17letý Leo Borg dostal divokou kartu do Marbelly a čeká ho debut na turnajích ATP

17. 3. 2021, 11:04
Aktuality 17
Teprve 17letý Leo Borg si za pár týdnů odbyde svou premiéru na hlavním okruhu. Syn bývalé světové jedničky a 11násobného grandslamového šampiona Björna Borga dostal divokou kartu do kvalifikace antukového podniku ATP ve španělské Marbelle.
Profily hráčů
Leo Borg

Leo, který na konci února ovládl juniorskou akci v Brazílii a aktuálně je 12. nejlepším juniorem světa, mezi profesionály debutoval už loni v únoru na challengeru v Bergamu. Na dospělých turnajích absolvoval celkem pět duelů, z toho dva na challengerech, a stále čeká na první vítězství.

Toho by se mohl dočkat v Marbelle, kde si na divokou kartu zahraje v hlavní soutěži challengeru (29. března - 4. dubna) a v následujícím týdnu odbyde svou premiéru na turnajích ATP (kvalifikace).

Leo se ve své kariéře určitě minimálně pokusí vyrovnat svého otce Björna. To však bude velmi těžké, jelikož jeho otec šestkrát vyhrál French Open a pětkrát Wimbledon, má trofej z Turnaje mistrů i Davis Cupu a byl 109 týdnů světovou jedničkou.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
GaelM
Jen na základě jména, zatím vůbec nic nepředvedl... smile
Reagovat
paddy
ještě zažádat o WC s tátou do deblu a bude to dokonalý smile smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
darek.vrana
Měli mu dát jméno Ky.
Reagovat
sojka1
co je asi tak horsi (tiha) - ambiciozni rodice, kteri prostrednictvim uspechu svych deti chteji realizovat vlastni sny nebo ambiciozni deti, kteri prostrednictvim svych snu chteji realizovat uspechy vlastnich rodicu? :-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
cé je správněsmile
Ale jinak hodně štěstí Leovi!
Reagovat
paddy
Děti se snaží napodobit rodiče, to je přirozené, rodiče v tomto případě za tím nebudou, Borg ví, pod jakým psychickým tlakem hrál

To je stejné by se mohlo napsat o Kordovi

Za mě Borg bude lepší než Korda

V jiných případech máme ambiciózní rodiče, např Ochotská, která dala synovi jméno André. Malý Rosol Agassiho určitě nenapodobí smile smile
Reagovat
RF46
Muze, trosku snupat muze :)
Reagovat
Krisboy
Chraň Satan, abych se pletl do vztahu Ochotské s Rosolem, nic o tom nevím a vědět nechci, ale tipoval bych, že toho Andrého si prosadil spíše Lukáš smile
Reagovat
sojka1
ale tak ja uvedene pripady neslucuju, jen jsem si tak "literarne" pohazela slova... :-)) a uz vubec to neni nic proti detem mimoradne uspesnych rodicu, snad jen, ze ani nahodou nejde o snadnou cestu, protoze se vyhnou srovnavani jen tak, kdyz se na ni vubec nevydaji. A prave to se taky casto deje. Neco jineho je totiz prevzit remeslo, povolani, firmu a neco uplne jineho je prevzit zezlo! ;-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A to jsme nemluvili o Federerovýchsmile
Reagovat
sojka1
az Leo sesadi Lea.... :-)
Reagovat
Vidite_mojeregistracebylauspesna
" Za mě Borg bude lepší než Korda". Vaše předpověď nevyšla.
Reagovat
smazaný uživatel
Boh vie, kolko hviez by sa nestalo hviezdami bez prisneho dozoru rodičov a ich láske k športu.
Reagovat
sojka1
to je prece varianta c) a vubec neni na tapete... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Boh vie, kolko hviez by sa nestalo hviezdami bez prisneho dozoru rodičov a ich láske k športu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist