Goffin David

Goffin David

33
muž
Belgie
Datum nar.:
7. 12. 1990
Výška:
180 cm
Váha:
70 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 100. / 7.
čtyřhra: - / 14.

Murray vylepšil bilanci s Goffinem už na 8:0, s Belgičanem vyhrál všech 17 setů

ÄTP INDIAN WELLS - Finalista z roku 2019 Andy Murray (36) na úvod turnaje Masters 1000 v Indian Wells porazil hladce 6:3, 6:2 Belgičana Davida Goffina (33), vyhrál i osmý vzájemný duel a znovu přitom neztratil ani set. O první minisérii dvou výher po sobě od loňského srpna se britský veterán utká se světovou pětkou Andrejem Rubljovem.

Macháč odstartoval v Marseille skalpem Murrayho. Lehečka musel proti Goffinovi odvracet mečbol

Tomáš Macháč (23) zvládl svůj první letošní zápas na oblíbených halových betonech, v Marseille začal výhrou 7:5, 6:4 nad šampionem ročníku 2008 a bývalou světovou jedničkou Andym Murraym (36). O své třetí čtvrtfinále na nejvyšším okruhu bude bojovat s Lorenzem Musettim. Vstup do turnaje zvládl i Jiří Lehečka (22), který po velkém obratu a odvráceném mečbolu porazil někdejší světovou sedmičku Davida Goffina (33) z Belgie 3:6, 7:5, 6:2.

Wimbledonský šampion Alcaraz zvládl rychlý přechod na antuku. Na Hopman Cupu zdolal Goffina

HOPMAN CUP - Carlos Alcaraz (20) pouhých pět dní po triumfu na travnatém Wimbledonu zvládl zápas na antuce. Na úvod Hopman Cupu v Nice první hráč světa zdolal 4:6, 6:4, 10:8 Davida Goffina (32), přestože ve druhém setu musel dvakrát dotahovat manko brejku. Španělé ale duel s Belgičany nakonec prohráli, Alcaraz s Rebekou Masárovou v rozhodující smíšené čtyřhře podlehli Goffinovi s Elise Mertensovou. Prvními finalisty se již stali Švýcaři.

První turnajová výhra v roli světové jedničky. Alcaraz v Basileji vydřel obrat proti Draperovi

ATP BASILEJ - Carlos Alcaraz na druhý pokus slaví vítězný zápas na individuálním turnaji v roli světové jedničky. Na úvod halového podniku ATP 500 v Basileji se však 19letý Španěl na postup přes o rok staršího Jacka Drapera nadřel, talentovaného Brita v oboustranně kvalitním představení zdolal až po obratu a vyrovnaném třetím setu 3-6 6-2 7-5.

Neúspěšný debut v roli světové jedničky! Alcaraz v Astaně prohrál s lucky loserem Goffinem a poprvé v sezoně neuhrál set

ATP ASTANA - Carlos Alcaraz svůj turnajový debut v roli světové jedničky a grandslamového šampiona nezvládl a až v 63. letošním zápase neuhrál set. Chybující 19letý Španěl na nabitém halovém podniku v Astaně hned v prvním kole nestačil 5-7 3-6 na Davida Goffina, který se do hlavní soutěže dostal jako lucky loser a připsal si třetí skalp lídrů žebříčku ATP. Na své první čtvrtfinále od Wimbledonu bude Belgičan útočit proti Adrianovi Mannarinovi.

Djokovič pošesté v kariéře otočil z 0-2 na sety a po výhře nad Sinnerem je v semifinále

WIMBLEDON - Novak Djokovič teprve pošesté v kariéře otočil zápas ze stavu 0-2 na sety. Ve Wimbledonu 35letý Srb zdolal 5-7 2-6 6-3 6-2 6-2 o patnáct let mladšího Itala Jannika Sinnera, svou neporazitelnost na trávě v All England Clubu protáhl na 26 utkání a jako první postoupil do semifinále. V něm šestinásobný šampion narazí na domácího Camerona Norrieho.

Sinner poprvé porazil Alcaraze a s Djokovičem si zahraje o první grandslamové semifinále

WIMBLEDON - Jannik Sinner na trávě ve Wimbledonu porazil Španěla Carlose Alcaraze a připsal si jeho premiérový skalp. O první grandslamové semifinále si 20letý Ital zahraje s Novakem Djokovičem.

Kolář v grandslamové premiéře porazil Pouillea. Lehečka a Veselý přes první kolo neprošli

FRENCH OPEN - Zdeněk Kolář na French Open slaví po úspěšně absolvované kvalifikaci vítězný debut v hlavní soutěži grandslamového turnaje. Na pařížské antuce si připsal skalp domácí bývalé světové desítku Lucase Pouillea a přiblížil se premiérovému posunu do Top 100. Další dva Češi skončili, Jiří Lehečka ve svém prvním zápase na pařížské antuce podlehl ve čtyřech setech Davidu Goffinovi a Jiří Veselý neudržel vedení proti Stevu Johnsonovi.

Nemocný Murray v Madridu Djokoviče nevyzval. Nadal odvrátil čtyři mečboly proti Goffinovi

ATP MADRID - Andy Murray nenastoupil k dnešnímu utkání třetího kola turnaje v Madridu s někdejším velkým rivalem Srbem Novakem Djokovičem. Podle webu turnaje je důvodem onemocnění. Až po odvrácení čtyř mečbolů a více než tříhodinové bitvě zvítězil Rafael Nadal, který měl namále s Belgičanem Davidem Goffinem.

Nadal se po zranění vrátil výhrou nad Kecmanovičem

ATP MADRID - Rafael Nadal zvládl svůj první zápas od poloviny března. 35letý Španěl, který v uplynulých týdnech léčil únavovou zlomeninu žebra, na domácí půdě v Madridu vstoupil do oblíbeného antukového jara vítězstvím 6-1 7-6 nad Srbem Miomirem Kecmanovičem.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist