7. den v Římě: Karolína Plíšková a Vondroušová si to rozdají o finále, o něj budou bojovat i jedničky Djokovič a Halepová

20. 9. 2020, 07:00
Previews 133
V rámci sedmého hracího dne letošního ročníku Internazionali BNL d'Italia poznáme letošní finalisty. O postup do finále se v českém derby utkají obhájkyně titulu Karolína Plíšková s Markétou Vondroušovou, vítězku zítra čeká Simona Halepová, nebo Garbiñe Muguruzaová. O mužské finále se poperou světová jednička Novak Djokovič s Casperem Ruudem a Diego Schwartzman s Denisem Shapovalovem. O deblový titul bude bojovat Barbora Strýcová.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Češi v akci •
Vondroušová (12-ČR) - Kar. Plíšková (2-ČR) | Centrale (16:00 SELČ)
• Semifinále dvouhry žen •
Halepová (1-Rum.) - Muguruzaová (9-Šp.) | Centrale (12:00 SELČ)
• Semifinále dvouhry mužů •
Djokovič (1-Srb.) - Ruud (Nor.) | Centrale (14:00 SELČ)
Shapovalov (12-Kan.) - Schwartzman (8-Arg.) | Centrale (19:00 SELČ)
• Finále čtyřhry žen •
S. Hsieh/Strýcová (1-Tchaj-wan/ČR) - Friedsamová/Olaruová (Něm./Rum.) | Pietrangeli (16:00 SELČ)
• Finále čtyřhry mužů •
Chardy/Martin (Fr.) - M. Granollers/Zeballos (4-Šp./Arg.) | Pietrangeli (17:30 SELČ)


• Češi v akci •
Markéta Vondroušová (19.) - Karolína Plíšková (4.) | Centrale (16:00 SELČ)
Druhým rokem po sobě bude na prestižním římském turnaji ve finále česká tenistka. Markéta Vondroušová, která se poprvé od loňského senzačního finále French Open probojovala mezi nejlepší kvarteto a o kolo vylepšila své římské maximum, dnes vyzve obhájkyni titulu, českou jedničku a nasazenou dvojku Karolínu Plíškovou. Jediný dosavadní souboj loni na tvrdém povrchu v Miami vyhrála Plíšková.

Jednadvacetiletá Vondroušová se pokusí popáté v kariéře a poprvé od loňského senzačního French Open postoupit do finále, na turnajích Premier 5 ještě o titul nebojovala. O sedm let starší Plíšková hrála naposledy finále na začátku roku v Brisbane, kde potřetí triumfovala. Rodačka z Loun bude útočit na své 29. finále.

Plíšková i Vondroušová se po mizerných několika měsících konečně zase vracejí do své nejlepší formy. O něco lépe a hlavně vyrovnaněji si v Římě v předchozích kolech počínala Plíšková, a proto je favoritkou.

Tip: Plíšková ve třech setech

Aktuální forma
Vondroušová na začátku roku suverénně došla do čtvrtfinále v Adelaide, kde prohrála se světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou. Od té doby se jí absolutně nedařilo. Na dalších čtyřech turnajích vyhrála jediný zápas a po pauze na antuce v Palermu a přípravném turnaji v New Yorku skončila hned na úvod na raketě kvalifikantek. Na US Open postupem do druhého kola alespoň přerušila sérii porážek, schytala ovšem výprask od Aljaksandry Sasnovičové.

Cesta turnajem
V Římě začala vydřeným vítězstvím nad kvalifikantkou Misaki Doiovou, o kolo později si poradila s další kvalifikantkou Arantxou Rusovou a poprvé od ledna a teprve podruhé v sezoně vyhrála dva zápasy v řadě. V osmifinále v tie-breaku rozhodující sady zdolala Polonu Hercogovou, její soupeřka dokonce podávala na vítězství. Ve čtvrtfinále překvapivě smetla Elinu Svitolinovou, dvojnásobné vítězce povolila pouhé tři hry.

Historie na Internazionali BNL d'Italia
Vondroušová si svůj debut v Římě odbyla loni, ve čtvrtfinále nestačila na pozdější finalistku Johannu Kontaovou. O kolo tak vylepšila své maximum na turnaji.

Markéta Vondroušová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Řím (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: Řím (semifinále)
Bilance: 8-8
Bilance z posledních 10 zápasů: 5-5
Bilance na antuce: 4-1
Bilance proti hráčkám Top 10: 1-1 (kariérní 3-9)
Bilance v semifinále Premier 5: 0-0 (kariérní 0-0)
Grandslamy: Australian Open (1. kolo), US Open (2. kolo)

Markéta Vondroušová - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance: 7-1
Nejlepší výsledek: semifinále (2020)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Bilance v semifinále: 0-0
Cesta turnajem: Doiová (6-1 4-6 6-4), Rusová (6-3 6-3), Hercogová (1-6 6-1 7-6), (4) Svitolinová (6-3 6-0)

Aktuální forma
Plíšková do letošní sezony vstoupila třetím triumfem v Brisbane, ale poté se jí dlouho vůbec nedařilo. Na dalších třech akcích vyhrála jen čtyři zápasy. Po pauze startovala na generálce v New Yorku, kde hned na úvod nestačila na Veroniku Kuděrmetovovou, na US Open byla nasazenou jedničkou a ve druhém kole prohrála s Caroline Garciaovou.

Cesta turnajem
V Římě zatím celkem suverénně kráčí za obhajobou loňského triumfu. Bez ztráty setu si poradila s krajankou Barborou Strýcovou i kvalifikantkou Annou Blinkovovou a dva zápasy v řadě vyhrála poprvé od lednového Australian Open. Ve čtvrtfinále už do třetího setu musela, s Elise Mertensovou ale měla zápas pod kontrolou a v rozhodující sadě jí nadělila "kanára".

Historie na Internazionali BNL d'Italia
Plíšková v Římě hraje pošesté. Třikrát vypadla v úvodních kolech, v roce 2017 skončila ve čtvrtfinále a loni si překvapivě došla až pro titul.

Karolína Plíšková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Brisbane (vítězka)
Největší úspěchy na antuce: první turnaj
Bilance: 12-5
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na antuce: 3-0
Bilance proti hráčkám Top 11-20: 3-1 (kariérní 31-33)
Bilance v semifinále Premier 5: 0-0 (kariérní 3-1)
Grandslamy: Australian Open (3. kolo), US Open (2. kolo)

Karolína Plíšková - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance: 10-4
Nejlepší výsledek: vítězka (2019)
Loňský výsledek: vítězka
Bilance v semifinále: 1-0
Cesta turnajem: volný los, Strýcová (6-3 6-3), Blinkovová (6-4 6-3), (11) Mertensová (6-3 3-6 6-0)


• Semifinále dvouhry žen •
Simona Halepová (2.) - Garbiñe Muguruzaová (17.) | Centrale (12:00 SELČ)
Simona Halepová bude útočit na 13. vítězství v řadě a vyrovnání svého římského maxima. Dvojnásobná finalistka dnes bude čelit dvojnásobné semifinalistce Garbiñe Muguruzaové, které má rozhodně co oplácet. Na antuce oba předchozí souboje vyhrála Halepová, nicméně ve vzájemné bilanci vede 4-2 Muguruzaová, jež ovládla letošní těsný souboj v semifinále Australian Open.

Osmadvacetiletá Halepová bude útočit na své třetí letošní a 39. kariérní finále. O dva roky mladší Muguruzaová bude bojovat o své "teprve" 13. finále, letos o titul usilovala pouze na Australian Open.

Dnešní souboj dvojnásobných grandslamových šampionek a bývalých světových jedniček slibuje parádní podívanou. Obě hráčky mají letos skvělou formu a na antuce hrát umí, přece jen se jedná o vítězky antukového French Open. Mírně favorizujeme Halepovou, která vyhrála obě předchozí střetnutí na antuce a teď se veze na dost dlouhé vítězné vlně.

Tip: Halepová ve třech setech

Aktuální forma
Halepová se i na svém pátém letošním turnaji dostala minimálně do čtvrtfinále. Těsně před pauzou kralovala na betonech v Dubaji a ihned po pauze na antuce v Praze.

Cesta turnajem
V neporazitelnosti čítající už 12 zápasů pokračuje v Římě, kde si bez ztráty setu poradila s domácí Jasmine Paoliniovou, Dajanou Jastremskou i Julií Putincevovou, která ve druhé sadě vzdala.

Historie na Internazionali BNL d'Italia
Halepová hraje hlavní soutěž římského turnaje podeváté a popáté je v semifinále. Jejím maximem je finále z let 2017 a 2018. Loni skončila překvapivě již ve druhém kole na raketě Markéty Vondroušové.

Simona Halepová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Praha,  Dubaj (vítězka);  Australian Open (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: Praha (vítězka)
Bilance: 18-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 10-0
Bilance na antuce: 8-0
Bilance proti hráčkám Top 11-20: 3-1 (kariérní 63-29)
Bilance v semifinále Premier 5: 0-0 (kariérní 10-4)
Grandslamy: Australian Open (semifinále), US Open (nehrála)

Simona Halepová - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance: 18-7
Nejlepší výsledek: finále (2017 - 2018)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance v semifinále: 2-2
Cesta turnajem: volný los, Paoliniová (6-3 6-4), Jastremská (7-5 6-4), Putincevová (6-2 2-0 skreč)

Aktuální forma
Muguruzaová před pauzou odehrála pět turnajů a ani na jednom nechyběla v závěrečných kolech, jejím letošním maximem je finále Australian Open. Po restartu sezony měla trochu smůlu, na US Open totiž ve druhém kole narazila na vracející se Cvetanu Pironkovovou, která nakonec předvedla senzační jízdu a skončila až ve čtvrtfinále.

Cesta turnajem
Na svém prvním letošním antukovém turnaji si poradila s Američankami Sloane Stephensovou a Cori Gauffovou a v osmifinále nedala šanci loňské finalistce Johanně Kontaové. Ve čtvrtfinále po třísetové bitvě zdolala rozjetou vítězku Western & Southern Open a finalistku US Open Viktorii Azarenkovou.

Historie na Internazionali BNL d'Italia
Muguruzaová v Římě startuje posedmé a potřetí se dostala do semifinále (2016 a 2017), které je jejím nejlepším výsledkem. Loni v osmifinále vzdala Viktorii Azarenkové.

Garbiñe Muguruzaová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Australian Open (finále);  Shenzhen (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: první turnaj
Bilance: 21-5
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na antuce: 4-0
Bilance proti hráčkám Top 10: 3-1 (kariérní 35-34)
Bilance v semifinále Premier 5: 0-0 (kariérní 3-4)
Grandslamy: Australian Open (finále), US Open (2. kolo)

Garbiñe Muguruzaová - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance: 12-6
Nejlepší výsledek: semifinále (2016 - 2017, 2020)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance v semifinále: 0-2
Cesta turnajem: Stephensová (6-3 6-3), Gauffová (7-6 3-6 6-3), (7) Kontaová (6-4 6-1), Azarenková (3-6 6-3 6-4)


• Semifinále dvouhry mužů •
Novak Djokovič (1.) - Casper Ruud (34.) | Centrale (14:00 SELČ)
Světová jednička, čtyřnásobný šampion a loňský finalista římského podniku Novak Djokovič ani ve svém čtvrtém letošním zápase na italské antuce nenarazí na nasazeného soupeře. O finále se popere s Casperem Ruudem, jenž včera odehrál své vůbec první čtvrtfinále na turnajích Masters. Bude se jednat o premiérový souboj.

Třiatřicetiletý Djokovič bude útočit na své čtvrté letošní a celkově 115. finále na hlavním okruhu. Konkrétně na Masters o titul v minulosti bojoval celkem 51krát. O 12 let mladší Ruud se premiérového postupu do finále dočkal loni v Houstonu a letos v Buenos Aires vybojoval svůj první titul, o další trofej bojoval v Santiagu. Celkově si finále na turnajích ATP zahrál třikrát, pokaždé na antuce.

Ruud má letos na antuce skvělou formu, kdežto Djokovič zatím v Římě až na úvodní zápas příliš přesvědčivě nepůsobí. I tak je Djokovič, který letos ještě nezaznamenal standardní porážku, jasným favoritem.

Tip: Djokovič ve dvou setech

Aktuální forma
Djokovič letos ještě neokusil standardní porážku. Zkraje roku pomohl Srbsku k triumfu v ATP Cupu, poté ovládl Australian Open, podnik v Dubaji, Masters v New Yorku a na US Open byl při absenci svých největších rivalů jasným favoritem. V osmifinále však spáchal přestupek proti pravidlům a byl diskvalifikován.

Cesta turnajem
V Římě si na úvod snadno poradil s domácím Salvatorem Carusem, s krajanem Filipem Krajinovičem měl v osmifinále mnohem více práce, ale ztrátu setu nedopustil, ovšem ve čtvrtfinále s Dominikem Köpferem už set ztratil, přestože měl náskok setu a brejku. Letos má, pokud počítáme diskvalifikaci jako porážku, bilanci 29-1.

Historie na Internazionali BNL d'Italia
Djokovič v Římě debutoval v roce 2006, kdy krátce před svými 19. narozeninami vypadl v kvalifikaci. Od té doby hrál hlavní soutěž 13krát a ani jednou nechyběl ve čtvrtfinále. Celkem devětkrát si zahrál finále, v tom posledním loni prohrál s Rafaelem Nadalem, a čtyřikrát přebíral trofej pro vítěze.

Novak Djokovič - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: New York,  Dubaj,  Australian Open,  ATP Cup (vítěz)
Největší úspěchy na antuce: první turnaj
Bilance: 29-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na antuce: 3-0
Bilance proti hráčům Top 31-50: 5-0 (kariérní 176-16)
Bilance v semifinále Masters: 1-0 (kariérní 50-17)
Grandslamy: Australian Open (vítěz), US Open (osmifinále)

Novak Djokovič - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance: 53-9
Nejlepší výsledek: vítěz (2008, 2011, 2014 - 2015)
Loňský výsledek: finále
Bilance v semifinále: 9-1
Cesta turnajem: volný los, Caruso (6-3 6-2), Krajinovič (7-6 6-3), Köpfer (6-3 4-6 6-3)

Aktuální forma
Zatímco na tvrdém povrchu se letos Ruudovi nedaří, na antuce až na vyřazení v prvním kole v Rio de Janeiru exceluje. Norský talent v únoru v Buenos Aires získal svůj premiérový titul na turnajích ATP a finále hrál i o 14 dní později v Santiagu.

Cesta turnajem
Svou skvělou letošní antukovou formu potvrzuje i v Římě, kde si vyšlápl na Karena Chačanova, poradil si s domácím Lorenzem Sonegem, v osmifinále přehrál Marina Čiliče, ve svém prvním čtvrtfinále na Masters v tie-breaku rozhodující sady přetlačil domácího Mattea Berrettiniho a slavil svůj premiérový skalp hráče Top 10.

Historie na Internazionali BNL d'Italia
Ruud v Římě debutoval loni a z kvalifikace se dostal až do osmifinále, v něm podlehl Juanovi Martínovi Del Potrovi.

Casper Ruud - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Buenos Aires (vítěz);  Santiago (finále)
Největší úspěchy na antuce: Buenos Aires (vítěz); Santiago (finále)
Bilance: 17-7
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na antuce: 12-2
Bilance proti hráčům Top 10: 1-2 (kariérní 1-4)
Bilance v semifinále Masters: 0-0 (kariérní 0-0)
Grandslamy: Australian Open (1. kolo), US Open (3. kolo)

Casper Ruud - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance: 6-1
Nejlepší výsledek: semifinále (2020)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance v semifinále: 0-0
Cesta turnajem: (11) Chačanov (6-3 3-6 6-1), Sonego (6-3 6-4), Čilič (6-2 7-6), (4) Berrettini (4-6 6-3 7-6)


Denis Shapovalov (14.) - Diego Schwartzman (15.) | Centrale (19:00 SELČ)
Denis Shapovalov dnes bude útočit na první finále od loňského listopadu, kdy si v pařížské hale Bercy zahrál své jediné dosavadní finále na turnajích Masters. Jeho dnešní soupeř Diego Schwartzman, který ve čtvrtfinále šokoval vítězstvím nad antukovým králem a největším favoritem Rafaelem Nadalem, bude hrát semifinále Masters podruhé a i tentokrát v Římě. Se Shapovalovem se utká poprvé.

Jednadvacetiletý Shapovalov dnes bude usilovat o své třetí finále na hlavním okruhu, druhé na akcích série Masters. Osmadvacetiletý Schwartzman má na dosah druhou letošní a celkově devátou finálovou účast, ale na Masters ještě nikdy o titul nebojoval.

Pokud Schwartzman dokáže zopakovat výborný výkon z předchozího kola, pak by měl postoupit. Shapovalov nebude jednoduchým soustem, nicméně Schwartzman je na antuce lepším hráčem a postup by mu neměl uniknout. Takto velkou příležitost zahrát si finále Masters oba aktéři jen tak znovu nedostanou, tudíž by mohlo být semifinále z obou stran hodně nervózní.

Tip: Schwartzman ve třech setech

Aktuální forma
Shapovalov neprožívá povedenou sezonu. Chuť si ale po předchozích nezdarech alespoň částečně spravil na US Open, kde poprvé v sezoně vyhrál dva zápasy v řadě a nakonec si zahrál své premiérové čtvrtfinále na grandslamech.

Cesta turnajem
Na antuce letos startuje poprvé. V Římě po cestě do čtvrtfinále úspěšně potvrzoval roli favorita, když postupně vyřadil Guida Pellu, Pedra Martíneze a ve třech setech Uga Humberta. Ve čtvrtfinále potřeboval tři sady proti Grigorovi Dimitrovovi.

Historie na Internazionali BNL d'Italia
Shapovalov v Římě hraje potřetí a postupem do semifinále znovu vylepšil své maximum. Loni ve druhém kole prohrál s Novakem Djokovičem.

Denis Shapovalov - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Řím (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: první turnaj
Bilance: 13-9
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na antuce: 4-0
Bilance proti hráčům Top 11-20: 0-1 (kariérní 11-10)
Bilance v semifinále Masters: 0-0 (kariérní 0-3)
Grandslamy: Australian Open (1. kolo), US Open (čtvrtfinále)

Denis Shapovalov - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance: 7-2
Nejlepší výsledek: semifinále (2020)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance v semifinále: 0-0
Cesta turnajem: Pella (6-2 6-3), Martínez (6-4 6-4), Humbert (6-7 6-1 6-4), (15) Dimitrov (6-2 3-6 6-2)

Aktuální forma
Schwartzman měl na začátku roku dobrou formu. Po osmifinále na Australian Open hrál finále domácího antukového podniku v Córdobě a i na další domácí antukové akci v Buenos Aires prošel do semifinále, do kterého kvůli zranění nenastoupil. Po pauze se mu však zpočátku vůbec nedařilo. Na Masters v New Yorku a US Open dohromady vyhrál jediný zápas, na antukové generálce v Kitzbühelu slavil jedinou výhru a skončil již ve čtvrtfinále.

Cesta turnajem
V Římě poprvé od února dokázal vyhrát dva zápasy v řadě, když vyřadil Johna Millmana a po obratu Huberta Hurkacze. Přesto se stále nijak dobrou formou neprezentoval. Ve čtvrtfinále proti Rafaelovi Nadalovi ovšem předvedl jeden ze svých životních výkonů, antukového krále ve dvou setech naprosto senzačně vyřadil a na desátý pokus proti němu uspěl, přičemž ukončil jeho 12zápasovou neporazitelnost v Římě a sérii 14 výher na antuce.

Historie na Internazionali BNL d'Italia
Schwartzman hraje italské Masters popáté. Zatímco při třech úvodních startech vyhrál jediný zápas hlavní soutěže, loni ve svém jediném dosavadním semifinále na turnajích Masters podlehl Novakovi Djokovičovi.

Diego Schwartzman - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Córdoba (finále);  Buenos Aires (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: Córdoba (finále); Buenos Aires (semifinále)
Bilance: 14-8
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na antuce: 9-2
Bilance proti hráčům Top 11-20: 0-0 (kariérní 9-19)
Bilance v semifinále Masters: 0-0 (kariérní 0-1)
Grandslamy: Australian Open (osmifinále), US Open (1. kolo)

Diego Schwartzman - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance: 8-4
Nejlepší výsledek: semifinále (2019 - 2020)
Loňský výsledek: semifinále
Bilance v semifinále: 0-1
Generálka: Kitzbühel (čtvrtfinále)
Cesta turnajem: volný los, Millman (6-4 7-6), Hurkacz (3-6 6-2 6-4), (2) Nadal (6-2 7-5)


• Finále čtyřhry žen •
/ S. Hsieh / B. Strýcová - / A. L. Friedsamová / R. Olaruová | Pietrangeli (16:00 SELČ)
Ženské deblové finále bude s českou účastí. Již o svou čtvrtou letošní trofej budou bojovat letos naprosto suverénní Su-Wei Hsieh s Barborou Strýcovou. Soupeřkami turnajových jedniček budou nenasazené Anna-Lena Friedsamová s Ralukou Olaruovou, které jsou překvapením turnaje. Dvojice se potkávají poprvé.

Strýcová s Hsieh si i na svém pátém letošním turnaji zahrají finále, neuspěly pouze na lednovém Australian Open. Letos mají naprosto skvostnou bilanci 20-1. Loňské wimbledonské šampionky dnes zaútočí na devátý společný triumf. Čtyřiatřicetiletá Strýcová bude chtít zahájit čtvrtou desítku v počtu deblových trofejí, z Říma trofej pro vítězku ještě nemá. Její vrstevnice Hsieh už naopak v italské metropoli triumfovala hned dvakrát, na kontě má 27 titulů.

Cesta turnajem
1K: volný los
OF: Hibinová/Ninomijaová (6-0 6-0)
ČF: (6) Kuděrmetovová/Siniaková (7-6 6-4)
SF: Carterová/Stefaniová (7-5 6-4)

Friedsamová s Olaruovou hrají svůj první společný turnaj. Zatímco 26letá Friedsamová se soustředí hlavně na dvouhru a dnes ji čeká teprve třetí deblové finále a útok na druhý deblový titul, 31letá Olaruová je v posledních letech deblovou specialistkou a dnes zabojuje o svůj jubilejní desátý triumf.

Cesta turnajem
1K: (8) Keninová/Matteková-Sandsová (6-1 6-4)
OF: Katóová/Santamariaová (6-4 6-3)
ČF: Linetteová/Peraová (5-7 7-6 10-8)
SF: (7) Aojamaová/Šibaharaová (3-6 6-2 10-4)


• Finále čtyřhry mužů •
/ J. Chardy / F. Martin - / M. Granollers / H. Zeballos | Pietrangeli (17:30 SELČ)
O mužskou deblovou trofej se na italském Masters utkají nenasazené francouzské duo Jérémy Chardy, Fabrice Martin s turnajovými čtyřkami Marcelem Granollersem a Horaciem Zeballosem. Bude se jednat o premiérový souboj.

Chardy s Martinem spolu začali pravidelně nastupovat loni a hned po čtyřech měsících měli na kontě dva triumfy. Společně už před třemi lety ovládli podnik v Dauhá a dnes zaútočí na svůj čtvrtý společný titul, ten vůbec nejcennější. Třiatřicetiletý Chardy bude bojovat o svou osmou trofej, o rok starší Martin o sedmou. Ani jeden z francouzského dua ještě netriumfoval mimo menší podniky ATP 250 a 500.

Cesta turnajem
1K: Anderson/Erlich (7-6 6-4)
OF: (8) Koolhof/Mektič (4-6 7-6 10-0)
ČF: Bopanna/Shapovalov (4-6 7-5 10-7)
SF: J. Melzer/Roger-Vasselin (6-7 6-4 10-4)

Granollers se Zeballosem spojili síly loni v létě a hned na svém prvním turnaji na Masters v Montréalu triumfovali, poté si zahráli finále US Open. Letos mají vynikající formu hlavně na antuce, i na čtvrtém letošním turnaji postoupili do finále a potřetí mohou přebírat trofej pro vítěze. Čtyřiatřicetiletý Granollers, který v deblu v Římě už jednou triumfoval (2012), dnes může načít třetí desítku titulů a získat čtvrtou trofej z Masters. O rok starší Zeballos má nyní na kontě 15 triumfů, dva na Masters.

Cesta turnajem
1K: Mager/Seppi (6-3 6-2)
OF: Auger-Aliassime/Raonic (4-6 6-4 10-3)
ČF: M. Pavič/Soares (4-6 7-6 10-6)
SF: Peers/Venus (7-6 7-6)

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

133
Přidat komentář
Fransoas
Kanaďan přehrál Argentince v esech a ve dvojchybách.Zápas byl jinak vyrovnaný.Šťastnější nakonec v TB je Diego,ale bylo to těsně.Gratulace k postupu do finále.
Reagovat
turista
Diego vyhrál v tiebreaku ale od základní čáry je lepší. Vyhrát si zasloužil.
Reagovat
Petr_Fisk
Karolína vyhrála zaslouženě a pohyb měla lepší než jsem čekal.
Na rozdíl od Svitoliny doběhla včas většinu kraťasů a Maky měla při lobech problém s její výškou.
Pokud ale chce Karo myslet na mety nejvyšší, potřebuje udržet úroveň hry po většinu zápasu. Dnes ve druhém setu polevila a nemuselo se jí to vyplatit.
Reagovat
blixa
A kdy v druhém setu nepolevila ? Už ani nevím ... smile Neřekl bych, že měla lepší pohyb jak Svitolina ale měla lepší čtení hry. Ono je lepší vědět kam běžet než jen rychle běžet.
Reagovat
Petr_Fisk
Já jsem nepsal, že měla lepší pohyb než Svitolina, ale lepší než jsem čekal. A to, že doběhla většinu kraťasů souviselo určitě se čtením hry, ale také, že se na to "nevybodla" za což byla v minulosti často kritizovaná.
Reagovat
blixa
Já myslím, že se na to nevybodla nikdy. Ale když se ti nedaří číst soupeře, působíš tam jak namalovanej. A to se jí někdy stává.
Reagovat
tommr
zápas dopad podle očekávání. V prvním setu byla Karolína jasně lepší, ve druhým setu se hra vyrovnala, ale závěr zvládla zkušenější Karolína líp ...
Markéta nemusí smutnit - semifinále je dobrej výsledek a hra kterou v posledních dvou zápasech předváděla by jí na antuce měla stačit k tomu, aby zase patřila k nejlepším ...
Karolína hrála hlavně v prvním setu velmi dobře. Ve druhým už to bylo trochu horší a ve finále si tolik chyb proti Halepový nebude moct dovolit ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Závěr zápasu u Markéty přesně ukázal problém její pasivity. Díky ní nabídla Káje MP a na ten udělala třetí chybu do pásky. SF fajn, zase se o kus poučila a posunula. Bez aktivity ji ale každá ranařka umlátí i přes skvělou obranu.
Káje gratulka, chyby tam sice byly, ale i pěkné balóny, takže teď už jen výhru ve finálesmile
Reagovat
Petr_Fisk
Je to tak. Pokud se chce Markéta posunout vpřed, musí být aktivnější. Nehledě na to, že příliš dlouhou obranou dostává její křehké tělíčko daleko víc zabrat.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
právě, není to postavou motorová myš jako Halep.
Reagovat
blixa
Kája smilesmilesmile Škoda že nevyšlo finále proti koťátko.
Reagovat
FulnekUltras
Simonka ji smázne taky. smile
Reagovat
SpacialRecognition
Rozhodně nehrála špatně, Karolína ale dneska byla dost agresivní a šla si proto.
Reagovat
zfloyd
no tak ve finále budou jen jedny růžové trenky
Reagovat
com
smilesmilesmile
Reagovat
tmora
Bomba je ta vážná hudba o prestavkach!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Prostě komorní atmosféra se vším všudysmile
Reagovat
Petr_Fisk
Pietrangeli a jeho okolí je nádherný a ta hudba k tomu. Tak nějak si představuji vrcholový sport budoucnosti.
Reagovat
gigin
A když si stúpneš na Campo centrale nahoru na tribunu, tak můžeš odtud sledovat mač tam aj tam. Jakože na Campu a aj na Pietrovi.
Reagovat
Petr_Fisk
Já tak leda dalekohledem.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
má, pokud je ve formě, špičkovou obranu. Teď to ještě není ono. Ale vyhrávat jen s obranou je hodně únavné, zvlášť více zápasů v řadě. A servis se musí nadřít, to jinak nejde.
Reagovat
horska.kraslice
Nevyrostla Markéta v poslední době? Mně se zdá, jako by byla vyšší než dřív a zatím se s novými výškovými parametry nesrovnala.
Reagovat
Jabadu
Dívky ve dvaceti letech už nerostou.
Reagovat
horska.kraslice
Vždycky můžou být výjimky, co potvrzují pravidlo smile
Reagovat
Frick
v 21
Reagovat
turista
Přesně tak. Hoši ještě můžou. Holky s růstem končí výjimečně do 17. Pak už je to biologicky vyloučeno.
Reagovat
blixa
To nevím, kde si sebral že to je vyloučeno. Kamarádka vyrostla mezi 18-19 rokem o 6cm. Můžu klidně dosvědčit. Ano, běžně se růst dívek zastaví mezi 16-17, ale rozhodně ne vždycky.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
biologicky vyloučeno, tak možná povyrostla nějakým nastavenímsmile Nebo mají doma skřipecsmile
Reagovat
blixa
Jsem si jist, že to biologicky vyloučeno není. Hodnota 17 let je typická, nikoliv limitní. Geny jsou složitá záležitost.
Reagovat
gigin
Pan Tureček ve filmu Hop a je tu lidoop to dělal. Povytáhne tě o kolik chceš.
Reagovat
Petr_Fisk
Jak slyším vyloučeno, tak mi bliká červená kontrolka...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nikdy neříkej nikdysmile
Reagovat
tommr
ve druhým setu se Karolína dost zhoršila a hra se vyrovnala ...
Reagovat
SpacialRecognition
Spíš bych řekl, že se Markéta dost zlepšila a hodně nutí Karolínu chybovat.
Reagovat
tommr
zatím podle očekávání. Markéta se sice snaží, ale Karolína je jasně lepší ... smile
Reagovat
zfloyd
markéta hraje o dost hůře než včera a hlavně by potřebovala potrénovat servis to je bída samá dvojchyba a první servis 50 % do kuru ,dost slabý
Reagovat
zfloyd
a ještě k tomu mi každou chvíli vypadne stream
Reagovat
com
taky se mi to dneska nejak moc seka smile
Reagovat
tommr
jj servis je Markétina slabina. Ve výměnách drží s Karolínou krok ...
Reagovat
Jabadu
Takhle se mi Karolína líbí. Hraje s tím svým pověstným "zlověstným klidem" a v.. vo ..vo tom to je!
Zajímavé, že to jde jenom proti Češkám. Tedy (ehmm) s výjimkou skutečné české panovnice! smile
Reagovat
jirkaS
roušky na bradě, tam sou platný
smile
Reagovat
zfloyd
mě připadá že karolina si na češky nějak víc věří je taková sebevědomější a hraje občas údery , které si jindy nedovolí
Reagovat
Mantra
je zajímavé jak vrány k vránám sedají. Sponzor Plíškové MOL, to je tak když má manažer kontakty a vazby na hradní sebranku v čele s Mynářem a Nejedlým, kteří s MOL pečou buchty už dlouho. Halt starej Hrdlička se nezapře. smile
Reagovat
com
Vondrousova tu hru Karoliny nejak nestiha smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Krize u Káji přichází v jakém setu?
Reagovat
com
tak v prvnim urcite ne, kdyz uz ho vyhrala smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jestli si nejsi jíst, podívej se na včerejší zápassmile
Reagovat
tommr
no ted moc nechybělo a mohla se situace ze včerejška opakovat ... smile
Reagovat
com
nastesti k tomu dneska nedoslo smilesmile
Reagovat
zfloyd
gratulace k vítězství
Reagovat
zfloyd
dostali šáňo a talíř - prázdný
Reagovat
Jabadu
Alespoň talíř. Petra kdysi v Birminghamu dostala jenom popelník!
Reagovat
Jabadu
Jéééžiš, ten Novák zase zdržuje! Dělej!!! ...
Reagovat
com
prohraje ve trech, tak zdrzovacka bude kazdopadne smilesmile
Reagovat
Jabadu
Já vím, že to proti těm mladým hladovým šelmám nemá jednoduché, ale jako Srb, Slovan, by měl mít k nám Čechům trochu ohleduplnost, ne?smile
Reagovat
lvicek
Vsak vzdyt to dela kvuli tommrovi :). A aby si devcata jeste trochu dachla.
Reagovat
lvicek
Koukej zatim na ctyrhru...
Reagovat
Petr_Fisk
Nakonec to bylo "drama na lovu".
Já se z těch ženskejch jednou pominu a stejně na ně furt budu čučet...smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Píšeš o tenisusmilesmile?
Reagovat
blixa
Řekl bych, že píše nejen o tenise ... smilesmile
Reagovat
Petr_Fisk
Nechceš mi dělat tiskového mluvčího?smile
Reagovat
blixa
Kolik platíš ? smile
Reagovat
Petr_Fisk
No nic. Zkusím to zatím bez mluvčího...smile
Reagovat
lvicek
Obcas je pekne si pripomenout i u jinych zapasu, ze totalne a nepochopitelne neselhavaji jen nase hracky :D.
Reagovat
Mantra
jste viděli a teď už zbývají jen dva zápasy do počtu smilesmile
Reagovat
aape
no finále... třeba ta "dohrávka" nebude zas o toli horší než tohle "drama" s divným koncem
Reagovat
tommr
naše holky nejsou o nic slabší než Muguruza ...
Reagovat
com
Halepka nedoservirovala smile Kez by ji Mugu vyradila smilesmile
Reagovat
tommr
takovou radost nám Halepka neudělá ... smile
Reagovat
com
tak padne teda az ve finale no smile
Reagovat
Petr_Fisk
To by ji ale musel tommr tipovat na vítězku...smile
Reagovat
Petr_Fisk
Že by kanár ve třetím?
Reagovat
Petr_Fisk
Sem to zakřiknul.
Reagovat
zfloyd
je to řežba dobrý tenis otevřený konec , jsem zvědav kdo vyhraje , tipuji muguruzu
Reagovat
zfloyd
no ještě že nesázím smile
Reagovat
Petr_Fisk
Sázet na ženský tenis může jenom masochista...smile
Reagovat
LordMutademus
Snad to Simona dotáhne a pořádně vypráší Gaywrinkovu matraci.
Reagovat
tmora
Tak to mi uniklo. Já myslel ze je s Vekic...smile
Reagovat
Petr_Fisk
Kdo chvíli močil, již močí opodál...smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Hlavne ze ta tvoje matrace toho cirkusaka se skvele vcera predvedla :D D D
Reagovat
LordMutademus
Njn smilesmilesmile
Reagovat
Petr_Fisk
Na klauna mi nešahej...smile
Reagovat
Fransoas
Jednčky v ženských kláních jsou favoritkami.Všechny dnešní zápasy jsou atraktivní a otevřené.Kdyby postoupil Nor a Argentinec-bylo by to naprosto skvělé.
Reagovat
Petr_Fisk
Nole si asi Caspera dnes namaže na chleba, ale Diegovi věřím.
Reagovat
turista
Tu povinnost Novak splnil.
Reagovat
tommr
dneska čekám jasný výhry Halepky a Karolíny. Pokud ale Markéta překvapí podobně jako proti Svitolině tak se nebudu zlobit ... smile
Reagovat
Petr_Fisk
S těmi Tvými rafinovanými prognózami, to ještě dopadne tak, jak si tajně přeješ... smile
Reagovat
Holahej
VondrousovaM picks up a third top 10 career win and a first against Svitolina...Maky pokračuj, vyhraj!
Reagovat
lvicek
Maky ma jen tri vyhry proti top10? To jsem docela prekvapena.
Reagovat
zfloyd
marketa umí na halep několikrát ji porazila , ted jde o to jestli bude umět taky na karolinu
Reagovat
tommr
s Halepkou to má Markéta 2:0 a naposledy jí porazila loni v Římě ...
S Karolínou to má 0:1, ale to se hrálo v Miami na hardu. Na antuce by to mělo být přinejmenším o něco vyrovnanější ...
Reagovat
martinek37
Simona x Karolína
Nole x Diego

Přál bych Markétě, ale asi to nedopadne. Jinak doufám, že Diego to dotáhne. smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Finale
Muguruza x Pliskova
Ultron x Shapovalov

To mne prijde tak nejak asi nejrealnejsi, ale...doufam ze bude Diego s Ruudem.
U holek mne to je uz jedno...:)
Reagovat
Petr_Fisk
Mugu dnes bude mít konečnou.
Maky s Karolínou - to je velký otazník. Papírově je to jasné, ale v reálu klidně 50 na 50.
Diegovi bych moc přál titul.
Reagovat
Vlk-v-trave
Asi jo:) Simona se rozjela:) A kotatko zasunulo drapky.
Reagovat
sojka1
tak jeste muze delat kous, kous :-)) Mimochodem, me se zda, ze kotatko se uz predevsim pripravuje na zimu, neni nejake zaobalenejsi?
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak prohlasila, ze uz hraje vic zkusenostma...asi tim myslela, ze uz to nema az tak v nohou, ale vic v hlave:) Ovsem, v tomhle zapasu, nevim, nevim,...
...to sou ta prohlaseni, no, a pak v realite je obcas tezke je potvrdit.
Mnohem narocneji si naslapla Evzenka, ktera nam zase hlasi, ze ted hraje nej. tenis kariery, a ma zivotku:) Tak uvidime...na RG.
Reagovat
Vlk-v-trave
No, asi ty zkusenosti opravdu zacina kotatko v te hre vyuzivat:)
Reagovat
blixa
Jsi to zakřikl ... smile
Reagovat
Petr_Fisk
To je pravda, zdá se "trošíčku" robustnější.
Reagovat
Petr_Fisk
Fakt Ti ta Markéta přišla včera tak strašná?
Chybí ji trošku herní jistota ale fh vyháněla Elinu pěkně z kurtu a u sb jsem neviděl statistiku, ale úspěšnost měla obrovskou.
Jde ale o to, jestli ji k tomu Karolína dnes pustí.
Reagovat
Vlk-v-trave
No mne ten prvni set fakt nebavil, musel jsem se dost premahat, slo o zaznam.
Ono vetsinou jak vidime neco po druhe, tak tam uz to napeti jak to dopadne, emoce atd. proste neni, suse koukas na hru... druhy set mne prislo, ze Maky se zlepsila.
Ale jak jsem spal kazdy den je jiny. Zapas, krom toho spravne rikas, jina souperka, no rozhodne takova, ktera bude uz servirovat jinak...tak uvidime, co v te Maky opravdu je.
Reagovat
Vlk-v-trave
*psal
Reagovat
Petr_Fisk
Mně to došlo, ale ten překlep byl jako oraculum hodně dobrý...smile
Reagovat
Vlk-v-trave
:D to jo.
Reagovat
Petr_Fisk
Markéta byla se sebou včera na tiskovce hodně spokojená...smile

https://www.youtube.com/watch?v=mfntNzX0rIc&feature=emb_logo
Reagovat
tommr
a právem. Včerejší výkon neměl žádnou chybu at si vlk vyje jak chce ... smilesmile
Reagovat
Petr_Fisk
Včera na tennisforum ji někteří po zápase už zase viděli ve finále RG a pěli ódy, no já bych se raději držel při zemi.
Reagovat
Vlk-v-trave
Super, chci to videt:) Trebas ji tim vytim to finale jeste vyvyju:D
Reagovat
tommr
to finále FO asi letos neobhájí, ale pokud bude hrát tak jako včera i nadále tak může dojít daleko a ukázat, že to loni nebyla žádná náhoda ...
Reagovat
Vlk-v-trave
Vlk je od toho aby vyl, a ne pel odu na radost na kazde vitezstvi...:)
Reagovat
Petr_Fisk
Dnes v půl sedmé ráno jsem urval lanko od přední brzdy a měnil v terénu. Do toho mi nedaleko zuřivě vyl nějaký pes.
No dělalo se mi to u toho hodně blbě a nescházelo moc a vyl jsem taky.smile
Reagovat
blixa
A jsi si jist, že to byl pes ??? smilesmile
Reagovat
Petr_Fisk
Jo byl. Já ho znám, to je takový magor z Filipovy Hutě...smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Jak bych vyhral, byl bych spokojeny taky:D
Reagovat
sojka1
mne se zda, ze napr. zrovna to krizne vyhaneni je ale uz predvidatelne, ze ji Kaja bude celkem jednoduse profukovat z BH po care... ale nevim, treba dojede na kratasy, pokud k nim Maky, svoji neduraznosti treba, pusti.... nedovedu si to uplne predstavit, ale nejak si myslim, ze Kaja Maky uprimkuje a vystrili....
Reagovat
Petr_Fisk
Včera většina těch Markétiných kraťasů byla čitelná a přesto to fungovalo a Karolína a obzvlášť na antuce to s tím pohybem zase tak nedává.
Nevím...Pokud bude psát Karo servis vidím to pro ni, pokud ne věřím Maky.
Přál bych jim to oběma, ale slabost mám celé roky pro Markétu...smile
Reagovat
tommr
ty kratasy byly sice čitelný, ale současně byly tak dokonale provedený, že je ani rychlonožka Svitolina nedokázala doběhnout. Karolína by se za většinou z nich ani nerozběhla. Pokud to bude Markéta takhle přesně trefovat i dneska tak bude mít Karolína velkej problém ...
Reagovat
Petr_Fisk
Na rozdíl od "Mr.olíny" jí to Karo nemusí tak předkládat na zlatém podnosu.
Reagovat
Alien
Kotatko? Jaký kotatko?
Reagovat
Petr_Fisk
No přece to koťátko, co má 182cm...smile
Reagovat
jirkaS
pan Alien je tu nový
Reagovat
Vlk-v-trave
jeste neznaly mistnich pomeru, coz muze byt i dost velka vyhoda:)
Reagovat
sojka1
neni novy, jen jste si jeste nezvykli na jeho humor... :-))
Reagovat
Petr_Fisk
smile
Reagovat
jirkaS
vím že není, ale to se tak říkásmile
Reagovat
Blondie
Plíšková a Halep ve dvou :-)
Reagovat
blixa
Halep ne ! smilesmilesmile
Reagovat
Blondie
Já ji mám ráda :D
A Markéta si myslím, že i docela dostane na zadek.
Reagovat
Petr_Fisk
Simona ve dvou, Markéta ve třech...smile
Reagovat
lvicek
Azarenka na tu školku myslí už vážně všude ;) https://www.facebook.com/26081741101/posts/10160233133696102/
Reagovat
baba
nevím proč, ale něco mi říká, že letos to bude Mugu, která to v Římě vyhraje. Tak schválně, zda je moje intuice správná.
Reagovat
com
neni smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist