1. den v Dubaji: Do turnaje vstoupí Kvitová, Bouzková, Krejčíková a Linda Fruhvirtová

19. 2. 2023, 00:01
Previews 31
V rámci prvního hracího dne letošního ročníku Dubai Duty Free Tennis Championships vstoupí do hlavní soutěže čtyři české naděje. Nasazená Petra Kvitová se utká s Italkou Trevisanovou, Marie Bouzková s Američankou Keninovou, Barbora Krejčíková s Rumunkou Beguovou a Linda Fruhvirtová s Američankou Collinsovou.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Češi v akci •
Krejčíková (ČR) - Beguová (Rum.) | PREVIEW LS | Court 1 (9:00 SEČ)
Kvitová (12-ČR) - Trevisanová (It.) | PREVIEW LS | Centre Court (10:30 SEČ)
Bouzková (ČR) - Keninová (USA) | PREVIEW LS | Court 1 (10:30 SEČ)
L. Fruhvirtová (ČR) - Collinsová (USA) | PREVIEW LS | Court 1 (13:30 SEČ)


Barbora Krejčíková (29.) - Irina Beguová (38.) | Court 1 (9:00 SEČ)
Předloňská finalistka Barbora Krejčíková bude na úvod letošního ročníku čelit Irině Beguové, která tady při všech třech předchozích startech ztroskotala hned v prvním kole. Má tak ideální příležitost Rumunce oplatit tři roky starou porážku ze Shenzhenu a srovnat vzájemnou bilanci.

Krejčíková si loni prošla tříměsíční pauzou zaviněnou zraněním lokte, která odstartovala právě po vystoupení na Blízkém východě, a velmi dlouho se hledala. Pořádně se rozjela až na konci sezony, když ovládla po sobě jdoucí halové podniky v Tallinnu a Ostravě. Letos si vede solidně, na třech ze čtyř turnajů přešla přes úvodní kolo, na Australian Open si zahrála osmifinále a všechny čtyři nezdary zaregistrovala proti členkám Top 20. V Abú Zabí se loučila ve druhém kole (Ljudmila Samsonovová) a v Dauhá hned v prvním (Veronika Kuděrmetovová).

Beguová v uplynulé sezoně triumfovala na antuce v Palermu a nebyla daleko od svého žebříčkového maxima, 22. místa. Do nového tenisového roku vstoupila výborně, v Adelaide se přes Shelby Rogersovou, Jelenu Ostapenkovou a Veroniku Kuděrmetovovou probila až do semifinále, v němž nestačila na pozdější vítězku Arynu Sabalenkovou. Na Australian Open však vypadla už ve druhém kole po překvapivém nezdaru s Laurou Siegemundovou a v prvním kole v Linci uhrála jen tři gamy.

Krejčíková sice nemá svou nejlepší formu, nicméně na v posledním měsíci se trápící Beguovou by to mělo stačit. Zatímco česká favoritka stále drží krok i s nejlepšími hráčkami světa, Rumunka prohrála na Australian Open s Laurou Siegemundovou a v hale v Linci schytala výprask od Clary Tausonové.

Tip na vítězku: Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open (OF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Australian Open (OF)
Bilance: 5-4
Bilance z posledních 10 zápasů: 5-5
Bilance na venkovních betonech: 5-4
Bilance proti hráčkám Top 50: 2-4 (kariérní 30-38)
Grandslamy: Australian Open (OF)

Barbora Krejčíková - Dubai Duty Free Tennis Championships
Kariérní bilance:
6-2
Nejlepší výsledek: finále (2021)
Loňský výsledek: osmifinále
Generálka: Abú Zabí (2K), Dauhá (1K)

Irina Beguová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Adelaide 1 (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Adelaide 1 (SF)
Bilance: 4-3
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na venkovních betonech: 4-2
Bilance proti hráčkám Top 30: 2-1 (kariérní 26-85)
Grandslamy: Australian Open (2K)

Irina Beguová - Dubai Duty Free Tennis Championships
Kariérní bilance:
0-3
Nejlepší výsledek: 1. kolo (2017, 2021-23)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Linec (1K)


Petra Kvitová (13.) - Martina Trevisanová (25.) | Centre Court (10:30 SEČ)
Šampionka z roku 2013 a finalistka ročníku 2019 Petra Kvitová vstoupí do turnaje premiérovým soubojem se světovou pětadvacítkou Martinou Trevisanovou. Italka v Dubaji startuje podruhé a pokusí se vyrovnat své maximum v tomto dějišti.

Kvitová měla silný začátek aktuální sezony, první ztracený set i porážku zaznamenala až v pátém utkání, přestože čelila Jessice Pegulaové či Jeleně Rybakinové. Po čtvrtfinálovém nezdaru s Darjou Kasatkinovou v Adelaide však přišel pokles formy, na Australian Open vypadla už ve druhém kole s Anhelinou Kalininovou a ve druhém kole na generálce v Dauhá byla nad její síly Cori Gauffová, které nedokázala ani jednou sebrat podání.

Trevisanová je takto vysoko na žebříčku jen díky silnému antukovému jaru, během něhož ukořistila svůj první titul na nejvyšší tour a hrála semifinále French Open. Letos má mizernou bilanci 2-6, obě výhry ukořistila v týmovém United Cupu a na všech třech turnajích ztroskotala hned v prvním kole po jasné prohře s Annou Karolínou Schmiedlovou na Australian Open, Elise Mertensovou v Abú Zabí a Karolínou Muchovou v Dauhá.

Kvitová je jasnou favoritkou a neměla by mít s antukovou specialistkou žádné potíže. Trevisanová má na betonech s hráčkami Top 50 katastrofální úspěšnost 1-16, recept našla jen na Marii Sakkariovou na začátku sezony v United Cupu, a před pár dny v Dauhá jasně prohrála s Karolínou Muchovou.

Tip na vítězku: Petra Kvitová

Petra Kvitová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Adelaide 2 (ČF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Adelaide 2 (ČF)
Bilance: 6-3
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na venkovních betonech: 6-3
Bilance proti hráčkám Top 30: 4-2 (kariérní 207-133)
Grandslamy: Australian Open (2K)

Petra Kvitová - Dubai Duty Free Tennis Championships
Kariérní bilance:
12-8
Nejlepší výsledek: triumf (2013)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Generálka: Dauhá (2K)

Martina Trevisanová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
čeká na první výhru na individuálních turnajích
Největší úspěchy na venkovních betonech: čeká na první výhru na individuálních turnajích
Bilance: 2-6
Bilance z posledních 10 zápasů: 2-8
Bilance na venkovních betonech: 2-6
Bilance proti hráčkám Top 20: 1-3 (kariérní 4-10)
Grandslamy: Australian Open (1K)

Martina Trevisanová - Dubai Duty Free Tennis Championships
Kariérní bilance:
0-1
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2021)
Loňský výsledek: nehrála
Generálka: Abú Zabí (1K), Dauhá (1K)


Marie Bouzková (26.) - Sofia Keninová (210.) | Court 1 (10:30 SEČ)
Marie Bouzková zahájí své premiérové vystoupení v Dubaji proti šampionce Australian Open a bývalé světové čtyřce Sofii Keninové, která se tady představí počtvrté a jejím maximem je osmifinále. S Američankou startující na divokou kartu se dosud potkala jen před šesti lety na antukové akci ITF a prohrála ve třech setech.

Bouzkové se vůbec nedaří navázat na loňskou sezonu, během níž získala na Livesport Prague Open svůj první titul na této úrovni, hrála čtvrtfinále Wimbledonu a vyšplhala se až do Top 30. Letos si poprvé vyzkoušela roli nasazené jedničky na turnajích WTA a v Hobartu skončila už ve druhém kole na Anně Blinkovové. Na Australian Open poprvé figurovala mezi nasazenými na grandslamech a loučila se v prvním kole. Přes úvodní kolo hlavní soutěže se nedostala ani na generálkách v Abú Zabí a Dauhá.

Keninová zaznamenala v posledních dvou letech obrovský propad formy, na vině jsou i časté zdravotní potíže a dvě delší pauzy. Blýskat na lepší časy se pro ni začalo až v letošním roce, v Aucklandu nejvíce potrápila pozdější šampionku Cori Gauffovou, v Hobartu si zahrála své první semifinále na nejvyšším okruhu od French Open 2020 a v uplynulém týdnu v Dauhá smetla rozjetou Ljudmilu Samsonovovou a statečně vzdorovala Veronice Kuděrmetovové.

Bouzková má v poslední době problémy s formou i kondicí. V Abú Zabí ve druhé polovině utkání s Beatriz Haddadovou Maiaovou úplně odpadla a před týdnem neprošla kvalifikací v Dauhá. Celkově letos prohrává i se slabšími hráčkami a nebylo by překvapením, kdyby na bývalou světovou čtyřku a grandslamovou šampionku Keninovou nestačila a přišla o sérii 21 výher proti soupeřkám nacházejícím se mimo Top 100. Šance jsou totiž vyrovnané a Američanka figurující o téměř 200 míst níže letos hraje velmi slušně.

Tip na vítězku: Sofia Keninová

Marie Bouzková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Hobart (2K)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Hobart (2K)
Bilance: 4-5
Bilance z posledních 10 zápasů: 4-6
Bilance na venkovních betonech: 4-5
Bilance proti hráčkám mimo Top 100: 2-0 (kariérní 218-96)
Grandslamy: Australian Open (1K)

Marie Bouzková - Dubai Duty Free Tennis Championships
Kariérní bilance:
0-0
Nejlepší výsledek: 1. kolo (2023)
Loňský výsledek: nehrála
Generálka: Abú Zabí (1K), Dauhá (Q)

Sofia Keninová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Hobart (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Hobart (SF)
Bilance: 5-5
Bilance z posledních 10 zápasů: 5-5
Bilance na venkovních betonech: 5-4
Bilance proti hráčkám Top 30: 1-3 (kariérní 28-42)
Grandslamy: Australian Open (1K)

Sofia Keninová - Dubai Duty Free Tennis Championships
Kariérní bilance:
2-3
Nejlepší výsledek: osmifinále (2019)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Linec (1K), Dauhá (2K)


Linda Fruhvirtová (52.) - Danielle Collinsová (42.) | Court 1 (13:30 SEČ)
Linda Fruhvirtová si díky divoké kartě od pořadatelů odbyde svůj debut na "tisícovce" v Dubaji. Sedmnáctiletá Češka vyzve grandslamovou finalistku a bývalou světovou sedmičku Danielle Collinsovou, která se na tomto podniku poprvé představila loni a v prvním kole vzdala Markétě Vondroušové. Bude se jednat o premiérový vzájemný souboj.

Fruhvirtová má za sebou životní sezonu korunovanou premiérovým triumfem na akcích WTA a v posledním měsíci se prezentovala solidní formou. Při debutu na Australian Open ukončila sérii čtyř vyřazení v prvních kolech a při své premiéře ve druhém týdnu grandslamových podniků byla jediný set od postupu do čtvrtfinále. Poté se představila už jen v Hua Hinu, ve druhém kole podlehla trápící se, ale ten den skvěle hrající Tamaře Zidanšekové.

Collinsovou v posledních letech neustále zužují zdravotní problémy, na začátku probíhající sezony je ovšem fit. Do Dubaje přijela s nijak oslnivou letošní bilancí 5-5, nicméně porážky si připsala proti Jeleně Rybakinové (x2), Veronice Kuděrmetovové, Jeleně Ostapenkové a světové jedničce Ize Šwiatekové. Na největší z turnajů na Blízkém východě se připravovala v Abú Zabí a Dauhá. Před pár dny schytala ve druhém kole v Kataru výprask 0-6 1-6 od Šwiatekové.

Fruhvirtová bude muset spoléhat na nevynucené chyby z rakety soupeřky, od základní čáry totiž Collinsovou určitě nepřetlačí a Američanka bude trestat slabší druhý servis české teenagerky. Favoritka na postup je jasná.

Tip na vítězku: Danielle Collinsová

Linda Fruhvirtová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open (OF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Australian Open (OF)
Bilance: 4-3
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na venkovních betonech: 4-3
Bilance proti hráčkám Top 50: 0-0 (kariérní 2-6)
Grandslamy: Australian Open (OF)

Linda Fruhvirtová - Dubai Duty Free Tennis Championships
Kariérní bilance:
0-0
Nejlepší výsledek: 1. kolo (2022)
Loňský výsledek: nehrála
Generálka: žádná

Danielle Collinsová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Adelaide 2 (ČF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Adelaide 2 (ČF)
Bilance: 5-5
Bilance z posledních 10 zápasů: 5-5
Bilance na venkovních betonech: 5-5
Bilance proti hráčkám Top 50-100: 1-0 (kariérní 37-27)
Grandslamy: Australian Open (3K)

Danielle Collinsová - Dubai Duty Free Tennis Championships
Kariérní bilance:
0-1
Nejlepší výsledek: 1. kolo (2022-23)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Abú Zabí (1K), Dauhá (2K)

DUBAI DUTY FREE TENNIS CHAMPIONSHIPS 2023 - PROGRAM 1. HRACÍHO DNE
• CENTRE COURT • (od 9:00 SEČ)
1. Paoliniová (It.) - Keysová (USA)
2. Kvitová (12-ČR) - Trevisanová (It.)
3. Badosaová (Šp.) - Samsonovová (14-)
4. Grabherová (Rak.) - Fernandezová (Kan.) / nejdříve v 16:00 SEČ
5. Özová (Tur.) - Kosťuková (Ukr.)
• COURT 1 • (od 9:00 SEČ)
1. Krejčíková (ČR) - Beguová (Rum.)
2. Bouzková (ČR) - Keninová (USA)
3. Anisimovová (USA) - Zvonarevová (-)
4. L. Fruhvirtová (ČR) - Collinsová (USA) / nejdříve ve 13:30 SEČ
• COURT 2 • (od 9:00 SEČ)
1. Kalinská/Vondroušová (-/ČR) - Melicharová-Martinezová/Perezová (5-USA/Austr.)
Kompletní program
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

31
Přidat komentář
Blondie
ZA chvíli bude preview smile

Koho asi admini otipují za vítěze zápasu Karo vs. Maki?
Reagovat
A211
Když Karolína M. zítra vyhraje tak to bude 100 v hlavní soutěži.
Reagovat
hanz
Keňísek dostal vejprask, bohužel ho v dalším kole vyfásne i Jahůdka, ať vyfásne Vandruescu, nebo Rybu.
Reagovat
zfloyd
až překvapivě snadno zdolala obávanou soupeřku
smilesmilesmile
Reagovat
A211
Dámy se na to dnes dobře vyspaly
Reagovat
tommr
výhry Petry a Báry se daly čekat, ale Marie příjemně překvapila ... smile
Reagovat
dadaft
česká smršť
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ta ale mívá krátké trvání - jak rychle přijde, tak rychle zmizí...
Reagovat
misa
ztratila v prvním setu při vlastním podání jediný míček smile
Reagovat
tommr
a to ani nehrála nic mimořádnýho. Keninová byla ale neuvěřitelně špatná ...
Reagovat
misa
Ano, Marie nic zvláštního nehrála. 2. kolo bude o něčem jiném.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
zato Puchejř hrál zvláštně, jako by si na sebe vsadila, kdyby to nebylo až tak okatý... Ale proč by se chtěla vyoutovat?smile
Možná nákupysmilesmile
Reagovat
zfloyd
zatím to krásně hladce jede smilesmile
s většinou vydávaných zvuků tenistek nemám problém , ale to jak křičí Italka , přitom se mi normálně ježí chlupy vzadu na krku a občas naskočí i husina
Reagovat
Alien
Již od prvních gamů zápasu mezi naší Lvicí a Travisian je patrné, že Petra je v obrovské psychické a hlavně herní pohodě - v laufu! Zápas se odehrává dle not naší jedničky a je jen otázkou času, kolik minut bude duel trvat! Tento zápas Petra hraje prakticky v tréninkovém tempu. Ale i takové zápasy se v boji o titul můžou hodit! Peťo pojď!
Reagovat
lxr
Teď ztratila servis z 40:15 a nedopodávala set, snad to teda napraví.
Reagovat
George_Renel
Bára velmi dobře.smile
Ten vítr tam je ale šílený.
Reagovat
lxr
Přesně tak, Petra tam s ním hodně bojuje.
Reagovat
zfloyd
vrátila se ke žluté barvě rakety a hned je to lepší smilesmile
Reagovat
Mony
Aby zase nechytla žloutenku!?
Reagovat
zfloyd
smilesmile
Reagovat
Mony
Jak to ty Makule s náhradní partnerkou slusi.. Hned se na ten debl lépe dívá.
Zrovna jsem si rikal, která tenistka je po zmizení Evzeny nejhezcismile... A asi to bude právě ruská Anicka, že?
Reagovat
hanz
Krejča už předvádí šílenosti?
Reagovat
com
Krejcikova, Bouzkova, Fruhvirtova dneska padnou smile
Jedina Kvitovic chytla na uvod dobrej los smile
Reagovat
lenka258
Já myslím, že Krejcikova Begu dá, ta nemá nějakou formu ????
Reagovat
Blondie
Prognostiku, tak jak zítra Karo? ;)
Reagovat
misa
Časy kdy Kenin vyhodila každý třetí úder do autu jsou už pryč, takže Maruška má jen malou šanci na úspěch. Žebříček Sofie její současné hře už neodpovídá.

Další los na ...
Reagovat
tommr
jj i kdyby Marie překvapila a přešla přes Kenin tak v dalších kolech je bez šance ... smile
Reagovat
lxr
Zatím to vypadá spíš obráceně, Maruška už vede 3:0 a Kenin neví či hrát.
Reagovat
misa
Příšerný výkon Američanky, která dnes hraje nejhorší zápas roku.
Reagovat
tommr
chvílema to vypadalo že to Keninová chce mít co nejdřív za sebou a vyhazuje se schválně ...
Reagovat
misa
Měla by hrát menší turnaje, kdy by mohla získat nějakou sérii výher. Třeba ty dva turnaje v Mexiku co teď budou, by pro ni byly lepší volba než Dubaj.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist