Djere Laslo

Djere Laslo

28
muž
Srbsko
Datum nar.:
2. 6. 1995
Výška:
188 cm
Váha:
82 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 39. / 27.
čtyřhra: 572. / 55.

Dvojnásobný šampion Tsitsipas odstartoval antukové Masters v Monte Carlu opět vítězně

ATP MONTE CARLO - Šampion z let 2021 a 2022 Stefanos Tsitsipas (25) i pošesté v kariéře zvládl své úvodní vystoupení na antukovém Masters 1000 v Monte Carlu. Letos řeckému favoritovi postupu usnadnil Srb Laslo Djere (28), který vzdal a prohrál i páté vzájemné střetnutí. Souboj s Carlosem Alcarazem (20) si v Monaku zajistil Kanaďan Félix Auger-Aliassime (23).

Berrettini je po 13 měsících ve čtvrtfinále. V Maroku ho nepoložila ani černá šňůra

ATP MARRÁKEŠ - Matteo Berrettini (27) na antuce v marocké Marrákeši porazil 6:4, 4:6, 6:3 Španěla Jaume Munara (26), byť v polovině utkání prohrál 13 míčků v řadě, a poprvé od loňského března postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP. V něm italský tenista bojující s častými zdravotními potížemi narazí na krajana Lorenza Sonega (28). Mezi osmičkou nejlepších nechybí ani další Ital Fabio Fognini (36), jenž vyřadil nejvýše nasazeného Srba Lasla Djereho (28).

Macháč na premiérové semifinále nedosáhl, ve Stockholmu nedopodával bitvu s Djerem

ATP STOCKHOLM - Tomáš Macháč (23) v hale ve Stockholmu svou skvělou formu a druhou šanci v premiérový postup do semifinále podniku ATP nepřetavil. Den po skalpu Stana Wawrinky český tenista startující jako lucky loser podával proti Laslu Djeremu (28) na vítězství, servis ale neudržel a nakonec po více než tříhodinové bitvě prohrál 7:5, 6:7, 4:6. Srb si o finále zahraje s francouzským šampionem z roku 2011 a nejstarším semifinalistou v historii turnaje Gaëlem Monfilsem (37).

Náhradník Macháč získal skalp Wawrinky, ve Stockholmu si zahraje o první semifinále

ATP STOCKHOLM - Tomáš Macháč (23) na halovém turnaji ve Stockholmu využil své druhé šance k cennému skalpu. Ve formě hrající český tenista, který byl po nezdaru v kvalifikaci nasazen do hlavní soutěže jako náhradník místo nemocného Alejandra Davidoviche do druhého kola, porazil 6:4, 6:1 trojnásobného grandslamového šampiona Stana Wawrinku (38) ze Švýcarska a postupem do čtvrtfinále vyrovnal své maximum na okruhu ATP. O jeho překonání se utká se Srbem Laslem Djerem.

Suverénní šampioni skupiny C. Čeští tenisté v Davis Cupu přehráli 3:0 i Srby s Djokovičem

DAVIS CUP - Čeští tenisté ve skupinové fázi finálového turnaje Davisova poháru ve Valencii ovládli svou skupinu s drtivou bilancí 9:0 a zajistili si výhodnější los pro listopadové čtvrtfinále. Po Španělech a Korejcích porazili 3:0 na zápasy i Srby, když Jakub Menšík (18) při singlové premiéře v soutěži smetl 6:3, 6:2 Dušana Lajoviče, Jiří Lehečka (21) si poradil 7:6, 6:4 s Laslem Djerem a Tomáš Macháč (22) s Adamem Pavláskem (28) ve čtyřhře zdolali 7:5, 6:7, 10:3 světovou jedničku Novaka Djokoviče s Nikolou Čačičem.

Nečekané strasti už ve 3. kole proti Djeremu. Djokovič poosmé utekl ze stavu 0:2 na sety

US OPEN - Novak Djokovič ve třetím kole US Open čelil nečekané výzvě. S velmi dobře hrajícím krajanem Laslem Djerem musel zařadit na vyšší rychlostní stupeň, neboť prohrával 0:2 na sety a takový stav na tvrdém povrchu otočil dosud jen jednou. V New Yorku se mu to povedlo podruhé a celkově poosmé v kariéře, trojnásobný srbský šampion nakonec v půl druhé v noci zvítězil 4:6, 4:6, 6:1, 6:1, 6:3 a postoupil do osmifinále.

Thiem utekl z pěti mečbolů a je ve finále. Poprvé od Turnaje mistrů 2020

ATP KITZBÜHEL - Dominic Thiem (29) se po 985 dnech dočkal. Rakouský tenista na domácí antuce v Kitzbühelu ukončil čekání na první finále od Turnaje mistrů 2020. Musel si ho vybojovat v obrovské řežbě s Laslem Djerem, kterému utekl ze všech dvanácti brejkbolů i pěti mečbolů a po třech a půl hodinách boje ho udolal 6:7, 7:5, 7:6. O první titul od triumfu na US Open 2020 si zahraje s Argentincem Sebastiánem Báezem (22).

Thiem si zahraje první letošní semifinále na akcích ATP, v Kitzbühelu ukončil vítěznou sérii Rinderknecha

Dominic Thiem (29) udolal na domácí antuce v Kitzbühelu po obratu 4:6, 6:3, 6:4 sedm zápasů neporaženého Arthura Rinderknecha (28) a poprvé v probíhající sezoně postoupil do semifinále na nejvyšším okruhu. O první finálovou účast na této úrovni od Turnaje mistrů 2020 bude bývalý třetí hráč světa a grandslamový šampion bojovat proti Laslovi Djeremu (28).

Fenomenální otočka v podání Molčana! Slovák zlikvidoval stav 0:5 ve druhé sadě a odvrátil dva mečboly

Alex Molčan (25) čelil ve druhém kole na antuce v Kitzbühelu za stavu 0:5 ve druhé sadě dvěma mečbolům na vlastním servisu. Slovenský tenista, který v rakouském vysokohorském středisku přerušil sérii pěti porážek, ovšem předvedl famózní obrat a domácího Sebastiana Ofnera (27) nakonec udolal 4:6, 7:5, 7:6. Ve svém druhém letošním čtvrtfinále potká Sebastiána Báeze (22).

Zverev v rodném Hamburku slaví první titul od triumfu na Turnaji mistrů 2021

ATP HAMBURK - Alexander Zverev (26) na antukovém turnaji ATP 500 v rodném Hamburku porazil ve svém prvním finále od loňského května a následného vážného zranění kotníku 7:5, 6:3 Srba Lasla Djereho (28) a získal první trofej od triumfu na Turnaji mistrů 2021. Německý tenista zaznamenal jubilejní 20. titul a stal se teprve druhým domácím šampionem v open éře po Michaelu Stichovi.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist