před dvěma lety právě v Ohiu a český tenista tehdy ztratil jen tři gamy. Španěl ve třetím kole zdolal 6-1 5-7 6-3 domácího Sama Querreyho.

• ATP MASTERS 1000 CINCINNATI •
USA / Ohio, tv. povrch, 4.457.065 dolarů
středeční výsledky (19. 08. 2015)
• Dvouhra - 2. kolo •
Djokovič (1-Srb.) - Paire (Fr.) 7-5 6-2
Murray (3-Brit.) - Fish (USA) 6-4 7-6(1)
Wawrinka (5-Švýc.) - Čorič (Chorv.) 3-6 7-6(3) 6-3
Nadal (8-Šp.) - Chardy (Fr.) 6-3 6-4
Gasquet (12-Fr.) - Kokkinakis (Austr.) 7-6(5) 6-2
Goffin (13-Belg.) - Verdasco (Šp.) 6-4 7-6(4)
Anderson (15-JAR) - Sock (USA) 6-3 7-6(7)
Robredo (Šp.) - Querrey (USA) 6-1 5-7 6-3
F. López (Šp.) - Seppi (It.) 7-6(6) 6-2
Janowicz (Pol.) - Donaldson (USA) 6-4 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

250
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jéžiš, to jsem zas o něco přišla :D když ne Frodo, tak Stan the Man musí klepnout Djokera, když hraje tak blbě, asi mu tu jeho auru neporazitelnosti nabourala Můra neboco :D :P dneska v noci budou zajímavý zápasy, jen se mi moc nechce ponocovat kvůli ušatýmu albínovi :( snad to Féďa i Rafa zvládnou, na ně se těšim :))
Reagovat
Davor1
Roger bezproblémov, dnes verím aj Nadalovi...
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky, měl jsem větší obavy z Chardyho než s Lopéze, tak doufám, že nebudu překvapený. Federer určitě bez problémů, musel by úplně zkolabovat, aby speciálně v Cincinnati prohrál s Andersonem.
Reagovat
smazaný uživatel
no mám obavy, aby to zas Rafa nepo... zrovna v tu pravou chvíli :/ kouknu na něj i na Andyho s Gríšou, Anderson by měl představovat rutinní záležitost, prohra s ním by mě nemile překvapila, já jen že se mi v tom prvním zápase Roger moc nezdál...
Reagovat
smazaný uživatel
Goffin, nemusí smútiť..Lepchenko vyhrávala v rozhodujúcom sete 3:0 s double breakom a prehrala 4:6 so Schmiedlovou..A to som si myslel, ze AKS má s Nolem podobný len BH :)
Reagovat
Davor1
V tom zápase bol zrejme medical, pravdepodobne pre AKS, po druhom sete sa dlho nehralo a bolo mi podozrivé, že prehrala toľko hier za sebou, o to viac ma prekvapilo, ako to nakoniec neskutočne otočila...
Reagovat
smazaný uživatel
V každom sete mala viac vyhratých gemov na príjme ako na servise..To je aj na ženský tenis celkom psycho..S touto filozofiou v QF končí :)...Každopádne, zahral som sa na Tommra a vyrátal som, že AKS bude po tomto turnaji 33. v rebríčku..Snáď sa niektorá hráčka z TOP 32 nezúčastní USO a bude na GS nasadená..Paráda.
Reagovat
Davor1
Ona sa v QF nemusí zastaviť, ak bude hrať ako proti Age či včera Begu, tak Plíškovú podľa mňa dá, tá vážne nehrá nič zázračné... SF by bol na takomto turnaji neskutočný výsledok, snáď jej to výjde :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Gofi Gofi..je to kaviarovej toast...takhle mit Djokarnu na lopate...muzu si hlavu ukroutit ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
On nebyl jen na lopatě, on už byl napůl v peci. A pak mu Goffin skočil na to, že neví, jak se na lopatě správně sedí, tak aby mu to ukázal. Holt neviděl Mrazíka :(
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně, žes měl plnou hubu tragédů Kozorohu...
Reagovat
Nola
on to tvrdi stale :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, ta jeho jistota potřebuje zase pěkěn dostat přes hubu. Nejlépe zase ve finále, ať to bolí ještě víc :-)) Jako v roce 2008.

https://www.youtube.com/watch?v=e3vo1xfLnOg
Reagovat
janek_da
1zz1 soundá N0leho a Lzozorho se uklidní
Reagovat
ipko
Stan ho musí na takomto rýchlom harde roztrielať..
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsi to ty, co měl plnou hubu keců u wimblu? Tebe já si moc dobře pamatuju :)už jsi vylezl?
Reagovat
ipko
neviem o čom presne hovoríš?
Reagovat
spaniel
Stanovi více vyhovují pomalejsi povrchy.
Reagovat
woody
Kdo jsi? Co a proč jsi udělal našemu Djokerovi?
Reagovat
Kozoroh
Djok sice nehrál nejlíp, ale silou vůle dokázal urvat zápas ve svůj prospěch. Zítra proti Stanovi předvede lepší výkon, cítím to v kostech...
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že Ivo padl. Mohl si připsat další zářez, porazit ve 2 dnech 2 letošní GS šampiony.
Reagovat
Davor1
David to neskutočne domrdal. Djoker ale zase zapol v poslednej chvíli a zdihol úroveň svojej hry o 100%. V tomto je on fakt dobrý...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, ze ak by bolo 0:4, tak by rezignoval..On vycítil, že David začína blbnúť a chopil sa šance.
Reagovat
Davor1
Súhlas, vidím to rovnako...
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře zabral. Se ani nechce věřit, kde se to v něm občas bere.
Reagovat
panzer.dragon
mam určitou teorii, že to dělá schválně, sice "něvědomky" ale stejně jeho mentalita a tělo to dělaj schválně, že chce zažít pocit kdy musí naplno zapnout a dorvat extrémní ztrátu a tim si dát dávku endorfinu, jinak než takhle tak že on vypustí to totiž nezažije v současný době
Reagovat
smazaný uživatel
i tahle teorie je možná. Protože v jedné chvíli je out a ve druhé válcuje.
Reagovat
Davor1
Mi to trošku pripomenulo zápas s Dolgom v Miami myslím, kde bol tiež set a brejk dole a vyzeralo to, že Dolgo ho prekvapujúco klepne, potom ale prepol na úplne inú úroveň a Dolgo to nedokázal zachytiť a úplne odpadol. Dnes to bolo podobné s tým rozdielom, že Nolemu pomohol aj Davidov značný herný kolaps...
Reagovat
spaniel
Dole jsem ho přirovnal k Dolgovi ;)
Reagovat
Davor1
Jednoznačne, trefné prirovnanie :-))
Reagovat
panzer.dragon
se až nechce věřit co všechno jde prohrát :-)
Reagovat
smazaný uživatel
David WTA Goffin.
Reagovat
Roger_Federer
Docela mazec, jak se se sypal, hráč top 20. .
Reagovat
smazaný uživatel
dneska se mu bude usínat dost těžko
Reagovat
panzer.dragon
David WTF Goffin
Reagovat
Roger_Federer
Djokovic sice o tací, ale hraje hrozne.

Kozorohu

Už jednou provždy úběr z těch svých mentálních výkřiků, že někdo je tragéd..Sesmesnujes se podobne jako kdysi Rafaeoli 25.
Reagovat
Kozoroh
A neměl jsem nakonec pravdu, že Goffin je tragéd, když nedotáhne vedení s dvěma brejky? ;-)
Reagovat
Roger_Federer
Pokud nechápeš, že tady delas Djokovicovi medvědi službu, těmi svými namistrovanymi keci..tak ti to říkal ted, je jedno jak to zkončilo.
Reagovat
Kozoroh
Ty děláš Federerovi medvědí službu už jen tím, že máš jeho jméno v nicku, tak si nejprv zameť před vlastním prahem...
Reagovat
Roger_Federer
Ok, zbytecna diskuze.Fans Doktora tady bývali v pohodě Gigin, Nola... atd
Ti si ho "vypiplaly..od nuly.
Reagovat
Roger_Federer
Djokera
Reagovat
gigin
Sonja, tomasinho...
Reagovat
D@nny
No tak pánové, nehádejte se, pravdu máte přeci oba:D Raději se všichni společně těšme na zítřejší zápas Wawrinka-Djokovic a doufejme, že to bude stejná podívaná jako letošní finále FO (a hlavně se stejným vítězem:)
Reagovat
Tornes
Dobře, čím dělám Federerovi ostudu já? Jen abych věděl, co mám zamést...

A ty opravdu způsobuješ, že mi je Djoker ještě nesympatičtější, než kdy byl.
Reagovat
smazaný uživatel
Uz se poprali? ...uz se poprali? :-D
Reagovat
Tornes
Ne ne, zatím pouze tradiční bojové rituály, krev přijde na řadu příště ;)
Reagovat
ipko
za stavu 3:0 30:30 dal David DF a potom trafil rámom.. vyzerá to tak že mu to prehralo zápas.. :/
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak. Goffina to rozhodilo. A Novaka taky. Až začal hrát líp. Ještě že tě máme.
Reagovat
Mayo
Gofan labilný trulo
Reagovat
MarcelPersch
Vůbec bych se nedivil, kdyby se Novak tímhle odrazil k výhře jak v Cincy, tak na USO.
Reagovat
smazaný uživatel
Mumie se vrací. Ale dle mého pozdě.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole može vyhrat aj 10 turnajov ročne..Ale RG a Cincinnati nevyhrá, aj keby mal 9 životov..Ze by ten tlak tak strasne nevedel psychicky ustát?
Reagovat
Kozoroh
Uvidíš, že jednou RG vyhraje...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak možno, že už aj Cincinnati v nedelu..Goffin, klasický strach z vitazstva..
Reagovat
Roger_Federer
V jednom vlákně během 5 minut popřes svůj předchozí komentář. ..
Reagovat
smazaný uživatel
Asi jo. Když byl 2 brejky dole, tak to z něj spadlo, uvidíme, jak to bude dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Bude kanár?
Reagovat
smazaný uživatel
Možná i bude. Novak v životních zápasech a turnajích ted nějak ztrácí hlavu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nakonec se tomu kanáru asi těsně vyhne.
Reagovat
Pe3k
Si bude muset na kariérní grandlsam a golden masters počkat (na 10 gs taky).
Reagovat
smazaný uživatel
Golden masters neudělá, Cinci je na něj moc rychlé, vždycky ho tam někdo zastaví. A 10. GS? AO 2016 nebo AO 2017. Jindy už těžko.
Reagovat
bIbec
Gofénku jedém.
Reagovat
Davor1
Sranda, ako tu všetci (Djokovič fans) vidia len to, ako hrá Novak strašne, čo je aj pravda, ale absolútne nikto tu nie je schopný oceniť výborný Davidov tenis, akoby tam ani nebol. Pritom hrá dnes vážne dobre. V mnohých výmenách si Noleho neskutočne povodil a zakončil s úplným prehľadom. Len tak ďalej, come on David !
Reagovat
smazaný uživatel
jo jo, Goffin hraje výborně. Teď ten křižný vítězný úder byl luxusní. Ale Novak je očividně mimo. Tak ještě čtyři gamy.
Reagovat
smazaný uživatel
poupravuji, Goffin hraje jako Bůh!
Reagovat
Nola
Nole hra uplne hrozne, David sa chytil, hra vyborne, Nole si ide balit kufre
Reagovat
Kozoroh
Ach ty pesimistko ;-)
Reagovat
Mayo
Ten traged uhral set :D ako tradicne mimo
Reagovat
Nola
chod uz niekam..... snad nechces tvrdit, ze si si bol isty vitazstvom? neverim... Nole hral hrozne, David sa zosypal, to je cele,iste vitazstvo ma tesi, Nole to nakoniec ustal, ale ak chce porazit Stana, s takouto hrou si moze balit ozaj tie kufre
Reagovat
smazaný uživatel
hraje skvěle. ale uznává se to líp, když by Novak hrál optimálně. ted ale kazí i z jasných pozic.
Reagovat
smazaný uživatel
David je hlavne pre Noleho celkom nečitateľný..Problém s ním mal už aj onehdy na RG..Navyše nemá výraznú slabinu a jeho BH je dnes konkurencieschopný s BH Djokovica..
Reagovat
Kozoroh
Hrát Djoker svůj standart, tak Belgičana vyklepne 2x 6:3 a nebylo by co řešit. Novak hraje poslední rok výborně, až teď má výkonnostní výpadek.
To že Goffin v mnoha výměnách převýšil Djoka ukazuje jen to, že Djok dnes hraje špatně...
Reagovat
smazaný uživatel
Ani nevim, kdy naposledy hral Nole takhle spatne. :/
Reagovat
Nola
vlani, presne rok dozadu, ak sa nezobudi, vypadne
Reagovat
smazaný uživatel
přikláním se k této verzi
Reagovat
smazaný uživatel
otřesný výkon. Vadí mu už i límec u trika, jak hraje špatně.
Reagovat
smazaný uživatel
herně se asi inspiroval u Robreda. Teď u té sítě, tragédie. Mimo koncentraci.
Reagovat
smazaný uživatel
a není co řešit. Tommy dneska vstával z postele volným pádem, předvedl hrozný výkon. Naopak Tomáš dělal minimum chyb, hrál agresivně, i když dneska by stačilo jen držet míček ve hře.
Reagovat
smazaný uživatel
Robredo se na to dnes vysr*l nebo co se tam dělo jako? :D
Reagovat
Davor1
Karlovič v treťom TB prvých 5 servisov dal vždy prvý unreturnable, a na MP tam poslal úplne smiešnú dvojchybu :D Ale Stan sa musel dosť triasť o výsledok, na svojom servise si to musel uhrávať vo výmenách, kde sa Ivo väčšinou len bránil nepríjemným slajzom, z toho sa ale Stanovi neútočilo ľahko. Dobre, že to otočil, môže nás čakať ďalší epic match s Djokom :-))
Reagovat
panzer.dragon
jj to první podání na matchballu bylo tragický od Iva to snad ani nedoletělo k síti :-)
Reagovat
Vojtiik
s tím epic matchem bych asi počkal :-))
Reagovat
Davor1
:DD
Kto si počká, ten sa dočká :D
Reagovat
Kozoroh
To jsou draci - dva tajbrejky a teď možná i třetí.
Reagovat
EllNino
možná ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ne možná, určitě. A už je hotovo, o vítězství Wawrinky rozhodl jediný míček.
Reagovat
Kozoroh
Koment jsem psal před třetím TB, ale neodeslal jsem ho, neboť jsem ho chtěl doplnit, ale nic mě nenapadlo. Pak jsem koment odeslal, ale s původním textem a zastavit odesílání se nepodařilo :-)
Reagovat
EllNino
ahaa :)
Reagovat
smazaný uživatel
osudová výměna, kdy měl za stavu 5:4 v tb Ivo na raketě dva setboly. Jinak Stan tam má slušnou podporu :)
Reagovat
panzer.dragon
Ivo bojoval jako lev, 35 es a stejně to nestačilo, druhej takovej tam neni, wáwra bojoval taky slušně, ve třetim setu měl brejbally, takže asi lehounce lepší byl, sem smutnej, teď teda ať wawrinka kouká vyřadit djokoviče sám
Reagovat
Kozoroh
Stan může být pro Djoka schůdnější soupeř nežli Ivo. Příliš rychlé povrchy Stanovi nesedí, k míčkům, aby je co nejvíc útočně zahrál, se potřebuje k nim patřičně postavit.
Krom toho Stan není mimo GS pro Novaka tak nebezpečný jak na GS.
Reagovat
panzer.dragon
já si to bohužel uvědomuju, na zápas djoka s Ivem sem se těšil, ale obecně sem si řikal že z duelu Ivo STan vzejde rozhodně poměrně nepříjemnej soupeř pro djoka ať to dopadne jakkoliv, oba sou trošku trnem v patě pro djoka a oba by ho mohli porazit
Reagovat
Nola
Nole hraje ako z pomocnej skoly, pripada mi akoby si hodil na kurte slofika....
Reagovat
smazaný uživatel
začal ve velkým stylu, ale drobné zklamání tam je ;) Ve 4. gamu Robredo odvrátil hrozbu zlatého setu, na který bylo slušně nakročeno... Tak aspoň vedení 4:0 jako útěcha :-)
Reagovat
Lunej..
Jen to nezakřikni :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tommy zatím hraje spíš golf, ale raději budu mlčet :)
Reagovat
Lunej..
tak zacvrlikal :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ptáček už zpívá :-)
Reagovat
Lunej..
Tomáš dneska pěkně vymetá růžky :)
Reagovat
Lunej..
Tomáš doesoval, ani se moc nenadřel, Robredo mi přišlo, že se mu ani nechce moc hrát, jestli byl nějak limitovaný zavázaným stehnem... Tomovi gratulka.
Reagovat
tommr
nebylo to náhodou lýtko? Ne že by na tom nějak záleželo, protože ty chyby co Robredo kupil jednu na druhou stejně nebyly zapříčiněný špatným pohybem ...
Reagovat
George_Renel
se nějak vytratil ze streamů.
Reagovat
smazaný uživatel
na tipáči stream jede.
Reagovat
smazaný uživatel
Gůfi jde vyučovat.
Reagovat
panzer.dragon
už sem si všimnul tvejch příspěvků dřív, za mě respekt!
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje se teď něco na centru ?
Reagovat
smazaný uživatel
Bencic-Šafářová 2:1
Schmiedelova-Lepchenko 1:2
Plíšková-Jankovic 2:1
Stephens-Ivanovic 2:1
Williams-Knapp 2:0
Azarenka-Pavlyuchenkova 2:0
Garcia-Svitolina 1-2
Petkovic-Halep 1:2
Reagovat
FulnekUltras
Tyrolačka dá divošce větší kouř... ;)
Reagovat
FulnekUltras
ani guwno... ;(
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.croatiaweek.com/wp-content/uploads/2014/04/Donna-Vekic.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
chudák holka, všichni si z ní tropí legraci :) Bůh s ní... ale ne jakože do postele ;-)
Reagovat
EllNino
:D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dolgopolov-Janowicz 2:1
Karlovic-Wawrinka 2:1
Djokovic-Goffin 2:0
Robredo-Berdych 0:2
Cilic-Gasquet 2:1
Dimitrov-Murray 0:2
Nadal-Lopez 1:2
Anderson-Federer 1:2
Reagovat
smazaný uživatel
Gasquet, Dimitrov, Robredo win. Ale zadarmo to od Toma nedostane :-)
Reagovat
Mayo
Goffin 2-1, Fedex 2-0
Reagovat
Kozoroh
Goffin je tragéd, Djokerovi nevezme ani set...
Reagovat
spaniel
Hm. Noleho kvality nema, ale je to sikovny tenista. Ze ses nepoucil ani ze svych reci, ani z trollhandova 1%, ze predcasne soudy jsou osidne.
Reagovat
spaniel
A ted se bojim, pac dole tipujes Feda 2-0 :/
Reagovat
Kozoroh
Forehandovo 1% si předhazuj Forehandovi.
Novak dnes hraje špatně, hráče jako Goffina by si měl namazat na chleba každý den...
Reagovat
spaniel
Blbost. Goffin neni zadny nazdarek. Je skvely na obou stranách, ma dobry return, podani neni vyslovene slabina. Je nevypytatelny jak Dolgopolov. Obcas bys mohl projevit respekt k souperi, ale pro tebe je kazdy asi traged. Tebe chci videt, az pujde Nole dole.
Reagovat
Roger_Federer
To zaleze do díry, stejne jako pulka fans Rafy letos.
Reagovat
spaniel
Pockej, to prehanis. Zalezl jen Rafaeoli...coz je vlastne půlka :D
Reagovat
D@nny
Páni, že zrovna ty mluvíš o vyjadřování respektu k ostatním hráčům:D
Reagovat
spaniel
Hm, jmenuj nejake krome Padala... Asi tak, chytraku.
Reagovat
D@nny
Tak jo omlouvám se, je to jenom ten "Padal" jak říkáš, ale i tak je podivné kázat někomu o respektu k hráčům, když sám ho nemáš, byť jen k jednomu:)
Reagovat
spaniel
Samozřejmě nějaký ano, ale tady to přiznávat nebudu, dokud jistá osoba taky neprojeví respekt.
Reagovat
smazaný uživatel
Goffin ve 2 TB.
Reagovat
smazaný uživatel
Podcenil jsem ho.
Reagovat
smazaný uživatel
Belinda = Lucy (bude dost tezky zapas, dost otevrene....snad Lucy zvladne;)
Djoker > Goffin
Serena > Karin
Koralovy Utes >= Feli
Kevin =< Fedex
Ivo = Stan
Karolina = Jeca (masakr to tipovat;D)
Marin >= Richard
Garcia < Elina
Andrea = Simona (tohle bude dlouhe:D)
Dolgo > Janowicz
Robredo =< Rebel
Vlci Ocka >= Anicka
Victoria =< Anastasia (toz taky dobry kalibr...)
Grigor =< Andy (a tohle by mohlo byt pekne, rekl bych zapas kola:)
Karenina >= Varvara
***

Dneska hlavne u holek si myslim, ze to bude vsechno dost vyrovnane....tedy krom Sereny;) Karin nema co nabidnout, ale kdo vi:D)
Reagovat
smazaný uživatel
Rebel je už klasika, ale Korálový Útes? :D :D si mě pobavil :D
Reagovat
smazaný uživatel
Toz v polstine Koralovy utes se rekne Rafa, a jak on ma vzdy ten celkem barevnej outfit....toz mne se to nejak takhle sepne;) A tak jsem to nedavno s Janekdou zavedl...
...ale pravdou je, ze uz to zralo u mne dlouho...;)
Reagovat
smazaný uživatel
nojo, máš pravdu, rafa koralowa :) jsem netušila, asi mu začnu říkat Rafa El Korálek :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
;)))
pekny...
Reagovat
kada.tom
Djokovic > Goffin
Nadal > Lopez
Anderson >= Federer
Karlovic >= Wawrinka
Cilic > Gasquet
Dolgopolov > Janowicz
Robredo =< Berdych
Dimitrov =< Murray
Reagovat
ipko
ty by si Rogera odpisovala aj kebyže hrá so Selom :D
Reagovat
ipko
*odpisoval
Reagovat
Stan_Borowitz
Musíš to brát tak, že to jsou spíše přání než tipy...
Reagovat
dappe
Z toho nízkého procenta prvního servisu bych tolik nedělal, hrál po delší době, další zápas už by to mělo být lepší. Jinak k zápasu Federer - Nadal je pořád docela daleko, Federer má těžkého soupeře a s tím, co předvádí Nadal, tak pravděpodobně zase vypadne s prvním dobře hrajícím soupeřem. Je jen otázka, kdo to bude.
Reagovat
gigin
http://www.tennis-arena.cz/sklamana-vekicova-verim-ze-sa-to-nebude-opakovat-8794cz/
Reagovat
janek_da
Neni to o Donně z toho serialu Beverly Hills?
Reagovat
slacker
a koho Ddonna vlstne podvedla? Vavru nebo jednoho z tech australoreku?
Reagovat
Stan_Borowitz
Australorekus - to je chybějící evoluční článek ve vývoji člověka? Nástupce druhu Australopithecus ramidus?
Reagovat
slacker
Podle vseho je to budouci clanek vyvoje cloveka
Reagovat
VlS
A proč by to dělala? Aby spustila soutěž paparazi, kdo jí kde s kým nachytá?
Reagovat
smazaný uživatel
jsem si tam všiml článku, že podle Stachovskýho je každá druhá tenistka lesbička. Tak myslím, že Vekicová nebude.
Reagovat
gigin
Stach létal po hotelu v Dubaji o půl třetí v noci a budil ostatní kolegy, ať jdou za ním na pokoj, že tam má prostitutky. Druhý den hrál.
Reagovat
smazaný uživatel
s ním byla odjakživa sranda
Reagovat
kada.tom
jasně, že nevyvrací ... pořád se řeší omluvy kdekoho za kdeco, ale jádro problému vyřešeno není, nikdo se k tomu nevyjádřil, takže se mi jen potvrzuje hypotéza, že Kyrgios řekl jen pravdu a Stan je parohatej až do nebe a Vekic má taky "dobrou" pověst ... :-D
Reagovat
Roger_Federer
Stan je možná prohatej, ale tu Vekic určite ojel.
Kdežto tobě by nedala ani Amunmarodova.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa hral dobre ! Ak sa tak bude držať i naďalej, nádej má. Zopakovalo sa znovu, čo obvykle, nie a nie jednoznačnejšie doservírovať, vždy cez zhodu a brejkbaly. No, podarilo sa. Pozitívum je, že nestratil svoje podanie.
Bola to ťažká noc, viac pre fans ako hráčov. :-)
A samo, Nova sa naň zas vybodla. Skončil Andy a komentátor zahlásil, že sú už všetky duely dohraté. Pritom ešte Rafa stále hral. neskutočné.
Reagovat
smazaný uživatel
Nova sport je kazifans ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jakmile se ma Rafan na nejakym turnaji potkat s Rogerem, vzdy letos kolo predtim vyletel. Snad to prokleti uz tento turnaj prolomi a dojde nejmin do f, nejlepe pro titul :-)
Reagovat
J1mmy88
Myslim, ze soucasneho NOleho by nedal na tomhle povrchu
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa proti Chardymu obstál, snad to Lopez nezkazí, tak dlouho se na to těším, až se k sobě ti dva dohrabou, a pokud na to dojde, budu doufat, že Roger konečně vyhraje a že ho nepostihne Rafova kletba jako všecky ostatní :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
No prave - dohrabou :-D :-D :-D ale to shrabnuti pak preju Rafitovi ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
jasně, každej fandí tomu svýmu, hlavně aby to zas někdo nepřekazil, já si chci užít ty nervy jako naposled před rokem a půl :))
Reagovat
MartinPa
Nechci malovat čerta na zeď, ale s těmi Rogerovými vstupy do zápasů se může klidně stát, že dojde k překvapení a postoupí bombér z JAR.
Reagovat
ipko
o akých vstupoch hovoríš?
Reagovat
smazaný uživatel
tak nemaluj :P sice Roger nepůsobil úplně nejlíp, ale s Kevem by si měl poradit jako s Autistou, jen to možná půjde do koncovek setů ;)
Reagovat
Kozoroh
Mizerně hrající Rafa porazí Fedexe v Cinci a dojde do finále??? :O
Reagovat
smazaný uživatel
zdá se to nepravděpodobné, ale co my víme, mě v prvním zápase Roger nepřesvědčil, dnes to bude snad lepší, navíc proti servismanům umí, kdyby jen nehrál jako poslední :/ Rafu jsem viděla jen v hajlajtech, ale hrál podle mě dobře až na ty krátký míče, těžko říct, kdo z nich by vyhrál tentokrát, moje přání je asi jasné ;)
Reagovat
Kozoroh
Roger hrál to, co potřeboval. Rychlý hard je jeho povrch, pokud se střetne s Rafanem, tak očekávám 2:0 pro Feda...
Reagovat
smazaný uživatel
jo kéž by, hlavně ať se tam oba dva dohrabou, posledně tam s ním ale Fedex prohrál ve třech v roce 2013, to však byly okolnosti takové jaké byly, Federerova nejhorší sezona, Nadalova jedna z nej sezon, navíc na US Open series válec jako hrom, teď je to spíš obráceně, de facto Roger měl fazónu daleko víc loni než letos, ale jak říkám, musí proti Rafovi předvést něco víc, aby ho porazil, povrch nepovrch, toť můj názor ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Bitva titánů se blíží!
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa s najhoršou sezónou vo svojej kariére, Roger s jednou s najlepšícj za posledné roky na svojom obľúbenom turnaji..

Očakávam vyrovnanú partiu..
Reagovat
yenda1
Lopez bude přísnej.

Jinak Fed-Nad..věřím spíš Nadalovi.
Reagovat
Stan_Borowitz
No, pokud si dobře pamatuju, i v nejlepší sezóně Nadala na hardu v celé jeho kariéře a nejhorší sezóně Rogera za posledních cca 12 let, kdy laboroval se zraněním zad, to byl velmi vyrovnaný zápas...
Reagovat
smazaný uživatel
:D)))
booooze, ty toho Fedexe fakt nesnasis...hele, a nezatemnuje ti zrak na toho hrace spis tve vztahy s jejich fandy?:)
Tak treba ja si myslim, ze ta jeho letosni sezona rozhodne neni nej. za posledni roky,,,ta asi nej za posledni roky byla, kdy prekvapil i Navratilku a ziskal Wimblas...
Reagovat
Roger_Federer
On mysli Peter poslední roky= letos.Jenom to sobe vlastni demagogii musí napsat takto, aby mu to dávalo pocit zadostiučinění.
Reagovat
MarcelPersch
FH asi myslí 2013 - letos
Reagovat
smazaný uživatel
Tak..
Reagovat
Tornes
A 2014 pro jistotu vypouštíš? Považuješ sf AO, OF FO a F W + 3 finále Masters za lepší, než 3R AO, Q FO a F W + 2 finále Masters?
Reagovat
W.G.M.
Jak jsi na to prisel? 2013 - letos znamena 2013 az letos, tj. 2013 - 2015, tzn. ze tam patri i rok 2014.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím ťa, buď trochu objektívny..:)

V roku 2014 mal lepšie AO, horšie RG a rovnaký W..Na Grandslamoch sa rátajú hlavne tituly, takže celý tento argument lepších GS výsledkov stojí na vode..Mal 3 finále Masters z piatich možných, tento rok 2 finále zo styroch..No a hlavne v roku 2014 mal do tohto momentu dva tituly, teraz má štyri a herne posobí omnoho lepším dojmom ako pred rokom..
Reagovat
Tornes
Pominu-li vůbec fakt, že jsi napsal "jedna z nejlepších za poslední roky" abys následně řekl, že myslíš 3 roky (to je opravdu složité, aby byla jedna z nejlepších za poslední tři roky...), tak to jestli je lepší než 2014 je minimálně velmi diskutabilní.

Na AO byl o dvě kola dál, na FO dal o kolo méně. A to ani nemluvím o tom, že SF je (alespoň pro mne) vždy více, než QF a OF dohromady. Tedy na GS jednoznačně lepší výsledky měl, to musíš uznat i ty.
Masters - 3 finále vs 2 finále. Opět celkem jednoznačné. A že se neúčastnil letos Kanady je vcelku bezpředmětné, hlavně proto, že osobně, byť jsem jeho fanda, pochybuji, že by se do F dostal. Jinak zbylé výsledky z 1000, letos: MC OF (tj. jedna výhra), Řím 2. kolo (0). Loni: Miami Q (3 výhry), Řím druhé kolo (0). Opět podle mne i ty musíš uznat, že letošní výsledky jsou ne až o tolik, ale celkem jednoznačně horší.
Menší turnaje - Dubaj a Halle stejné, letos navíc výhra z Brisbane (loni finále) a Istambulu (nehrál - a zde na rozdíl od Kanady věřím, že pokud by hrál turnaj této kvality i loni, tak by jej velmi pravděpodobně také vyhrál).
Lepší na GS a Masters, horší na piditurnajích. Za mne stále platí, že je letošek horší, než loni.

Ale co bysme se hádali, podívejme se na to trošku objektivněji žebříčkem:

14 -
Brisbane 150, Halle 250, Dubaj 500
AO 720, FO 180, W 1200
Masters - 600, 600, 600, 180, 10
4990 bez DC (hrál 3 zápasy a všechny vyhrál, nejsem si jist kolik za to je bodů)
15 -
Brisbane 250, Halle 500, Dubaj 500, Istambul 250
AO 90, FO 360, W 1200
Masters - 600, 600, 90, 10
Celkem 4450 bez DC (nehrál).

I bez DC je zřetelně vidět, který rok je lepší. 15 to není.
Reagovat
smazaný uživatel
V podstate sa stále točíme dokolečka, ďalej sa neposunieme..Turnaje sa hrajú na víťazstvá, to či sa niekto dostal o kolo ďalej ako predtým, neznamená, ze ma lepsiu sezónu, ked dohromady nič nevyhral...

Zaujímavé, ze si myslis, ze by sa do finále v Montreale nedostal, kedze v jedinom hardovom Masters, v ktorom sa zucastnil sa do neho dostal bez straty setu..Navyše v poslednom turnaji hral finále GS, takže nič tvojmu úsudku nenasvedčuje..

To, ze ma viac bodov je jas, kedze sa zucastnil viac ATP1000, ale minuly rok mal v tomto case me ej výhier a viac prehier, menej titulov..Proste neni o čom.
Reagovat
Tornes
Letos zase hrál navíc Istambul. Zkus oba odečíst, schválně jak to dopadne...

Za mě: Ano, měl více vítězství na menších turnajích. Ale na větších hrál hůře. A ty velké jsou důležité. Jestli porazí ve finále Cuevase (Istambul - a po cestě nikoho lepšího), nebo prohraje ve finále a po cestě porazí Lopeze, Ferrera a Ciliče, v tom já teda vidím podstatný rozdíl. A rozhodně hraje ve prospěch toho finále.
Reagovat
spaniel
Zajímavé, že když je diskuse o Padalově kariéře mimo antuku, tak velice rád zmiňuješ každé finále, které ve Wimbledonu hrál, ale teď jde v první řadě o tituly. Ty 1% komiku.
Reagovat
smazaný uživatel
Pocuj, na co sem lezies, ked vidis, ze tu diskutujú dospelí?
Reagovat
spaniel
Hm, nejdriv jsem podle tebe dedek, ted zase decko, vzdyt ty si kadis do krku kazdym prispevkem uz. I kdybych mel mesic, tak se nechytas, ty 1% exote.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale veď vekom dedek, inak decko..To sa vobec nevylučuje..

Tornes je v pohode, síce oponent, clovek s iným názorom, ale vystupovaním na úrovni..Myslim, ze by si sa mohol nieco priucit..
Reagovat
spaniel
Ja uz si tou fazi prosel. Nekolik let vypisovani statistik, faktu a uplne k nicemu. Ty si protirecis v kazdem druhem prispevku. Uz mne davno presla chut. Jinak ja to mam podobne treba s Amputace a to uz to trva nejakou dobu. Jsem zvedavy jak dlouho Tornes vydrzi. Nebo ty, vzhledem k tomu, ze te umi krasne setrit a vzdy vystizne poukaze na tve fakticke chyby.
Reagovat
smazaný uživatel
Vlku, neodolal som :)

Apropos, ako hovorí tito..Tento rok s Rafom vyhrali snáď všetci, ktorí z neho mali dlhé roky komplex..Berdych, Niši, Raonic, a áno, na rade je Federer..
Reagovat
panzer.dragon
no vcelku hodně hráčů taky letos posbíralo na rafovi svůj druhej skalp v řadě, takže na řadě by klidně mohl bejt i lopez
Reagovat
tito
Nejlepší hráč historie by měl na svém oblíbeném povrchu nasázet letos mizerně hrajícímu antukáři dva kanáry. No ne?
Reagovat
a.magerova
No.... s 27% prvního soupeřova podání by si i špatně hrající nejlepší antukář všech dob měl poradit :-P

To muselo být pro vás velké nakopnutí.... zkrátka, co pro jedny zklamání, to pro druhé radost veliká.
Reagovat
tito
Abych řekl pravdu, tak těch 27%, o kterých mluvíte, mne překvapilo. Viděl jsem první 3 gemy zápasu a v nich odpodával bezvadně. Dál jsem se nedíval, protože to bylo nudné. A vzhledem k tomu, jak Rafa mizerně letos hraje, opravdu očekávám výhru Federera.
Reagovat
Pe3k
34 letý Federer vs 29 letý Nadal a očekáváme vyrovnaný souboj. O čem to svědčí? Pokud by to bylo naopak Roger by vyhrál 6:0 6:0. Ano, až o tolik je lepší než Nadal...
Reagovat
tito
Třeba jako v Miami 2004, kdy hrál Rafa na hardu svůj 31 zápas?
Roger 135. :-)
Reagovat
Pe3k
Jo Rafa dokázal porazit Rogera i když byl o hodně lepším hráčem. Ale tohle je naprosto odlišná situace. Rafovi slouží ke cti, že už jako mladý dokázal vyhrávat velké zápasy, ale méně už, že v pouhých 29 vyhořel.
Reagovat
Tornes
Nikdo nepopírá, že měl Rafa rychlejší start na ATP úrovni. Takřka okamžitě začal vyhrávat a 3 roky po první výhře měl už titul z Masters i GS. Rogerovy to trvalo déle, ovšem momentálně to vypadá, že zase dokáže svoji úroveň déle udržet. Byť já osobně Rafu ještě neodepisuji a čekám od něj, že nám ještě něco předvede ;)
Reagovat
Tornes
O co, že ti najdu horší sezonu Rafy (co třeba 01-04?). O co, že ti za poslední roky (třeba... aspoň dva?) najdu lepší sezonu Rogera (co třeba 14?). Oblíbený turnaj, s tím souhlasím, stejně jako s vyrovnanou partií. Ale opět máš dva ze tří faktů uvedených ve svém příspěvku špatně...

S Rafovou špatnou sezonou obecně samozřejmě lze souhlasit. Naopak u Rogera bys mohl také napsat druhou nejhorší za posledních 13 let (já vím, to už nezní tak drsně). A btw, kdyby se stejný časový rozptyl použil na Rafu, tak to je až jeho 3. nejhorší sezona (je to nefér kvůli věku? Je. A co to tvoje?).

Jinak jejich sezony jsou celkem porovnatelné. Cca 3600 bodů proti cca 4600.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak touto logikou mal Rafa horšie sezóny napríklad aj v rokoch 96-99 :)

Rogerovu sezónu 2014 samozrejme možeš porovnávať so sezónou 2015 len do augusta, cize súcasnosti...Neviem ako ty, ale styri turnajové triumfy sú vzdy viac ako dva :)..Takže fakty a logika haprujú na tvojej strane..
Reagovat
Tornes
Ano, turnajových titulů má více. Ovšem o Brisbane (14 - finále) a Istambul (na Rogerovy poměry sranda turnaj). Jestli ti tyhle dva turnaje dokáží přebít byť i jen účast ve finále Masters, tak ok. Nemluvě o lepších GS výsledcích, že ano. Ale například tvůrci žebříčku si myslí něco zcela jiného a játaké.
Reagovat
Tornes
Rogera leda tak od roku 98. A ano, samozřejmě měl víc horších sezón. Proto jsem dodal časový rámec. Na rozdíl od tebe.
Reagovat
ipko
má 3 tituly.. vyhral aj Dubaj.. :)
Reagovat
ipko
trepem pixoviny.. :D
Reagovat
slacker
ipkoviny
Reagovat
smazaný uživatel
Sám si přeci psal Forehande, že důležité jsou jen GS, vše ostatní jen příprava a tam hovoří čísla pro rok 2014.

AO - semifinále, FO - 4. kolo, W. finále

2015 AO - 3. kolo, FO čtvrtfinále, W finále

Jinak ale nesouhlasím s tou opatrností, Roger bude favorit v Cinncinati a tohoto zápasu se nebojím. Jinak ještě přidávám jeden zajímavý názor, o němž jsem se včera dočetl: Federer byl naposledy ve velké bitvě se svým vrstevníkem v roce 2009, kdy ve finále přetlačil Roddicka. Od té doby musí bojovat o místo na výsluní s hráči, kteří jsou o 4,5 - 5 roků mladší než on. A pořád se drží, i přes pokročilý věk. Djokoviče ani Nadala žádný mlaďoch takto neohrožuje.
Reagovat
smazaný uživatel
ve finále Wimbledonu přetlačil Roddicka, vypadl mi tam ten Wimbledon.
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, dolezité sú GS..No rovnako som písal, že na GS sa rátajú víťazstvá, poťažmo finále..To, ci niekto vypadne v 3.kole alebo v OF, to je bezpredmetné, na to si história pamatat nebude..Tá si pamatá víťazov..

S tým druhým odsekom súhlasím..No na druhú stranu treba dodať, že na Djokovica, Nadala, Murrayho síce neútočí nikto zdola, no sami sebou sú si ako rovesníci takou konkurenciou, že si tento "nedostatok" nanajvýš kompnzujú a kradnú si tituly navzájom..Teda momentálne skor Nole s Andym, predtým prevažne Nole s Rafom..
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, nebyt Noleho, Rafan by byl v poctu GS davno pred Rogem. No vlastne Rog by mohl mit jeste o dva vic na W....nechce se mi to ted pocitat, ale myslim, ze Nole ukrad Rafovi vic titulu nez Rogerovi. Skoda...
Reagovat
Tornes
Nebýt Noleho, ztrácel by Rafa ještě víc. Vy si to možná neuvědomujete, ale vzhledem k rozvrstení provrchů byl Nole vždy větší konkurencí pro Rogera, než pro Rafu.

Rafa s ním prohrál na GS 4x, tedy přišel by maximálne o 4 GS, pokud by všechny vyhrál. Jedná se o finále na W 11, UO 11, AO 12 a QF na FO 15. Případní finálový soupeři (dle SF soupeřů Novaka) by byli Murray, Roger a Tsonga (mohl by porazit všechny, ale jedné prohru bych viděl jako pravděpodobnou, dvě jako možné). Pokud by to pro Rafu šlo dobře, tak bych řekl, že tři z nich by měl vyhrát.

Roger s Novakem prohrál 7x, 2x ve F a 5x v SF. Případní finálový soupeři Dimitrov a Gasquet - zde Rogerovi naprosto věřím.
SF:
AO 08 - SF Ferrer, F Tsonga - to by měl dát.
UO 10 - SF Monfils, F Nadal - minimálně 50-50
AO 11 - SF Berdych, F Murray - to by taky měl dát.
US 11 - SF Tipsa, F Nadal - zas tak 50-50
RG 12 - SF Tsonga, F Nadal - leda velkou náhodou - 10%.

Takže pokud by tu nebyl Novak, tak by měl Roger velkou šanci vyhrát řekněme další 4-6 GS titulů. Tři, které jsem přisoudil Rafovy, by měl takřka jisté (2x finále W + minimálně jeden z AO), takže by Rafa jeho náskok velmi pravděpodobně nesnížil. Naopak, dost možná by byl o jeden až 3 GS větší...
Reagovat
smazaný uživatel
Bravo, vynikající reakce. Jsem zvědavý na reakci Nadalova táboru.
Reagovat
Amputace
A napadlo tě, že pokud by tady nebyl Novak, byl by tady někdo místo něj? Někdo, jehož hra například vůbec Rogerovi nesedí a především někdo, kdo by nepustil do finále Dimitrova nebo Gasqueta (tak jako je tam nepustil Novak)? Takže vycházet z předpokladu: nebyl by tady Djokovič, ve finále by byli Dimitrov či Gasquet, je samozřejmě dost nedůkladný.

To, že je Djokovič větší konkurencí pro Rogera než pro Rafu, je také dost zdánlivé. Ve prospěch této argumentace pochopitelně hraje to, že Novak Rafu na GS porazil "pouze" 4x, kdežto Rogera 7x. To ale nic neříká samo o sobě. Vždyť za jakých to bylo okolností? V případě dvou proher bylo Federerovi už po třicítce, naopak v nejsilnější Novakově sezóně 2011 ho dokázal sestřelit na RG a jako jediný přerušit tu jeho neuvěřitelnou sérii. Nadalovo trápení v roce 2011 v zápasech s Djokovičem je pro mě dodnes jasným důkazem toho, že jeho hra Nadalovi absolutně nesedí. Federer a Djokovič se střídavě porážejí, jednou vyhraje ten, podruhé ten, oproti tomu Nadala dokázal Djokovič porazit 7x v řadě. Jsou stejně staří a Djokovič Nadala navíc převyšuje v některých herních atributech, kterými do té doby Nadal převyšoval úplně všechny ostatní, tedy dokonale zvládnutá obrana a rychlost. Pomineme-li rok 2008, ve všech vzájemných GS zápasech, které Federer prohrál, mu bylo už kolem třiceti let. To je především třeba brát v potaz. Oproti tomu v roce 2011 a na začátku 2012 hrál Nadal skvělý tenis, byl téměř na vrcholu své výkonnosti a nebýt sezón 2008, 2010 a 2013, tak napíšu, že byl na úplném vrcholu. Djokovič mu přesto nedal nejmenší šanci.
Reagovat
Amputace
A konečně. Na první pohled je snad naprosto jasné, kdo z dvojice Nadal-Federer více sedí Djokovičovi a kdo z dvojice Djokovič-Federer více sedí Nadalovi. Nadalova nátlaková hra do soupeřova BH u Novaka vůbec nezabírá, musí tedy daleko více než s kýmkoli jiným hrát svůj FH po čáře, což je ovšem extrémně riskantní úder a jestliže Nadal nemá fazónu a dostatečné sebevědomí, z tohoto údery pramení chyby. O pohybu ani nemluvím. Djokovič je první tenista, který dokáže Nadala přehrávat od základní čáry, což je samo o sobě téměř neuvěřitelné. Dále připočtěme Novakův bravurní return a Nadalovo průměrné podání a myslím, že to musí být jasné úplně každému.
Reagovat
Roger_Federer
V tomto s tebou souhlasim .
To porovnávání kdo kdy mohl co je blbost.
Protoze Djokovicovi sedi Nadal, nesedel/nesedi obcas Roger.A Rogerovi absolutne neseděl Nadal.
A hlavně to ze někdo prohrál v semifinále, ještě automaticky nedává vyhraný turnaj z jiným soupeřem. US09, RG 15...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo ale Dimitrov s Gasquetem by byli uplne jini pripad, nez Delpo a Wawra. Nevim, cim by Gasquet nebo Dimitrov mohli Rogera ohrozit. Wawrinka mel v dobe, kdy vyhral FO uz jeden titul a x vyher proti velkym favoritum nebo paradnich spilu. DelPo mel rovnez dobre paky na Rogera a nekolikrat porazil velikany. Dimi, Gasquet a Ferrer je trojice, ktera ma s hraci big4 tak deaetiprocentni sanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Me je to jasne :-)
Reagovat
Tornes
Nezapomínám, že by s někým hrál. Proto jsem tam také pokaždé hodil soupeře. A samozřejmě že ten soupeř není jistý, ale dávám tam soupeře dle mne nejlogičtějšího - kdo se dostal nejdál a byl tam poražen Djokerem. Samozřejmě by to teoreticky mohl být i jiný hráč, kterého Djoker porazil, ale kdo?
Samozřejmě také nemám dostatečnou výpočetní kapacitu, abych ti řekl, který hráč ze začátku druhé stovky by hrál místo Djokera a jak by vypadal pavouk, ale to je vcelku bezpředmětné. Nemyslím si, že daný hráč počátku druhé stovky by byl tím Fedexovým konkurentem.
U tech SF zápasů s Djokerem můžu počítat s tím, že by ve finále byl stejný hráč, jelikož ten se tam dostal přes svou půlku pavouka neovlivněnou Djokem, tam je třeba vyhodnotit pouze hráče, s nímž by hrál v SF.
Poskládám to zhruba podle pravděpodobnosti, s jakou si myslím, že by Fedex ten turnaj vyhrál:

W 14 - Dimitrov. Mohl by tam také být Cilič, Tsonga nebo třeba Simon. Za mě stále Díma nejlepší volba. Jinak když se podíváš, jak dopadli další hráči z b4 (tj. asi jediní hráči, kteří by proti Fedexovi měli zhruba podobné kurzy, případně by byli favoriti), tak Murray padl s Dímou a Nadal s Kyrgiosem. Ještě A ať by tam byl kdokoli, koho vyřadil Djoker, tak by Fedex byl velkým favoritem. Nemusel by nutně vyhrát, ale favoritem by byl velkým.

W 15 - Gasquet. Mohl by tam být Cilič, Anderson nebo Tomic. Možná by z tohoto výběru byl nejsilnější Čilič, ale byť mám UO 14 ve velmi silné paměti, i proti němu by Roger byl velký favorit a nevěřím, že by prohrál. Další favorité? Murray s Fedexem, Nadal s Brownem, Wáwra s Gasquetem.
Reagovat
Tornes
AO 08 - Tsonga finále (není o čem, byl v jiné polovině než Djoker, v SF porazil Nadala), SF Ferrer. Místo něj by mohl být Hewitt, ale u něj bych taky zrovna nevěřil, že Rogera porazí. Prostě na tomhle turnaji bych mu taky hodně věřil.

AO 11 - Finále Murray, SF Berdych, případně Almagro, Troicky. Mě tam Berdych teda sedí nejlíp. A zase si nemůžu pomoct, ale i tu by pro mne byl Roger velkým favoritem. S Murraym prohrál jediný GS zápas ve svém nejhorším roce za posledních 13 let a i ten v 5 setech, s Berdychem by taky byl velkým favoritem.

UO 10 - V SF by místo Monfilse mohl být Fish. Já nevím jak tobě, ale mě to přijde prašť jako uhoď.

UO 11 - Tipsarevič, Dolgopolov, Davyděnko... To samý jako o rok dřív.

FO 12 - Místo Tsongy leda tak Seppi... Posuď sám.

Prostě stojím si za tím, že kdyby neprohrál s Djokerem, tak by minimálně 4 z těchto GS vyhrál. Je to odhad, ale podle mě docela podloženej. A samozřejmě cokoli v takovémto stylu je jen odhad.
Reagovat
Amputace
Naprosto zbytečná snůška teorií, kdyby, hypotéz (navíc když pak v praxi vidíme, jak takové hypotézy končí - viz letošní finále RG nebo loňské finále AO). Když se podíváš na zápasy Federera, Djokoviče a Nadala, tak je z nich naprosto zřejmé, že Djokovič umí na Nadala, neumí na Federera, který neumí na Nadala. Uniká ti podstata věci. Ty tvrdíš, že Djokovič je větší konkurent pro Federera než pro Nadala. Dokládáš to sedmi porážkami na GS. To je krásné. Nicméně jen jedna jediná z těch porážek se uskutečnila před rokem 2010, kdy Federerovi bylo 29 let (pokud se nepletu). Pouhé dvě z těch porážek se uskutečnily před rokem 2011, tedy kdy mu bylo třicet. To je naprosto nesrovnatelná situace s rivalitou Djokovič-Nadal. Djokovič Nadalovi ty 4 GS tituly ukradl v době, kdy jim oběma bylo kolem 25ti let a zažívali svá nejlepší léta. Federer už je v době, kdy prohrával s Djokovičem, měl za sebou. Takže logicky nemohl být Djokovič větším konkurentem pro něj než pro Nadala. Když to záměrně přeženu, tak je to jako tvrdit, že Nadal byl větším konkurentem Agassiho než Sampras, protože s ním má lepší zápasovou bilanci. Prostě se to nedá srovnávat, nejsou to vrstevníci, kdy už to konečně pochopíte.
Reagovat
Tornes
Ještě jednou - celá tato debata začala tím, kdo koho připravil o více GS. Na to jsem reagoval. A ve skutečnosti je celkem jedno, jestli bylo Fedexovi víc než 29 nebo ne. Pokud by tam Djoker nebyl, s velkou pravděpodobností by vyhrál o několik GS více.

Djoker Rogerovi konkuroval až v pozdějších vázích jeho kariéry, to je jistě pravda. Ale stále mu konkuroval a vzal několik GS. S tvou hypotézou by mu nemohl konkurovat ani Nadal, který je takřka stejně starý jako Novak. A stejně mu konkuroval...

V dřívějších fázích mu konkurovali jiní hráči jako Hewitt, Safin, Roddick nebo Nalbandian. Nebo se o to alespoň snažili. Pokud bereš konkurenty nutně jako vrstevníky, tak tito 4 jsou jediní, kteří připadají v potaz.

Ale jinak svou teorii o větší konkurenci Djokera Fedexovi než Nadalovi nepodkládám tím poměrem porážek 7:4. Tím pouze podkládám argument, že s velkou pravděpodobností připravil Rogera o více GS, než Rafu. Svoji teorii podkládám povrchy a jejich oblibou u jednotlivých hráčů.

Jinak pro zajímavost povrchy v GS utkání mezi RF a ND jsou 8:3:2, zatímco u Rafy a Novaka 4:2:7 (H, T, A).
Reagovat
Amputace
Ok. Zkusím to takto. Někteří Federerovci obhajují "konkurenceschopnost" Baghdatise ve finále AO06 tím, že byl prostě tolik dobrý, hrál skvěle celý turnaj, došel do finále a tím pádem byl pro Federera tím nejsilnějším možným finalistou, ačkoli tak jistě papírově nepůsobil. Já s tím vlastně souhlasím. Dokazuje to ostatně poslední dobou Wawrinka. Zkrátka když se nějaký hráč nas.ere a podaří se mu nějaký turnaj, těžko se s tím dá co dělat. Já nevidím důvod, proč by třeba loni nemohl Dimitrov ve finále W. Rogera porazit. Ano, není to pravděpodobné, ale není to vyloučené. Je to stejná logika. Dimitrov by byl prostě tím nejlepším možným finalistou a je klidně možné, že by Federera porazil.

Další věc. Ty úplně zapomínáš na to, že na místě chybějícího Djokoviče, by byl jiný hráč. Nedá se to brát tak, že kdyby Djokovič nebyl, hrál by Federer finále s Dimitrovem a Gasquetem. Jak by potom vypadaly semifinálové dvojice? Federer-Murray, Dimitrov-??? Někdo by tam musel být a tento někdo by ve finále mohl Federera porazit. Ale dobře. Dejme tomu, je to hypotéza a jinak se to brát asi nedá.

Mluvíš o ukradených GS a přitom pět ze sedmi jejich GS zápasů byly pouze semifinálové. Když už přistoupíme na tvoji logiku věci, na ukradené GS je to 4-2 pro Rafu. Tvoje procenta a výpočty jsou úplně irelevantní. Mě by nikdy nenapadlo tvrdit, že někdo někomu ukradl GS, když ho porazil už v semifinále.
Reagovat
Roger_Federer
Proc to teda rozebírat na 1000 řádcích?
Reagovat
Tornes
Když už tak pouze 3:2. Jeden zápas Djoka s Nadalem byl dokonce pouze v QF, to doufám nebudeš počítat, když Rogerovi nechceš uznat ani jedno z pěti SF... Ale i u finále musíš kalkulovat, s kým by tam následně hrál a že by klidně mohl prohrát.

Podívej se na ty zápasy, které jsem vypsal. Opravdu si myslíš, že by Roger ani jeden z těch turnajů, na kterých prohrál s Djokem, nevyhrál? Opravdu?

Ten někdo jiný, kdo by tam byl, by musel být někdo, kdo v tu dobu hrál a koho porazil přímo Djoker. Kdyby to byl někdo jiný, tak by to Djokova absence nijak neovlivnila. Buď by tam mohl být nějaký hráč ze začátku druhé stovky, který by nastoupil na Djokovo místo v pavouku, nebo někdo, koho Djoker porazil. Vypsal jsem ti je. Koho z nich bys považoval v zápase s Rogerem za favorita?

A debata nebyla o ukradených GS, ale o kolik GS více by Rafa a Roger měli za hypotetické nepřítomnosti Novaka. Vyargumentuj mi, kde mám chybu, co jsem napsal špatně a co mi logicky nesedí, pak ti to uznám
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem to taky myslela...az ve f.
Reagovat
Tornes
Tím, co píšu, zaroveň nijak nerozporuji, že Rogerovi více sedí Djoker než Rafa a Djokerovi spíše Rafa než Roger. Ale to neic nemění na tom, že vzhledem k tomu, že ač je každý z nich nejlepší na jiném povrchu (Djoker hard, Nadal antuka a Fedex tráva), tak v porovnání úspěšnosti Nadala a Fedexe na Djokově povrchu - hardu je na tom Fedex mnohem lépe. Z toho pak následně vychází i to, že pravděpodobně připravil Fedexe o více GS. Když se k tomu navíc přidá současná Djokova úspěšnost na trávě a k ní stále dobrý Fedex na trávě, není co více dodat.

Svým způsobem je to trošku podobné důvodům, proč byli hráči jako Roddick nebo Hewitt naprosto zastíněni Federerem. Nejvíce to jde vidět u Roddicka - jejich nejsilnější povrchy byly naprosto stejné. Jen Roger byl vždy o něco lepší. Kdyby mu víc vyhovoval alespoň pomalejší hard jako Safinovi, měl by šanci. Ale mu vyhovovalo přesně to stejné, co Rogerovi. U Hewitta je to podobné - nejlepší GS pro něj byly UO a W... Smůla kámo...

Roger Federer - Samozřejmě neznamená. Ale stojím si za tím, že by Fedex některé z nich vyhrál. Z těch 5 šancí bych viděl reálně tak tři, nejvíc čtyři, nejmíň dva.
Reagovat
Amputace
O jaká GS ho připravil, proboha? Hrál s ním pouze dvakrát finále, navíc ve věku, kdy si nemyslím, že by nemohl být poražen takovým Dimitrovem. Když US Open mohl vyhrát Cilic, proč by Dimitrov nemohl vyhrát finále Wimbledonu nad dvaatřicetiletých Federerem? Federer v těch sezónách nijak nedominoval. Zato Nadal by s naprosto nejvyšší pravděpodobností dominoval sezóně 2011 nebýt Djokoviče, protože ti dva byli úplně někde jinde než zbytek hráčů. Hráli spolu šest finálových zápasů, tomu říkám rivalita a zároveň je to jasný důkaz toho, že v tom roce byli oni dva nejlepší. A Djokovič Nadalovi naprosto znemožnil dominat, obhájit Wimbledon, US Open, být dva roky v řadě světovou jedničkou. To je daleko, daleko větší "damage", kterou způsobil Federerovi.
Reagovat
Amputace
než kterou způsobil*
Reagovat
Tornes
Říkám snad, že by Dimitrov nemohl vyhrát? Naopak několikrát píšu, že by mohl. Ale nevidím to jako pravděpodobné. A doufám, že mi nechceš říct, že ty považuješ za pravděpodobné, že by Roger letos nebo loni prohrál finále s Dímou, respekrive Gasquetem, případně že by v roce 08 neporazil Ferrera (kolik mají to H2H? 16:0?) a ve finále Tsongu?
Že by nedokázal porazit Berdycha v semi AO 10 a ve finále Murrayho (na GS 5:1, jediná prohra z roku 13, kdy na tom byl Roger zdaleka nejhůř za posledních deset let)? Ty si myslíš, že za takovéto konstelace by nic nevyhrál? Tomu ani sám nevěříš. A i u těch UO 10 a 11 by měl minimálně solidní šanci. Můžeš říct, že by toho podle tebe vyhrál méně, ale nedokážu si představit, že bys při plném vědomí řekl, že považuješ za pravděpodobné, že by nevyhrál ani tři z těchto 7 turnajů.

Jestli nesouhlasíš s mými závěry, napadni některý můj předpoklad nebo můj vývod z něj. Pak se můžeme bavit.
Reagovat
Amputace
Napadám samotný ten tvůj koncept dosazování. Protože když vymažeme ze všech těch pavouků Djokoviče, někdo by logicky musel být místo něj a ne, nebyl by to 65tý hráč světa, byl by to hráč jeho levelu. Je to prostě kompletně nesmysl.

Když to pominu. Proč by kupříkladu nemohl Tsonga v tom finále AO porazit Federera? Byl v životním laufu. Stejně jako v roce 2006 Baghdatis, stejně jako loni a letos Wawrinka, stejně jako loni Cilic, stejně jako 2009 Potro.
Navíc na rozdíl od Federera vzal Djokovičovi v tom zápasu alespoň set a myslím si, že s Federerem by to bylo velice vyrovnané, byť by byl Roger samozřejmě favoritem.

Brát porážku v semifinále jako ukradený GS je totální zvrácenost a boharovnost - nehledě na to, kdo by místo Djokoviče v tom semifinále a finále byl. Jsou to dva zápasy, ne jeden. Stát se může cokoli. Koncentrovanost se může rozkolísat a nevydrží v obou zápasech. Vždyť jsme to už viděli tolikrát. Já vím, že píšeš o pravděpodobnosti a nepravděpodobnosti, ale já si nejsem jistý, jestli to má v tomto případě smysl.
Reagovat
Tornes
To je ten problém - hráč jeho levelu na hardech neexistoval a v současnosti neexistuje ani na trávě. Leda tak Nadal nebo Murray, ale na všech těchto turnajích buď již vypadli s jinými, nebo je vyřadil Fedex sám, nebo čekali ve finále.
Reagovat
Amputace
No, ale my nevíme, kdo by tam místo toho Djokoviče byl. Minimálně někdo velice kvalitní, jelikož by hrál tolik GS semifinále. Mohl by být daleko lepší než ti hráči, s nimiž by se pak Federer mohl utkat ve finále.
Reagovat
Tornes
Argumentace, že by to minimálně musel být někdo kvalitní, protože by hrál GS SF je sice pěkná, ale ni nám neřekne. To by mohl být klidne Jerzy...
Mě bude stačit, když mi teda řekneš, koho bys tam teda chtěl. Letošní W: Djoker je out. Murray? Poražen Rogerem. Wáwra? Poražen Gasquetem, který by byl ve finále. Nishi? Vypadl s Giraldem, ten s Kudlou, ten s Cilicem. Tom? Poražen Simonem, kterého porazil Federer. Raonic? Out by Kyrgios. Nadal - Brown. Díma - Gasquet. Atd. Tam prostě není nikdo, kdo by nebyl poražen lepším hráčem, aby ten lepší hráč následně nebyl poražen buď Federerem, nebo Djokerem. Takže se musíš podívat na ty, co vypadli s Djokerem, a z nich vybrat. Gasquet, Cilic, Anderson, Tomic, Nieminen, Kohlishriber. Ti připadají v úvahu, všichni ostatní byli poraženi někým z nich, Fedexem, nebo hráčem, který pozděj byl poražen jimi. A i kdyby ne, ať by v tom finále byl kdomě Djoka a Murrayho kdokoli, musíš uznat, že by Roger byl velkým favoritem.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikto nepopiera, ze aj Nole zobral Rogerovi pár GS, pointou celej tézy o konkurencii je vsak fakt, ze Roger prakticky 50% svojej kariéry odohral bez Nadala, Djokovica, Murrayho po 20r. života, teda fázy, kedy tenista dosahuje špičkovú výkonnosť. ( mimo Rafy na antuke) V tomto období nemal rovesníka rovnakého formátu, kdežto spomínaná trojica mala a k tomu o 5 rokov starsieho Federera..Práve preto má Federer napríklad pred Djokovicom taký výrazný náskok, co sa GS týka, predpokladam, ze ak by dnes mali obaja 28r, boli by na tom zhruba rovnako..

Inak, myslím, ze Nole zobral Rogerovi tak 4GS, v NY by Rafu na 3. vitazné dovolím si tvrdit neporazil ani raz..
Reagovat
Tornes
UO - To je otázka do debaty. UO je rychlejší hard, který by Federerovi měl teoreticky vyhovovat více a Rafovi méně. AO 09 bylo naprosto vyrovnané. Ano, je to o rok, respektive dva později, tudíž by Roger byl asi o něco slabší, ovšem na druhou stranu by mu měl trochu nahrávat povrch. Netvrdím, že by Roger nutně vyhrál, ale považuji za celkem pravděpodobné, že jednou z těch dvou zápasů by se mu to povedlo. A možná i dvakrát... A možná ani jednou... No jednoduše chci říct, že bych ty zápasy viděl zcela otevřeně.
btw, do roku 13 měl na hardu s Rafou Roger stále aktivní bilanci...
Reagovat
Roger_Federer
V tom případe si ja dovolim tvrdit, že kdyby byly stejne stáří, Nadal, Federer i Djokovic, a Djokovic mel lepší start kariéry ne se na tu úroveň dostal az ve 25 letech, nemel by Rafa ani jeden titul z Granslemu mimo RG..
Reagovat
Amputace
A k tomu jsi dospěl jak? Na základě toho, že Nadal Djokoviče dvakrát porazil na US Open?
Reagovat
Roger_Federer
Byt Federer o 5 let mladší, začínal by logicky o 5 let později, jeho tenis by byl asi jiný a z Rafou by neprohrával.
Reagovat
Tornes
Podívej se na Fedexovu kariéru. On, i když se to nezdá, je ve své podstatě také "late bloomer". V době, kdy jeho vrstevníci začínali vyhrávat GS a byli světovými jedničkami a tak dál byl on někde úplně jinde. Jeho zápasová bilance s Hewittem byla 7:2 pro Hewitta, s Nalbandianem 6:1 včetně dvou GS. On měl své noční můry, hráče kteří byli lepší než on. V roce 2001 se za budoucí tenisovou superhvězdu nepovažoval Federer, ale Hewitt. A pak najednou Federer přidal na vyšší obrátky a počínaje rokem 04 jim všem o parník ujel.
Federer zlepšil svou hru tak, že najednou stačila na všechny, kdo mu v té době konkurovali. Nejenom konkurovali, ale byli lepší. Zlepšil ji natolik, že další tři roky se nenašel hráč, který by ho byl schopen opravdu zastavit.
Tento vývoj mi podle mne dává oprávněný předpoklad, že kdyby Roger, Rafa a Novak byli stejného věku, mohly by se jejich kariéry vyvýjet podobně. Na začátku by Roger ztrácel, ale jako překonal své noční můry, nakonec by překonal i je. V této linii paralelní reality zlepšil hru natolik, že mu stačila na všechny konkurenty. Není důvod nevěřit, že by to nemohl udělat, i kdyby těmi konkurenty byli Nadal a Djoker.

Další problém by byl, že jak sám Nadal několikrát říkal, pro něj byl Roger cíl, meta, které chtěl dosáhnout, důvod pro zlepšení a motivace. Kdo ví, jak by to vypadalo, kdyby to nebyl Roger, kdo je vepředu, ale naopak Rafa...

Nedávno jsem četl článek, který se zabýval porovnáváním kvalit tenisu mezi jednotlivými obdobími. Psali v něm, že tenis je hra, která se vyvýjí strašně rychle a že hráči jsou rok od roku kvalitnější. Na datech tam ukazovali, že průměrně hráč, který je dva roky po sobě v top 50, uhraje druhý rok asi o 2% méně bodů (přesné číslo nevím). Když vezmete v potaz toto a veznete v potaz to, že Roger je tam o několik let déle než Rafa s Novakem, tak už jen odstraněním tohoto handikapu by Roger na tom najednou musel nutně být mnohem lépe.
Reagovat
smazaný uživatel
Omg :)
Reagovat
Tornes
Nechci se dostat do další bezvýsledné debaty o tom, jaká byla Rogerova konkurence dřív, než přišla velká čtyřka na scénu. Nikam nepovede a každý si akorát povedeme svou, to už jsem párkrát zažil.
A původní debata o tom taky nebyla. Ta byla pouze o tom, o kolik GS potenciálně připravil Novak Rogera, respektive Rafu, případně pak o tom, jestli Novak více konkuroval Rogerovi, nebo Rafovi. Argument věku mluví pro Rafu, argument povrchů zase pro Rogera, jejich GS zápasy mohou být řekněme nastejno (stejný celkový počet), o kolik je připravil GS... No já jsem podle mne vcelku přesvědčivě vysvětlil, proč si myslím, že to mluví opět pro Rogera. Ale to je už jen taková třešinka, nejdůležitější jsou ty povrchy.
Reagovat
Amputace
Žádný arguemnt nemluví pro Rogera. Protože Roger s Novakem prohrál 2 GS finále, Rafa s Novakem 4. Takže je to jasné. 4-2. Navíc Rafa ta finále (minimálně 3 z nich) prohrál v době, kdy oba byli zcela někde jinde, než zbytek špičky, takže se dá daleko vážněji předpokládat, že by ho v těch finále neměl kdo jiný ohrozit, protože to mnoho turnajů z té sezóny dokazuje. U Rogera navíc hraje ten faktor věku a již jsme u něj hodněkrát viděli, že hraje skvěle, skvěle a pak náhle selže. Neudrží výkonnost. To už se tenistům po třicítce prostě stává, viděli jsme to ostatně také letos. Jeho výkon v semifinále s Murrayem byl diametrálně jiný než ten finálový s Djokovičem.

Brát porážku jako ukradený GS nejde (už jen na základě toho, co píšu výše), ať už je semifinalistou a finalistou kdokoli. Jsou to dva zápasy.
Reagovat
Tornes
Ty finále byly pouze tři, jak už píšu výše. A nevím jak tobě, ale ve chvíli, kdy někdo píše o tom, jak by to asi vypadalo, kdyby tu nebyl Djokovič, tak mi přijde trošku nefér brát to tak, že tu není jenom ve finále a kdekoli jinde tu je... Nemluvě o tom, že dle mého názoru by ve svých dvou finále byl Roger větším favoritem, než Rafa v kterémkoli z těch tří.

Můj systém dosazování je zcela stejný, jaký by byl, kdyby Djoker odstoupil. Na jiný, jak už jsem psal, nemám kapacitu. Ale na druhou stranu musíš vzít v potaz, že kterýkoli z těch "lepších hráčů" na tom turnaji prohrál s někým jiným, než s Djokovičem. Tudíž je vlastně nemůžeš brát v potaz, protože vypadli.

A teď mi řekni ty: Kolik z těchto GS by za hypotetické nepřítomnosti Novaka (a jinak si nedovedu vyložit "kdyby ho nebylo") podle tebe vyhrál? Spekuluj. Ale poctivě. A pak udělej to samé u Nadala. Zase spekuluj. To je to, co jsem udělal. Jestli dospěješ ke kompletně jiným výsledkům, než jsem dospěl já, tak se budu divit.
Reagovat
Tornes
Ani porážku ve finále mimochodem nelze brát jako ukradený GS. Stále by tam někdo byl a tudíž to jsou stále spekulace. Celá tato debata je založena na spekulacích a ani nemůže být jinak.
Reagovat
Amputace
Ok. Zkusím to. Ale opravdu jsou mi tyto spekulace cizí, hlavně od doby, co jsem si musel protrpět ve finále AO 2014. Tehdy jsem pochopil, že stát se může vždy cokoli.

Nejprve tedy Nadal. Myslím si, že z těch tří finále by všechny vyhrál.

Wimbledon - ve finále Tsonga - tipnul bych tak 70 ku 30ti procentům pro Nadala.

Us Open - ve finále Federer - Nadal byl jen o malý stupínek pod svým maximem z roku 2O1O, hrál sice trochu kratší míče a nebyl tolik agresivní, ani servis neměl tak dobrý jako na US Open 2010, přesto si myslím, že by neměl s Federerem větší problém než třeba na AO 09, zápas by tedy podle mě nedospěl do pěti setů a výhru Nadala bych považoval za velice pravděpodobnou. Argumentuješ sice rychlejším hardem než v Austrálii, nicméně v potaz je třeba brát i to, že tam Nadal byl schopen dvakrát porazit tak skvělého hardaře jako je Djokovič, a jehož styl mu navíc sedí mnohem méně než ten Federerův. 65:35 pro Nadala (především vzhledem k tehdejší formě obou hráčů).

AO 2012 - finále Murray - pro Nadala opět dobrý match-up, navíc Murray by byl unavený po zápase s Djokovičem a navíc tehdy neměl zdaleka tak dobrou formu jako Nadal a svých lepších výsledků začal dosahovat až v dalších letech. Pro mě 70:30 pro Nadala.
Reagovat
Amputace
Federer:
AO 2008 - v případném finále bych hodně věřil Tsongovi, byť by byl favoritem Federer. Tsongu jsem tehdy sledoval celý turnaj a například způsob, jakým porazil Nadala, byl zcela mimořádný. I finále s Djokovičem bylo velice vyrovnané a nebylo daleko od pěti setů. Naproti tomu Federer byl krůček od ostudy už ve třetím kole a s Djokovičem pak nedokázal uhrát jediný set. V tom zápase by se mohlo stát cokoli. Asi trochu víc bych favorizoval Federera, ale určitě toto není turnaj, který bych započítal do jeho hypotetických vítězství.

US 2010 - zde by v případném finále jen těžko zastavoval Nadala v životní formě a se servisem přes 200 km/h.

A0 2011 - v tomto případě souhlasím, že by zřejmě byl Federer velkým favoritem a je pravděpodobné, že by GS získal.

US 2O11 - viz výše.

RG 2012 - tam by "samozřejmě" prohrál ve finále s Nadalem.

Jde jasně vidět, že minimálně u třech z těchto pěti zápasů neměla prohra s Djokovičem až takový vliv na nezisk GS titulu, protože by v těchto zápasech beztak hrál se svým nejméně oblíbeným protivníkem: a to jednou v jeho skvělé formě, jednou životní formě a jednou na jeho životním turnaji.

U těch W. finále je dost pravděpodobné, že by ty tituly urval. Pokud bereme, že by tam byl Dimitrov a Gasquet, je to dokonce velice pravděpodobné. Gasquetovi bych dal tak 10%, Dimitrovovi víc, třeba 25-30%.
Reagovat
Amputace
Výsledkem je pro mě 3:3. Takže fifty-fifty, pokud bych to bral skrze "ukradené" GS Djokovičem. Ta rivalita a důvod, proč si myslím, že Djokovič je daleko větší a nebezpečnější rival pro Nadala než pro Federera, ale leží jinde. Už jsem to v podstatě psal. Djokovič Nadala rozstřílel v době, kdy Nadal velice úspěšně navazoval na nejlepší sezónu kariéry - náhle se objevil Djokovič a všechno zhatil. Výsledkem byl psychický blok a pošramocené sebevědomí z Djokoviče. Nadalovi dlouho trvalo než se z těch sedmi porážek v řadě zcela oklepal. Federer v tomto směru nikdy neměl s Djokovičem žádný problém. Jednou vyhrál, jednou prohrál. Úplně jiná písnička by byla, kdybychom se bavili, co by kdyby - neexistoval Nadal..
Reagovat
Tornes
Ok, beru. I když tedy úplně nesouhlasím s výsledkem 3:3 po tvých výpočtech. Za prvé, pokud by platily tvoje pravděpodobnosti psané u Nadala, tak by bylo nejpravděpodobnější, že vyhraje dva z těch tří zápasů, nikoly všechny.
U Rogera - W - dáváš mu 90 % a 70-75 % (čímž mimo jiné potvrzuješ moje slova, že by podle mne byl větším favoritem, než Nadal v kterémkoli ze svých).
AO - Jednou malinkatý favorit, jednou favorit. Řekněme 55 % a 70 %? Můžeš s tím souhlasit?
UO - Jednou mu dáváš 35 %, jednou méně, řekněme tedy 20 %? Nebo 25 %?
FO - Takřka nic, shodneme se tedy na 10 %, které jsem psal já?

Když se podíváš na ty čísla, tak Federer má u 3 minimálně srovnatelná čísla s Nadalem - W + AO 11. Ale k tomu má navíc 4 finále, ve kterých by sice nebyl velkým favoritem, ale až na FO ani rovnou předem poražen.

Uvažujme, že by zklamal v některých SF. Když nepočítáme SF s Djokem, jeho bilance je skvělých 22:6, přičemž jen 3x prohrál s hráčem, který se nejmenuje Novak Djokovič nebo Rafael Nadal (Safin, Murray, Cilic - a jen jedna z těchto proher je z dřívějšího roku než 2013, zatímco všechny naše zápasy jsou do roku 12). Z tohoto bych usoudil, že je možno předpokládat, že by vyhrál z daných 5 SF alespoň 4. Odeberme tedy GS, na němž jsme Rogerovi dali střední hodnotu na vítězství. To je UO 11 a jeho 35%.
Reagovat
Tornes
Zbudou nám 3 turnaje Nadala se šancemi 70, 65 a 70.
Na druhé straně 2x W s šancemi 90 a 70, AO s řekněme 70 a 55, UO s 20 a FO s 10.

Tři pro Fedexe lépe než srovnatelné a k tomu další 3, kde by mu to mohlo vyjít.

Celková procenta by byla 205 pro Rafu a 315 pro Rogera. To je de fakto 2:3 pro Rogera, čímž jsi vlastně trefil moje nejnižší odhady. Ukazuje se tedy, že se mnou vlastně souhlasíš, pouze jsi skeptičtější vůči favoritům.

Ale i dle tvých čísel (pokud jsem nějaká procenta netrefil, oprav mě prosím) to vychází lépe pro Rogera. A ohledně psychické újmy - po roce 11 a AO 12 (kde, nedělejme si iluze, by Djokovic byl favorit takřka vždy) vyhrál Rafa 4 jejich následné GS zápasy včetně jednoho hardového. To mi nepřijde jako nějaký strašný blok.
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
Tornes
A ještě ted mě napadá, že ve skutečnosti to byl Djokovič, kdo označil začátek Fedexova pádu, a nabízí se otázka, do jaké míry ho způsobil? Do AO 08 prohrál na GS mimo FO od roku 04 jeden jediný zápas... A Djoker byl ten, kdo jej srazil z piedestálu, Nadal v tom "pouze" pokračoval na W 08 a AO 09.
Reagovat
smazaný uživatel
To jako Roger vs. Lopez??? Feli je skvělej hrát nepochybně, ale titán...?
Reagovat
smazaný uživatel
hráč
Reagovat
a.magerova
Feliciano s Rafou 4:9
Feliciano s Rogerem 0:11
Reagovat
Kozoroh
Snad to bude parádní zápas s vítězným švýcarským koncem...
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace hlavně Rišárovi, hladce vyklepnul oba australské floutky!
Reagovat
smazaný uživatel
nakonec se hralo....Mardy mne utekl;)
no a Petra opet out...ale tam se to asi cekat dalo.
tak alespon jsem se vyspal;)
Reagovat
yenda1
Nadal je sympaťák......když vyhrává. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist