Purcell Max

Purcell Max

26
muž
Austrálie
Datum nar.:
3. 4. 1998
Výška:
185 cm
Váha:
75 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 78. / 40.
čtyřhra: 31. / 25.

Nadal je po roce zpět, v Brisbane se vrátil porážkou ve čtyřhře. Poslední sezona? Asi

ATP BRISBANE - Rafael Nadal odehrál první soutěžní zápas od loňského Australian Open. Na podniku ATP 250 v australském Brisbane se nejprve představil ve čtyřhře s krajanem a kamarádem Marcem Lópezem, sám přišel dvakrát o podání a Španělé v prvním kole podlehli 4:6, 4:6 domácímu páru Max Purcell a Jordan Thompson.

Máme velkou budoucnost. Za rok se vrátíme a vyhrajeme, věří Australané po další porážce ve finále DC

Australští tenisté věří, že za rok potřetí za sebou postoupí do finále Davisova poháru a konečně se dočkají dalšího titulu. Náš tým má budoucnost, říká jednička Alex de Minaur.

Dva fiftýny od semifinále. Lehečka Australany v Davis Cupu nedorazil, rozhodla čtyřhra

DAVIS CUP - Čeští tenisté devět let dlouhé čekání na semifinále Davis Cupu neukončili. Ve španělské Málaze prohráli již devátý z deseti vzájemných soubojů s loňskými finalisty Australany, přestože Tomáš Macháč (23) v úvodní dvouhře porazil Jordana Thompsona (29) a Jiří Lehečka (22) byl třikrát dva míčky od skalpu světové dvanáctky Alexe de Minaura (24) a zisku postupového bodu. Lehečka s Adamem Pavláskem (29) pak v rozhodující čtyřhře nestačili na vítěze loňského Wimbledonu Matthewa Ebdena (35) a Maxe Purcella (25).

Zvládnuté čtvrtfinále a postup bez boje. Lehečka si ve Winston-Salemu zahraje první finále

ATP WINSTON-SALEM - Jiří Lehečka ve čtvrtek v americkém Winston-Salemu porazil 7:6, 6:4 Australana Maxe Purcella a potřetí v kariéře postoupil do semifinále turnaje ATP. Jen krátce poté se jednadvacetiletý Čech dozvěděl, že si v Severní Karolíně zahraje své první finále, neboť jeho soupeř Američan Sebastian Korda ze soutěže kvůli zranění levého kotníku odstoupil a do zápasu o titul ho pustil bez boje.

Lehečka je ve Winston-Salemu ve čtvrtfinále, ve třech setech porazil i Köpfera

ATP WINSTON-SALEM - Jiří Lehečka na 'dvěstěpadesátce' ve Winston-Salemu porazil 6:3, 3:6, 6:4 Němce Dominika Köpfera a po druhé třísetové výhře postoupil do čtvrtfinále. O vyrovnání maxima na okruhu ATP si jednadvacetiletý Čech zahraje s ve formě hrajícím Australanem Maxem Purcellem.

Alcaraz popáté v řadě ztratil set, ve čtvrtfinále ho potrápil i Purcell

ATP CINCINNATI - Carlos Alcaraz (20) před obhajobou titulu na US Open pokračuje v nepřesvědčivých výkonech a už pátý soupeř po sobě ho dostal do tří setů. Ve čtvrtfinále Masters 1000 v Cincinnati musel španělský favorit otáčet zápas proti australskému kvalifikantovi Maxi Purcellovi (25), kterého zdolal až po více než dvou hodinách 4:6, 6:3, 6:4. O finále a zajištění postu světové jedničky i pro grandslam v New Yorku si zahraje znovu po týdnu s Polákem Hubertem Hurkaczem (26). O druhé místo ve finále se utkají bývalí šampioni Srb Novak Djokovič a Němec Alexander Zverev.

Alcaraz v odvetě přetlačil znovu vzdorujícího Paula, Zverev po roce a půl zdolal Medveděva

ATP CINCINNATI - Carlos Alcaraz (20) znovu po šesti dnech narazil na Tommyho Paula (26) a v Cincinnati mu dokázal oplatit porážku z Toronta. První hráč světa se ale na vítěznou odvetu pořádně nadřel, soustředěně vzdorujícího Američana udolal v závěru deštěm přerušovaném osmifinále až po více než třech hodinách strhujícího boje 7:6, 6:7, 6:3. Sérii nezdarů proti Daniilu Medveděvovi (27) a hráčům TOP 10 v Ohiu dokázal přerušit Němec Alexander Zverev (26).

Bývalý šampion Medveděv v Cincinnati nezaváhal, rozjetý oslavenec Sinner i Ruud selhali

ATP CINCINNATI - Daniil Medveděv (27) vstoupil do turnaje v Cincinnati, kde před čtyřmi lety slavil první triumf na akci Masters 1000 a poslední dva ročníky nechyběl v semifinále, hladkou výhrou. Znovu po šesti dnech si bez potíží poradil s Italem Lorenzem Musettim (21), v Ohiu italského mladíka přehrál 6:3, 6:2. V osmifinále narazí na předloňského šampiona Alexandera Zvereva (26), s nímž vyhrál všechny tři letošní souboje. Na nedělní životní triumf z Montrealu nenavázal Ital Jannik Sinner, který v den 22. narozenin podlehl Srbu Dušanu Lajovičovi. Vypadli také obhájce titulu Borna Čorič, finalista loňského US Open Casper Ruud či zraněný Holger Rune. Po skreči postoupil Novak Djokovič.

Austrálie otočila duel s Chorvatskem a je po 19 letech ve finále Davis Cupu

DAVIS CUP - Australští tenisté ve španělské Málaze porazili 2-1 na zápasy Chorvaty a poprvé od roku 2003 postoupili do finále Davis Cupu. O vítězné body se postarali Alex de Minaur a ve čtyřhře rozhodli Max Purcell s Jordanem Thompsonem, kteří zdolali 6-7 7-5 6-4 jeden z nejlepších deblových párů současnosti Nikola Mektič a Mate Pavič.

Veselý v Newportu nenastoupil k zápasu druhého kola

ATP NEWPORT - Jiří Veselý potřetí v sezoně odstoupil z rozehraného turnaje. Dnes český tenista ze zatím neznámých důvodů nenastoupil k utkání druhého kola travnatého podniku ATP 250 v americkém Newportu, kde měl čelit domácímu Stevu Johnsonovi. Američan postoupil bez boje do prvního letošního čtvrtfinále, v němž se střetne s krajanem Maximem Cressym.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist