3. den v Melbourne: Kvitová, Krejčíková, Muchová, Lehečka a Svrčina zabojují o účast ve třetím kole

17. 1. 2023, 18:00
Previews 175
V rámci třetího hracího dne letošního ročníku Australian Open se pětice českých tenistů popere o postup mezi dvaatřicítku nejlepších: Petra Kvitová, Barbora Krejčíková, Karolína Muchová, Jiří Lehečka a kvalifikant Dalibor Svrčina. Markéta Vondroušová bude dohrávat první kolo. Rafael Nadal bude v obhajobě pokračovat proti Mackenziemu McDonaldovi. Šlágr obstarají Emma Raducanuová s Cori Gauffovou.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Češi v akci •
Krejčíková (20-ČR) - Burelová (Fr.) | PREVIEW LS | 1573 Arena (1:00 SEČ)
Kvitová (15-ČR) - Kalininová (Ukr.) | PREVIEW LS | John Cain Arena (3:00 SEČ)
Vondroušová (ČR) - Riskeová-Amritrajová (USA) | PREVIEW | Court 6 (4:30 SEČ)
Svrčina (ČR) - Nišioka (31-Jap.) | PREVIEW LS | Court 7 (5:00 SEČ)
Lehečka (ČR) - Eubanks (USA) | PREVIEW LS | Court 6 (6:00 SEČ)
Muchová (ČR) - Collinsová (13-USA) | PREVIEW LS | Margaret Court Arena (11:00 SEČ)
• Cesta za obhajobou titulu •
Nadal (1-Šp.) - McDonald (USA) | PREVIEW LS | Rod Laver Arena (4:00 SEČ)
• Šlágr dne •
Raducanuová (Brit.) - Gauffová (7-USA) | PREVIEW LS | Rod Laver Arena (9:00 SEČ)
DALŠÍ PREVIEWS ŽENY | DALŠÍ PREVIEWS MUŽI


• Češi v akci •
Barbora Krejčíková (23.) - Clara Burelová (130.) | 1573 Arena (1:00 SEČ)
Barbora Krejčíková stále usiluje o svou první účast ve druhém týdnu grandslamů přesně po roce. Další soupeřkou loňské čtvrtfinalistky bude Clara Burelová, která v Melbourne poprvé přešla přes úvodní kolo a může vyrovnat své maximum na podnicích velké čtyřky. Jediný dosavadní souboj se uskutečnil v kvalifikaci French Open 2018, Češka v něm ztratila jen dva gamy.

Krejčíková začala mít loni po skvělém lednu problémy s loktem, tři měsíce vůbec nehrála a velmi dlouho hledala formu z famózního předloňského roku. Pořádně se zvedla až v závěru sezony, když předvedla 10zápasovou vítěznou sérii a triumfovala v halách v Tallinnu a Ostravě. Do nové sezony naskočila na druhém podniku v Adelaide a její výkony nebyly moc přesvědčivé. Na Alison Riskeovou-Amritrajovou to ještě stačilo, ale Darja Kasatkinová už byla nad její síly. V úvodním kole Australian Open zvládla derby se Sárou Bejlek.

Burelová to mezi juniorkami dotáhla až do čela žebříčku a hrála finále dvou grandslamů. Logicky tak byla označena za jeden z největších mladých talentů. V pořadí WTA byla už na 74. místě, jenže v posledním roce si prošla krizí, zakončila ho s negativní bilancí 24-29, na nejvyšším okruhu neuhrála jediné čtvrtfinále a vypadla z Top 100. Na Australian Open musela do kvalifikace a potřebovala dva obraty. V prvním kole hlavní fáze měla příznivý los v podobě domácí divoké karty Talie Gibsonové.

Krejčíková je podobně jako v předchozím kole herně úplně jinde než soupeřka. Její forma na začátku roku možná není nejlepší, ale na trápící se Burelovou by měla bez větších problémů stačit. Podcenit ji ale nemůže, mladá Francouzka na US Open vyřadila úřadující wimbledonskou šampionku Jelenu Rybakinovou.

Tip na vítězku: Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Adelaide 2 (2K)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Adelaide 2 (2K)
Bilance: 2-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 2-1
Bilance proti hráčkám mimo Top 100: 1-0 (kariérní 232-128)

Barbora Krejčíková - Australian Open
Kariérní bilance:
7-3
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2022)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Generálka: Adelaide 2 (2K)
Cesta turnajem: Bejlek (6-3 6-1)

Clara Burelová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
první turnaj
Největší úspěchy na venkovních betonech: první turnaj
Bilance: 4-0
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 4-0
Bilance proti hráčkám Top 30: 0-0 (kariérní 1-6)

Clara Burelová - Australian Open
Kariérní bilance:
1-3
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2023)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: žádná
Cesta turnajem: Gibsonová (6-3 6-4)


Petra Kvitová (15.) - Anhelina Kalininová (39.) | John Cain Arena (3:00 SEČ)
Petra Kvitová může v případě postupu uhrát svůj nejlepší výsledek v tomto dějišti od finále 2019 a čtvrtfinále 2020. Česká jednička bude ve středu čelit Anhelině Kalininové, která je stabilní členkou Top 50, ale překvapivě ještě nikdy nebyla ve třetím kole grandslamových turnajů. Premiérově se měly střetnout ve druhém kole loňského US Open, Ukrajinka však nenastoupila.

Kvitová neprožila nijak oslnivou sezonu, ale zakončila ji s titulem a hrála finále na "tisícovce" v Cincinnati. Přestože byla na grandslamech nejdál v osmifinále US Open a na další semifinále nedosáhla, je nyní českou jedničkou. Letošní tenisový rok má mnohem lépe rozjetý než ten loňský. Do Melbourne dorazila s bilancí 4-1, v United Cupu porazila světovou trojku Jessicu Pegulaovou a v Adelaide v souboji wimbledonských šampionek Jelenu Rybakinovou. Až ve čtvrtfinále proti Darje Kasatkinové ztratila první letošní set i zápas. V Melbourne začala dvousetovou výhrou nad Alison Van Uytvanckovou.

Kalininová zaznamenala v posledních dvou sezonách značný progres a postupně se vyšplhala až na 34. místo. Jedinou kaňkou je úspěšnost právě na grandslamech, ve druhém kole byla už šestkrát a pokaždé v této fázi skončila. Na přípravných akcích si vedla velmi dobře, v Adelaide prošla kvalifikací a málem porazila Viktorii Azarenkovou, v Hobartu prohrála čtvrtfinále s bývalou šampionkou Sofií Keninovou. Do Australian Open vstoupila suverénně, bývalé semifinalistce Coco Vandewegheové povolila jen čtyři gamy. Od začátku listopadu uspěla v 16 z 20 zápasů.

Kvitová je zaslouženě favoritkou, nicméně hru Kalininové bude pořádně poznávat teprve dnes na kurtu a její soupeřka má za sebou velice solidní přípravu. Českou jedničku tak čeká asi těžší duel než v prvním kole, nicméně zvládnout by ho měla. Ukrajinka má na kontě čtyři skalpy Top 20, ani jeden neslavila na betonech.

Tip na vítězku: Petra Kvitová

Petra Kvitová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Adelaide 2 (ČF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Adelaide 2 (ČF)
Bilance: 5-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 5-1
Bilance proti hráčkám Top 50: 3-1 (kariérní 302-177)

Petra Kvitová - Australian Open
Kariérní bilance:
26-13
Nejlepší výsledek: finále (2019)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: United Cup (2-0), Adelaide 2 (ČF)
Cesta turnajem: Van Uytvancková (7-6 6-2)

Anhelina Kalininová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Hobart (ČF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Hobart (ČF)
Bilance: 5-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 5-2
Bilance proti hráčkám Top 20: 0-0 (kariérní 4-11)

Anhelina Kalininová - Australian Open
Kariérní bilance:
1-1
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2023)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Adelaide 1 (1K), Hobart (ČF)
Cesta turnajem: Vandewegheová (6-3 6-1)


Dalibor Svrčina (216.) - Jošihito Nišioka (33.) | Court 7 (5:00 SEČ)
Dalibor Svrčina hned při svém debutu v hlavních soutěžích grandslamů postoupil do druhého kola. Dvacetiletý Čech se o další senzační skalp pokusí v premiérovém souboji s nasazeným Jošihitem Nišiokou, který už si jednou třetí kolo na majorech zahrál (Australian Open 2020).

Svrčina sice loni svůj třetí kariérní titul nepřidal, ale nějaké úspěchy i tak posbíral. Po zdravotních problémech hrál dvě finále na ITF a pak exceloval na domácích challengerech, když se dostal do finále v Praze a Prostějově a semifinále v Ostravě. Závěr roku mu však moc nevyšel a momentálně zaostává o více než 50 míst za svým žebříčkovým maximem. Na začátku letošního tenisového roku se prezentuje velice slušnou formou. V United Cupu potrápil člena Top 100 Oscara Otteho a na Australian Open prošel tříkolovou kvalifikací a zajistil si debut v hlavní fázi grandslamů. Ten zahájil parádní a suverénní výhrou nad Jaumem Munarem.

Nišioka měl velmi silnou druhou půlku loňské sezony. Ve Washingtonu si vyšlápl na Andreje Rubljova či Karena Chačanova a až ve finále prohrál s Nickem Kyrgiosem. V Soulu porazil Caspera Ruuda a Denise Shapovalova a slavil svůj první triumf na turnajích ATP po čtyřech letech. Skvěle si vedl i na začátku probíhajícího roku, v Adelaide se i díky skalpu Holgera Runeho probil až do semifinále, v němž vzdal Sebastianovi Kordovi. Do Australian Open vstoupil snadnou výhrou nad Mikaelem Ymerem.

Další soupeř Svrčiny bude mnohem těžší, obzvláště na betonech, kde se mu daří nejvíce. Český mladík nicméně může hrát ve svém premiérovém utkání se zástupci Top 50 naprosto uvolněně, protože už má dávno splněno. Japonec by měl tvořit hru i potvrdit roli favorita.

Tip na vítěze: Jošihito Nišioka

Dalibor Svrčina - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open (2K)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Australian Open (2K)
Bilance: 4-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na venkovních betonech: 4-1
Bilance proti hráčům Top 50: 0-0 (kariérní 0-0)

Dalibor Svrčina - Australian Open
Kariérní bilance:
1-0
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2023)
Loňský výsledek: nehrál
Generálka: United Cup (0-1)
Cesta turnajem: Munar (6-3 6-2 6-2)

Jošihito Nišioka - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Adelaide 1 (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Adelaide 1 (SF)
Bilance: 4-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 4-1
Bilance proti hráčům mimo Top 100: 1-0 (kariérní 250-102)

Jošihito Nišioka - Australian Open
Kariérní bilance:
6-7
Nejlepší výsledek: 3. kolo (2020)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Adelaide 1 (SF)
Cesta turnajem: M. Ymer (6-4 6-2 7-5)


Jiří Lehečka (71.) - Christopher Eubanks (116.) | Court 6 (6:00 SEČ)
Jiří Lehečka si v pondělí připsal jeden ze svých nejcennějších skalpů a také premiérové vítězství v hlavní fázi grandslamů. A teď má obrovskou příležitost své maximum na majorech znovu vylepšit. Ve druhém kole totiž premiérově narazí na až 116. hráče pořadí a divokou kartu Christophera Eubankse.

Lehečka loni v únoru debutoval v hlavních soutěžích turnajů ATP a zazářil postupem z kvalifikace až do semifinále, čímž si zajistil premiérový posun do elitní stovky a naplno se usadil na hlavním okruhu. Na něm ale dosáhl už jen na jedno čtvrtfinále a na všech grandslamech vypadl v prvním kole. Rok zakončil finále na Turnaji mistrů pro mladíky. Vstup do nové sezony může hodnotit jedině pozitivně. V United Cupu vzdoroval Taylorovi Fritzovi a porazil Alexandera Zvereva a v Aucklandu vyhrál tři zápasy a nebyl proti Cameronovi Norriemu daleko od postupu do čtvrtfinále. Na Australian Open si vyšlápl na Bornu Čoriče a zaregistroval jedno ze svých nejcennějších vítězství a v první v hlavní fázi majorů.

Eubanks ještě nikdy nebyl v elitní stovce a pohybuje se hlavně na challengerech, kde ale poslední tituly slavil předloni. Generálku si dobyl v Aucklandu a z kvalifikace prošel do druhého kola, v němž byl nad jeho síly David Goffin. Na Australian Open měl původně začínat v kvalifikaci, ovšem jeho skvěle hrající krajan Ben Shelton uvolnil divokou kartu pro Spojené státy a dostal ji právě Eubanks. V prvním kole sehrál pětisetovou bitvu se Soonwoo Kwonem, který v sobotu triumfoval na podniku ATP v Adelaide a nemohl po náročném programu předvést svůj nejlepší výkon.

Lehečka prožívá fantastický vstup do sezony a už nějakou dobu hraje na vyšší úrovni než Eubanks. Pro talentovaného rodáka z Mladé Boleslavi by byla obrovská škoda, kdyby si pobyt v Melbourne neprodloužil. Hratelnějšího soupeře by si mohl do druhého kola přát jen těžko.

Tip na vítěze: Jiří Lehečka

Jiří Lehečka - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Auckland (2K)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Auckland (2K)
Bilance: 5-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 5-2
Bilance proti hráčům mimo Top 100: 1-0 (kariérní 117-59)

Jiří Lehečka - Australian Open
Kariérní bilance:
1-1
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2023)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: United Cup (1-1), Auckland (2K)
Cesta turnajem: (21) Čorič (6-3 6-3 6-3)

Christopher Eubanks - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Auckland (2K)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Auckland (2K)
Bilance: 4-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 4-1
Bilance proti hráčům Top 50-100: 3-1 (kariérní 14-11)

Christopher Eubanks - Australian Open
Kariérní bilance:
1-2
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2023)
Loňský výsledek: kvalifikace
Generálka: Auckland (2K)
Cesta turnajem: Soonwoo Kwon (6-3 6-7 6-3 4-6 6-4)


Karolína Muchová (133.) - Danielle Collinsová (11.) | Margaret Court Arena (11:00 SEČ)
Karolína Muchová na Australian Open startuje na chráněný žebříček, proto není překvapením, že už v úvodních dvou kolech vyzve některou z nasazených hráček. Rodačka z Olomouce, která v Melbourne startuje poprvé od předloňského semifinále, se o postup mezi nejlepší dvaatřicítku premiérově utká s loňskou finalistkou Danielle Collinsovou.

Muchová toho v poslední době moc neodehrála. Loni v březnu se vrátila po sedmiměsíční pauze a zúčastnila se jen 12 turnajů, přičemž na čtvrtině z nich vzdala či odstoupila. V předchozí sezoně dosáhla na jedinou čtvrtfinálovou účast a není divu, že se v žebříčku propadla do druhé stovky. Zatímco loni si první postup do čtvrtfinále připsala až v poslední zářijový den, letos to zvládla hned na první akci. V Aucklandu ale nakonec příznivého losu nevyužila a ve čtvrtfinále prohrála s kvalifikantkou a pozdější finalistkou Rebekou Masárovou. V Melbourne začala suverénní výhrou nad kvalifikantkou Lesjou Curenkovou.

Collinsová si loni připsala další parádní výsledek na australské půdě, na Australian Open našla přemožitelku až ve svém prvním finále na grandslamech. Na životní úspěch však kvůli častým zdravotním problémům příliš navázat nemohla a uhrála už jen jedno semifinále. Do nové sezony vstoupila porážkou s Jelenou Rybakinovou a na druhé generálce v Adelaide prohrála čtvrtfinálovou bitvu s Veronikou Kuděrmetovovou. Obhajobu finále v Melbourne Parku zahájila třísetovou bitvou s Annou Kalinskou.

V tomto souboji se potkávají dvě hráčky, které v posledních letech neustále bojují se zdravotními problémy. Zatímco Muchová vypadala v úvodním kole fit a na postup se nenadřela, Collinsová musela přežít potíže s nohou a tříhodinovou bitvu. Hodně tak bude záležet na fyzické kondici obou aktérek a pro Muchovou bude důležitý i počet nevynucených chyb americké ranařky, jež je favoritkou a v australských podmínkách velkou hrozbou.

Tip na vítězku: Danielle Collinsová

Karolína Muchová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Auckland (ČF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Auckland (ČF)
Bilance: 3-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 5-5
Bilance na venkovních betonech: 3-1
Bilance proti hráčkám Top 20: 0-0 (kariérní 15-16)

Karolína Muchová - Australian Open
Kariérní bilance:
7-3
Nejlepší výsledek: semifinále (2021)
Loňský výsledek: nehrála
Generálka: Auckland (ČF)
Cesta turnajem: Curenková (6-2 6-1)

Danielle Collinsová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Adelaide 2 (ČF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Adelaide 2 (ČF)
Bilance: 3-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na venkovních betonech: 3-2
Bilance proti hráčkám mimo Top 100: 0-0 (kariérní 112-42)

Danielle Collinsová - Australian Open
Kariérní bilance:
13-4
Nejlepší výsledek: finále (2022)
Loňský výsledek: finále
Generálka: Adelaide 1 (1K), Adelaide 2 (ČF)
Cesta turnajem: Kalinská (7-5 5-7 6-4)


• Cesta za obhajobou titulu •
Rafael Nadal (2.) - Mackenzie McDonald (65.) | Rod Laver Arena (4:00 SEČ)
Rafael Nadal bude ve svém 18. startu na Australian Open a obhajobě loňského triumfu pokračovat proti Mackenziemu McDonaldovi, osmifinalistovi předloňského ročníku. Jediný předchozí duel před třemi lety na French Open suverénně vyhrál rekordman v počtu grandslamových trofejí.

Nadal se loni vrátil po zranění a měl fantastický vstup do sezony, když vyhrál úvodních 20 zápasů a podruhé v kariéře dobyl Australian Open. Přemožitele nenašel ani na French Open a momentálně v počtu grandslamových trofejí vede o jeden kousek před Novakem Djokovičem. Ve druhé půlce roku se však trápil herně i zdravotně a po odstoupení ve Wimbledonu zvládl jen čtyři z devíti duelů. Letos zaznamenal svůj nejhorší vstup do sezony, poprvé prohrál úvodní dvě utkání nového tenisového roku. V United Cupu nestačil ve třech setech na Camerona Norrieho ani Alexe de Minaura, přestože získal úvodní sadu. Na Australian Open potřeboval na úvod čtyři sety s Jackem Draperem.

McDonald v posledních letech bojuje s jedním dost zásadním problémem. Od začátku loňského roku má totiž v utkáních druhého kola na nejvyšším okruhu vysoce negativní bilanci 6-15, a pokud bychom počítali od startu sezony 2021, tak 8-25. V trendu vypadávání v této fázi pokračuje letos, v Adelaide v soubojích o čtvrtfinále nestačil na Jošihita Nišioku ani Mikaela Ymera. Do Australian Open vstoupil pětisetovou bitvou s krajanem Brandonem Nakashimou, vítězem listopadového Turnaje mistrů do 21 let.

Nadal měl v úvodním kole potíže s Draperem, ale i slabší výkon s větším počtem nevynucených chyb než vítězných úderů mu na postup celkem v pohodě stačil. Od Španěla se očekává, že se bude každým zápasem zlepšovat, svou premiérovou porážku ve druhém kole tohoto turnaje by si dnes rozhodně připsat neměl. McDonald sehrál 14 duelů s hráči Top 10 a porazil jen Juana Martína del Potra v Delray Beach 2019.

Tip na vítěze: Rafael Nadal

Rafael Nadal - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
první individuální turnaj
Největší úspěchy na venkovních betonech: první individuální turnaj
Bilance: 1-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 4-6
Bilance na venkovních betonech: 1-2
Bilance proti hráčům Top 50-100: 0-0 (kariérní 297-20)

Rafael Nadal - Australian Open
Kariérní bilance:
77-15
Nejlepší výsledek: triumf (2009, 2022)
Loňský výsledek: triumf
Generálka: United Cup (0-2)
Cesta turnajem: Draper (7-5 2-6 6-4 6-1)

Mackenzie McDonald - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Adelaide 2 (2K),  Adelaide 1 (2K)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Adelaide 2 (2K), Adelaide 1 (2K)
Bilance: 3-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 5-5
Bilance na venkovních betonech: 3-2
Bilance proti hráčům Top 10: 0-0 (kariérní 1-13)

Mackenzie McDonald - Australian Open
Kariérní bilance:
7-5
Nejlepší výsledek: osmifinále (2021)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: Adelaide 1 (2K), Adelaide 2 (2K)
Cesta turnajem: Nakashima (7-6 7-6 1-6 6-7 6-4)


• Šlágr dne •
Emma Raducanuová (77.) - Cori Gauffová (7.) | Rod Laver Arena (9:00 SEČ)
Šlágr středečního programu bude patřit grandslamové šampionce Emmě Raducanuové, která může vylepšit své melbournské maximum, a letos neporažené světové sedmičce Cori Gauffové. Dvacetiletá Britka a 18letá Američanka se potkávají poprvé.

Raducanuová se postarala o přepis historie, když na US Open 2021 jako první v historii ovládla grandslamový turnaj z kvalifikace. Od té doby se však jenom trápí, a to herně i zdravotně. Po šokujícím triumfu byla pouze jednou v semifinále a zvládla jen 21 ze 44 utkání. Do letošní sezony vstoupila v Aucklandu a po skvělém obratu proti Lindě Fruhvirtové si ve druhém kole zranila kotník a musela vzdát. Australian Open ale nevynechala a začala suverénní výhrou nad Tamarou Korpatschovou.

Gauffová si asi představovala loňskou sezonu alespoň o trochu lepší. V žebříčku je nicméně na sedmém místě a na French Open ji až ve finále zastavila suverénní světová jednička Iga Šwiateková. Překvapením je, že za celý rok uhrála už jen dvě další semifinále a neuspěla v australském Adelaide ani v Berlíně. Do letošní sezony vstupuje tím nejlepším možným způsobem a je stále neporažena. V Aucklandu byla jasnou favoritkou, v pěti zápasech ztratila dohromady pouhých 22 gamů a získala svůj třetí titul. V Melbourne si na úvod snadno poradila s Kateřinou Siniakovou.

Raducanuová stále není ve formě, která by dala vzpomenout na její famózní předloňské tažení ve Flushing Meadows, navíc se neustále trápí se zraněními a střídá trenéry. Letos ale hraje přece jen o něco lépe, a pokud už definitivně doléčila kotník, mohla by Gauffové vzdorovat a připsat si svůj premiérový skalp Top 10. Američanka je favoritkou zaslouženě.

Tip na vítězku: Cori Gauffová

Emma Raducanuová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Auckland (2K)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Auckland (2K)
Bilance: 2-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na venkovních betonech: 2-1
Bilance proti hráčkám Top 10: 0-0 (kariérní 0-2)

Emma Raducanuová - Australian Open
Kariérní bilance:
2-1
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2022-23)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: Auckland (2K)
Cesta turnajem: Korpatschová (6-3 6-2)

Cori Gauffová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Auckland (T)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Auckland (T)
Bilance: 6-0
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na venkovních betonech: 6-0
Bilance proti hráčkám Top 50-100: 3-0 (kariérní 43-10)

Cori Gauffová - Australian Open
Kariérní bilance:
5-3
Nejlepší výsledek: osmifinále (2020)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Auckland (T)
Cesta turnajem: Siniaková (6-1 6-4)

AUSTRALIAN OPEN 2023 - PROGRAM 3. HRACÍHO DNE
• ROD LAVER ARENA • (od 1:00 SEČ)
1. Šwiateková (1-Pol.) - Osoriová (Kol.)
2. Pegulaová (3-USA) - Sasnovičová (-)
3. Nadal (1-Šp.) - McDonald (USA) / nejdříve ve 4:00 SEČ
4. Raducanuová (Brit.) - Gauffová (7-USA) / nejdříve v 9:00 SEČ
5. Tsitsipas (3-Řec.) - Hijikata (Austr.)
• MARGARET COURT ARENA • (od 1:00 SEČ)
1. Šnajderová (-) - Sakkariová (6-Řec.)
2. Molčan (SR) - Auger-Aliassime (6-Kan.)
3. Keysová (10-USA) - Xinyu Wang (Čína)
4. Millman (Austr.) - Medveděv (7-) / nejdříve v 9:00 SEČ
5. Muchová (ČR) - Collinsová (13-USA)
• JOHN CAIN ARENA • (od 1:00 SEČ)
1. Etcheverry (Arg.) - Sinner (15-It.)
2. Kvitová (15-ČR) - Kalininová (Ukr.)
3. Juncheng Shang (Čína) - Tiafoe (16-USA)
4. Chačanov (18-) - Kubler (Austr.) / nejdříve v 7:00 SEČ
5. Rybakinová (22-Kaz.) - Juvanová (Slovin.)
• 1573 Arena • (od 1:00 SEČ)
1. Krejčíková (20-ČR) - Burelová (Fr.)
• COURT 6 • (od 1:00 SEČ)
3. Vondroušová (ČR) - Riskeová-Amritrajová (USA) 1-4 / dohrávka
4. Lehečka (ČR) - Eubanks (USA)
• COURT 7 • (od 1:00 SEČ)
4. Svrčina (ČR) - Nišioka (31-Jap.)
• COURT 17 • (od 1:00 SEČ)
5. Bouzková/Osoriová (ČR/Kol.) - Changová/Kulikovová (USA)
Kompletní program
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

175
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Hodne dobry zapas, a ve druhem opravdu Danielka zahrala hodne odvazne a to ji dalo spravedlive vitezstvi v tomto setu... Kaje dost utekl - jak casto se ji stava - zacatek setu... dost tezko se to potom stahovalo... Danielka na BH dela hodne Kaji problemy, ty uhly musi Muska vychytavat jak to jde, hodne agresivni udery se snazi odehrat ruznorodne, na nohy, do behu, do protipohybu...no hraje si:)

Tak jdeme do tretiho setu, a jak znam Danielku tak to bude vrazedny pohled cislo 3. takze to bude dost brutalni zaver zapasu...
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak Danielka se ostre pustila do Kaji hned v uvodu tretiho setu...no, nevim, ale jestli nezacala s tim utokem nejak brzy:) Zato Kaja uplne naopak, pohodaaaa:)))
Tak snad Kaji ta pohoda vydrzi do konce zapasu, a nezvore to.
Reagovat
Haitik
Joo no, Danielle to tam teď rve neskutečně, povzbuzuje se, prožívá to :D

To mám na ní rád
Reagovat
Vlk-v-trave
Ma to skvele naucene. Krom toho je videt, ze je z univerzitni tenisove lihne, hodne rozvazna behem vsech rozhovoru, no a ze to je asi nej. fighterka na okruhu, to asi oba nemame pochyby:)

Ovsem, pokud Kaja nepostoupi, tak zase zapomenme, ze jeste uvidime tak famozni voleje na saku k zadni lajne, paradni dropshoty, slajsy, czopy, placky no proste budeme muset cumet na modernu...

Cim vic se blizi konec, tak je tan zapas paradnejsi, ale me zacina byt ouzko...sakra...
Reagovat
Vlk-v-trave
nooo, po tom brejku - Kaja spustila mixaz, ze se i mne z toho toci hlava a vypracovala si rebrejky:)

Pecka...
Reagovat
Vlk-v-trave
Aj...skoda toho FH, ten mohl jit pekne z prvniho, a pak na sako...
Reagovat
Vlk-v-trave
Srovnano:) 3:3
Kaja je proste tenisova umelkyne:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak ted Kajo bacha, Danielka hod raketou...!
Ted to bude ostra jizda...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Neskutecna vymena, ted mixovaly ty udery obe jak profi dj:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Ted holky nabidly ultimatni geometrii na kurtu...uf... tak to bylo neco...
Reagovat
Haitik
Výborný zápas, fakt že jo..

Danielle skoro celý 3. set lepší, ale jak se blíží konec tak Muchová začíná přebírat otěže.. :-(
Reagovat
Vlk-v-trave
Kaja ma bohatsi technicky potencial, ale podle mne tezko predikovat jak tohle dopadne, jen se mi pomalu dela ouzko... nebot je jasne, ze tenhle zapas musi skonci, a ja bych byl klidne pro, aby hraly jeste proti sobe dalsich 5.kol... neco jak Stanley Cup:D
Reagovat
Vlk-v-trave
Ted prijde moment... Danielka musi, aby byl vubec tajbrejk.

Kaja ted zahrala asi nejlepsi servgem zapasu. Jakoby nic...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
A je to tady:D

Asi nej. zaver pro tenhle zapas... rozhodne tajbrejk.
Reagovat
Haitik
Jo no, TB :-) Celkem nervy :D

Ale i Danielle zvládla v pohodě podání, je to nakonec celkém fér to rozhodnutí v TB...

Ani jedna si nezaslouží prohrát :-)
Reagovat
Haitik
A teď jak už se Danielle radovala.. :D :D
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
Tak chapu, uz se jim to musi plest, do kolikati, atd. Ale tim dost dala sanci Kaje, bo tohle urcite dost rozhodi:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak Danielka si trochu spletla turnaje, a hrala nam uplne jiny tajbrejk:D
Reagovat
Vlk-v-trave
Denis splnil, gratuluji, zitra je na rade Vlk:)
Reagovat
Vlk-v-trave
shot points
40 x 37
Reagovat
Vlk-v-trave
Jo, to nejlepsi co se mohlo stat, ze jsme videli prvni set, ktery rozhodoval tb.

Pekny duel, kde de facto Danielce pomohla zmena micku na nove, a svou bojovnosti to dostala skvele do tb, ze stavu 2:5

Danielka dobre na BH, hezke loby, Kaja jako vzdy retro, ktere potesi, klidna, hraje jak Fedex v sukni:)

No, co si vic prat... asi tri sety, a ty dva zbyle v tb, a v tom tretim asi podobny prubeh, jako v prvnim:)

A vyslo by to paradne:D
Reagovat
Mony
Ano Fedex v sukni! A já koho mi pripominasmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Jako ty voleje dnes od Kaji, to je opravdu top... tak to davat k zadni lajne...neskutecne... je to cz klenot:)
Reagovat
Vlk-v-trave
ty jo, holky jedou:)
Kaje se zatim nedari rebrejknout Danielku, zatim si na servgemu drzi sve uhly, se kterymi si Kaja dokaze poradit, ale ne vzdy ji to vyjde. Krom toho se Danielka dostala ve druhem do raze:) Takze nas asi ceka jeste pekne dlouha jizda...

Kazdopadne ted par poslednich vymen od obou parani:)
Reagovat
Vlk-v-trave
A zase Kaja caruje s volejem na zadni lajnu:)
Danielka hodne dobre na returnu, dobre cte servisy Kaji... nektere ji vychazi neskutecne:)
No vypada to na 2:5, akorat z opacne strany...
Reagovat
George_Renel
Doufám, že si Lehe vybral ten výpadek v 1.setu a už nebude blbnout.
Reagovat
makro99
2. set z 0:2 na 4:2? slušné...
Reagovat
George_Renel
Snad se z toho nepo a takhle skvěle rozehraný zápas dotáhne.
Reagovat
Vlk-v-trave
Procby nedotahl, to da...ale jako nevidim to:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Co tam nas Jirka?:)
Klasika ala Djoko, nech ho trochu pohrat a pak pritahni?:)
Reagovat
Tennisfan77
Zapl jsem závěr, zkusil jsem tipnout pět setů, nicméně tragédie kterou Eubanks předváděl byla neskutečná. Kdyby ty outy byly třeba 10 čísel, neřeknu nic, ale on měl průměr 10-20 metrů. smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Eh, podle mne jste trochu toho Eubankse podcenili... ale Jirkovi jsem veril...ze to da...

Jeste, ze to neslo uplne hladce, nebot potreboval proti Cameronovi si prozit vic tezsich situaci, nezapomen take na ty priserne pucky Dunlopky... to by me trefil slak, ze neco takoveho pusti do GS...
Reagovat
Tennisfan77
Ty míče dělají hodně, to máš pravdu. Otázka co rozhodlo, protože Eubanks většinu času servíroval tak o 50% hůře než v prvním kole s Kwonem, i forehand total mimo, backhand na úrovni challengerového hráče, tragédie. DObře že toho Lehečka využil.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak nam zacal poradny slagr dne:) No asi spis pro mne, ale dobre, komentatori se take na ten duel tesi,...:)

Kdyz vidim tu levou nohu Danielky, tak si rikam uuuuu, vypada to dost nepekne, ale uvidime jak se predvede na kurtu.

Kaja vypada dobre, takze by to mohl byt paradni zapas nejen dvou ruznych stylu, ale i stylu toho jak se obe tvari:)

Kdybych nevidel tu ofacovanou nohu, tak bych tipl, ze Danielka vyhraje, ale tak to bude podle mne dost napinave:) A Kaja ma sanci.

No jen skoda, ze se nepotkaly az ve finale:(
Predcasne finale na druhe kolo, mne prijde dost brzy...
Reagovat
Vlk-v-trave
Kaja zatim vpohode, trpeliva ve vymenach a mezi vymenami si zameta broucky mimo zadni lajnu... hned se pozna dobra hopodynka:)

Danielka uz vymetla nejaky ty auty, takze to vypada, ze je v dobrem rozpoleni, ikdyz jeste nenasadila muj oblibeny vyraz killerky:D Ale urcite se dockame:D
Reagovat
Mony
Zrovna jsem si říkal, komu asi fandis?
Reagovat
Vlk-v-trave
No je to jedno... ale ale vic me bude mrzet ja hukne Kaja... kvuli tenisovemu stylu, no a pochopitelne ma u mne jeste plus za to piano:))
Reagovat
Mony
Já ji slysel jen na kytaru
Reagovat
Vlk-v-trave
jj to take:)
ale hraje i na piano:)
Reagovat
Mony
I pěkně tanci
Reagovat
Mony
A dnes mi dokonce Muška případně i hezčí.. A to pokládám Danielu do TOP10 MissTennis
Reagovat
Vlk-v-trave
:) hlavne si dej bacha na podobna hodnoceni v realu, nebot se muzes dostat do solidni slamastyky, ze ktere se uz nemusis vyhrabat:)
Reagovat
Mony
To jo, tam bych si to nedovolil.... A ze které strany by to přišlo? smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Ze vsech stran:D
Reagovat
Vlk-v-trave
Zatim to jde Karoline moc dobre:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Ted Kaja predvedla svuj top jestli jde o cit pro micek...radost koukat:) jak zkrati nebo zmeni delku uderu, jakby to byla ta nejlehci vec na svete:D
Reagovat
Vlk-v-trave
Kaja dnes na servisu perli:)
Mohla by perlit az do pristi soboty:DDD
Reagovat
Vlk-v-trave
Jaj Danielka oj, nepodareny lob...ale jo, pekne to myslela:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak zatim retro dneska dost vede na univerzitou:)
Reagovat
Haitik
Danniele bojuje, třeba bude ještě v 1. setu otočka :D :-)

Pojď Dany!!
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
Nevedel jsem, ze vubec existuje sirsi "fanklub" Danielky na TP nez jeden:D
Hele ale neprehanej, abys nepretahl mou citlivou Musi strunu;)
Reagovat
Haitik
Ty jo, já Dany dřív nemusel, ale pak najednou jsem si jí oblíbil a teď jí hodně přeju a fandím! :D

Zatím vypadá, ale že jí ta noha moc nelimituje.. :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
A je to tady, tajbrejkove dramo:)))
Reagovat
Haitik
Ale začátek dalšího setu zatím vychází líp :D

Strašně super tenis ty jo.. :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
jj,
...jinak je jasne, ze Danielka je typ hodne disciplinovane hracky, ta ma naucene i hazeni rakety... takze se nedivim, ze Kaji utekl zacatek druheho setu, ale stejne nejak cuju, ze to muze jit znova do tb.
Bude hodne zalezet na Kaji, jestli se ji podari zahrat jeji top na returnu... je hodne vysoko technicky...

Pochopitelne to ve vysledku musi dat dobre zapas:)

Skoda, ze to vyslo uz na 2.kolo
Reagovat
Vlk-v-trave
Hele, vypada to na tajbrejk, bude dramo:)
Reagovat
Vlk-v-trave
No jen jsem Kaju pochvalil, tak se Danielka na returnu dostala do raze a uz uraduje:D Dobre jak odpalila BH ten nepovedeny servis, jeste nekoho netrefila, jinak by to byl warning jak nic:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Dneska to bude u micech, ihned jak jsou nove mice tak se Danielce s nema lepe hraje, a naopak u Kaji je lepsi tak ty pucky Dunlopky jsou chvili na kurtu...

Hmmm, tak premyslim, kdy naposledy micky na GS tak znicily turnaj...
Tiley asi nemel na normalni micky, tak nechal poridit pucky, ktere se asi nehodi ani na pinkacku na placku za barakem...:D

Tak aspon to bude zabavny major:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Ikdyz koukat jak pretahuje Kaja uder na FH tesne do autu, uz tak zabavne neni...;)
Reagovat
Vlk-v-trave
Jaaaj, Kaja se nechala nachytat na ten lob... ten volej nemel sanci se prez sako dostat... je videt, ze i mistryne tesarka se utne.

Jinak je jasne, ze se dneska Danielka pokusi o rekord v poctu lobu za zapas na GS:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Kaja caruje z FH po lajne, Dunlopky se dostavaji do faze vetsich pucek.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jako z toho BH, jak to Danielka neposila do hajzlu, je dneska velmi dobra...

Kaja aby se dostala do tajbrejku, tak ji musi po te BL rozbehat,...
Reagovat
Vlk-v-trave
Danielka se usmiva:DDD no to je sok...takze tenhle tajbrejk uhraje Kaja:)
Reagovat
Tennisfan77
Kurz 3 na Eubankse je totální nesmysl.smile
Reagovat
smazaný uživatel
Rafu tretí Grandslam z posledných 4 trápi/vyraďuje z turnaja zranenie. Tentokrát to vyzerá na obmedzenie svalového charakteru. Jeho telesná schránka na prahu 37r zivota naozaj nevyzerá dobre. Verím však, že sa ešte pozviecha, ako uz milionkrát, isto má ešte čo ponuknut.

Zápas ale treba hodnotit triezvo, aj do zranenia to bolo set a break dole. Skvele hrajúci súper, ktorý vyborne čítal Nadalovu hru; hral velmi agresivne, s velkou intenzitou, perfektnou obranou, útokom a najma bez chýb. Čakalo sa, kedy mu táto úroveň aj pod vplyvom nervozity z možného vitazstva odíde, nakoniec sa to celé vyriešilo inak.

Nadal nehral svoj najlepsi tenis, mal tazký zreb, treba vsak povedat, ze forma nezodpovedala tomu, aby mohol pomyslaf na vitazstvo v turnaji. A ci druhe kolo, alebo finále, to je v tejto fáze kariery, kedy sa rataju uz len Grandslamy, druhoradé.
Reagovat
dako
Je ťažké sa pozerať na takéhoto Rafu, aj keď fanúšik si už za tie roky zvykol, po druhom sete to mal byť skreč. Aký malo zmysel pokračovať? Snáď si nemyslel, že v takom režime vyhraje 5-setovú bitku a potom veselo nastúpi na ďalší zápas.

K zápasu. Donald začal faktúry výborne, hral ploché údery, super dĺžka, prekvapil Rafu neustálym tlakom do FH a v podstate nerobil chyby. Donald bol lepším hráčom celý prvý set, no aj napriek tomu Rafa mal možnosť tú koncovku zdramatizovať. Pre mňa rozhodujúca fáza bola, keď sa Rafa vrátil do druhého setu, viedol 3:2, 0:30 a tesne stratil tú dlhú výmenu, kde mohol ísť na 0:40. Verím, že to by ho nakopli ešte viac, Donald by zneistel a možno by ani nedošlo k zraneniu.

Neostáva nič iné, len veriť, že to nie je príliš vážne. Ak bude Rafa aspoň podľa možností dostatočne fyzicky fit, tak má stále šance na veľké tituly. Vamooos!
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Tady se spíš ukazuje, že Nadal s průměrným pohybovým aparátem je "exposed". Je odhalen v celé své nahotě jeho menší tenisový skill, um a schopnost se adaptovat oproti Djokovicovi. :) V éře dřevěných raket, jiných míčů a rychlejších povrchů by Rafael mimo antuku paběrkoval ještě více. :)

Už tak není pochyb, že je Djokovič absolutní král v porovnání jejich kariér. Ale ta představa Rafaela bez dopingu Dr. Fuentese.... Tenisoví historici by ho řadili někam na úroveň antukového specialisty Mustera.

Fanatickým uctívačům Nadala se v celé své kráse vrací karma za zlehčovaní zranění GOATkovice. :)

Fanoušci Rafy si mohou vybrat dovolenou v období od Masters MC do RG, následně bude španělský býček zase hibernovat jako řvoucí zkrocené zvíře s podvázanými varlaty.smile
Reagovat
Amputace
Tvl, Nadalovi je 37 let, ty magore. Bez se radši pomodlit, poklonit se Ježíškovi, vynonit si ho a vůbec se nes.er do Nadala.
Reagovat
Pe3k
smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Latentný homosexuál, absurdným sposobom adorujúci svoj idol. Infantilné tenisové konštrukty, postrádajúce elementárne rácio. Zatrpknutá dušička, ktorá ostentatívne kope do zraneného hráča. Okázalo demonštrujúci svoju malosť celému TP publiku.

Aj takto sa dá dopadnúť, keď človek nedostane dostatok rodičovskej lásky, nuž. Náš smutny tenisový pomätenec. .
Reagovat
Pe3k
Latentný homosexuál, absurdným sposobom adorujúci svoj idol. Infantilné tenisové konštrukty, postrádajúce elementárne rácio. Zatrpknutá dušička

Pěkně si se popsal kamaráde smile smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si vývinovo a intelektuálne niekde na úrovni druhého trimestra, v podstate krovie tenisportálu. Človek, ktorý sa narodil, aby bol do počtu a vertlíkoval popisky ostatných.

Sám nemáš kapacitu na koncipáciu uceleného súvetia. Ideálna ľacná pracovná sila, človek prosťáček.
Reagovat
Petra86
Má už svůj věk, nechápu nutnost hanit hráče, jen protože není můj oblíbený, kdo je nejlepší nebo ne se ukáže vždy až časem. Přijde časem někdo nový a zas tam vnese něco nového. Nadal toho vyhrál hodně a nikomu nemusí nic dokazovat, bylo by skvělé kdyby ČR měla takového hráče, který by dominoval alespoň na jednom povrchu. Djokovič má své kvality taky, ale na mě na první pohled působí nesympaticky a tím jaké divadlo předváděl v loňském roce to mu na sympatiích za mě nepřidalo. Lidsky nikdy nedosáhne kvalit Federera.
Reagovat
woody
rád bych se jako fanoušek Djokovice vymezil k tomu, co tady píše ten blázen, všichni fanoušci ND to nemají takhle pomatené..smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Zbytecne, vubec s tim neztracej cas:)
Neni to az tak davno, co se Nadalovci vysmivali Fedexovi, kdyz prohral zapas ve 38, 39... a to ani nepocitam ten jejich nechutny vysmech, kdyz musel dohravat evidentne zraneny s Hurkaczem...
Zbytec s tim fakt ztracet cas, a uz nejen jeho cist:)
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
woody
JJ nechal jsem se unést :-)
Reagovat
Ondrej2280
Smekam pred tebou teda klobuk:) Lebo co tu predvadza tan magor(Nadšene Pako),je zrele pre docenta Chocholouška:)
Reagovat
Usm
tak ono dost velkým faktorem bylo i to, že zatáhli střechu a Nadal si štrejchnul AO v hale, kde je celou kariéru takřka marnej...Univerzální návod...chcete se zbavit Nadala v pavouku? Zatáhněte střechusmile
Reagovat
Petra86
Co se dá dělat když prší?
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
Tomuhle fakt nerozumim... ve 37, když je zraněnej a dál to evidentně nepujde, s čím je sám smířenej, že pujde do třetího setu smile
Reagovat
insanezy_
Tak je velká pravděpodobnost, že to bude zápas v Austrálii poslední
Reagovat
smazaný uživatel
Tento rok určite ano :)
Reagovat
insanezy_
Já si bohužel myslím, že celkově.
Reagovat
smazaný uživatel
Sezonu 2024 s dvoma vrcholmi v Parizi isto nevynechá, hoc by mal hrat len GS, OH a antuku.
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
To nevypadá vubec dobře... navíc jak chtěl ošetření hned... myslim si, že dost možná ani nenastoupí... zrovna on nebude riskovat něco horšího na startu sezony
Reagovat
smazaný uživatel
Čaká sa, kedy McDonaldovi odíde fazóna. Lebo túto kvalitatívnu úroveň nemožno udržať. Neskutočné údery, aj z ťažkých defenzivnych pozícií, Rafa samozrejme príliš pasívny s nedostatkom agresivity, ale za výsledkom rozhodne stojí životný výkon súpera, ktorému to padá dokonale.
Reagovat
Tennisfan77
Hlavně Rafa dostává na AO dobre naloženo. První zapas jde do pekla v nejteplejší část dne a druhy zapas pod střechu. Navíc ty míče k hovnu. Mám tam over 29.5, to by mělo dojít
Reagovat
Tennisfan77
Teda pokud Rafa nedostane 3:0
Reagovat
Blondie
Vzdávám to, jdu si lehnout. Užívejte si, fandové :-)
Reagovat
tommr
bude se dneska vůbec hrát někde venku? Juniorské zápasy se předpokládám hrají někde v hale?
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
no nic lehkého to nebude... McDonald zatím hraje jak totální GOAT absolutně bez chyb
Reagovat
smazaný uživatel
Ja len zíram, to ako svojim BH absolutne neutralizuje Nadalov FH, to sa nedarilo ani Djokovicovi v najlepsich rokoch.
Reagovat
Dobry-den
Kalinina byla lepší, byla konzistentní, netlačila na pilu, hrála, co potřebovala.

Petra nehrála vyloženě blbě, ale neodpustila si několik výpadků. Navíc byla dnes dost nesympatická, z kurtu zdrhala jako spráskanej pes, ani se nikomu nepodepsala. To bych od ní nečekal. smile
Reagovat
Liverpool22
Další prudič smile Ano Petra se dnes vyházela, ale tvářila se úplně normálně - jako vždy z Petry vyzařovala pozitivní energie - prostě dnes to nešlo. Doma má 2 talíře z Wimbledonu - už nemusí nikomu nic dokazovat
Reagovat
tommr
a to snad měla po takovým propadáku jásat? smile
Reagovat
Liverpool22
smile
Reagovat
Dobry-den
Takových proher v prvních kolech GS už zažila hromadu, tak už by měla být zvyklá... Ale děcka tam za ní natahovaly ruce a ona je všechny úplně ignorovala, nevěřil jsem svým očím. Takhle se hráčka, která je na okruhu mimořádně oblíbená a která opakovaně získává ceny fair play, nechová. smilesmilesmile
Reagovat
EllNino
Petra cítila šanci na dobrý výsledek a prostě byla zklamaná ... i Kalinině pogratulovala u sítě ... to, že se jí nechce dávat hned podpis dětem, není nic neobvyklého, prostě chtěla být pryč co nejdřív ...

A argument "zažila hodně", zažila, a třeba jí došlo, že to bylo poslední AO ... a prostě chtěla být sama, to je přece normální
Reagovat
lars
pochybuji , ze by nechtela hrat na OH 2024
Reagovat
EllNino
tak nemusí se tam předně vůbec dostat :) To je ještě rok a půl a bude jí 34 ... má za sebou stádo mladých a talentovaných tenistek, které tou dobou mohou mít už lepší žebříček než ona ...

Ale jo, asi je to takový poslední milník, ke kterému se může upnout
Reagovat
GaelM
Konkurence určitě bude velká, ale zároveň má Petra pořád vše ve svých rukou. Pokud udrží ranking na úrovni top20-30, tak pochybuju, že ji přeskočí čtyři Češky...

- Plíšková uvadá možná ještě rychleji než Petra.
- Krejčíková a Bouzková se budou v 2023 spíš propadat než stoupat, pokud brzy nenajdou minulou formu.
- Siniaková a Martincová se tak vysoko nedostanou, na to nemají stabilní výkonnost.
- Vondroušová na to asi má, ale musela by se po pauze vrátit opravdu ve formě a udržet stabilní výkonnost, což není pravděpodobné. Ona bude vždycky spíš hráčka na 1-2 povedené turnaje.
- Muchová bude ráda, když se vrátí do top50 a bude zdravá.

Zbývají už jen mladé pušky, kde snad nějaká tou dobou bude už ve špičce, ale určitě se to nepodaří všem. Vždyť LOH jsou už za rok a půl...
Reagovat
Blondie
Alespoň člověk může fandit Báře :)
ale škoda, ten duel mohl být zajímavý.
Reagovat
Blondie
Ani bych neřekla zasloužená prohra Peti, ale zasloužená výhra Ukrajinky - obě hrály skvěle, dlouho jsem se tak nekochala u tenisu. Petra mě překvapila tím, jak dlouho to vydržela, očividně nepatří do starého železa :)

Gratulace, dobrá úroveň.
Škoda brzkého konce, nebyl vinou mizerného výkonu :)
Reagovat
EllNino
Je to tak, Petra měla v každém setu pasáž, kdy se jí to nesešlo, ale Kalinina si to uhrála sama ... s tímhle může porazit i Báru/Burel a možná i Pegulu, mimochodem loni ji tu už málem porazila

Škoda, že Petřina porážka s "outsiderkou" přišela na GS, ale bohužel celkem klasika, holky si na ni věří právě na GS,kde je dost zranitelná
Reagovat
Liverpool22
Je vidět, že tenisu moc nerozumíš. Petra se za stavu 4:4 vyházela a vítězství soupeřce defacto darovala. smile Kalinina hrála suprově na konci 2.setu - pak tempo dost opadlo. Celkově je Kalinina jen průměrná hráčka, která snad ještě nevyhrála žádný titul....
Reagovat
Blondie
Nebavím se o JEDNOM či druhém slabém místě, ale celkovém zápase.
Reagovat
Blondie
A děláš, jako kdyby se to někdy průměrné hráčce nesešlo a nezahrála na úrovni TOP3.
Reagovat
Liverpool22
oprava - myslel jsem na konci 1. setu tam hrála Kalina super smile
Reagovat
Fandina
Ani bych neřekla, že to byl od Peti super tenis. Měla hodně nevynucených chyb a méně vítězných úderů. Kalinina hrála dobře, ale Petruška jí dost pomohla.
Reagovat
A211
Rozhodující byl 11 game 1.setu co se hrát přes 15.min.
Reagovat
tommr
jj tam se Petra utavila ... smile
Reagovat
EllNino
Hotovo
Reagovat
EllNino
Špatný náběh, prase, forehand do pásky ... moc frustrace najednou

Upřímně, nepřijde mi dneska horší, ale má trochu míň štěstí, těch prasátek v klíčových chvílích v 1. a 2. setu už bylo moc smile

Nojo, asi si vybírá daň za ty zápasy s Pegulou, Zheng atd.
Reagovat
EllNino
Na 2. kolo opravdu skvělý tenis smile
Reagovat
Mony
Se nám taky šplhá k elite.. Ten kluk nemá slabiny
Reagovat
Dobry-den
Tady se zase sešla banda ufňukánků. smile

Angelína hraje výborně. smile
Reagovat
Blondie
To teda... jede jak pila
Reagovat
EllNino
Brejkboly a gemboly celkem ve 4 hrách neproměnila a bohužel 5:7
Reagovat
Liverpool22
Od stavu 4:4 přestal fungovat servis a to by jeden z problémů
Reagovat
Mony
Bez 1.servisu, 17 min. game na servisu,, hry tak o 10 uderech... Tohle není Peti hra, ale možná se i tohle naucilasmile
Reagovat
EllNino
Nema na vyber
Reagovat
EllNino
Kalinina nedělá chyby, podmínky se evidentně hodně zpomalily oproti loňsku a hlavně oproti roku 2019 a tohle nekonečné přetahování Petru po prvním setu úplně odrovná
Reagovat
Blondie
Vidím to stejně. Přitom v žádném případě nejde o nějaké selhání, je to pestrá hra...
Reagovat
EllNino
Ale pěkně mě to štve teda
Reagovat
Liverpool22
Bohužel asi máš pravdu. Už nyní vypadá Petra dost unaveně smile Kurt hrozně pomalej což Petře nevyhovuje, ale snad Kalinina vykape psychicky. Fandíme dál smile
Reagovat
Blondie
To tak šíleně oddechuje Peťa? Oh, to asi nedopadne dobře :/
Další BB.
Reagovat
EllNino
Prase
Reagovat
Blondie
Ty dlouhé výměny dává zatím dobře, ale myslím, že ji to fyzicky oddělá.
Reagovat
EllNino
Je to fakt pomalé jak šnek, hrozný :/
Reagovat
EllNino
a ještě lajna, neskutečná klika zase
Reagovat
Blondie
To není jen štěstí, Ukrajinka hraje božsky, zase jí ten kredit přiznejme...

Snad Petra zase zvládne rebreak, ale moc to nevidím...
Reagovat
Blondie
Obě hrají skvěle...
Ten match jako takový je boží.
Reagovat
EllNino
jojo, je to pravda
Reagovat
Liverpool22
Super 5:5 smile Petra sundala čelenku a to pomohlo smile smile
Reagovat
Blondie
Jenže další BB... :(
Reagovat
Blondie
Juuuu!
A teď momentum a per to tam, Peti!
Reagovat
Blondie
To jsou zas nervy
Reagovat
Blondie
Rebreak, Peťo!
Reagovat
Liverpool22
Teď Petra vykapala na servisu. smile Jinak Ukroška se tváří dost nevraživě smile
Reagovat
Blondie
Ukroška? To jsi vzal na Aeronetu?
Reagovat
Liverpool22
smile Nic proti nikomu, ale to, že se Kalinina tváří jak bubák je prostě fakt smile
Reagovat
Blondie
Hm... BB neproměněn
Reagovat
EllNino
Petra v podstatě nemůže ukončit výměnu tyjo
Reagovat
Blondie
Nervy jsou to
Reagovat
EllNino
Antuka na hardu ...
Reagovat
Blondie
Ale soupeřka hraje skvěle, utkání má za mě vysokou kvalitu.
Reagovat
Blondie
Jen to přestávám vidět pro Peti :(
Reagovat
EllNino
Má na údery hodně času no
Reagovat
Blondie
15:30 smile
Reagovat
Blondie
Peti to za chvíli začne štvát a bude hrát na riziko...
Reagovat
EllNino
Hlavně odešel servis
Reagovat
Blondie
Já to nechtěla zakřiknout, ale právě jsem si říkala, že ji drží servis... :( snad to Ukrajinka nedá v hlavě a nedoservíruje, ale zatím je chladnokrevná.
Reagovat
Blondie
Sarkra... :(
Reagovat
Blondie
Kruci... škoda. Ale bojovala pěkně.
Reagovat
Blondie
Krásná výměna na 0:15, ale stejně mi přijde, že Peti má větší problémy, než čekala.
Reagovat
Fandina
Petra na Eurosport kanálu Extra s českým komentářem. Třetí game se mi od ní líbil, i když to musela otáčet. Tak snad budou ostatní také v její prospěch. Peti pojď!!!
Reagovat
Blondie
To bude těžký zápas :/ aby Ukrajinka Petru neuběhala, uvidíme, jak to Peti půjde zabíjet.
Reagovat
Blondie
Peti asi bude hrát podle rozvrhu, má to naplánované poo střechou :-)
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
Maria tratila v prvním setu kdy z jediného BB pustila servis... že by první obrovské překvapení v pavouku žen? Nebo proti 18leté neznáme Rusce otočí?
Reagovat
Dobry-den
Dneska by se mohlo Čechům zadařit.

Petra s Bárou to snad nezvořou, na jejich souboj ve 3. kole bych se moc těšil.
Markéta doufám zabere a otočí to, jestli se chce vrátit na přední pozice, tak by tohle měla dát.
No a Muška by to taky mohla dát, tady větřím překvápko. :)
Lehečka má los snů, jestli to nedá, tak si může jít hrát na písek.
Jediný, komu nevěřím, je Svrčina, ale ten už má splněno...

Pokud nepostoupí aspoň 4 Češi, budu rozčarován. smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Onda Jirasek:
nize postuji summary, jak jsem slibil.
Dalsi po 2.kole.:)

ATP
Vlk vs. Ondra 10:14
(Vlk - out Kyrgios, Berrettini,
Ondra 100%)

WTA
Vlk vs. Ondra 13:14
(Vlk - out Badosa,
Ondra 100%)

Drive nez se tento prvni historicky duel rozbehl tak Vlk z tymu nekompromisne odstrelil Kyrgiose a Badosu...za brblani, coz melo vliv pouze na kurzy sazkovych kancelari, ale rozhodne ne na pripravenost vletet s nadsenim do turnajoveho maratonu...;)
Pujde urcite o zajimavy duel dvou absolutne odlisnych stylu:)

Prvni ohlas:
Sports Illustrated: "Vlk na smetisti"
- je otazka, co mel autor glosky na mysli...ale nenecham se rozhodit nejakym tendencnim sportovnim casopisem:)
Potesilo, ze na Sicilii se rozbehly na tenhle duel spec sazky,... nesazi se penezma, ale vecma, nebot nikdo zadne nemo moc nazbyt...

Na to, ze Vlk vyhraje duel kat. WTA trebas nejakej Marciano Trumbelini vsadil sekacku na travu... pokud by se tak stalo, tak mistni sazkova kancelar M&M vyplati za sekacku Marcianovi 100 dolaru.

Dokonce je mozne vsazet na under, nebo over...

Giovanni Tutista dal na Ondru - over 10,5 kat. ATP celekm 4 pneumatiky, sadu nozu, autoradio, kos na pradlo a lihovy varic... rozhodne Giovanni neni zadny prizdisrac:) muze tak ziskat nejakych v prepoctu 90 dolaru; odvaha se ceni, nebot muze dost ztratit.

Zatim pouze jedna sazka nebyla prijata od Umberta Pettuciniho, ktery chtel vsadit dnes svou manzelku na Vlka over 10,5 kat. ATP
Sazka nemohla byt prijata, nebot neni uz mozne, aby Vlk mel over 10,5
Reagovat
EllNino
nemáš mít nahoře u chlapů 12:14? :))
Reagovat
Vlk-v-trave
ne:) nebot mam Kyrgiose zapsaneho az do finale:DDD
neni ztrata jako ztrata:)

Ondra: 14
1. čtvrtfinále: Medveděv porazí Nadala 1+1
2. čtvrtfinále: Tsitsipas porazí Norrieho 1+1
3. čtvrtfinále: Djokovič porazí Rubljova 1+1
4. čtvrtfinále: Fritz porazí Ruuda 1+1
1. semifinále: Medveděv porazí Tsitsipase 1+1
2. semifinále: Djokovič porazí Fritze 1+1
Finále: Djokovič porazí Medveděva 1+1

Vlk: 10
1. čtvrtfinále: Nadal porazí Medvedeva 1+1
2. čtvrtfinále: Tsitsipas porazí FAA 1+1
3. čtvrtfinále: Kyrgios porazí Djokovice 0+1
4. čtvrtfinále: Fritz porazí Berrettiniho 1+0
1. semifinále: Tsitsipas porazí Nadala 1+1
2. semifinále: Kyrgios porazí Fritze 0+1
Finále: Kyrgios porazí Tsitsipase 0+1
Reagovat
EllNino
auuuuuu
Reagovat
Vlk-v-trave
:D ano...
ale zase odpadl driv nez to zaclo, tak asi lepsi, nez jak by vyhucel ve 4.kole:D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Bohužel jsem měl pravdu, když jsem doma tvrdil, že Nickovým největším soupeřem bude zdraví. A to jsem o jeho problémech s kolenem nevěděl, jen že má každou chvíli něco...smilesmilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
no, spis celkove on sam:)

Mit trenera sam sebe...to je rozhodne riskantnejsi nez ten muj tip:)
Reagovat
A211
Že by do čtvrtfinále nebylo překvapení???
Reagovat
Vlk-v-trave
Kdo koho porazi nema pro nejaky zaklad tipu vliv, pokud by to bylo vyrovnane, skoncilo remizou, tak urcite by se pak tajbrekovalo na zaklade toho, kdo trefi nejlepe prohraneho, vyhraneho, ale myslim, ze k tomu spis nedojde:)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
smilesmilesmile
Reagovat
magnus
Tak zajtra nás čaka vela zaujímavých zápasov. Mna bude určite najviac zaujímať zápas: Molčan- Auger Aliassime. Molčan v 1. kole zdolal veterána Wawrinku v piatich setoch. Proti kanadskému hráčovi to bude mať velmi tažké a bude v ulohe outsidera, ale mohol by prekvapiť. Zaápas Muchova-Collins slubuje tiež zaujímavý zápas, viac budem fandiť Muchovej, aj ked asi nebude favoritkou. Raducanu-Gauff by mal byť top zápas dňa v ženskej časti turnaja. Uvidíme, čo uhrá veteránka Kvitova. Proti Ukrajinke, ten zápas sa určite bude niesť v priatelskom duchu.Svrčina a Lehečka asi vypadnú, lebo majú náročných superov. Rovnako Vondroušova. Naopak Krejčikovú už vidím v tretom kole. Nadal asi v prstom v nose, cez McDonalda.To isté Medvedev.
Reagovat
lasseklus
Snad to nebude moc komplikovat déšť. Podle předpovědi to nevypadá nic moc.
Reagovat
tommr
Markéta Vondroušová má sice nepříjemnou ale rozhodně ne těžkou soupeřku. Pokud by s ní prohrála tak by to bylo velký zklamání ...
Reagovat
com
smile veteranka Kvitova smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist