14. den na French Open: Krejčíková ve finále vyzve Pavljučenkovovou a může navázat na Mandlíkovou

12. 6. 2021, 06:00
Previews 57
V rámci 14. hracího dne French Open bude Barbora Krejčíková bojovat o splnění snu každého tenisty. Ve finále antukového grandslamu vyzve Anastasii Pavljučenkovovou, která se o největší titul v tenisovém světě rovněž popere poprvé. Krejčíková může navázat na triumf Hany Mandlíkové z roku 1981. Na programu je také finále mužské čtyřhry, to obstarají dvojice Alexander Bublik, Andrej Golubjov a Pierre-Hugues Herbert, Nicolas Mahut.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Finále žen •
Krejčíková (ČR) - Pavljučenkovová (31-Rus.) | Court Philippe-Chatrier (15:00 SELČ)
• Finále čtyřhry mužů •
Bublik/Golubjov (Kaz.) - Herbert/Mahut (6-Fr.) | Court Philippe-Chatrier (16:30 SELČ)


• Finále žen •
Barbora Krejčíková (33.) - Anastasia Pavljučenkovová (32.) | Court Philippe-Chatrier (15:00 SELČ)
Barbora Krejčíková hraje svou teprve pátou hlavní soutěž na grandslamech a už si zahraje o titul, o kterém každý tenista sní. Vítězce tří juniorských grandslamů Anastasii Pavljučenkovové naopak trvalo 52. účastí, než se dokázala do finále probojovat. To je nový rekord, ten předchozí (44 startů) držela Roberta Vinciová, která prohrála finále US Open 2015. Krejčíková s Pavljučenkovovou se ve dvouhře potkávají poprvé.

Pětadvacetiletá Krejčíková bude hrát své teprve čtvrté finále na hlavním okruhu, ovšem už třetí v letošní sezoně. Zatímco na akci WTA 1000 v Dubaji v něm podlehla Garbiñe Muguruzaové, na poslední generálce ve Štrasburku porazila Soranu Cirsteaovou a slavila svůj první titul. Česko naposledy na grandslamech triumfovalo díky Petře Kvitové ve Wimbledonu 2014, od té doby ve finále čtyřikrát neuspělo - Lucie Šafářová (French Open 2015), Karolína Plíšková (US Open 2016), Kvitová (Australian Open 2019) a Markéta Vondroušová (French Open 2019). Jedinou českou vítězkou French Open je Hana Mandlíková (1981).

Devětadvacetiletá Pavljučenkovová načne svou třetí desítku finálových účastí a bude hrát své první finále na akcích vyšších než WTA 500 (bilance 12-8). Do finále se naposledy probojovala ke konci sezony 2019 v Ósace, na titul čeká už přes tři roky (Štrasburk 2018). Rusko má na French Open úspěšnější historii, na triumf dosáhly Maria Šarapovová (2012, 2014), Světlana Kuzněcovová (2009) a Anastasia Myskinová (2004).

Krejčíková má v případě dnešní porážky jisté nové žebříčkové maximum, a to debut v Top 30, konkrétně 21. místo. Pokud zvítězí, bude světovou patnáctkou. Pavljučenkovová má nejhůře jistou 18. příčku, v případě získu titulu bude na 14. pozici, jedno místo za svým maximem.

Pokud jsme v průběhu turnaje měli problém tipovat vítězku, tak dnes je to snad ještě těžší. Pro obě hráčky se jedná o naprosto fantastický výsledek a hodně bude záležet na tom, jak se s premiérou v grandslamovém finále vyrovnají psychicky. Více zkušeností má sice Pavljučenkovová, ovšem Krejčíková je v laufu, neprohrála už 11 zápasů v řadě a o titul si zahraje i ve čtyřhře. Konečně bychom se mohli dočkat první vítězky antukového grandslamu reprezentující českou vlajku.

Tip: Krejčíková ve třech setech

Aktuální forma
Krejčíkové se zpočátku na antuce nedařilo. V Istanbulu vyhrála jediný zápas, v Madridu skončila hned v prvním kole, ale v Římě měla v osmifinále dva mečboly proti pozdější šampionce Ize Šwiatekové a ve Štrasburku si zahrála své druhé letošní finále (WTA 1000 Dubaj) a získala svůj premiérový titul.

Cesta turnajem
Na French Open se zpočátku nemohla dostat do rytmu, nicméně trápící se krajanku Kristýnu Plíškovou nakonec porazila. Ve druhém kole nedala šanci chybující Jekatěrině Alexandrovové, ve třetím suverénně vyřadila nasazenou pětku Elinu Svitolinovou a v osmifinále Sloane Stephensovou, přemožitelku Karolíny Plíškové a Karolíny Muchové. Ve čtvrtfinále protáhla svou sérii vítězných setů na deset, i když proti Cori Gauffové čelila pěti setbolům. V semifinále po odvráceném mečbolu Marie Sakkariové vyhrála nejdelší semifinále French Open v open éře. Krejčíková neprohrála už 11 utkání v řadě.

Historie na French Open
Krejčíková se loni hlavní soutěže French Open zúčastnila teprve podruhé a senzačně došla až do osmifinále, v němž neudržela vedení proti rozjeté kvalifikantce Nadie Podoroské.

Barbora Krejčíková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Štrasburk (vítězka); Dubaj (finále)
Největší úspěchy na antuce: Štrasburk (vítězka)
Bilance: 25-9
Bilance z posledních 10 zápasů: 10-0
Bilance na antuce: 14-3
Bilance proti hráčkám Top 31-50: 4-1 (kariérní 7-5)
Bilance ve finále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-0)
Bilance ve finále: 1-1 (kariérní 1-2)
Grandslamy: Australian Open (2. kolo)

Barbora Krejčíková - French Open
Kariérní bilance: 9-2
Nejlepší výsledek: finále (2021)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance ve finále: 0-0
Generálka: Madrid (1. kolo), Řím (osmifinále), Štrasburk (vítězka)
Cesta turnajem: Kr. Plíšková (5-7 6-4 6-2), (32) Alexandrovová (6-2 6-3), (5) Svitolinová (6-3 6-2), Stephensová (6-2 6-0), (24) Gauffová (7-6 6-3), (17) Sakkariová (7-5 4-6 9-7)

Aktuální forma
Pavljučenkovová se ještě nedávno velmi trápila, ovšem na antuce se jí daří. Do antukového jara sice vstoupila porážkou v Istanbulu, nicméně v Madridu se dostala až do semifinále, v němž nestačila na Arynu Sabalenkovou, a znovu svou kariéru nastartovala.

Cesta turnajem
Na French Open si suverénně poradila s Christinou McHaleovou i Ajlou Tomljanovičovou a ve třetím kole oplatila porážku chybující Sabalenkové. Překvapivého vítězství dosáhla i v osmifinále, když po obratu vyřadila bývalou světovou jedničku Viktorii Azarenkovou. Ve čtvrtfinále předvedla další obrat, vyhrála bitvu se svou deblovou parťačkou Jelenou Rybakinovou a na sedmý pokus prošla do semifinále grandslamů. V semifinále zastavila senzační jízdu Tamary Zidanšekové.

Historie na French Open
Pavljučenkovová v Paříži účinkuje počtrnácté a teprve podruhé prošla do druhého týdne. Jejím předchozím maximem bylo čtvrtfinále z roku 2011. Loni skončila již ve druhém kole na raketě Kateřiny Siniakové.

Anastasia Pavljučenkovová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Madrid (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: Madrid (semifinále)
Bilance: 15-9
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na antuce: 10-2
Bilance proti hráčkám Top 31-50: 0-2 (kariérní 68-36)
Bilance ve finále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-0)
Bilance ve finále: 0-0 (kariérní 12-8)
Grandslamy: Australian Open (1. kolo)

Anastasia Pavljučenkovová - French Open
Kariérní bilance: 24-13
Nejlepší výsledek: finále (2021)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance ve finále: 0-0
Generálka: Madrid (semifinále)
Cesta turnajem: McHaleová (6-4 6-0), Tomljanovicová (6-2 6-3), (3) Sabalenková (6-4 2-6 6-0), (15) Azarenková (5-7 6-3 6-2), (21) Rybakinová (6-7(2) 6-2 9-7), Zidanšeková (7-5 6-3)


• Finále čtyřhry mužů •
/ A. Bublik / A. Golubjov - / P.-H. Herbert / N. Mahut | Court Philippe-Chatrier (16:30 SELČ)
Senzační finalisté Alexander Bublik a Andrej Golubjov si o grandslamový titul z pařížské antuky zahrají s domácím párem Pierre-Hugues Herbert, Nicolas Mahut, který v areálu Rolanda Garrose před třemi lety triumfoval. Bude se jednat o premiérový vzájemný souboj.


Bublik s Golubjovem hrají teprve svůj pátý společný turnaj a předtím se nejdále dostali do čtvrtfinále. Třiadvacetiletý Bublik čtyřhru skoro vůbec nehraje a čeká ho první finále. Bývalý 33. hráč světa v singlovém žebříčku Golubjov se naopak teď soustředí na deblové soutěže a odehraje své čtvrté finále, to největší a první od sezony 2010. Třiatřicetiletý Kazach má v této disciplíně na kontě jediný titul.

Cesta turnajem
1K: Norrie/O'Mara (6-3 3-6 6-3)
2K: Erlich/Harris (6-3 3-6 7-5)
OF: Haase/Struff (0-6 6-3 7-6)
ČF: Brkič/Čačič (7-6 6-1)
SF: (2) Cabal/Farah (6-7 7-6 6-4)


Herbert s Mahutem jsou naopak velmi zkušeným a sehraným párem a společně posbírali 17 trofejí a ovládli všechny grandslamy. V letošní sezoně ovšem ještě netriumfovali, naposledy se radovali loni na podzim v hale v Kolíně nad Rýnem. Třicetiletý Herbert má doma 19 kousků, o devět let starší Mahut ještě o 12 více.

Cesta turnajem
1K: Doumbia/Reboul (7-6 6-1)
2K: (5) Dodig/Polášek (7-6 6-1)
OF: (11) Koolhof/Rojer (7-6 3-6 6-4)
ČF: Nys/Puetz (6-4 6-4)
SF: Andújar/Martínez (1-6 6-4 6-4)

FRENCH OPEN 2021 - PROGRAM 14. HRACÍHO DNE
• COURT PHILIPPE-CHATRIER • (od 15:00 SELČ)
1. Krejčíková (ČR) - Pavljučenkovová (31-Rus.)
2. Bublik/Golubjov (Kaz.) - Herbert/Mahut (6-Fr.)
• COURT 14 • (od 11:00 SELČ)
2. Nosková (ČR) - Andrejevová (Rus.)
Kompletní program 14. hracího dne
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

57
Přidat komentář
Mony
Se taky dockali. Mahut brečel jako dite
Reagovat
Mony
TO je oslava tenisu! smile
Reagovat
zfloyd
Vynikající , Nasťa neví co má hrát smile
Reagovat
zfloyd
teď už to asi ví
Reagovat
Blondie
První je doma :D paráda!
Reagovat
Blondie
smilesmilesmile
Reagovat
Blondie
Ale Baru, neboj se toho, dopodávat smile
Reagovat
zfloyd
Nádhera smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Vypadá to dobřesmile
Reagovat
smazaný uživatel
je to pohádkasmile
Reagovat
smazaný uživatel
je nervozní DF
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda Linda! smile
Reagovat
paddy
Napínavé bitvy o titul v singlech již proběhly ve čtvrtek a pátek, takže podle plánu ještě vítězové sehrají o vikendu exhibiční zápasy.

Užijte si to, tentokrát již bez nervů smile
Reagovat
mahycek
Teď velké finále, už tak je vynikající
Výhra Báry by měla obrovskej zvuk
v tenisovém světě a mohlo by to mít
přesah i do české zku.vené politiky.
Aby si všichni uvědomili, že takový
úspěch není každý rok. Hokejisti to serou
dlouhodobě. Tak Báro POJĎ !!!!!!
Reagovat
Petr_Fisk
Do české současné politiky to mít přesah nebude, protože je přesně taková, jako jsi napsal...smile
Reagovat
tommr
krásnej obrat ve druhým setu z 1:3 na 6:3 ... smile
Linda na turnaji příjemně překvapila jak výsledky tak předváděnou hrou. Podle mýho názoru je větší talent než Linda Fruhvirtová. Má na rozdíl od LF ideální tenisovou postavu a dokáže výměny zakončovat ... smile
Reagovat
Mr.Pink
tak to jsme tu kdysi nekde psal, ze noskova ma vetsi potencial nez fruhvirtova, nerekl bych primo talent, ale pontencial ano. linda f jeste trochu povyroste. ale stale to jsou jen juniorske turnaje, uvidime, co bude dal
Reagovat
Petr_Fisk
V tuto chvíli bych řekl, že má LN klidnější hlavu než LF, ale v jejich věku se to ještě může několikrát otočit.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Je to taaam!smilesmile
Obrovská gratulace Lindě!
I s pěkným objetím u sítěsmile
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkněsmile
Závěr zvládla zkušeněsmile
Reagovat
Nancy_z
Skvělej výsledek a parádní hra!smile
Reagovat
SydneyOpen
Obrovská gratulace Lindo smilesmile
Reagovat
tommr
tak první set jde za Lindou. Sice ho za stavu 5:4 nedopodávala, ale v TB už byla jasně lepší ... smile
Reagovat
Petr_Fisk
Jsem na chvíli odběhl a když se vrátím, tak najednou TB.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ruska zatim dost dobře servíruje a Lindu rozhazuje i od BL.
Reagovat
tommr
a hlavně skoro všechno doběhne a vrátí ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
odstoupila z Birminghamu?smile
Reagovat
smazaný uživatel
Už v týdnu psala na instagramu, že si potřebuje odpočinout a doléčit zranění.
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.instagram.com/p/CP3ugUrH9YK/
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile dík!
Reagovat
Blondie
Jak si vede Linda, prosím?
Reagovat
tommr
zatím vede o brejk ale zápas je teprve na začátku ... smile
Reagovat
com
to ses tak líná si rozkliknout jeste jedno okno v prohlizeci, kdyz muzes byt na tenisportalu smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
máš ji na streamusmile
http://freestreams-live1.com/tennis-channel1/
Reagovat
tommr
dneska nejsem moc optimistickej:

Linda Nosková = prohra ve dvou setech ...

Bára Krejčíková = prohra ve třech setech ...

Rusky budou hladovější na tituly a budou mít víc sil ...
Reagovat
TOPtennis
Ano krásná symbolická finále smile Věřím 2:0 pro naše holky ! smile Já budu optimistejsi Bára 6:3 6:1 Linda 5:7 6:3 6:4
Reagovat
tommr
doufám, že máš lepší odhad než já ... smile
Reagovat
TOPtennis
To se uvidí smile Ale upřímně : Když Vy jste tvrdil, že Krejčíková nebude nikdy ani ve 100, já nepochyboval, že bude tam kde dnes je... A bude ještě lépe. Pokud se nestane zásadní chyba smile
Reagovat
tommr
jj ještě se může zlepšit, ale já bych byl spokojenej i s tím kdyby si dlouhodobě držela současnou úroven. Hlavně aby se na ní nepřisál Kotyza ... smile
Reagovat
TOPtennis
Nesmí se stát zásadní chyba. S tímhle názorem souhlasím - bohužel ano. A mám obavy, že se stane stejná chyba jako u Muchové.
Reagovat
Mr.Pink
:D tohke uz je vazne k smichu
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
TOPtennis
Já se také směju - kolik lidí je naivních a nerozumí tenisu smile
Reagovat
Mr.Pink
no ty jsi prave jeden z nich, bohuzel :)
Reagovat
Petr_Fisk
Kdyby to netvrdil, tak je pořád chuděra ještě mimo stovku...smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
lvicek
Zajimalo by me, jestli se ceske tenistky nejak tommrovi revansuji za sve uspechy.
Reagovat
tommr
mě bude úplně stačit když budou holky úspěšný ... smile
Reagovat
Petr_Fisk
smile
Reagovat
TOPtennis
1:0 vedu smile
Reagovat
Petr_Fisk
Nezklamals...smile
Reagovat
Mr.Pink
jeste by to chtelo, abys neco napsal o finale ctyrhry, at mame jiste tri tituly :)
Reagovat
tommr
vydrž do zítra. Debl není dneska na pořadu dne ...
Reagovat
Mr.Pink
to doufam, ja sice 4hru nejak neprozivam, ale kdyz uz se dostaly do finale, tak double pro baru by byl pekny. a tri tituly z jednoho grandslamu, to by byla pohadka
Reagovat
tommr
nejdřív je třeba porazit Pavlyuchenkovou a to bude při její současný formě nesmírně těžký ...
Reagovat
Mr.Pink
ano, tak se mi libis :)
Reagovat
com
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist