11. den ve Wimbledonu: O finále se utkají Džabúrová s Mariaovou a Halepová s Rybakinovou

7. 7. 2022, 06:00
Previews 121
V rámci 11. hracího dne letošního ročníku Wimbledonu poznáme finalistky ženské dvouhry. O místo ve finále se utkají Ons Džabúrová s Tatjanou Mariaovou a Simona Halepová, která má jako jediná zkušenost se semifinále grandslamů, s Jelenou Rybakinovou. Poprvé v open éře jsou v předposledním kole majoru tři debutantky v semifinále podniků velké čtyřky. Na programu je také finále mixu.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Semifinále žen •
Džabúrová (3-Tun.) - Mariaová (Něm.) | Centre Court (14:30 SELČ)
Rybakinová (17-Kaz.) - Halepová (16-Rum.) | Centre Court (16:00 SELČ)
• Finále mixu •
Stosurová/Ebden (Austr.) - Krawczyková/N. Skupski (2-USA/Brit.) | Centre Court (17:30 SELČ)


• Semifinále žen •
Ons Džabúrová (2.) - Tatjana Mariaová (103.) | Centre Court (14:30 SELČ)
První semifinálový souboj obstarají po vyřazení světové jedničky Igy Šwiatekové největší favoritka Ons Džabúrová a Tatjana Mariaová, která nikdy předtím na grandslamech nebyla dál než ve třetím kole. Obě aktérky nastoupí ke svému premiérovému semifinále na grandslamových turnajích. Ve vzájemné bilanci má navrch 2-1 Džabúrová, do vedení se dostala po jasné výhře v posledním duelu v roce 2018 v Pekingu.

Sedmadvacetiletá Džabúrová má v semifinálových zápasech solidní bilanci 8-3 a zvládla sedm z posledních osmi. Letos se do finále dostala čtyřikrát, více účastí v závěrečném kole v tomto roce posbírala pouze Šwiateková (6). Tunisanka je bez ohledu na pohlaví prvním zástupcem arabského tenisu či severoafrických zemí v semifinále majorů. V otevřené éře tenisu je druhou semifinalistkou travnatého grandslamu z afrického kontinentu, Jihoafričanka Yvonne Vermaaková v této fázi v roce 1983 proti Martině Navrátilové neuspěla. V tomto období mají africké ženy v semifinále čtyř největších podniků bilanci 0-5.

Čtyřiatřicetiletá Mariaová je nejstarší debutantkou v semifinále majorů v open éře, ačkoli na 33 z předchozích 34 grandslamů skončila v prvním či druhém kole a jejím maximem před startem turnaje bylo třetí kolo z roku 2015 právě v tomto dějišti. Nyní se může stát druhou žebříčkově nejníže postavenou finalistkou Wimbledonu za posledních skoro 40 let (Serena Williamsová, 2018). Do finále nejslavnějšího turnaje se v otevřené éře probojovaly pouze tři německé zástupkyně (Steffi Grafová, Sabine Lisická a Angelique Kerberová). Dnes ji čeká páté semifinále (2-2), první na akcích vyšších než WTA 250.

Mariaová měla už v několika zápasech namále, ve čtyřech z pěti musela do rozhodující sady a ve třech případech ji urvala poměrem 7-5. Džabúrová je momentálně, obzvláště v těchto podmínkách, ještě kvalitnější hráčkou než její předchozí soupeřky, od začátku antukového jara má famózní formu, velké množstvé technických úderů z rakety Mariaové by jí nemuselo vadit a měla by potvrdit roli favoritky. Její soupeřka navíc s hráčkami Top 3 v předchozích čtyřech soubojích neuhrála set.

Tip na vítězku: Ons Džabúrová

Aktuální forma
Džabúrová se v úvodu sezony trápila zdravotně, dokonce musela vynechat Australian Open. Od startu antukového jara má ovšem vynikající bilanci 27-4, která zahrnuje triumfy v Madridu a finále v Charlestonu a Římě. Na French Open však nepotvrdila roli jedné z největších favoritek a skončila hned v prvním kole na Magdě Linetteové. Na trávě si ale vše vynahrazuje, v Berlíně získala svůj druhý titul na povrchu a za poslední roky na pažitu zvládla 20 z 22 duelů.

Cesta turnajem
Svou neporazitelnost v těchto podmínkách protahuje ve Wimbledonu, kde nedala šanci Mirjam Björklundové, Katarzyně Kawaové ani Diane Parryové, ve dvou těsných setech zdolala Elise Mertensovou a po suverénním obratu vyřadila poslední českou naději Marii Bouzkovou.

Historie ve Wimbledonu
Při úvodních třech startech v hlavním losu se v All England Clubu nedostala přes druhé kolo, loni ovšem skončila až ve čtvrtfinále na raketě Aryny Sabalenkové.

Ons Džabúrová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Berlín,  Madrid (T);  Řím,  Charleston (F)
Největší úspěchy na trávě: Berlín (T)
Bilance: 35-9
Bilance z posledních 10 zápasů: 10-0
Bilance na trávě: 10-0
Bilance proti hráčkám mimo Top 100: 6-1 (kariérní 228-103)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-0)
Bilance v semifinále: 4-0 (kariérní 8-3)
Grandslamy: Australian Open (-), French Open (1K)

Ons Džabúrová - Wimbledon
Kariérní bilance:
10-4
Nejlepší výsledek: semifinále (2022)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Bilance v semifinále: 0-0
Generálka: Berlín (T)
Cesta turnajem: Björklundová (6-1 6-3), Kawaová (6-4 6-0), Parryová (6-2 6-3), (24) Mertensová (7-6 6-4), Bouzková (3-6 6-1 6-1)

Aktuální forma
Mariaová, která byla už v Top 50, se po druhé mateřské pauze vrátila loni v červenci. Letos vyhrála halový podnik W60 ve Spojených státech a hlavně na antuce v Bogotě získala svůj druhý titul na nejvyšším okruhu (Mallorca 2018, tráva). Přípravu na Wimbledon měla solidní, na ITF v Surbitonu a 125k v Gaibě prošla do čtvrtfinále a v Bad Homburgu porazila Anastasii Potapovovou a potrápila Alizé Cornetovou.

Cesta turnajem
Ve Wimbledonu překvapuje. Po skalpech Astry Sharmaové a Sorany Cirsteaové si vyšlápla na světovou pětku Marii Sakkariovou, v osmifinále otočila stav 5-7 1-4 a odvrátila dva mečboly Jeleny Ostapenkové a ve čtvrtfinále zvládla bitvu s krajankou Jule Niemeierovou, ačkoli prohrávala o set a brejk.

Historie ve Wimbledonu
V hlavní fázi Wimbledonu účinkuje podesáté, jejím předchozím maximem v tomto dějišti i na grandslamech bylo třetí kolo z roku 2015.

Tatjana Mariaová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Bogotá (T)
Největší úspěchy na trávě: Wimbledon (SF)
Bilance: 36-16
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na trávě: 10-4
Bilance proti hráčkám Top 10: 1-1 (kariérní 5-12)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-0)
Bilance v semifinále: 1-0 (kariérní 2-2)
Grandslamy: Australian Open (1K), French Open (1K)

Tatjana Mariaová - Wimbledon
Kariérní bilance:
10-9
Nejlepší výsledek: semifinále (2022)
Loňský výsledek: nehrála
Bilance v semifinále: 0-0
Generálka: W100 Surbiton (ČF), Nottingham (1K), 125k Gaiba (ČF), Bad Homburg (2K)
Cesta turnajem: Sharmaová (4-6 6-3 6-4), (26) Cirsteaová (6-3 1-6 7-5), (5) Sakkariová (6-3 7-5), (12) Ostapenková (5-7 7-5 7-5), Niemeierová (4-6 6-2 7-5)


Jelena Rybakinová (23.) - Simona Halepová (18.) | Centre Court (16:00 SELČ)
Jelena Rybakinová ve svém premiérovém grandslamovém semifinále vyzve Simonu Halepovou. Šampionka ročníku 2019, která v All England Clubu zvládla posledních 12 zápasů a ztratila dohromady jediný set (loni ve druhém kole s krajankou Mihaelou Buzarnescuovou) a má jako jediná z letošních semifinalistek předchozí zkušenost se semifinále majorů, je na grandslamech mezi nejlepším kvartetem poprvé od Australian Open 2020. Halepová v úvodním souboji vzdala, ale ve finále v Dubaji 2020 i loni ve třetím kole US Open uspěla a ve vzájemné bilanci vede 2-1.

Třiadvacetiletá Rybakinová je bez ohledu na pohlaví prvním zástupcem kazašského tenisu v semifinále grandslamů, ze všech semifinalistek je nejmladší. Moskevská rodačka má za sebou 13 semifinálových duelů s bilancí 8-5, na trávě neuspěla v Hertogenboschi 2019 proti Kiki Bertensové ani loni v Eastbourne proti Jeleně Ostapenkové. Loni nezvládla ani jeden ze tří, ovšem sérii nezdarů přerušila hned v lednu v Adelaide, kde si zahrála své jediné letošní finále.

Třicetiletá Halepová nastoupí ke svému devátému semifinále na majorech (5-3), v tom posledním předloni na Australian Open prohrála s Garbiñe Muguruzaovou a na finálovou účast čeká od zmíněného wimbledonského triumfu. Ve Wimbledonu je v této fázi potřetí, před osmi lety nestačila na Eugenii Bouchardovou, ale v roce 2019 dominovala proti Elině Svitolinové. Letos byla v semifinále pětkrát (kariérní bilance 40-20), uspěla jen v tom prvním na generálce v Melbourne, v Dubaji, Indian Wells ani na trávě v Birminghamu a Bad Homburgu (odstoupení) dál neprošla. Rodačka z Constanty je jedinou rumunskou finalistkou nejslavnějšího turnaje.

Podstatně zkušenější Halepová je zaslouženě favoritkou na postup, nicméně Rybakinová v Londýně skvěle zvládá klíčové momenty a značně si pomáhá servisem. Letos má na kontě nejvyšší počet es, jako první se dostala přes hranici 200 nechytatelných podání. Na turnaji jich zatím nastřílela 44. Navíc se velkého jména jen tak nezalekne, letos má s hráčkami Top 20 poloviční úspěšnost 3-3 a kariérní 14-19, na trávě 1-3.

Tip na vítězku: Simona Halepová

Aktuální forma
Rybakinová se stále drží okolo Top 20, ačkoli má letos časté zdravotní potíže a slabší formu. Vstup do sezony měla vynikající, v Adelaide ji až ve finále zastavila Ashleigh Bartyová. Dalšího postupu do závěrečných kol se ale před startem Wimbledonu dočkala už jen v březnu v Indian Wells. Travnaté generálky se jí nepovedly vůbec, v Hertogenboschi skončila ve druhém kole na raketě Shelby Rogersové a v úvodním zápase v Eastbourne neudržela vedení proti Lesje Curenkové.

Cesta turnajem
Ve Wimbledonu ovšem po cestě do čtvrtfinále neztratila set, ačkoli musela do tie-breaku s Coco Vandewegheovou, Biancou Andreescuovou i Qinwen Zheng a jednu těsnější sadu sehrála také s Petrou Martičovou. Rozhodující sadu absolvovala až ve čtvrtfinále s loňskou čtvrtfinalistkou Ajlou Tomljanovicovou.

Historie ve Wimbledonu
V hlavní fázi debutovala loni, v osmifinále ji zastavila Aryna Sabalenková.

Jelena Rybakinová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Adelaide (F)
Největší úspěchy na trávě: Wimbledon (SF)
Bilance: 26-12
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na trávě: 6-2
Bilance proti hráčkám Top 20: 3-3 (kariérní 14-19)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-0)
Bilance v semifinále: 1-0 (kariérní 8-5)
Grandslamy: Australian Open (2K), French Open (3K)

Jelena Rybakinová - Wimbledon
Kariérní bilance:
8-1
Nejlepší výsledek: semifinále (2022)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance v semifinále: 0-0
Generálka: Hertogenbosch (2K), Eastbourne (2K)
Cesta turnajem: Vandewegheová (7-6 7-5), Andreescuová (6-4 7-6), Qinwen Zheng (7-6 7-5), Martičová (7-5 6-3), Tomljanovicová (4-6 6-2 6-3)

Aktuální forma
Halepová má letos solidní bilanci 31-8. Hned v lednu na generálce v Melbourne dosáhla na svůj první triumf od sezony 2020 a ještě čtyřikrát byla v semifinále. Po zklamání v podobě vyřazení ve druhém kole v Římě a na French Open prošla na obou travnatých generálkách do semifinále. V Birminghamu nedokázala zastavit rozjetou Beatriz Haddadovou Maiaovou a v Bad Homburgu kvůli zranění krku k souboji o finále nenastoupila.

Cesta turnajem
Ve Wimbledonu ještě nemusela do tří setů, Postupně si poradila s Karolínou Muchovou, Kirsten Flipkensovou, Magdalenou Frechovou, světovou čtyřkou Paulou Badosaovou, které povolila jen tři hry, a také Amandou Anisimovovou.

Historie ve Wimbledonu
Letos absolvuje svůj jubilejní desátý start v hlavní soutěži Wimbledonu, při posledním (2019) získala svůj druhý grandslamový titul. Ve druhém týdnu je popáté.

Simona Halepová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Melbourne 1 (T);  Bad Homburg,  Birmingham,  Indian Wells,  Dubaj (SF)
Největší úspěchy na trávě: Bad Homburg, Birmingham (SF)
Bilance: 31-8
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na trávě: 11-1
Bilance proti hráčkám Top 30: 8-4 (kariérní 160-114)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 5-3)
Bilance v semifinále: 1-3 (kariérní 40-20)
Grandslamy: Australian Open (OF), French Open (2K)

Simona Halepová - Wimbledon
Kariérní bilance:
29-8
Nejlepší výsledek: triumf (2019)
Loňský výsledek: nehrála
Bilance v semifinále: 1-1
Generálka: Birmingham (SF), Bad Homburg (SF)
Cesta turnajem: Muchová (6-3 6-2), Flipkensová (7-5 6-4), Frechová (6-4 6-1), (4) Badosaová (6-1 6-2), (20) Anisimovová (6-2 6-4)


• Finále mixu •
/ S. Stosurová / M. Ebden - / D. Krawczyková / N. Skupski | Centre Court (17:30 SELČ)
Desirae Krawczyková s domácím Nealem Skupským mohou jako první od roku 1997 (Cyril Suk a Helena Suková) obhájit triumf ve wimbledonském mixu. V cestě jim stojí bývalá šampionka Samantha Stosurová a Matthew Ebden. Bude se jednat o premiérový souboj párů.


Stosurová s Ebdenem neuspěli loni ve finále domácího Australian Open a teď budou mít další šanci na premiérový společný titul, bok po boku hrají popáté. Osmatřicetiletá Stosurová je velmi úspěšnou deblistkou, k trofejím z Australian Open, French Open a US Open (x2) má na kontě triumfy v mixu na Australian Open a ve Wimbledonu (x2). Čtyřiatřicetiletý Ebden se dosud na podnicích velké čtyřky radoval jen ve smíšené čtyřhře na Australian Open 2013.

Cesta turnajem
1K: Eikeriová/Vliegen (4-6 7-6 6-4)
2K: (1) Šibaharaová/Rojer (6-3 6-7 6-4)
ČF: Barnettová/O'Maraová (6-3 6-1)
SF: Gauffová/Sock (6-3 5-7 7-5)


Krawczyková se Skupským spolu mají vynikající bilanci 11-1, kromě loňského a letošního Wimbledonu se společně představili ještě na letošním French Open (čtvrtfinále). Osmadvacetiletá Krawczyková od začátku předchozí sezony v této disciplíně exceluje, po semifinále na loňském Australian Open ovládla následující tři majory, bude tak útočit na čtvrtý vavřín. Dvaatřicetiletý Skupski na grandslamech dosud triumfoval jen loni ve wimbledonském mixu.

Cesta turnajem
1K: Muhammadová/Kokkinakis (7-5 6-7 6-4)
2K: Perezová/Middelkoop (7-5 6-2)
ČF: (7) Ostapenková/Farah (7-6 6-1)
SF: (6) Mirzaová/Pavič (4-6 7-5 6-4)

WIMBLEDON 2022 - PROGRAM 11. HRACÍHO DNE
• CENTRE COURT • (od 14:30 SELČ)
1. Džabúrová (3-Tun.) - Mariaová (Něm.)
2. Rybakinová (17-Kaz.) - Halepová (16-Rum.)
3. Stosurová/Ebden (Austr.) - Krawczyková/N. Skupski (2-USA/Brit.)
• NO. 3 COURT • (od 12:00 SELČ)
2. Klimovičová (16-ČR) - Conwayová (Brit.)
3. Bailly/Nicod (4-Belg./ČR) - Landaluce/Ródenas (7-Šp.)
4. Bartůňková/Naefová (1-ČR/Švýc.) - Klugmanová/Oluwadareová (Brit.)
• COURT 7 • (od 12:00 SELČ)
4. Tomajková/Vargová (8-ČR/SR) - Crossová/Mboková (4-Kan.)
• COURT 12 • (od 12:00 SELČ)
4. Menšík/Pieczkowski (6-ČR/Pol.) - C. Wong/Zheng (Hong./USA)
• COURT 18 • (od 12:00 SELČ)
2. Bartůňková (3-ČR) - Udvardyová (7-Maď.)
4. Klimovičová/Šálková (ČR) - Nijkampová/Okutoyiová (Niz./Keňa)
Kompletní program 11. hracího dne
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

121
Přidat komentář
paddy
smile

já jsem to rozklíčoval smile smile
https://www.youtube.com/watch?v=H27GMSpOw5M

https://www.sport.cz/clanek/tenis-wimbledon-djokovicova-podezrela-inhalace-ve-wimbledonu-cim-si-behem-zapasu-pomaha-3475863
Reagovat
brixner
Větší radost mam z toho, že Ryba vyndala Rumunku!!! Jestli bude taklenc Ryba pálit v sobotu, bude se muset Vons sakra vohánět! Ale nějak ve skrytu mý hříšný duše přeju Vons!

Táňa napsala docela hezkej příběh...Vono hrát poprvý v SF GS a ještě k tomu ve Wimblu prostě svazuje a její hra je dost náročná na techniku, takže...Ále co, aspoň teď bude mít ňákej čas na pleny, dudlíky, chrastítka, dupačky, vodsávačky nudlí, Bárbíny, kočárky, chodítka, pudry, kabelku vod Gucciho, Porsche, Maledivy...Já jí to přeju, nejspíš už nic pořádnýho neupinká, ale vobčas si na ní, jako wimbledonskou semifinalistku, lidi vzpomenousmile

Nějak nevim...ale SF mezi Vons a Táňou byl takovej malej balzám na voči, skoro všechny vostatní hrajou jen od BL samý bomby, rány, jeby, peršingy, granáty a atomovky a najednou tam lítaly čopy, slajzy, kraťasy, údery votevřenou hlavou pálky...No, mě se ty zápasy líbily a v neděli, jestli neselžou vobě hlavy, tak jedna určo vyhraje!smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
V neděli už budou koukat na mužský finále ;-)
Reagovat
brixner
No jo, u mě neni den žádná míra...smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Splnilo se mi přání na finále po tom, co vypadla Maruška. smile
Rybku jsem favorizoval pro ČF-SF, na finále jsem nepomyslel, ale je to fajn a trochu paradoxní i exotické - o trofej si zahraje zástupkyně černého kontinentu a proti ní se postaví Ruska hrající za Kazachstán. H2h 2:1. Vítězství přeju více Žabce, bude i mírná favoritka, ale zápas bude otevřený a hodně závislý na spolehlivosti servisu Rybky.
Sláva finále z rybníku Brčálníku!:
Žabka proti Rybcesmile
Reagovat
Liverpool22
smileAno jsi dobrý tipér jelikož jsi už od začátku tipoval Rybku na ČF-SF. je vidět, že tomu rozumíšsmile Finále bude hodně o hlavě - zatím mi spíš přijde mentálně silnější Rybka. Žába je hodně emocionální, živá....což může být na škodu, ale reálně to vidím 50:50 - těžko tipovat.
Reagovat
brixner
Tome, když už píšeš o Rusce, napiš o Vons jako Tunisance - trochu vobjektivity by to chtělo..smile

Fakt mi to už příjde ujetý - zdůrazňovat "něco" proto, že je z Ruska...Ryba nemůže za to, kde se narodila a vlastně ani nevím, proč hraje za KAZ, nemůže za to, co se kde děje, nemůže za to, že je teď moderní antiruská vlna...prostě přijela a vítězí! Není to hejt vůči tobě, tebe tu mám rád, je to spíš tak všeobecně! Jestli v sobotu vyhraje Vons, tak se bude psát o "první vítězce z Afriky a že tohle a tamto" a bude to OK. Ale co když vyhraje Ryba? Vsadím se, že sem(a jinde) někdo zatáhne Putina a všechny tyhle věci, copak někdo z nás starších hejtoval tehdy třeba Safina a jeho ségru jenom proto, že v 1968 přijel k nám Rus? Já osobně s tím nic neudělám a jsem s tím smířen, ale po pravdě - sere mě to!
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
annah
Bylo to v tom roce 68 přece jen trochu jiné, Brixi. Obsadili nás ti sycaci, ale nekonalo se bombardování, likvidace měst, zabíjení, znásilňování a drancování, exodus. Samo hlavně proto, že jsme se na rozdíl od Ukrajinců nebránili. Dokonce jsme Rusaky někteří pozvali. Prostě to nebyla válečná hrůza a vyhrožování atomovkou, tak i ten dopad na mezinárodní scénu a sport nebyl logicky takový.
Reagovat
brixner
Asi máš pravdu, možná jsem nic podobného psát neměl, ale rozhodně se do žádné diskuze pouštět nebudu. Vím, že to je zbožné přání...asi jsem měl na mysli, že by ta politika aspoň sport ovlivňovat neměla.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nene brixi, tohle vůbec nebyl můj úmysl, psal jsem o paradoxu a exotice. Rybku mám celkem rád a proti Simoně jsem jí přál.
Že tam není Tunis, je jen kvůli tomu, že jsem zdůrazňoval ten černý kontinent smile
Reagovat
Petr_Fisk
Žabka vs Rybka - čeká nás parádní finále.
Teď ještě aby zítra Nick "vykostil" Rafu a nebude to mít chybu.smile
Reagovat
Nola
Rybakina dnes hrala ako Petra, ked jej tam vsetko padalo, servis a rychle udery z oboch stran.... asi prekvapenie, lebo Simonu som mala za favoritku, tak som zvedava na finale, zase bude nova vitazka GS
Reagovat
Liverpool22
Rybakina mi dnes v něčem spíš připomínala Mášu Šarapovou - ona s Halepkou hrála podobně - vždy jí tam šla vystřílet a Rybka dnes hrála podobnou taktikusmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Rybka to dala, neskutecne.:)
Velka gratulace (jestli jsem pochopil spravne) skalnimu fandovi.:)
Reagovat
Liverpool22
smile ano - pochopil jsi správněsmile
Reagovat
Nola
asi ano, Masha uz ale dlhsie nehra, tak som zabudla ako pristupovala k zapasom, ak by jej nenasili doping a uplne ju tym odpisali, mozno by este nieco uhrala, to je zase priklad ako sa pristupuje k hracom, podla vlajocky, niekto ma vynimky a iny dostatne ban na dlhsiu dobu
Reagovat
Liverpool22
Souhlas. To byla cílená a dobře načasovaná likvidace Máši. A to, že ostatní si různě pomáhají viz. Serena, Nadal.....bylo a je v pořádku
Reagovat
Nola
jj, len nie su v mediach prepierani, to je cele, Masha totiz bola ovela popularnejsia ako Serena a to klalo oci etablischmentu
Reagovat
smazaný uživatel
Čím víc "etablischmentu", tím víc Nolka.smile
Reagovat
Nola
je fajn, ze sa zamiesas vzdy tam, kam tvoje zmyslanie nie je schopne dosiahnut, ale budis, si plny idealov pre lepsie zajtrajsky, taka som bola aj ja v minulosti, takze sa nebudem s tebou priet, ani ti odporovat, asi to tak ma byt smile
Reagovat
smazaný uživatel
Nolka, díky za vysvětlení, aké je moje zmyslanie.smile
Reagovat
Liverpool22
dnes fantastický výkon.smilesmilesmile Překvapivě to bylo od začátku zápasu na jednu branku. Klíč k zápasu byl servis - Halepka na servisu tragická zatímco Rybka jako vždy velmi dominantní. Z mého pohledu bylo překvapivé, že Rybka držela krok i v delších výměnách - občas byla i lepší. Dnes se jasně ukázalo, že když se na Halepku přitlačí, tak nestíhá.....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jenže tlačit jako Rybka..., takových podobných moc není.
Reagovat
Liverpool22
Není, ale v minulosti takto na Halepku tlačila Šarapka, Serena nebo Lučič....
Reagovat
EllNino
Achjoooooo
Reagovat
Vlk-v-trave
:D fakt, ze jo...
skoda, ze to tak nefunguje vzdycky.

Ale zkusim, Gratuluji Djokovicovi a Nadalovi ke krasnemu dalsimu finale, uz ani nevim kteremu.!!!
Reagovat
Vlk-v-trave
A jeste dodam... Cameron a Nick maji sanci...no nedavam jim ani to jedno Forehandovo procento:)
Reagovat
Alien
Jebauer nepřekvapila, Rybakina rozhodně! I love you Jelina!
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
Petr_Fisk
Tak už Ti tam Tomáši nebude Simona dál ničit tu trávu...smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale Rybka v ní zas nadělá díry, takže to vyjde nastejnosmile Ale na centru bude aspoň komornější prostředí smile
Reagovat
brixner
smilesmile
Reagovat
Liverpool22
Halepka tragická na servisu - právě servis je zatím rozdílovej faktorsmile
Reagovat
Nola
tusim povedala, ze hra najlepsi tenis, ale snad sa spamata, aj ked Rybakine nejde nepriat /vylucenie ruskych hracov a Rybka hra pod kazasskou vlajkou, to by bola ina sranda toto smile/ nech to tam, ked da Simonu vyhra, to bude gol zase do vlastnej branky tymto moralistom z W
Reagovat
zfloyd
SIMONA TAM SEKÁ DF jako kdyby byla z Česka
Reagovat
Davor1
Moralistom z W? Vidieť, že ťa ešte neznásilnila žiadna ruská barbarská horda, ani ti žiadna raketa nezostrelila barák, ani ti mamu, otca či deti nevyvraždili príslušníci "špeciálnej operácie". Len dúfaj, že sa to v budúcnosti nestane aj tebe, aj keď podobným ignorantom by som podobný zážitok v kľude doprial.
Reagovat
Nola
nebudem sa vyjadrovat, ak dovolis, kazda vojna priniesla iba utrpenie civilom, tym elitam akurat upevnenie moci a bohatstvo, nevidim rozdiel medzi vojnou, ktoru viedla ta spravna strana a teraz ta nespravna, ale pre teba je humanitarne bombardovanie asi cool.... a to je moje posledny prispevok k tejto teme...
Reagovat
zfloyd
smile
Reagovat
Drzymalski
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Australani odvrátili v tb 3. setu 5 mb a vyhráli i 4. sadu.
Reagovat
zfloyd
Rybářka pěkně , má pěkný děla na servisu , k takovým až se propracuje Maruška ... výšku má podobnou tak proč ne
ale myslím že ani jedna z nich nevypadá , že by přehrála Ons
navíc Simona ČÍM JE STARŠÍ TÍM VÍC ŘVE , TO HROZNÝ
Reagovat
Liverpool22
zatím fantaziesmilea zaslouženě bere 1. set. Opět velká dominance na servisu.smile Nicméně Halepka se pomalu zahřívá - no uvidíme co bude dál
Reagovat
Mony
Je to Jarka Svedova vedle trenéra Ryby?
Reagovat
tommr
ano je to ona ...
Reagovat
zfloyd
teď mi na streamu přerušili tenis a dali tam finále ve žraní hotdogů vítěz jich snědl 63 kusů , to bych nesnědl ani za měsíc
Reagovat
Drzymalski
smile na Eurosportu si brzy po 289. poslechneme řev Saganova táty.
Reagovat
Nola
a Serenu ako dviha pohar, a predtym styci prstiky :D potom Rafu ako trafi peknu zberacku a nakoniec Fedexa, ktory ponizi Cilica, spolu s ponizenim Novaka na FO predvlani, zabudla som na nieco?
Reagovat
Drzymalski
Na manažera keresik stáje na TdF. Ječí jak Kvitová po výměně zkažené soupeřkou smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Mně zas na jednom streamu začali do Žabky pouštět Rafu s Botičemsmilesmile To jsem měl asi za ten příspěvek vedlesmile
Reagovat
Petr_Fisk
Rafa byl v Botiči? To museli teda Pražáci čučet.
Reagovat
Drzymalski
Fandím Rybakině. Rodačka z Moskvy a čistokrevná Ruska ve finále Wimblu...smile noční můra pro zaprděné bafíky z All England Clubu.
Reagovat
Liverpool22
Zatím hraje výborněsmilejediná výtka jsou kraťasy
Reagovat
tommr
jj vévodkyně si bude muset vzít rukavičky aby si neumazala pacinky ... smile
Reagovat
Grape
Ach jo - to si snad Rybka nezaslouží, aby si ji místní pátá kolona brala za svoji modlu a aby díky ní měli pocit jak to těm zápaďákům zase natřeli.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
annah
smile
Reagovat
Drzymalski
Ty pátá kolona...z bruselské kloaky ti jsou vidět jenom polobotky.
Reagovat
Liverpool22
Rybka super začáteksmilejen tak dálsmile
Reagovat
Drzymalski
Viděl jsem až třetí sadu ale úroveň hrozná. Ženský tenis je v těžké krizi když s takovou hrou se lze dostat do SF Wimblu. Od 60.let kdy jsem viděl zápasy Kingové, Goolagongové, Courtové, Evertové, Martiny a dalších hráček po nich to byla největší bída.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
možná, ale pravděpodobně by proti dnešním SF neuhrály set... Zkrátka porovnávat tenis tehdy a dnes se nedá.
Reagovat
Drzymalski
Tak konkrétně Martina by si Maríu namazala na chleba. Ale máš samozřejmě pravdu že tenis z časů Kingové by asi dnes neměl šanci.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak Martina byla skoro kategorie sama pro sebesmile Budu muset kouknout na některý její zápas ve Wimbledonu.
Reagovat
Drzymalski
Kdybych prošel historii což se mi nechce určitě bych našel zvláště ve Wimblu několik holek které se dostaly mezi poslední 4 ze suterénu ženského žebříčku.aby pak už nikde a nikdy nic velkého neuhrály. Wimbledon je tím jedinečný.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ale pravda, ve 3.setu už Tatjana nestíhala, takže jsi viděl asi tu nejméně zajímavou část zápasu.
Reagovat
misa
Některé výměny hlavně v prvních dvou setech byly hodně povedené, místy až exhibiční. A konec ukázal, že i v ženském tenise je místo pro skvělé vztahy mezi soupeřkami.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Krasne gesto...wow... vytahla na dekovacku souperku. Malo se vidi.
Tana to uz ve tretim opravdu nedavala.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jinak gratulace oboum holkam. Prez plno chyb, zpusobene nervozitou, atd. me se to SF libilo. A jsem spokojeny:) Holky byly vsude:)
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas sice poznamenaný nervozitou, ale měl své kouzlo.

Objetí u sítě a to, jak Ons následně vytáhla Taťjanu na kurt, bylo velice sympatické.

Pro mě zapomenutelné Sloane a Mad na US, Ash a Juia Goerges v Birminghamu, když se Ash stala no.1, loni ve Wimbledonu Ash a loučení s Karličkou. Krásné emoce.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
misa
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile taky to píšu vedlesmile
Reagovat
zfloyd
očekávaná smršť ve třetím setu
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
misa
Jsem rád, že tam dnes není Maruška. Ta by byla rozebrána na součástky :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak mozna mene nez Ons s Tanou... tady je to umocnene jeste tim, ze jsou dobre kamosky...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak holky bojuji statecne s touhle situaci, kterou jim fakt nezavidim. Snazi se co se da. Sileny tlak...SF + Dobre pratelstvi...uf.

Treti set bude jeste drsnejsi. Toz drzte se holky...
Reagovat
Vlk-v-trave
Holky jsou stale trochu nervozni... nasbiraly uz spolecne 32 UE.
Ale neni se tady co divit:)
Reagovat
Liverpool22
no jo. Obě jsou poprvé v SF na GS a podle toho toho vypadá....
Reagovat
Vlk-v-trave
ale ted jsou pekne momenty, ten s voleji na siti od obou, pecka. Holky pekne:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Jinak jsem to psal, ze SF a F je narocne, hlavne, kdyz je poprve:)
Reagovat
Liverpool22
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak ten stopball s otockou:) ala Brown...pekny:)
Reagovat
misa
Ale výměnu prohrála smile
Reagovat
Vlk-v-trave
jj, ale pekne to bylo:)
Reagovat
misa
Žába smile
Reagovat
misa
Většina tenistek by k ní měla chodit na lekce kreativity na kurtu.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak zatim hodne chyb, nervoza... ale ty nabehy Tani na sako jsou pekne:) Jenze casto ji ta nervozita svaze zapesti... Ons neni na tom o moc lepe...
Reagovat
Vlk-v-trave
No prubirsky kamen to je... a ohromny. Ons ani v situaci na peknou smec nereaguje smeci, ale FH Slajsem... tak neni to jednoduche...
Reagovat
brixner
Maria praští s vodsávačkou a posranou plenou, hopne na éro a vodskočí si vyhrát Wimbledon, řekne něco jako "Ále jó, bylo to tady dobrý, ale já už zase musim letět, to víte, to máte plínky, sunar, vykoupat, uspat, no tak zase nashle za tisíc let!"

Todle by byl příběh, depá Goran...smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Pls. nemáte někdo stream na Nikolu B.?
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.bbc.co.uk/iplayer/episode/p0cf1vj7/wimbledon-udvardy-v-bartunkova-court-18

Ale musis mit nejaky soft, ktery ti simuluje, ze jsi na Britskem uzemi:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
díky vlčku, asi to oželím, s vpn si hrát nechci a do GB asi taky nevyrazím, zvlášť když se zápas/y vyvíjejí, jak se vyvíjejí.
Reagovat
Vlk-v-trave
chapu:) ale fakt nevim ted... jiny...
Reagovat
Vlk-v-trave
A nebo byt v Britanii:)

Hele fakt nemam poneti...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nenastoupila proti Nikole ta druhá Udvardy?smile
Reagovat
Vlk-v-trave
:D je to mozne. Mam podezreni, ze jsou 2 Djokovicove a 2 Nadalove:))) Vcera jsem jednoho videl na tribune zapasu s Kyrgiosem a druhy vesele behal na kurtu s Taylorem.
Reagovat
paddy
Je docela zázrak, že někdo ze země jako Tunis je 2. na světě. Zázemí tam nebude žádné, zejména nikdo, kdo by ji předal zkušenosti. Know-how je důležité. K tomu přiřaďme i slabší finanční zázemí, takže tito hráči se dostanou na špici až v pozdějším věku, což je důkazem u Jabeur.

Herní vývoj je proto logicky pomalejší než u těch, kterým sypou shora a zdola, tzn. Gauff nebo Korda. Muchová nebo Gorges také prorazily až po 20, protože neměly prachy.

Nejde jen o to být talent, ale také si vás musí někdo všimnout. To jde na západě, v Tunisu těžko. Úspěchy v dětech tak Jabeur byly k ničemu.
Reagovat
misa
Ve skoro 35 letech poprvé přešla na grandslamu 3. kolo a zahraje si první semifinále mimo turnaje WTA250 smile

Zajímavé, že neměla žádné úspěchy před 8 - 10 lety, když byla v ideálním sportovním věku. Asi byly tehdy jiné hráčky...
Reagovat
misa
Tak zrovna jsem se trefil do doby jejího prvního mateřství ... :) Prostě že neměla žádné zajímavé úspěchy, když měla tenisově perspektivnější věk než teď.
Reagovat
Grape
Ona má dost specifický styl, jejím jasně nejlepším povrchem je tráva, kde se hraje jen měsíc v roce. Jinak není a nikdy nebyla víc než průměr. Na té trávě je to pak i o štěstí - vzhledem k tomu, že nebývá nasazená. Teď se jí to sešlo nad očekávání.
Ale dost slušné skalpy - Sakkari, Ostapenko.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ovšem Naducánek se porazil sám...
Reagovat
paddy
Proti obranářce to tak vypadá, ale je za tím neschopnost porazit takového hráče.
Reagovat
tommr
je třeba si uvědomit, že letošní Wimbledon není regulérní turnaj, protože z něj byly vyloučený ruský a běloruský tenistky. Nemám nic proti Mariaový ale za normálních okolností by se asi tak daleko nedostala ...
Reagovat
elsky
Je to tak. Což jen podtrhuje neúspěch našich.
Reagovat
Grape
Maria musela přejít přes dvě top hráčky - její cesta turnajem rozhodně jednoduše nevypadá.
Samozřejmě je možné, že by ji nějaká Ruska či Běloruska vyřadila, ale to už se nedozvíme.
Jinak mezi vyloučenými tenistkami žádné jasné adeptky na semifinále nebyly.
Reagovat
GaelM
Kdo je na WTA "jasná adeptka na semifinále"? smile Vzhledem k letošní dominanci možná Swiatek, ale ta neodehrála před Wimbledonem na trávě jediný zápas a není to její povrch. Taky se do SF nedostala...
Reagovat
Grape
Řekl bych, že před Wimbledonem Swiatek a Jabeur. Ale je to subjektivní.
Tím spíš se ovšem nedá říci, že by účast nějaké hráčky připravila Mariu o semifinále.
Reagovat
tommr
takže Sabalenka, Kasatkina, Azarenka nebo Kudermetova by proti ní byly bez šance? smile
Reagovat
Grape
Jasně že nebyly. Jak jsi na to přišel?
Reagovat
tommr
vyrozuměl jsem to z tvýho předchozího příspěvku ...
Reagovat
Grape
No, byl jsi to ty, kdo tu první napsal, že nebýt těch vyloučení, tak by se zřejmě Maria do semifinále vůbec nedostala.
Možná dostala, možná nedostala, to už nezjistíme. Kdyby byly v pavouku Rusky a Bělorusky, celý los by vypadal úplně jinak, spousta pozic by byla posunuta a Maria by tu cestu mohla mít těžší, ale taky lehčí. Nicméně těžkou ji měla poměrně dost - Sakkari, Ostapenko, koneckonců i Cirstea je kvalitní hráčka. Rozhodně byly za poslední roky k vidění mnohem lehčí cesty nenasazených do semifinále.
Tohle není o tom, jak by hrála konkrétně se Sabalenkou nebo Kasatkinou, na ně by vůbec nemusela narazit (a zřejmě ani nenarazila).
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
brixner
Vons mám docela rád, i přesto, že zrakvila Marušku...Ale i ta Němka by mi nevadila, je to hodná mamka, bylo by to překvapení a to je také občas zapotřebí! Ale tip - Vons!

Na Rybu jsem koukal pouze z HL, ale musím uznat, že to na trávě pálí suprově a je mi úplně jedno, odkud je, úkol zní jasně - sundat Rumunku!!! Tip - Ryba!

Koukám na tu Kravčíkovou...další kočka, některé hráčky bych si fakt s chutí uložil do svý Nokie...takže ať se jí daří!smile

A moje Samička...Zatracená práce, jak to letí, za chvíli čtyři křížky...Ale v deblech by ještě něco uhrát mohla, tak se snaž, holka!
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Dnes zacina nova soutez, je tady SF Wimbledonu. Uz mnohkrat se prokazalo, ze to je jiny mentalni kosmir...:)

Tana vs. Zabka
Tohle bude zapas, na ktery jsem zvedavy. Ten prubirsky kamen, dve kamaradky v SF a jeste Wimbledon, umocnene tim, ze Ons si hraje s detmi Tani, se kterymi si velmi dobre rozumi... slusna pecka. Tohle nebude uz jen diky SF normalni zapas, a co teprve diky teto okolnosti. Horsi to mel uz jen Mardy Fish..., tim se holky mohou vzajemne potesit:)
Za mne to bude urcite zajimave sledovat... jak si s tim poradi. Mam tyhlety perlicky rad. A dost pochopeni pro tyhle situace... ono obecne sport vychazi z nabozenskych ritualu... Antropolog by spis rekl, ze sport je upadkova forma nabozenskeho ritualu:) Ale u toho tenisu je to vyjimecne v tom, ze to vychazi sice z klastera, to ano, ale aby se mladi chlapci nezcvokli, nestali se pedofily atd., tak si proste v tezkych chvilich pokuseni pinkali na zahrade:) A jako tam "winner" fakt moc nehrozil, naopak!!! se snazili ty vymeny udrzet jak nejdele to slo, takze takova djokomurarna, to bylo smesne proti tomu, co vyvadeli mnisi na zahrade:) Toz dneska je mozne, ze si pripomeneme behem zapasu Ons s Tanou hluboke koreny tenisu, a co vic na trave:))) Myslim, ze to je hezky darek pri prilezitosti 100 vyroci centr kurtu.

Simona vs. Rybka
Rybka vypada sympaticky, ale prijde mi hodne melancholicko-nostalgicka, inu vychod... nemyslim si, ze to zvladne, spis ji to semele. Simona ma uz v satne velkou prevahu, krom toho tady hraje dobre. Behem turnaje se rozviji. Jde si pro titul.
Je to WTA, takze pokud se Rybce podari projit psychickym peklem SF, tak urcite mne potesi:) Ale cekam spis jasnejsi zalezitost...a v sobotu Simcu s poharem.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jen dodam. Ons, Tatana, Rybka - Poprve v kariere v SF, a jeste ve Wimbledonu.:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jestli má Simona bohatší šatník, tož to je Rybka na suchusmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist