Van De Zandschulp Botic

Van De Zandschulp Botic

28
muž
Nizozemí
Datum nar.:
4. 10. 1995
Výška:
188 cm
Váha:
83 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 89. / 22.
čtyřhra: 84. / 60.

Ruud začal obhajobu titulu v Estorilu suverénně, Hurkacz zabojuje o první antukové semifinále

ATP ESTORIL - Největší favorit a nasazená jednička Casper Ruud (25) suverénně vykročil za obhajobou loňského triumfu a na antuce v Estorilu zvládl i pátý kariérní zápas. Osmý hráč světa si poradil 6:1, 6:2 s trápícím se Boticem van de Zandschulpem (28). Hubert Hurkacz (27) se naopak v úvodním duelu nečekaně nadřel, kvalifikanta Jana Choinského (27) zdolal až po setech 7:6, 6:4 a zahraje si o své první antukové semifinále na nejvyšším okruhu.

Sinner suverénně vyhrál první zápas po triumfu na Australian Open, v Rotterdamu ztratil šest gamů

Jannik Sinner (22) suverénně vyhrál svůj premiérový zápas v roli grandslamového šampiona. Italský mladík absolvuje v Rotterdamu svůj první turnaj po triumfu na lednovém Australian Open a v nizozemské hale začal obhajobu loňského finále snadnou výhrou 6:3, 6:3 nad domácím Boticem van de Zandschulpem (28). Ve druhém kole změří síly s Gaëlem Monfilsem (37), který v tomto dějišti vyhrál posledních 11 utkání.

Sinner zahájil útok na první grandslam, Rubljov musel do pěti setů, Djokovič ztratil sadu

AUSTRALIAN OPEN - Jannik Sinner (22) po loňské životní sezoně letos patří k adeptům na zisk prvního grandslamového titulu a na úvod Australian Open svou roli favorita potvrdil. Italský tenista v Melbourne již počtvrté odstartoval třísetovou výhrou, tentokrát si poradil s Nizozemcem Boticem Van de Zandschulpem (28). Do pěti setů musel pátý nasazený Andrej Rubjov, desetinásobný šampion Srb Novak Djokovič (36) ztratil v prvním kole set, přes Chorvata Nikolu Prižmiče (18) ale nakonec postoupil.

Sinner dovedl Itálii do semifinále Davis Cupu, dočká se v něm odvety se Srbem Djokovičem

DAVIS CUP - Italští tenisté jsou znovu po roce v semifinále Davisova poháru. Ve čtvrtfinále ve španělské Málaze otočili nepříznivý vývoj proti Nizozemcům, když k obratu zavelel čtvrtý hráč světa Jannik Sinner (22). Čerstvý finalista Turnaje mistrů nejprve zvládl dvouhru proti Tallonu Griekspoorovi (27) a následně společně s Lorenzem Sonegem (28) zvládli i rozhodující čtyřhru. O finále se Italové utkají v sobotu se Srby a s velkou pravděpodobností tak po šesti dnech dojde na reprízu finále ATP Finals mezi Sinnerem a světovou jedničkou Novakem Djokovičem (36).

Rune v Mnichově zvládl premiéru jako obhájce titulu. Ve finále přežil čtyři mečboly

ATP MNICHOV - Holger Rune na antuce v Mnichově poprvé na okruhu ATP startoval jako obhájce titulu a triumf z předchozí sezony dokázal zopakovat. Nizozemce Botice Van de Zandschulpa zdolal 6-4 1-6 7-6, přestože soupeř ve třetím setu celkem třikrát podával na svůj premiérový triumf a disponoval dohromady čtyřmi mečboly.

Rune hraje poprvé jako obhájce titulu. V Mnichově si zopakuje finále s Van de Zandschulpem

ATP MNICHOV - Holger Rune na antuce v Mnichově porazil 6-3 6-2 Australana Christophera O'Connella a jediná výhra ho dělí od obhájení prvního triumfu na okruhu ATP. O celkově 4. titul si 19letý Dán zahraje v repríze loňského finále s Boticem Van de Zandschulpem, který vyřadil Taylora Fritze.

Obhájce titulu Alcaraz nezaváhal ani s Lajovičem, loňský finalista Ruud dohrál

ATP MIAMI - Světová jednička a obhájce titulu Carlos Alcaraz na Masters v Miami porazil 6-0 7-6 Srba Dušana Lajoviče, s nímž si letos poradil už potřetí, a dál bojuje o zkompletování Sunshine Doublu. Naopak nepokračuje poražený finalista loňského ročníku a letos se trápící Nor Casper Ruud.

Djokovič neprohrál 20 zápasů v řadě a jde na Medveděva. Ten vyhrál 21 fiftýnů po sobě

ATP DUBAJ - Na turnaji ATP 500 v Dubaji se fanoušci mohou těšit na pikantní semifinále. O místo ve finále se po dnešních čtvrtfinálových výhrách utkají 20 zápasů neporažený Novak Djokovič s 12 zápasů neporaženým Daniilem Medveděvem a obhájce titulu Andrej Rubljov s Alexanderem Zverevem.

Auger-Aliassime pokračuje ve své první obhajobě. Jednička Tsitsipas prohrál se Sinnerem

ATP ROTTERDAM - Félix Auger-Aliassime v Rotterdamu pokračuje ve své premiérové obhajobě na turnajích ATP. Vítěz čtyř loňských halových podniků stále neztratil set, ve druhém kole si poradil s kvalifikantem Grégoirem Barrérem a ve svém prvním letošním čtvrtfinále vyzve bývalou světovou jedničku Daniila Medveděva. Ze hry venku je naopak loňský finalista a letos nejvýše nasazený Řek Stefanos Tsitsipas, jenž nestačil na Itala Jannika Sinnera.

Austrálie porazila Nizozemsko a je prvním semifinalistou Davis Cupu

DAVIS CUP - Australští tenisté v Davis Cupu udělali další krok na cestě k prvnímu triumfu od roku 2003. Ve čtvrtfinále v Málaze vedou si už po dvouhrách poradili s Nizozemskem, když Jordan Thompson i Alex de Minaur otočili bitvy s Tallonem Griekspoorem, respektive Boticem Van de Zandschulpem.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist