Shevchenko Alexander

Shevchenko Alexander

23
muž
Kazachstán
Datum nar.:
29. 11. 2000
Výška:
185 cm
Váha:
70 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 59. / 45.
čtyřhra: 702. / 406.

Wawrinka zvládl i devátý souboj s Ramosem, v Marrákeši začal suverénně také Berrettini

ATP MARRÁKEŠ - Stan Wawrinka (39) našel recept na antukového specialistu Alberta Ramose (36) i v devátém vzájemném souboji a sedmém na nejpomalejším povrchu. Španěla přehrál v úvodním kole na podniku ATP 250 v Marrákeši snadno 6:1, 6:4 a o první vítěznou sérii od US Open bude bojovat proti Marianovi Navonemu. Suverénně do turnaje vstoupil i Matteo Berrettini (27), další z bývalých členů TOP 10 žebříčku deklasoval 6:2, 6:1 nasazeného Alexandera Ševčenka (23).

Další překvapivý neúspěch Runeho, v Rotterdamu podlehl 57. hráči světa Ševčenkovi

ATP ROTTERDAM - Trápení Dána Holgera Runeho (20) pokračuje. Ve druhém kole halového turnaje ATP 500 v Rotterdamu sedmý hráč světa podlehl 4:6, 6:1, 3:6 Alexanderu Ševčenkovi (23) a již posedmé od loňského Wimbledonu prohrál s hráčem mimo TOP 50. Naopak kazašský tenista ruského původu si připsal nejcennější skalp kariéry a může se těšit na souboj s Grigorem Dimitrovem, s nímž si zahraje o své druhé a největší semifinále.

Semifinále v Montpellier s papírovými favority. Nezaváhali Auger-Aliassime, Rune či Bublik

ATP MONTPELLIER - Ve čtvrtfinále halového turnaje ATP 250 v Montpellier uspěli všichni čtyři nejvýše nasazení tenisté. Kanaďan Félix Auger-Aliassime (23) ve Francii podruhé během dvou dnů vyřadil domácího mladíka, Dán Holger Rune (20) se znovu nadřel na dvousetové vítězství nad soupeřem ze druhé světové stovky, předloňský šampion Kazach Alexander Bublik (26) znovu otočil vývoj z 0:1 na sety a semifinálové kvarteto zkompletoval v pozdních večerních hodinách Chorvat Borna Čorič (27).

Svrčina obrat nedotáhl a poprvé končí v 1. kole. V Montpellier padl v bitvě se Ševčenkem

ATP MONTPELLIER - Dalibor Svrčina (21) poprvé v kariéře na okruhu ATP prohrál svůj úvodní zápas v hlavní soutěži. V hale ve francouzském Montpellier český kvalifikant podlehl po téměř třech hodinách boje 4:6, 6:4, 4:6 kazašskému reprezentantovi ruského původu Alexanderu Ševčenkovi (23) a přišel o možnost zahrát si o své premiérové čtvrtfinále.

Humbert udržel finálovou neporazitelnost a splnil si sen. Pro 4. trofej si došel v rodných Métách

ATP MÉTY - Triumf na turnaji ATP patří ve světě tenisu k cenným úspěchům. A když se to povede v rodném městě, radost z vítězství se zvyšuje. Čerstvou zkušenost získal Ugo Humbert, který ovládl halovou dvěstěpadesátku v Métách. V boji o 4. titul pětadvacetiletý Francouz přehrál 6:3, 6:3 Alexandera Ševčenka, udržel svou finálovou neporazitelnost a zajistil si pozici v TOP 20.

Další nečekaná porážka hned na úvod. Korda ve Washingtonu podlehl Ševčenkovi

ATP WASHINGTON - Sebastian Korda (23) na čtvrtém ze šesti turnajů po tříměsíční pauze zaviněné zraněním zápěstí nezvládl hned své úvodní vystoupení. Na domácí půdě ve Washingtonu v prvním zápase na tvrdém povrchu od skreče ve čtvrtfinále Australian Open podlehl 7:5, 6:7, 4:6 Alexanderu Ševčenkovi (22). Vypadl také Hubert Hurkacz (26), jenž nevyužil tři mečboly proti domácímu Michaelu Mmohovi (25). Výhru ve dvou tie-breacích naopak vydřel druhý nasazený Frances Tiafoe (25).

Ruud v Bastadu potvrdil roli favorita. O čtvrtfinále hrají také Rubljov a Zverev

ATP BASTAD - Čtvrtý hráč světa Casper Ruud (24) po loňském zaváhání v roli obhájce titulu letošní vstup do antukového podniku ATP 250 ve švédském Bastadu zvládl a s Alexanderem Ševčenkem (22) si poradil hladce ve dvou setech. O atraktivní vzájemný souboj ve čtvrtfinále v pětitisícovém městečku na severu Evropy usilují další dvě hvězdy Alexander Zverev (26) a Andrej Rubljov (25).

Medveděv zastavil v Madridu rozjetého přemožitele Lehečky. V derby ho dělil jediný game od vyřazení

ATP MASTERS MADRID - Daniil Medveděv měl ve třetím kole madridského Masters namále, přesto své maximum na turnaji vyrovnal. Bývalý lídr žebříčku prohrával s rozjetým kvalifikantem Alexanderem Ševčenkem o set a v tom rozhodujícím ztrácel 0-2 a 2-4. Krajana nakonec po obratu přetlačil a na sedmém turnaji v řadě prošel do osmifinále. Na teprve páté antukové čtvrtfinále na nejvyšší tour bude útočit proti dalšímu krajanovi Aslanovi Karacevovi.

Lehečka premiéru v Madridu nezvládl. S Ševčenkem se poroučel po 45 minutách

ATP MADRID - Jiří Lehečka na čtvrtém letošním turnaji Masters 1000 poprvé nezvládl svůj zahajovací zápas. Při premiéře ve vysoké nadmořské výšce na antuce v Madridu utrpěl debakl s rozehraným kvalifikantem Alexanderem Ševčenkem, kterému podlehl za pouhých 45 minut hry 1-6 1-6.

Thiem se pomalu rozjíždí, vítězně začal i v Kitzbühelu

ATP KITZBÜHEL - Dominic Thiem na čtvrtém turnaji, z toho třetím na okruhu ATP, zvládl úvodní vystoupení. Na domácí antuce v Kitzbühelu rakouský šampion z roku 2019 odstartoval výhrou 6-4 6-2 nad Alexanderem Ševčenkem. Ve druhém kole narazí na krajana Sebastiana Ofnera.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist