Novotna Jana

Novotna Jana

55
žena
Česká republika
Datum nar.:
2. 10. 1968
Výška:
175 cm
Váha:
63 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 3.
čtyřhra: - / 2.

Muchová si dělá zálusk na nejlepší sezonu. Po skalpu Sakkariové atakuje rekord Novotné

Karolína Muchová (26) na pařížské antuce sice nikdy nepřešla přes třetí kolo, ale nedělní působivé představení, ve kterém vyřadila turnajovou osmičku Mariu Sakkariovou (27), dělá z české univerzálky rázem jednu z nejzajímavějších hráček letošního French Open. Kam až může olomoucká rodačka na turnaji dojít?

Před dvaceti lety vyhrála Jana Novotná Wimbledon

První českou tenistkou, která vyhrála dvouhru ve Wimbledonu, se před dvaceti lety, 4. července 1998, stala Jana Novotná, když porazila Francouzku Nathalii Tauziatovou za hodinu a půl ve dvou setech 6-4 7-6. Po ní se podobného úspěchu podařilo dosáhnout až po třinácti letech Petře Kvitové.

Novotná dostala před finále v Praze in memoriam prsten Síně slávy

Loni zesnulé wimbledonské vítězce Janě Novotné se dostalo před finále pražského turnaje WTA další pocty. Rodiče bývalé světové dvojky Libuše a František Novotní obdrželi z rukou legendy Martiny Navrátilové pamětní prsten, který dostává každý tenista uvedený do Síně slávy mezinárodní federace ITF.

Se zesnulou Janou Novotnou se přišli rozloučit tenisové osobnosti i fanoušci

Zhruba tři stovky lidí se přišly v Brně rozloučit s tenisovou legendou Janou Novotnou, která zemřela po těžké nemoci v neděli 19. listopadu ve věku 49 let. Wimbledonská šampionka z roku 1998, vítězka Fed Cupu i Turnaje mistryň vedla více než rok marný boj s rakovinou. Její úmrtí zasáhlo celý tenisový svět.

Wimbledon bez Novotné? Už nikdy nebude stejný, uvedla vévodkyně z Kentu

Hluboce zarmoucena je úmrtím Jany Novotné i vévodkyně z Kentu, kterou s českou tenistkou spojil emotivní zážitek po prohraném finále Wimbledonu v roce 1993. Čtyřiaosmdesátiletá členka britské královské rodiny se dnes připojila se soustrastným vyjádřením k truchlícím osobnostem z celého, nejen tenisového světa.

Tenisový svět oplakává úmrtí Jany Novotné. Bude všem moc chybět, plakala Mandlíková

Tenisový svět se vzpamatovává z odchodu Jany Novotné do tenisového nebe. "Bude nám všem moc chybět, a teď myslím nejen její přátele, ale všechny, kteří se pohybují v českém a světovém tenisu. Nikdy na ni nezapomeneme," vystihla pocity všech Hana Mandlíková, bývalá elitní hráčka a poté úspěšná trenérka Novotné.

Zemřela Jana Novotná. Wimbledonská vítězka podlehla ve věku 49 let těžké nemoci

Ve věku 49 let zemřela v neděli po těžké nemoci wimbledonská vítězka z roku 1998 Jana Novotná. O úmrtí bývalé světové dvojky ve dvouhře a jedničky čtyřhry ČTK informovali zástupci rodiny.

Novotná: Na tenisu jsem závislá, ale droga to pro mě není

Jana Novotná žije tenisem ráno, v poledne i večer. Wimbledonská vítězka z roku 1998 i šestnáct let po konci kariéry bílý sport miluje. Tenis ji pořád baví hrát, trénovat i sledovat, což ji naplňuje.

Novotná o roli superkoučů i o současném ženském tenise. Serena a Šarapovová mají vlastní ligu, říká legenda českého tenisu

Jana Novotná během dvanáctiletého působení na WTA Tour vyhrála 24 turnajů ve dvouhře a v roce 1998 se dočkala vysněného wimbledonského titulu. Nyní působí jako trenérka devatenáctileté Barbory Krejíčkové a přiznává, že si život bez tenisu neumí představit. Co si myslí o roli superkoučů v týmech hráčů světové špičky? Jaký je její názor na současný ženský tenis? Přečtěte si rozsáhlý rozhovor s bývalou světovou dvojkou.

Navrátilová požádala na US Open přítelkyni o ruku. Pak vyhrála čtyřhru legend

Na zaplněném kurtu Arthura Ashe na US Open poklekla tenisová legenda Martina Navrátilová na pravé koleno a požádala svou přítelkyni Julii Lemigovovou o ruku. Poslední miss Sovětského svazu z roku 1991 před kamerami, které vše ukázaly divákům na velkoplošné obrazovce, řekla ano.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist