Kontaveit Anett

Kontaveit Anett

28
žena
Estonsko
Datum nar.:
24. 12. 1995
Výška:
174 cm
Váha:
65 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 2.
čtyřhra: - / 102.

Isner, Sock, Strýcová, Ymer a další hráči, kteří řekli sbohem tenisu v roce 2023

Tenisová sezóna na okruhu ATP i WTA skončila a mnoho hráčů se už připravuje na tu následující. Někteří tenisté se však rozhodli, že v profesionální kariéře už nebudou pokračovat. Poslední sezónu letos prožili Američané John Isner a Jack Sock, Španěl Feliciano López, bývalá světová dvojka Anett Kontaveitová či wimbledonská vítězka v ženské čtyřhře Barbora Strýcová.

Vondroušová a Bouzková jsou ve Wimbledonu ve třetím kole. Pět Češek vypadlo

WIMBLEDON - Markéta Vondroušová (24) pokračuje ve svém letošním působení ve Wimbledonu bez ztráty setu a po vítězství 6:3, 6:4 nad světovou dvanáctkou Veronikou Kuděrmetovovou (26) si poprvé zahraje třetí kolo nejslavnějšího turnaje. Za obhajobou loňského čtvrtfinále pokračuje Marie Bouzková (24), jež ukončila kariéru bývalé světové dvojky Anett Kontaveitové (27) z Estonska. Ve druhém kole naopak neuspěly Kateřina Siniaková (27), Barbora Krejčíková (27) ani Barbora Strýcová (37), jež odehrála svou poslední dvouhru v All England Clubu. Dokonce hned po svém úvodním vystoupení se ze soutěže poroučely Karolína Muchová (26) s Lindou Noskovou (18).

Sabalenkovou zarmoutil odchod Kontaveitové: Ještě něco udělej, zkus jiného doktora

Bývalá světová dvojka Anett Kontaveitová (27) v úterý překvapila tenisový svět zprávou o ukončení kariéry. Estonka se pro zásadní životní krok rozhodla kvůli vleklým bolestem zad, což vyvolalo rozruch mezi hráčkami startujícími na travnatém turnaji WTA 500 v Berlíně. Zaskočeně reagovaly grandslamové šampionky a jen o pár let mladší Aryna Sabalenková (25) a Jelena Rybakinová (24).

Předčasný konec kvůli zdraví. Kontaveitová se ve Wimbledonu rozloučí s kariérou

Anett Kontaveitová se rozhodla kvůli vážným problémům se zády ukončit v 27 letech kariéru. Někdejší světová dvojka oznámila, že se rozloučí po letošním Wimbledonu. Grandslamový turnaj na trávě v All England Clubu začne 3. července.

Strýcová zahájila rozlučku porážkou v Madridu, Muchová a L. Fruhvirtová postoupily

WTA MADRID - Barbora Strýcová dnes absolvovala na 'tisícovce' v Madridu svůj první soutěžní zápas od Australian Open 2021 a po mateřské pauze, rozlučkové turné zahájila porážkou s Elisabettou Cocciarettovou. Vstup do turnaje naopak bez problémů zvládly Karolína Muchová, která si snadno poradila s bývalou světovou dvojkou Anett Kontaveitovou, i Linda Fruhvirtová, jež přehrála Američanku Katie Volynetsovou.

Krejčíková je v Ostravě bez boje ve čtvrtfinále, Martincové vzdala Kontaveitová

WTA OSTRAVA - Barbora Krejčíková se bez boje dostala do čtvrtfinále halového podniku AGEL Open, olympijská vítězka Belinda Bencicová totiž kvůli zranění levého chodidla odstoupila. Po zdravotních potížích soupeřky se do čtvrtfinále prodrala také Tereza Martincová, které ve druhém setu vzdala světová trojka a obhájkyně titulu Anett Kontaveitová. Přes druhé kolo se dnes nedostala jen Karolína Muchová, jež podlehla Američance Caty McNallyové.

Krejčíková se po triumfu v Tallinnu posunula o čtyři místa, Nosková je zpět ve stovce

Barbora Krejčíková si po triumfu v Tallinnu vylepšila své žebříčkové postavení o čtyři místa na 23. příčku. Do elitní stovky se vrátila 17letá Linda Nosková, v nejvyšším patře je tak devět Češek. Novak Djokovič ovládl halu v Tel Avivu, ale posun nezaznamenal v klasickém pořadí ani v hodnocení letošní sezony.

Krejčíková je zpět! Ve finále v Tallinnu smázla v hale 24 zápasů neporaženou Kontaveitovou a slaví čtvrtý triumf

WTA TALLINN - Barbora Krejčíková v estonském Tallinnu poprvé od ledna postoupila do semifinále, v posledních třech utkáních porazila hráčky Top 20 a došla si pro svůj první letošní a celkově čtvrtý titul. Šestadvacetiletá Češka ve finále přehrála 6-2 6-3 domácí nasazenou jedničku Anett Kontaveitovou a ukončila její 24zápasovou halovou neporazitelnost.

Krejčíková je po bitvě s Bencicovou poprvé v halovém finále

WTA TALLINN - Barbora Krejčíková v estonském Tallinnu udolala po více než tříhodinovém boji 6-7 7-6 6-2 světovou čtrnáctku Belindu Bencicovou ze Švýcarska a posedmé v kariéře a poprvé v hale postoupila do finále. O první letošní a celkově 4. titul si 26letá Češka zahraje s domácí nasazenou jedničkou Anett Kontaveitovou.

Krejčíková v Tallinnu zvládla čtvrtfinále proti rozjeté Haddadové Maiaové, Muchová podlehla Kanepiové

WTA TALLINN - Barbora Krejčíková v Tallinnu pokračuje ve výborných výkonech a stále v estonské hale neztratila set. Šestadvacetiletá Češka dnes přehrála světovou patnáctku Beatriz Haddadovou Maiaovou a poprvé od ledna postoupila do semifinále. O účast mezi nejlepším kvartetem naopak marně usilovala Karolína Muchová, jež podlehla domácí veteránce Kaie Kanepiové.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist