Groenefeld Anna-Lena

Groenefeld Anna-Lena

38
žena
Německo
Datum nar.:
4. 6. 1985
Výška:
180 cm
Váha:
75 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 14.
čtyřhra: - / 7.

Grönefeldová končí v 34 letech s tenisem, chce založit rodinu

Deblová specialistka Anna-Lena Grönefeldová ukončila v 34 letech tenisovou kariéru. Německá hráčka se loučí jako vítězka jednoho turnaje WTA ve dvouhře a držitelka 17 titulů ve čtyřhře. Jeden z nich získala i po boku legendární Martiny Navrátilové, čtyřikrát se radovala z triumfu s českou tenistkou Květou Peschkeovou.

Strýcová se Su-Wei Hsieh prolétly do finále Turnaje mistryň. Češka zakončí rok jako jednička!

TURNAJ MISTRYŇ - Barbora Strýcová se Su-Wei Hsieh na Turnaji mistryň smetly dvojici Grönefeldová/Schuursová a postoupily do finále, což české tenistce zajistilo přezimování v čele světového žebříčku. V boji o titul wimbledonské šampionky vyzvou loňské šampionky Timeu Babaosovu a Kristinu Mladenovicovou.

Hradecká potřetí ovládla debl v Cincinnati. Letos triumfovala se Slovinkou Klepačovou

WTA CINCINNATI - Lucie Hradecká ukončila rok dlouhé čekání na titul, když obhájila vítězství na turnaji WTA Premier 5 v Cincinnati. Zatímco loni triumfovala s Ruskou Makarovovou, letos soutěž ovládla společně se Slovinkou Andrejou Klepačovou. Ve finále česko-slovinský pár porazil německo-nizozemské duo Grönefeldová/Schuursová Čtyřiatřicetiletá Hradecká si tak připsala 23. deblový titul, z toho třetí právě z Ohia.

Krejčíková se Siniakovou v Torontu získaly třetí společný titul

WTA TORONTO - Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková po dvou loňských grandslamových triumfech na Roland Garros a ve Wimbledonu vyhrály turnaj WTA Premier 5 v Torontu a získaly třetí společný titul. Ve finále české tenistky přehrály 7-5 6-0 třetí nasazené duo Grönefeldová/Schuursová.

Strýcová se Su-Wei Hsieh dobyly Birmingham a mají první trofej z trávy

WTA BIRMINGHAM - Barbora Strýcová a Su-Wei Hsieh slaví premiérový triumf na trávě. V Birminghamu ve finále zdolaly 6-4 6-7 10-8 německo-nizozemské duo Anna-Lena Grönefeldová a Demi Schuursová a získaly celkově čtvrtý společný titul. Třiatřicetiletá Češka si připsala 26. deblovou trofej.

Semifinále Fed Cupu rozlosováno. Kvitová začne proti Görgesové, Plíškovou čeká Kerberová

FED CUP - Petra Kvitová rozehraje semifinálový duel tenistek ve Fed Cupu proti domácímu Německu. Zápas s Julií Görgesovou na antuce ve Stuttgartu začne v sobotu v poledne. Ke druhé dvouhře nastoupí Karolína Plíšková s Angelique Kerberovou. O pořadí zápasů rozhodl dnešní los.

Hlaváčková s Babosovou na Turnaji mistryň postupují. Peschkeová vypadla

TURNAJ MISTRYŇ - Andrea Hlaváčková a Timea Babosová společnou premiéru na Turnaji mistryň zvládly. Češka s Maďarkou prodloužily svou letošní halovou neporazitelnost proti páru Andreja Klepačová a María José Martínezová. V semifinále je čekají světové jedničky Martina Hingisová a Yung-jan Chan, které přehrály Květu Peschkeovou s Annou-Lenou Grönefeldovou.

Svitolinová vyhrála i páté letošní finále, Wozniacká prokletí nezlomila ani v Torontu

WTA TORONTO - Jelina Svitolinová v Torontu porazila 6-4 6-0 Dánku Caroline Wozniackou, s níž si poradila i ve třetím vzájemném duelu, a páté letošní finále proměnila v pátý titul. Díky němu se dvaadvacetiletá Ukrajinka posune už na post světové čtyřky. Naopak Dánka ani v šestém finále sezony neuhrála jediný set.

Deblistky Peschkeová ani Voráčová do finále Wimbledonu nepostoupily

WIMBLEDONU - Finále čtyřhry žen bude ve Wimbledonu bez české účasti. V semifinále neuspěla Květa Peschkeová s Němkou Anno-Lenou Grönefeldovou, ani na životním grandslamu hrající Renata Voráčová s Japonkou Makotou Ninomijaovou.

Dabrowská s Bopannou ve finále mixu odvrátili mečboly a mají první grandslamový titul

FRENCH OPEN - Letošní Roland Garros zná své první šampiony. Smíšenou čtyřhru na antuce v Paříži vyhráli Kanaďanka Gabriela Dabrowská a Ind Rohan Bopanna, kteří si ve finále poradil po odvrácení dvou mečbolů s německo-kolumbijskou dvojicí Anna-Lena Grönefeldová a Robert Farah.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist