Siniaková: Ráda bych vyhrála už na Roland Garros

9. 2. 2013, 12:45
Rozhovory 16
Má vlastní oficiální stránky, se svými fanoušky komunikuje prostřednictvím sociálních sítí a ochotně rozdává rozhovory. Řeč je o talentované šestnáctileté Češce Kateřině Siniakové, která si na přelomu sezon zahrála dvě velká dívčí finále: na Orange Bowlu i na Australian Open ale prohrála s Chorvatkou Konjuhovou. Po zaslouženém odpočinku, který si užila třídenní návštěvou libereckého Babylonu, si našla čas i na naše otázky. Chtěla bych vyhrát už na Roland Garros, říká sympatická dívka, jejímž vzorem je Maria Šarapovová.
Profily hráčů
Kateřina Siniaková

Koncem loňského roku jsi prohrála ve finále Orange Bowlu (také s Chorvatkou Anou Konjuhovou). Které finále je pro tebe cennější?
Finále na Australian Open je pro mě cennější a zároveň mě porážka tam mrzí více.

Byla v některém zápase šance na úspěch, nebo je Chorvatka zatím na lepší úrovni?
V Melbourne ve druhém setu tam šance byly, vedle jsem dokonce 4-1. Myslím, že zápas nepatřil k mým nejlepším, umím hrát i lépe.

Kateřina Siniaková:
narozena: 10. 5. 1996 v Hradci Králové
výška: 173 cm
váha: 69 kg
trenérský tým: Dmitri Siniakov, Mgr. Vladimír Volejník, Daniel Filjo
mateřský klub: TENIS CENTRUM DTJ HK
současný klub: TK Sparta Praha
raketa: Wilson Six.One Team
nejlepší umístění na žebříčku ITF do 18 let: 2. místo
oblíbené jídlo: rajská omáčka a těstoviny
oblíbená barva: modrá
oblíbený film: Mamma Mia
oblíbená kniha: M. Burdová – Křišťály moci
koníčky: hudba, čtení, lyžování

oficiální web: siniakovakaterina.com
facebook: Siniakova Katerina

V Austrálii jsi byla poprvé. Co tě nejvíce zaujalo na městě Melbourne a co na samotném Australian Open?
Jelikož nejvíce času strávím na hotelu v tenisovém areálu, tak přesně nemůžu říct, ale rozhodně se mi tam líbilo, všude kolem příroda, lidé příjemní. Samotný areál byl také pěkný, jen jsem se teda ze začátku moc neorientovala, je dost velký. Ráda se tam vrátím. 

Určitě ses potkávala s tenisty světové špičky. S kým jsi měla tu čest se setkat? Ulovila jsi něčí autogram, nebo snad i společnou fotografii?
Nebyl to můj první grandslam, a tak už mám nějaké fotky s profesionály. Ale přímo v Austrálii jsem získala fotku s Tipsarevičem.

Měla jsi v Austrálii problémy s aklimatizací? Přeci jen na teploty dosahující ke 40 stupňům a na silný vítr nejsi zvyklá.
No, ze začátku to bylo těžké, přeci jen hrát v takovém vedru je těžké, ale zvykla jsem si rychle a myslím, že jsem s tím neměla problém. Horší pak byl vítr, s tím se trápím o trochu více.

Letos máš v plánu se postupně zabydlovat mezi ženami, mezi juniorkami ale chceš letos ještě absolvovat grandslamy. Na kterém si myslíš, že máš největší šanci na titul?
Těžko říct, myslím si, že mám šanci všude, člověk nikdy neví a pokaždé je vše jinak. Chtěla bych ale vyhrát hned ten další - Roland Garros.

Kateřina Siniaková po prohraném finále na Australian OpenS kým cestuješ po turnajích? Cestuje s tebou pravidelně trenér, rodiče či nějaká kamarádka?
Jak kdy, nejvíce se mnou cestuje taťka a pak i trenér.

Máš nějakého oficiálního sponzora - na oblečení, rakety...? Cesty, ubytování a startovné si předpokládám hradíš sama, nebo se angažuje klub?
Mám sponzora na technické vybavení - Wilson.

Můžeš čtenářům přiblížit, kdy jsi s tenisem začínala, kolik dní týdně jsi tréninku věnovala ve svých začátcích a kolik v současnosti?
Tak trénuji tak od 5 až 6 let, upřímně už si však nepamatuji, jak často jsem hrávala. Teď hraji každý den minimálně hodinu a půl plus kondice.

Jakou školu studuješ? Máš individuální studijní plán?
Studuji na 1. soukromém jazykovém gymnáziu v HK, nedá se říct, že bych měla přímo individuální plán, když to jde a mám čas, tak jdu do školy. Je to samozřejmě velmi náročné, tenis a škola, musím se učit na turnajích a ve volném čase, když netrénuji. Občas už mi to leze krkem. Ale snažím se a myslím, že to zvládám zatím docela dobře.

Máš nějaký speciální recept na regeneraci? Využíváš i služeb nějakého fyzioterapeuta?
Regenerace je důležitá, chodím pravidelně na masáže a také do sauny.

Jaký je tvůj tenisový vzor?
Ze všech nejraději mám Šarapovovou.

Pokud máte na Kateřinu Siniakovou nějaké dotazy, napiště je do komentářů a na nejzajímavější z nich se tenistky TK Sparta Praha zeptáme.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
SubOptikT
Bude rozhovor s Pernillou Mendesovou?
Reagovat
Elrondin
K tomu se připojuji a ještě s Terezou Smitkovou, prosím, prosím ;o)
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkný rozhovor s českou nadějí,Katky jsem si všiml poprvé v Austrálii.Doufám,že ta skromnost jí zůstane,moc sympatická holka.Tak Káťo,ať se ti daří,budu Tě sledovat a držet palce....
Reagovat
tommr
mě by zajímalo jestli je její maminka Češka nebo Ruska a jak je to s občanstvím jejího otce - má už český občanství nebo je to jen Rus žíjící v Čechách? A samozřejmě by mě zajímalo jak se cítí samotná Katka ... :)
Reagovat
petrulinka
A to víš určitě, že je to rus? Mně podle jména spíše přijde, že bulhar
Reagovat
VlS
Její otec je Rus, máma je Češka, ale moc nechápu, proč je to důležitý.
Reagovat
tommr
mě to zajímá hlavně proto, abych věděl jestli se Katka cítí jako skutečná Češka nebo jestli u ní v budoucnu hrozí nějak "přestup" do ciziny což je u tenistek a tenistů ruskýho původu poměrně velmi častej jev ...
Reagovat
smazaný uživatel
Spiš jeji tata šel sem... Takove dotazy mužou přijit jen od omezence.
Reagovat
VlS
A Iveta teď bude Češka nebo Rakušanka? A co na tom záleží? Hraje za Česko, klubová kolegyně Zarina za Kazachstán a klubovej kolega Djokovič (mladej) za Srbsko. Co víš, kde se holka zamiluje a kam ji život zanese.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč od omezence? To se musíme hned tak negativně titulovat. Mně to v duchu napadlo také, takže jsem zcela určitě též omedzenec. Ale například Jarmila Gajdošová se stále cítí být slovenkou a přitom hraje za Austrálii. Proč by se tedy někdo jiný nemohl nacházet v podobné situaci? A že je někdo na to zvědavý, to ještě neznamená, že je omezenec.
Reagovat
smazaný uživatel
V první řadě mě potěšilo, že jejím vzorem je Masha. :) Pokud tedy můžu položit Katce nějakou otázku, tak bych se chtěl zeptat, jestli je Masha jejím vzorem vyloženě jenom kvůli hře, anebo i kvůli její životní cestě a úspěšném návratu po těžkém zranění. Za odpověď děkuji. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty seš fakt uchyl
Reagovat
smazaný uživatel
A ty seš fakt trotl... Ta otázka je normální, tak nevim co máš za problém..
Reagovat
Fandina
milý rozhovor a informace o úspěšné juniorce. A hodně štěstí do další kariéry. Ať se daří!
Reagovat
Elrondin
za to inteview, mám z toho ohromnou radost. Vůbec bych se nezlobil, pokud by bylo takových představení našich mladých nadějí více ;o)

Jinak Katce přeji hladký přesun mezi "ženy" a těším se, až si to s Marií rozdá ;o)

A chtěl bych se zeptat, jaký povrch má Katka nejraději?
Reagovat
LubosZabloudil
Na tuto otázku lze najít odpověď na Katčiných webovkách - uvádí hard :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist