Berrettini Matteo

Berrettini Matteo

28
muž
Itálie
Datum nar.:
12. 4. 1996
Výška:
196 cm
Váha:
95 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 98. / 6.
čtyřhra: - / 10.

Berrettini ukončil dvouleté čekání na titul, v Marrákeši porazil i loňského šampiona

ATP MARRÁKEŠ - Matteo Berrettini (27) už na třetím turnaji po půlroční pauze zaviněné zraněním kotníku ukončil téměř dvouleté čekání na 8. titul. Italský tenista ovládl antuku v marocké Marrákeši, ve finále porazil 7:5, 6:2 španělského obhájce titulu Roberta Carballése (31) a stvrdil svůj návrat do TOP 100.

Berrettini si v Maroku zajistil TOP 100 a finále po roce a půl, vyzve obhájce titulu

ATP MARR8KEŠ - Ital Matteo Berrettini (25) na antuce v Marrákeši porazil ve svém prvním semifinále na okruhu ATP po roce a půl 6:7, 6:3, 6:2 Argentince Mariana Navoneho (23) a postupem do finále, ve které proměnil už svůj druhý start na hlavním okruhu po půlroční pauze, si zajistil návrat do TOP 100. O celkově 8. titul a první od června 2022 si zahraje s loňským šampionem Robertem Carballésem (31) ze Španělska.

Berrettini v derby se Sonegem kraloval na servisu a zahraje si první semifinále od října 2022

ATP MARRÁKEŠ - Matteo Berrettini (27) odehrál na antuce v Marrákeši své první čtvrtfinále na nejvyšším okruhu po 13 měsících a i díky odvrácenému setbolu a parádnímu představení na servisu v něm přehrál 6:3, 7:6 krajana Lorenza Sonega (28). Bývalý šestý hráč světa vracející se po zdravotní pauze ve svém prvním semifinále na této úrovni od října 2022 vyzve Mariana Navoneho (23).

Berrettini je po 13 měsících ve čtvrtfinále. V Maroku ho nepoložila ani černá šňůra

ATP MARRÁKEŠ - Matteo Berrettini (27) na antuce v marocké Marrákeši porazil 6:4, 4:6, 6:3 Španěla Jaume Munara (26), byť v polovině utkání prohrál 13 míčků v řadě, a poprvé od loňského března postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP. V něm italský tenista bojující s častými zdravotními potížemi narazí na krajana Lorenza Sonega (28). Mezi osmičkou nejlepších nechybí ani další Ital Fabio Fognini (36), jenž vyřadil nejvýše nasazeného Srba Lasla Djereho (28).

Wawrinka zvládl i devátý souboj s Ramosem, v Marrákeši začal suverénně také Berrettini

ATP MARRÁKEŠ - Stan Wawrinka (39) našel recept na antukového specialistu Alberta Ramose (36) i v devátém vzájemném souboji a sedmém na nejpomalejším povrchu. Španěla přehrál v úvodním kole na podniku ATP 250 v Marrákeši snadno 6:1, 6:4 a o první vítěznou sérii od US Open bude bojovat proti Marianovi Navonemu. Suverénně do turnaje vstoupil i Matteo Berrettini (27), další z bývalých členů TOP 10 žebříčku deklasoval 6:2, 6:1 nasazeného Alexandera Ševčenka (23).

Murray po obratu vyhrál šlágr s vracejícím se Berrettinim, na vítěznou sérii čeká od srpna

Andy Murray (36) zvládl v prvním kole na Masters v Miami středeční šlágr s Matteem Berrettinim (27), který se před pár dny vrátil na kurty po další zdravotní pauze. Bývalý lídr žebříčku a dvojnásobný šampion floridské tisícovky zdolal někdejší světovou šestku po obratu 4:6, 6:3, 6:4. O první vítěznou sérii od srpnového osmifinále v Torontu se utká s Tomásem Martínem Etcheverrym (24).

Berrettini si comeback po zranění titulem neosladil, triumf ve Phoenixu obhájil Borges

CHALLENGER PHOENIX - Bývalý šestý hráč světa Matteo Berrettini (27) první turnaj po zranění pravého kotníku na loňském US Open titulem nezakončil. Ve finále tradičně kvalitně obsazeného challengeru ve Phoenixu italský šampion z roku 2019 podlehl 5:7, 6:7 Portugalci Nunu Borgesovi (27), který dokázal obhájit svůj loňský nejcennější triumf.

20 jmen, která letos chybí na Australian Open: Ikony, Muchová, budoucí maminky i Berrettini

O drama na prvním tenisovém grandslamu sezony nebude nouze. Přesto letošní Australian Open bude v hráčském poli postrádat několik výrazných osobností. Livesport Zprávy přináší seznam hned 20 jmen, které v nedávné době udávaly trendy, ale v Melbourne chybí. Posledním odhlášeným se stal v prvním dni turnaje charismatický Ital Matteo Berrettini (27).

Trápící se Auger-Aliassime po obratu porazil Berrettiniho a přestřihl šňůru čtyř porážek

ATP CINCINNATI - Světová čtrnáctka Félix Auger-Aliassime (23) si podruhé a opět na Masters 1000 v Cincinnati poradil s Matteem Berrettinim (27). V úvodním kole kanadský čtvrtfinalista posledních dvou ročníků zvítězil po obratu 4:6, 6:2, 6:3, ukončil sérii čtyř porážek a připsal si teprve druhé vítězství od konce března. Ve druhém kole narazí na Francouze Adriana Mannarina, s nímž je poprvé přihlášen do čtyřhry.

Djokovič překonal Samprase. Po bitvě s Hurkaczem vyhrál 32. zápas v řadě ve Wimbledonu

Novak Djokovič (36) ztratil svůj první set v rámci letošního ročníku Wimbledonu, ale svou neporazitelnost v tenisovém svatostánku protáhl na 32 zápasů, čímž překonal legendárního Peta Samprase. Sedminásobný šampion a vítěz posledních čtyř ročníků zdolal v bitvě rozložené do dvou dnů 7:6, 7:6, 5:7, 6:4 Huberta Hurkacze (26) a dál útočí na vyrovnání rekordu Rogera Federera v počtu titulů. Ve čtvrtfinále se utká s Andrejem Rubljovem (25).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist