Sonego Lorenzo

Sonego Lorenzo

28
muž
Itálie
Datum nar.:
11. 5. 1995
Výška:
191 cm
Váha:
76 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 52. / 21.
čtyřhra: 158. / 33.

Berrettini v derby se Sonegem kraloval na servisu a zahraje si první semifinále od října 2022

ATP MARRÁKEŠ - Matteo Berrettini (27) odehrál na antuce v Marrákeši své první čtvrtfinále na nejvyšším okruhu po 13 měsících a i díky odvrácenému setbolu a parádnímu představení na servisu v něm přehrál 6:3, 7:6 krajana Lorenza Sonega (28). Bývalý šestý hráč světa vracející se po zdravotní pauze ve svém prvním semifinále na této úrovni od října 2022 vyzve Mariana Navoneho (23).

Berrettini je po 13 měsících ve čtvrtfinále. V Maroku ho nepoložila ani černá šňůra

ATP MARRÁKEŠ - Matteo Berrettini (27) na antuce v marocké Marrákeši porazil 6:4, 4:6, 6:3 Španěla Jaume Munara (26), byť v polovině utkání prohrál 13 míčků v řadě, a poprvé od loňského března postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP. V něm italský tenista bojující s častými zdravotními potížemi narazí na krajana Lorenza Sonega (28). Mezi osmičkou nejlepších nechybí ani další Ital Fabio Fognini (36), jenž vyřadil nejvýše nasazeného Srba Lasla Djereho (28).

Alcaraz vyrovnal maximum na Australian Open. Zverev, Ruud i Medveděv museli do pěti setů

AUSTRALIAN OPEN - Carlos Alcaraz (20) ve svém jubilejním 200. zápase porazil v atraktivním souboji Itala Lorenza Sonega (28) 6:4, 6:7, 6:3, 7:6 a postupem do 3. kola vyrovnal své maximum na Australian Open. O jeho překonání se utká s čínským teenagerem Juncheng Shangem (18). Mezi dvaatřicítkou nejlepších nechybí ani Alexander Zverev (26), Casper Ruud (25), Cameron Norrie (27) i Daniil Medveděv (27), byť museli absolvovat pětisetové maratony.

Djokovič dvakrát selhal. Sinner mu utekl z mečbolů a dovedl Italy do finále Davis Cupu

DAVIS CUP - Italští tenisté jsou po 25 letech ve finále Davis Cupu. V semifinále ve španělské Málaze proti Srbům byli třikrát jediný míček od vyřazení, Jannik Sinner (22) ale tři mečboly v řadě proti světové jedničce Novaku Djokovičovi (36) odvrátil a skolit ho dokázal i v následující rozhodující čtyřhře. V té odšpuntoval italské oslavy s Lorenzem Sonegem (28). O druhý triumf si Itálie zahraje v neděli proti Austrálii.

Sinner dovedl Itálii do semifinále Davis Cupu, dočká se v něm odvety se Srbem Djokovičem

DAVIS CUP - Italští tenisté jsou znovu po roce v semifinále Davisova poháru. Ve čtvrtfinále ve španělské Málaze otočili nepříznivý vývoj proti Nizozemcům, když k obratu zavelel čtvrtý hráč světa Jannik Sinner (22). Čerstvý finalista Turnaje mistrů nejprve zvládl dvouhru proti Tallonu Griekspoorovi (27) a následně společně s Lorenzem Sonegem (28) zvládli i rozhodující čtyřhru. O finále se Italové utkají v sobotu se Srby a s velkou pravděpodobností tak po šesti dnech dojde na reprízu finále ATP Finals mezi Sinnerem a světovou jedničkou Novakem Djokovičem (36).

Šampion z roku 2006 Wawrinka v Umagu ukončil čtyřleté čekání na finále

ATP UMAG - Před 17 lety na antuce v chorvatském Umagu slavil premiérový triumf, v neděli si na stejném kurtu na pobřeží Jaderského moře zahraje o trofej číslo 17 a první od roku 2017. Stan Wawrinka (38) v nočním semifinále půl hodiny po půlnoci porazil Itala Lorenza Sonega (28) a ukončil bezmála čtyřleté čekání na 31. finále. V něm ho vyzve Australan Alexei Popyrin (23), jenž hraje životní turnaj na oranžové drti.

Djokovič v Paříži překonal Nadala. Na French Open vyhrál i 17. osmifinále

FRENCH OPEN - Novak Djokovič (36) udržel neporazitelnost v osmifinále French Open. Dvojnásobný šampion hrající svůj celkově 19. grandslam na pařížské antuce porazil opět beze ztráty setu 6:3, 6:2, 6:2 peruánského outsidera Juana Pabla Varillase (27) a 14. rok po sobě a celkově posedmnácté postoupil do čtvrtfinále Roland Garros, čímž překonal rekord Rafaela Nadala. Letos v něm narazí na Karena Chačanova (27).

Djokovič stále neztratil set, byť ho Davidovich pořádně potrápil

FRENCH OPEN - Novak Djokovič na letošním French Open porazil i třetího soupeře 3:0 na sety, s Alejandrem Davidovichem se ale pořádně nadřel. O první dvě sady se tenisté přetahovali pokaždé téměř hodinu a půl, než srbský favorit zvítězil po 3 hodinách a 36 minutách boje 7:6, 7:6, 6:2 a Španělovi oplatil porážku z loňského Monte Carla. V osmifinále ho zve Peruánec Juan Pablo Varillas.

Lehečka při premiéře v Miami zvládl roli favorita proti Coriovi

ATP MIAMI - Jiří Lehečka znovu po dvou týdnech úspěšně vstoupil do turnaje Masters 1000, při premiéře v Miami si poradil s argentinským antukářem Federicem Coriou. O své maximum na 'tisícovce' si zahraje s italským vrstevníkem Lorenzem Musettim.

Sonego se prosazuje na Spotify. Hudbou chce v budoucnu navázat na tenisovou kariéru

Lorenzo Sonego má jasno. Až ukončí tenisovou kariéru, 'upíchne' se hudebním průmyslu. Italský tenista má hudbu zatím jen jako koníček, nicméně singl z roku 2021 Un Solo Secondo vyprodukovaný ve spolupráci s kamarádem AlterEdem má na Spotify už přes milion zhlédnutí a zdá se, že o ztrátu popularity se obávat nemusí.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist