24 setů neporažená Peraová zakončila životní dva týdny nejcennějším skalpem a druhým triumfem

24. 7. 2022, 10:49
Aktuality 4
WTA HAMBURK - Bernarda Peraová zakončila dva parádní týdny na evropských antukách životním skalpem. Ve finále turnaje WTA 250 v Hamburku 27letá Američanka přehrála 6-2 6-4 světovou dvojku Anett Kontaveitovou z Estonska, svou neporazitelnost protáhla na 12 zápasů a 24 setů a týden po premiérovém triumfu v Budapešti slaví svůj druhý titul.
Profily hráčů
Bernarda Peraová (© AFP)

Bernarda Peraová během šesti měsíců na letošních turnajích WTA vyhrála jen dvě utkání. Jediného úspěchu dosáhla postupem do finále podniku nižší kategorie WTA 125k v Karlsruhe.

Předminulý týden dorazila se sérií pěti porážek na antukový podnik WTA 250 v Budapešti a jako až 130. hráčka světa musela začínat v kvalifikaci.

A od té chvíle 27letá rodačka z chorvatského Zadaru reprezentující Spojené státy americké prožívá životní část kariéry. Během 15 dnů odehrála 12 zápasů, nenašla v nich přemožitelku a vyhrála všech 24 setů. Navíc ani jednou nemusela do tie-breaku. 

V maďarské metropoli si vůbec poprvé v kariéře zahrála finále turnaje WTA a proměnila ho v titul. A jen o šest dní později ovládla i další antukový podnik WTA 250 v Hamburku. 

Peraová v pěti zápasech na severu Německa ztratila jen 22 gamů a skvělou jízdu vyšperkovala životním skalpem. V sobotním finále přehrála 6-2 6-4 světovou dvojku Anett Kontaveitovou z Estonska, oplatila jí vyřazení z letošního Wimbledonu a teprve potřetí v kariéře porazila hráčku Top 20.



Peraová ve světovém žebříčku vyletí během dvou týdnů ze 130. na 54. místo a o pět příček vylepší své maximum. Nyní má před sebou dva týdny volna, pak je přihlášena na domácí podnik WTA 125 v Concordu. Dostat by však mohla divokou kartu na některý z prestižnějších turnajů.

26letá Kontaveitová v Hamburku nedosáhla na sedmý titul v kariéře a zaznamenala svou desátou finálovou porážku. Příští týden bude nejvýše nasazenou hráčkou turnaje WTA Tour v Praze.

• WTA 250 HAMBURK •
Německo, antuka, 203.024 eur
sobotní výsledky (23. 07. 2022)
• Dvouhra - finále •
Peraová (USA) - Kontaveitová (1-Est.) 6-2 6-4
• Čtyřhra - finále •
Kuliková/Changová (USA) - Sutjiadiová/Katóová (3-Indon./Jap.) 6-3 4-6 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
paddy
smile
Nová dlouhá série bez prohry

Vzhledem k tomu, že porazila světovou dvojku, tak je nutné ji považovat za aktuální světovou jedničku smile smile
Reagovat
annah
A Pera je navíc fešanda...
Reagovat
Mony
Nejen fesanda.. Přímo krska. Akorát asi nemá takové charisma jako Sarapka nebo Eugenie, aby to prodala
Reagovat
Mony
Kraska
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist