Hlaváčková ve Vigu vyhrála druhý turnaj ITF v řadě

2. 8. 2010, 13:22
Aktuality 2
ITF VIGO & BUKUREŠŤ - Třiadvacetiletá Andrea Hlaváčková během 14 dní vyhrála druhý turnaj kategorie ITF. Česká hráčka po triumfu ve francouzském Les Contamines-Montjoie zvítězila jako nasazená jednička i na rychlém povrchu ve španělském Vigu. Naopak ve finále v Bukurešti prohrála Zuzana Ondrášková.
Andrea Hlaváčková

Andrea Hlaváčková se v červnu dostala z kvalifikace poprvé do hlavní soutěže grandslamového turnaje. Ve Wimbledonu dokonce postoupila do druhého kola.

Třiadvacetiletá Češka si zvedla sebevědomí a poslední dva týdny vyhrála deset zápasů v řadě. Vyhrála podniky ITF na rychlém povrchu ve francouzském Les Contamines-Montjoie a španělském Vigu. Tam dokonce jako nasazená jednička neztratila ani set, když ve finále smetla svou vrstevnici Britku Katie O'Brienovou 6-2 6-0. V předchozích zápasech s ní přitom neuhrála ani set.

Plzeňská rodačka tak získala celkově pátý titul.Poprvé vyhrála v sezoně 2006 v Tenerife, další triumf přidala až před rokem v rakouském Bad Saulgau. Letos načala hattrick v hale v britském Suttonu. 

V žebříčku se drží 14 míst za první světovou stovkou, ve které dosud nefigurovala. 

Minulý týden si finále zahrála také třicetiletá Zuzana Ondrášková, ve finále podniku v Bukurešti však podlehla bývalé světové čtyřce Jeleně Dokičové 6-3 1-6 6-7 a devátý titul nezískala.

Australanka vyhrála během 14 dní dva antukové turnaje a tento týden by měla startovat na hardu ve Vancouveru.

- ITF VIGO (Španělsko, tv. povrch, 25.000 dolarů) -
nedělní výsledky (01. 08. 2010)

Dvouhra - finále:
Hlaváčková (1-ČR) - O'Brienová (2-Brit.) 6-2 6-0

- ITF BUKUREŠŤ (Rumunsko, antuka, 75.000 dolarů) -
nedělní výsledky (01. 08. 2010)

Dvouhra - finále:
Dokičová (Austr.) - Ondrášková (7-ČR) 3-6 6-1 7-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dokičová byla ještě loni po AO sedmdesátá pátá, pokud se nemýlím, a teď už zase spadla. Ještě v životě jsem neviděl tenistku s tak velkou smůlou, jako má ona. Avšak ačkoliv ji mnoho lidí lituje, já jedním z nich rozhodně nejsem, protože mě už docela štve to její stěžování si na své fotra. Ano, chápu, že je to despota, ale aby to pořád dokola rozebírala, to je trošku moc. Tam v Austrálii má bezvadné podmínky, přestože je původem Srbka, a tak podle mě nemůže být nešťastná. :-)
Reagovat
weak
Mappede, těch chyb zas... :-( okamžitě opravit!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist