9. den v Melbourne: Lehečka ve čtvrtfinále vyzve Tsitsipase, o semifinále zabojuje také Korda

23. 1. 2023, 18:00
Previews 110
V rámci devátého hracího dne letošního ročníku Australian Open se rozehraje čtvrtfinálová fáze. Jiří Lehečka vyzve největšího favorita horní poloviny pavouka Stefanose Tsitsipase. Další utkání obstarají Karen Chačanov se Sebastianem Kordou, Jessica Pegulaová s dvojnásobnou šampionkou Viktorií Azarenkovou a grandslamové vítězky Jelena Rybakinová s Jelenou Ostapenkovou.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Češi v akci •
Lehečka (ČR) - Tsitsipas (3-Řec.) | PREVIEW LS | Rod Laver Arena (10:30 SEČ)
• Čtvrtfinále žen •
Rybakinová (22-Kaz.) - Ostapenková (17-Lot.) | PREVIEW LS | Rod Laver Arena (2:30 SEČ)
Pegulaová (3-USA) - Azarenková (24-) | PREVIEW LS | Rod Laver Arena (9:00 SEČ)
• Další čtvrtfinále mužů •
Chačanov (18-) - Korda (29-USA) | PREVIEW LS | Rod Laver Arena (4:00 SEČ)


• Češi v akci •
Jiří Lehečka (71.) - Stefanos Tsitsipas (4.) | Rod Laver Arena (10:30 SELČ)
Jiří Lehečka se stal v neděli prvním českým osmifinalistou grandslamů od Australian Open 2019 a nyní je prvním českým mužským zástupcem ve čtvrtfinále majorů od Tomáše Berdycha na Australian Open 2018. Berdych je i posledním českým semifinalistou (Wimbledon 2017) a finalistou (Wimbledon 2010). Už o páté vylepšení svého maxima na grandslamech bude 21letý talent bojovat se semifinalistou tří z posledních čtyř ročníků tohoto podniku a letos neporaženým Stefanosem Tsitsipasem. S řeckou jedničkou se potkal loni během parádního tažení do semifinále v Rotterdamu a vedl 1-0 na sety.

Lehečka si v jediném dosavadním souboji počínal skvěle, od té doby se zlepšil a bude zajímavé sledovat, jak si proti favoritovi povede tentokrát. Tsitsipas byl tady až do osmifinále do stavu 2-0 na sety suverénní, ale nakonec musel s Jannikem Sinnerem do páté rozhodující sady. Podobný propad formy soupeře by potřeboval i rodák z Mladé Boleslavi, aby se jeho v tuto chvíli minimální šance na postup (podle papírových předpokladů a kurzů) zvýšily. Lehečka si v osmifinále proti Félixovi Augerovi-Aliassimemu připsal svůj premiérový skalp Top 10, předchozí čtyři duely se zástupci elitní desítky prohrál. Tsitsipas zvládl všech pět čtvrtfinále na grandslamech.

Tip na vítěze: Stefanos Tsitsipas

Aktuální forma
Lehečka loni v únoru debutoval v hlavních soutěžích turnajů ATP a zazářil postupem z kvalifikace až do semifinále, čímž si zajistil premiérový posun do elitní stovky a naplno se usadil na hlavním okruhu. Na něm ale dosáhl už jen na jedno čtvrtfinále a na všech grandslamech vypadl v prvním kole. Rok zakončil finále na Turnaji mistrů pro mladíky. Vstup do nové sezony může hodnotit jedině pozitivně. V United Cupu vzdoroval Taylorovi Fritzovi a porazil Alexandera Zvereva a v Aucklandu vyhrál tři zápasy a nebyl proti Cameronovi Norriemu daleko od postupu do čtvrtfinále.

Cesta turnajem
Na Australian Open si vyšlápl na Bornu Čoriče a zaregistroval jedno ze svých nejcennějších vítězství a první v hlavní fázi majorů, na něj navázal výhrou nad Christopherem Eubanksem a senzačním skalpem Camerona Norrieho. V osmifinále vyřadil Félixe Augera-Aliassimeho a poprvé porazil zástupce Top 10.

Historie na Australian Open
Debut na turnaji si odbyl loni, prošel tříkolovou kvalifikací a v prvním kole potrápil Grigora Dimitrova.

Jiří Lehečka - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open (ČF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Australian Open (ČF)
Bilance: 8-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 8-2
Bilance proti hráčům Top 10: 1-1 (kariérní 1-4)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-0)

Jiří Lehečka - Australian Open
Kariérní bilance:
4-1
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2023)
Loňský výsledek: 1. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 0-0
Generálka: United Cup (1-1), Auckland (2K)
Cesta turnajem: (21) Čorič (6-3 6-3 6-3), Eubanks (6-4 6-4 3-6 6-3), (11) Norrie (6-7 6-3 3-6 6-1 6-4), (6) Auger-Aliassime (4-6 6-3 7-6 7-6)

Aktuální forma
Tsitsipas se loni velmi rychle vrátil po operaci lokte a na mnoha turnajích nebyl v nejlepší formě, dokonce si připsal několik překvapivých porážek. Přesto dokázal posbírat nejvíce výher na tour, přidat další dva tituly a s přehledem sezonu zakončit v Top 10. V letošním tenisovém roce stále nenašel přemožitele, v týmovém United Cupu porazil Grigora Dimitrova, Davida Goffina, Bornu Čoriče i Mattea Berrettiniho.

Cesta turnajem
Na Australian Open si až do poloviny osmifinálového duelu počínal suverénně. Set nepovolil Quentinovi Halysovi, Rinkymu Hijikatovi ani Tallonovi Griekspoorovi. V osmifinále však zahodil náskok 2-0 na sety proti Jannikovi Sinnerovi a Itala v repríze loňského čtvrtfinále zdolal až v páté rozhodující sadě.

Historie na Australian Open
Australský grandslam je jeho nejúspěšnějším, i když tu nemá své grandslamové maximum. V hlavní soutěži startuje pošesté a počtvrté se probil do druhého týdne. Jeho nejlepším výsledkem je semifinále z let 2019 a 2021-22.

Stefanos Tsitsipas - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
první individuální turnaj
Největší úspěchy na venkovních betonech: první individuální turnaj
Bilance: 8-0
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na venkovních betonech: 8-0
Bilance proti hráčům Top 50-100: 3-0 (kariérní 79-36)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0-0 (kariérní 5-0)

Stefanos Tsitsipas - Australian Open
Kariérní bilance:
19-5
Nejlepší výsledek: semifinále (2019, 2021-22)
Loňský výsledek: semifinále
Bilance ve čtvrtfinále: 3-0
Generálka: United Cup (4-0)
Cesta turnajem: Halys (6-3 6-4 7-6), Hijikata (6-3 6-0 6-2), Griekspoor (6-2 7-6 6-3), (15) Sinner (6-4 6-4 3-6 4-6 6-3)


• Čtvrtfinále žen •
Jelena Rybakinová (25.) - Jelena Ostapenková (17.) | Rod Laver Arena (2:30 SELČ)
První semifinalistkou letošního Australian Open se stane úřadující wimbledonská šampionka Jelena Rybakinová, nebo vítězka French Open 2017 Jelena Ostapenková. Oběma aktérkám se poprvé v kariéře podařilo překročit třetí kolo v tomto dějišti. Třiadvacetiletá Kazachstánka odehraje své třetí čtvrtfinále na grandslamech (1-1), o dva roky starší Lotyška čtvrté (2-1) a první od Wimbledonu 2018. Oba předchozí souboje vyhrála ve dvou setech Ostapenková.

Důležitým faktorem bude počet nevynucených chyb. Obě aktérky totiž vyznávají velice agresivní styl tenisu a hlavně Ostapenková dokáže z kurtu vystřílet jakoukoli soupeřku. Rybakinová má zase mnohem lepší a stabilnější servis. Obě už mají zkušenost s touto fází grandslamů a vlastní grandslamový titul, tato statistika nám tedy nic neřekne. Ruská rodačka reprezentující Kazachstán má přece jen o něco stabilnější formu a bude posilněná skalpem světové jedničky Igy Šwiatekové, takže je mírnou favoritkou.

Tip na vítězku: Jelena Rybakinová

Aktuální forma
Rybakinová loni naprosto senzačně ovládla slavný Wimbledon, jenže do žebříčku nedostala ani jeden bod, což ji soudě podle následujících výsledků evidentně rozhodilo. Ve zbytku roku totiž postrádala stabilitu, narážela na kvalitní soupeřky už v úvodních kolech a žádný další titul nepřidala. Ideální to nebylo ani generálkách v Adelaide. Na té úvodní porazila Danielle Collinsovou, ale pak překvapivě prohrála s Martou Kosťukovou. S tou následující se rozloučila hned v prvním kole po porážce s Petrou Kvitovou.

Cesta turnajem
Na Australian Open už si vede lépe, po solidním odporu finalistky jedné z přípravných akcí Elisabetty Cocciarettové smetla Kaju Juvanovou a ve třetím kole vyřadila loňskou finalistku Danielle Collinsovou. V osmifinále si vyšlápla na největší favoritku Igu Šwiatekovou a připsala si svůj premiérový skalp světových jedniček.

Historie na Australian Open
V hlavní soutěži startuje počtvrté, jejím předchozím maximem bylo třetí kolo z roku 2020. V následujících dvou letech vypadla ve druhém.

Jelena Rybakinová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open (ČF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Australian Open (ČF)
Bilance: 5-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na venkovních betonech: 5-2
Bilance proti hráčkám Top 30: 3-1 (kariérní 25-34)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0-0 (kariérní 1-1)

Jelena Rybakinová - Australian Open
Kariérní bilance:
8-3
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2023)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 0-0
Generálka: Adelaide 1 (2K), Adelaide 2 (1K)
Cesta turnajem: Cocciarettová (7-5 6-3), Juvanová (6-2 6-1), (13) Collinsová (6-2 5-7 6-2), (1) Šwiateková (6-4 6-4)

Aktuální forma
Ostapenková zatím nikdy nedokázala po celou sezonu pravidelně postupovat do závěrečných kol a ani ta minulá nebyla výjimkou. Po skvělém únoru, kdy ovládla Dubaj a hrála semifinále v Petrohradu a v Dauhá přišla série čtyř porážek a znovu se chytla až na trávě s pomocí finále v Eastbourne a osmifinále Wimbledonu. Pak už stojí za zmínku jen zářijové finále v Soulu. Na generálkách zrovna formu neměla, ze tří zápasů zvládla jediný a jasně prohrála s Irinou Beguovou i Annou Kalinskou.

Cesta turnajem
Na Australian Open ovšem prožívá jeden z těch turnajů, kdy je v ráži. Šanci nedala Dajaně Jastremské ani Kateryně Baindlové, ale měla potíže s Annou Bondárovou. V osmifinále překvapila dvousetovým vítězstvím nad světovou sedmičkou Cori Gauffovou.

Historie na Australian Open
Ve druhém týdnu úvodního grandslamu sezony je poprvé a až při osmém startu. Na dosah ho měla třikrát (2017-18, 2022), ale nikdy předtím neuspěla.

Jelena Ostapenková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open (ČF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Australian Open (ČF)
Bilance: 5-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 5-2
Bilance proti hráčkám Top 20: 1-0 (kariérní 30-42)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0-0 (kariérní 2-1)

Jelena Ostapenková - Australian Open
Kariérní bilance:
11-7
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2023)
Loňský výsledek: 3. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 0-0
Generálka: Adelaide 1 (2K), Adelaide 2 (1K)
Cesta turnajem: Jastremská (6-4 6-2), Bondárová (7-6 5-7 6-0), Baindlová (6-3 6-0), (7) Gauffová (7-5 6-3)


Jessica Pegulaová (3.) - Viktoria Azarenková (24.) | Rod Laver Arena (9:00 SELČ)
Jessica Pegulaová si třetím rokem po sobě zahraje čtvrtfinále Australian Open a bude se snažit na pátý pokus projít do svého premiérového semifinále na grandslamech. Tentokrát bude mít v cestě dvojnásobnou šampionku Viktorii Azarenkovou, která hrála poslední čtvrtfinále na majorech na US Open 2020 a přerušila tam sérii pěti nezdarů v této fázi. Konkrétně v Melbourne prohrála tři z pěti čtvrtfinálových duelů a dva poslední. Vzájemná bilance je vyrovnaná, před pár měsíci v semifinále v Guadalajaře slavila Pegulaová a Bělorusku porazila i v jediném předchozím střetnutí v tomto dějišti (2021).

Azarenková patří na Australian Open k největším hrozbám a zkušeností se závěrečnými koly na grandslamech má na rozdávání. Pegulaová ovšem disponuje vynikající formou a už tady bývalou světovou jedničku dokázala porazit. Pokud nebude mít mentální blok ze své čtvrtfinálové bilance na majorech (0-4, třikrát narazila na světovou jedničku), pak by měla potvrdit roli favoritky. Azarenková se navíc trápila v posledním zápase s Lin Zhu a Američanka je herně minimálně o úroveň výše než Číňanka.

Tip na vítězku: Jessica Pegulaová

Aktuální forma
Pegulaová už nějakou dobu patří mezi špičku a od začátku loňského roku exceluje na těch největších akcích. V Guadalajaře ukončila více než tříleté čekání na svůj druhý kariérní titul, finále hrála i v Madridu, přidala další tři semifinále a došla do čtvrtfinále tří ze čtyř majorů. Skvělou formu z loňska si evidentně přenesla i do aktuálního roku. V United Cupu sice na úvod prohrála bitvu s Petrou Kvitovou, nicméně v dalších osmi zápasech neztratila jediný set.

Cesta turnajem
Na Australian Open si postupně poradila s Jaqueline Cristianovou, Aljaksandrou Sasnovičovou, Martou Kosťukovou a v souboji loňských čtvrtfinalistek s Barborou Krejčíkovou.

Historie na Australian Open
Debut v hlavní fázi si odbyla v roce 2020 a skončila hned v prvním kole. Poslední dva starty však přetavila v postup do čtvrtfinále a letos své maximum vyrovnala.

Jessica Pegulaová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
první individuální turnaj
Největší úspěchy na venkovních betonech: první individuální turnaj
Bilance: 8-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 8-1
Bilance proti hráčkám Top 30: 3-1 (kariérní 32-38)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-4)

Jessica Pegulaová - Australian Open
Kariérní bilance:
11-3
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2021-23)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Bilance ve čtvrtfinále: 0-2
Generálka: United Cup (4-1)
Cesta turnajem: Cristianová (6-0 6-1), Sasnovičová (6-2 7-6), Kosťuková (6-0 6-2), (20) Krejčíková (7-5 6-2)

Aktuální forma
Azarenková už má své nejlepší roky za sebou, ale stále patří ke stabilním hráčkám, drží se v Top 30 a nebýt častých zdravotních problémů, mohla by být ještě výš. V loňské sezoně čekala velmi dlouho na semifinálovou účast, mezi nejlepší kvarteto se probojovala až v říjnu na závěrečném turnaji WTA 1000 v Guadalajaře. Poslední triumf slavila v srpnu 2020 a letos se k dalšímu zatím ani nepřiblížila. Na prvním podniku v Adelaide vypadla ve čtvrtfinále s Lindou Noskovou a na druhém ztroskotala hned na Veronice Kuděrmetovové.

Cesta turnajem
V Melbourne zvládla souboj jediných bývalých šampionek v letošním pavouku se Sofií Keninovou, pak deklasovala Nadiu Podoroskou a po parádním obratu přehrála letos neporaženou loňskou semifinalistku Madison Keysovou. Nepříznivý vývoj překvapivě otáčela i v osmifinále s outsiderkou Lin Zhu.

Historie na Australian Open
V historii turnaje je jednou z nejúspěšnějších hráček. V tomto dějišti získala oba své grandslamové tituly (2012-13) a je už podesáté ve druhém týdnu, v letech 2009-16 se jí to dokonce povedlo při všech osmi startech. Konkrétně ve čtvrtfinále je popáté.

Viktoria Azarenková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Adelaide 1 (ČF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Adelaide 1 (ČF)
Bilance: 6-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 6-2
Bilance proti hráčkám Top 10: 0-1 (kariérní 74-82)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0-0 (kariérní 8-9)

Viktoria Azarenková - Australian Open
Kariérní bilance:
46-12
Nejlepší výsledek: triumf (2012-13)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance ve čtvrtfinále: 2-3
Generálka: Adelaide 1 (ČF), Adelaide 2 (1K)
Cesta turnajem: Keninová (6-4 7-6), Podoroská (6-1 6-0), (10) Keysová (1-6 6-2 6-1), Lin Zhu (4-6 6-1 6-4)


• Další čtvrtfinále mužů •
Karen Chačanov (20.) - Sebastian Korda (31.) | Rod Laver Arena (4:00 SELČ)
Sebastian Korda si zahraje své premiérové čtvrtfinále na grandslamech a stále může navázat na triumf svého otce v tomto dějišti z roku 1998. V dnešním zápase nastoupí proti Karenovi Chačanovovi, který na loňském US Open odehrál svůj třetí čtvrtfinálový duel na majorech a poprvé uspěl, když v pětisetové bitvě přemohl favorizovaného Nicka Kyrgiose. Ve vzájemné bilanci, jež odstartovala šíleným pětisetovým utkáním ve Wimbledonu 2021, vede 2-1 Korda.

Ze vzájemné bilance je vidět, že se Korda po zdrcující porážce předloni ve Wimbledonu nesložil. Chačanova porazil loni v Cincinnati i Antverpách, dokonce mu nepovolil set. Dvaadvacetiletý Američan s českými kořeny měl skvělou formu už v závěru loňského roku a vstup do letošní sezony má parádní. Na Australian Open se prezentuje o něco lepší formou, měl i povedenější přípravu a je proti 26letému Rusovi mírným favoritem.

Tip na vítěze: Sebastian Korda

Aktuální forma
Chačanov stále marně hledá formu ze sezony 2018, která mu vynesla prvenství na Masters v Paříži a také pozici v Top 10. Loni se probojoval jen do jednoho finále (Adelaide) a stále na první triumf od listopadu 2018 čeká. Alespoň si vylepšil své grandslamové maximum, na US Open se podíval až do semifinále a vrátil se do Top 20. Do letošní sezony vstupoval na podnicích v Adelaide, na obou skončil ve čtvrtfinále (Daniil Medveděv a Jack Draper).

Cesta turnajem
Na Australian Open začal "povinnými" výhrami nad Bernabém Zapatou a domácím Jasonem Kublerem a ve třetím kole přemohl Francese Tiafoea. V osmifinále nadělil pořádný výprask chybujícímu Jošihitovi Nišiokovi.

Historie na Australian Open
Hlavní fázi hraje posedmé a poprvé je ve druhém týdnu, při posledních čtyřech startech vypadl ve třetím kole.

Karen Chačanov - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Adelaide 2 (ČF),  Adelaide 1 (ČF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Adelaide 2 (ČF), Adelaide 1 (ČF)
Bilance: 7-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 7-2
Bilance proti hráčům Top 50: 3-2 (kariérní 84-121)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0-0 (kariérní 1-2)

Karen Chačanov - Australian Open
Kariérní bilance:
14-6
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2023)
Loňský výsledek: 3. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 0-0
Generálka: Adelaide 1 (ČF), Adelaide 2 (ČF)
Cesta turnajem: Zapata (7-6 6-2 6-0), Kubler (6-4 5-7 6-4 6-2), (16) Tiafoe (6-3 6-4 3-6 7-6), (31) Nišioka (6-0 6-0 7-6)

Aktuální forma
Korda se loni pořádně rozjel až v závěru sezony, kdy se probojoval do finále v evropských halách v Gijónu a Antverpách. Ani v jednom však neuspěl a na svůj druhý triumf na této úrovni stále čeká. Velmi blízko k němu měl hned na začátku nového tenisového roku v Adelaide, kde neztratil set s Andym Murraym, Robertem Bautistou ani Jannikem Sinnerem a ve finále měl mečbol proti Novakovi Djokovičovi.

Cesta turnajem
Na Australian Open si zatím vede výborně, větší šanci nedal Cristianovi Garínovi ani Josukemu Watanukimu a ve třetím kole nepovolil set finalistovi posledních dvou ročníků a jednomu z největších favoritů Daniilovi Medveděvovi. Nejvíce práce měl v osmifinále, Huberta Hurkacze udolal až v rozhodujícím dějství, a to v super tie-breaku.

Historie na Australian Open
Vítěz místní juniorky debutoval v hlavní soutěži dospělého Australian Open loni a ve třetím kole byl nad jeho síly Pablo Carreňo.

Sebastian Korda - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Adelaide 1 (F)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Adelaide 1 (F)
Bilance: 8-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 8-1
Bilance proti hráčům Top 20: 3-1 (kariérní 14-14)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-0)

Sebastian Korda - Australian Open
Kariérní bilance:
6-1
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2023)
Loňský výsledek: 3. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 0-0
Generálka: Adelaide 1 (F)
Cesta turnajem: Garín (6-4 1-6 6-3 6-2), Watanuki (6-2 7-5 6-4), (7) Medveděv (7-6 6-3 7-6), (10) Hurkacz (3-6 6-3 6-2 1-6 7-6)

AUSTRALIAN OPEN 2023 - PROGRAM 9. HRACÍHO DNE
• ROD LAVER ARENA • (od 1:00 SEČ)
1. Cabreraová/Smith (Austr.) - Stefaniová/Matos (Braz.)
2. Rybakinová (22-Kaz.) - Ostapenková (17-Lot.) / nejdříve ve 2:30 SEČ
3. Chačanov (18-) - Korda (29-USA) / nejdříve ve 2:30 SEČ
4. Pegulaová (3-USA) - Azarenková (24-) / nejdříve v 9:00 SEČ
5. Lehečka (ČR) - Tsitsipas (3-Řec.)
• COURT 13 • (od 1:00 SEČ)
1. Filip (ČR) - Zimnoch (Ukr.)
3. Mrva (9-ČR) - Ťukajev (-)
6. Moyanová/Šmejkalová (6-Arg./ČR) - Mesterová/Zhiyenbayevaová (Rum./Něm.)
• COURT 14 • (od 1:00 SEČ)
3. Frusina/Hrazdil (USA/ČR) - H. Jones/Panarin (5-Austr./-)
• COURT 17 • (od 1:00 SEČ)
5. Fix/Kalina (Něm./ČR) - Cina/Edengren (It./Švéd.)
Kompletní program
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

110
Přidat komentář
Tennisfan77
Organizátoři zakázali hrát hráčům míče po dopadu, že každý hraje jako dement drive volej přímo soupeři na raketu? smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak zatim to dneska byly jen takove predzapasy...:)

Ted to prijde! Verim, ze to bude skvela podivana i tenisove;)
Reagovat
Tennisfan77
Doufám, že ta podívaná skončí ve třech setech. smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Pro Jirku?!, az tak bych ho neprecenoval. Trochu pokory, clovece...
Reagovat
Tennisfan77
To je mi jedno, mám vsazený under 35.5 smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Parada:D Prvni winner lobem od Jirky:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Musim pochvalit Azarenku, ze se opravdu dobre pripravila na duel, a ukazala celkem svizne a jednoduse, ze Pegula je top10 hracka diky nestabilniho obdobi WTA...

Kdybych chtel byt ironicky, tak jen dodam, ze teprve ted se potvrzuje prokleti Netflixu, nebot tam Pegula vystupje take, ikdyz kratce, s vypovedi na tema odmeny ve WTA...;)

Aspon to SF bude mit poradne grady kde proti sobe nastoupi Rybka vs. Aza.

Je dobre, ze se ta Aza mentalne nepolozila, a nevyhazovla vsechno co muze mimo kurt:)))

Take se potvrzuji kvality Davenport, ktera se na otazku, zda Pegula muze vyhrat GS, nebo aby aspon poukazala na tu, ktera muze dojit do finale... dost zasmala:DDD

Jasne, v teto fazi a pri namixovani tehle 3 hracek Ostapenko, Rybka, Azarenka ve QF se jen tezko cokoliv na takove otazky rika;)

SF Rybakina vs. Azarenka bude urcite dobrou podivanou, tedy pokud se ta Vika nejak mentalne udrzi...ze se nevyhaze:)

Doufam, ze to Rybka zvladne. Na finale, kde by hrala, bych se i podival...:)

Doufejme, ze bude ve finale s Kajou.
Reagovat
Liverpool22
smile smile souhlas úplně se vším smile Ano zápas Rybka vs Vika může být hodně atraktivní....

Finále ledových královen Karolína vs Rybka bych taky bral
Reagovat
Vlk-v-trave
No tak nevim jestli za 15 let, ale neucast Kyrgiose zpusobila, ze nam kvalita turnaje strme spadla hodne dolu:DDD

Na druhou stranu ten Lehecka, Murray, Brook, Vlk, Korda, Sheldon, Paul atd. tomu turnaji dali uplne novou dimenzi a rozmer;)

Budme radi, ze nas ceka QF Jirka se Stefanem...a nenudime se (krom par lidi) u zapasu FAA vs. Stefan, a nekoukame uz na hodinky, kdy to skonci, nebot je jasne, zeby tohle QF vetsina z nas ani nevidela:DDD
Reagovat
Pe3k
Proč myslíš, že by na případné čtvrtfinále FAA vs Tsitsi lidi nekoukali? První zápas se hrál brzy ráno a tam Korda vzdal, takže zápas byl zklamáním a skončil brzy, takže o to víc by lidi chtěli koukat na další zápas...Já sem v tomto případě neobjektivní jelikož fandím FAA, ale i když to vynecháme, tak tady máš pořád souboj dvou členů top 10 ve čtvrtfinále AO, takže zápas na který je hodně lidí zvědavých, není to první kolo nějakého futures.
Reagovat
Vlk-v-trave
Myslim v CR. Kde se pochopitelne ted hlavne sleduje WTA. (viz. i tenhle portal)
Reagovat
Tennisfan77
Známe téma dalších pěti dílů? Já bych tipoval něco jako Wimbledon, Busta v Montrealu, Čorič Cincinnati, Alcaraz USO a pak grande finále na LC s Rogerem, nebo případně Rune v Paříži.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tenisový svět kritizuje míčky Dunlop na Australian Open: Hrozné, mrtvoly!

Mnoho tenistů si myslí, že míč Dunlop rok od roku ztrácí na kvalitě.

Jak nám řeklo několik tenistů z Melbourne, v prvních gamech zůstává míček živý a "skákavý", zejména na slunci. Ale po dvou nebo třech gemech se stávají "houbovitými". Velmi rychle ztrácejí tlak a pro hráče je velmi obtížné dostat míč do rotace a získat vítězné udery. V noci je situace ještě zřetelnější, protože se zvýšenou vlhkostí a poklesem teploty se míč "velmi obtížně pohybuje". Týká se to především těch, kteří hrají s velkou rotací, a těch, kteří hledají vítězný úder. Poslední tři hry každé nové sady míčků jsou pro tenisty skutečným utrpením.

Dunlop tvrdí, že jsou naprosto stejné jako v roce 2022, zatímco Craig Tiley, ředitel turnaje, viní počasí a extrémní vlhkost vzduchu z toho, že hráči vnímají míček jinak.

Ať už je to jakkoli, je překvapivé, že se na grandslamu objevuje tolik titulků o špatné kvalitě míčků a o tom, jak to ovlivňuje hru a turnaj. Na Roland Garros 2020 si Wilson prošel stejnou věcí s těmito "téměř nemožnými k pohybu" míči, které v letech 2021 a 2022 vylepšili. Uvidíme, jestli se Dunlop pro rok 2024 dá zlepsi a jestli se do příštího Australian Open bude mluvit spíše o tenise než o míčích, což bude skvělá zpráva.

https://www.puntodebreak.com/2023/01/23/mundo-del-tenis-carga-pelotas-dunlop-del-open-australia-terribles-estan-muertas
Reagovat
Petra86
A teď se čeká až do 9 na další zápas, nechápu, proč to neposunou?
Reagovat
GaelM
Beru to tak, že organizátoři potřebují peníze a vědí, jaký program zápasů jim jich přinese nejvíc. Imho je to přijatelná cena za to, aby GS zůstal v Austrálii a nepřesouval se kvůli finančním problémům pořadatelů někam do Číny. AO je můj oblíbený GS a tohle by ho zničilo.
Reagovat
Krisboy
Hmm, a je to jasné. Škoda, Radek si na ten titul bude muset ještě počkat.
Gratulace Karanovi, hraje celej turnaj skvěle a postupuje zaslouženě.

Že by Ježíše zastavil nakonec on? smile
Reagovat
Krisboy
Kdepak, ani dnes, ani v minulém zápase proti HuHu se výkonu ze zápasu s Méďou ani nepřibližuje. Ta lehkost spojená s tvrdými a přesnými údery tam není...
Reagovat
smooke1
Napsat kurzové favority umí káždý.
Reagovat
Petra86
Zatím dnes nevychází, věřila jsem Ostapenko, teď zatím Korda prohrává snad se zvedne.
Reagovat
Liverpool22
Korda doufám ještě zabere smile
Reagovat
Liverpool22
další super zápas smile smile smile a zasloužený postup. Rybka se nenechala rozhodit ani letním děšťíkem a opět dominovala. Na závěr zápasu, když bylo potřeba vytáhla vždy BIG servis což je velká zbraň.
Penko se zdravě naštvala na začátku 2. setu a hrála super, ale komediálním vystupováním sama sebe vyhodila ze sedla - míček jde pár cenťáků před čáru a ona se diví, usmívá...., ale je srandovní to se musí nechat...
Reagovat
Petra86
Zase lepší než se zbytečně vztekat.
Reagovat
Liverpool22
smile máš pravdu, ale myslím, že toto Pence spíš škodí - emoce jsou krásná věc, ale nic se nemá přehánět. Rybka naopak soustředěná a chladnokrevná smile smile
Reagovat
Petra86
To už je v člověku, třeba Katka Sin. ta se vzteká úplně zbytečně, vede prohraje jeden bod a dělá jako by prohrála celý zápas. Každý máme jiný temperament. Já mám raději projevené emoce než studený čumák, ale nic se nemá přehánět.
Reagovat
Liverpool22
Jo - je to už dané od narození, ale i Rybka se tady na AO občas usmívá - není to ledová tvář jako při jízdě Wimbledonem.....

https://www.youtube.com/watch?v=z5bRFSrHLDc
Reagovat
Liverpool22
rozjetá vede 3:1 a 40:30 na příjmu a začne pršet - ach jo - Rybka to bere s úsměvem, tak snad jí letní děšťík nevyhodí ze sedla - zatím suprově podává a některé returny opět luxusní smile
Reagovat
Liverpool22
To jsou fakt komici ty pořadatelé - teď budou cca 30minut vysoušet kurt smile
Reagovat
Liverpool22
6:2 smile smile smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Djokovic pravdepodobne trpi na ztratu nebo poruchu pameti...
...behem tiskovky rozebiral sve plany na tento tyden v ramci prvniho letosniho Majoru, kde by rad zahral ve finale se Stefanem, ktery sice jeste nikdy ve finale GS nebyl, ale je to urcite velky souper...a hraje tady dobre, takze s nim by to finale mohlo mit tu kvalitu...ikdyz bude hrat sve prvni finale GS vubec.

Pochopitelne se tesi take na Americany, kteri tady predvadeji kvalitni vykony a urcite se podiva na nejake jejich zaznamy...

...toho Andreje nam tak nejak vynechal...ale tam to spis nebude spojeno s pameti, proste Andrej uz prohral.

Novinari ho opravili, ze ten Stefan, jako mozna nevypada, ale uz v tom finale byl:)

A vsichni mohou hadat 3x s kym to finale GS Stefan uz hral...:)

https://www.puntodebreak.com/2023/01/23/increible-olvido-djokovic-historia-tsitsipas

***
Andrej je uz asi na letisti, a Stefan se muze tesit na finalovou premieru:D

Na druhou stranu, kdo si ma pamatovat vsechny ty finalisty pri tom poctu majoru, a jeste na antuce:)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
smilesmilesmile
Reagovat
Fandina
Pěkné, na druhé straně, pokud Nole plánuje hru ve finále, tak zcela určitě to nebude s Andrejem.
Reagovat
Fandina
Respektive, může to být s Andrejem, ale bez Noleho.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ty jsi tedy neznaboh, vlku. Zeus samozřejmě znal Poseidona nebo Háda, ale nikdo při smyslech by po něm přece nemohl chtít, aby si pamatoval nějakého nýmanda z Athén...
Reagovat
Carmelo
Djokovič je celkem dobrý tenista, ale zeptej se 100 náhodných lidí kdo je nejlepší hráč historie a 90 ti odpoví, že Federer. A počet grandslamu na tom nic nezmění.
Reagovat
paddy
Jestli nemyslel syna Stefana, protože říkal, že s malým pravidelně hraje.
A pokud se nepletu, tak malý Stefan ještě ve finále nebyl smile
Reagovat
Fandina
V nějakém finále určitě byl, nedavno něco vyhrál. GS to tedy nebyl, ale Nole se prý těší, že by si spolu střihli debla. Třeba mluvil o GS.
Reagovat
Fandina
debla někdy v budoucnu
Reagovat
woody
Tiskovku jsem viděl, ten konec kdy mluvil právě o Stefanovi a svých šancí jsem moc nepochopil, to bylo takové nepokorné...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
může mi to nějak někdo rozumně vysvětlit? já totiž nic takového nevidím.

loni tam nemohl startovat Djokovič, AO tak přišlo o největšího favorita.

letos tam startovali kromě Alcaraze, který se loni mezi favority vůbec neřadil, snad všichni.

Medveděv nemá takovou formu jako loni, to je jediný argument, ale prohrál se skvěle hrajícím Kordou... letos tam byl Nadal, je tam letos neporažený Tsitsipas, byl tam Rune, kterej loni nepřešel první kolo, je tam Korda, kterej letos patří k nejlepším, i když v rankingu je níž.

do ČF se loni dostali Medvedev, FAA, Tsitsipas, Sinner, Berrettini, Monfils, Nadal a Shapovalov... samozřejmě, že letošní obsazení ČF je slabší, ale Djokovič, Rublev, Tsitsipas, to jsou stabilní členi Top 10... FAA vypadl v osmifinále, Berrettini s Murraym, ale tyhle dva můžeme úplně s klidem nahradit letošním Kordou a Chačanovem v míře kvality... Monfils, Shapovalov a Sinner jsou určitě nebezpečnější než Lehečka, Shelton a Paul, ale zase v těch závěrečných fázích GS proti Djokovičovi a Nadalovi uspějou v jednom z deseti případů (můj názor) a i kdyby to u Lehečky, Sheltona a Paula byla v nule z deseti případů, tak to už rozdíl moc není.

já nevím, mně prostě nepřijde, že je letošní pole slabší, forma je jiná věc. slabší mi přijde to loňské, když tam nemohl hrát největší favorit. kdyby na letošní RG nemohl Nadal, tak logicky většina lidí řekne, že největší favorit tam nehraje a vítěz to měl lehčí, nebo ne?
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ještě bych teda chtěl srovnat případnou cestu Djokoviče za titulem a Nadalovu loňskou:

Djokovič (Nadal):
Carballes #75 (Giron #66)
Couacaud #191 (Hanfmann #126)
Dimitrov #28 (Chačanov #30)
De Minaur #24 (Mannarino #69)
Rublev #6 (Shapovalov #14)
Shelton #89 /Paul #35 (Berrettini #7)
dejme tomu, že se do finále dostane Tsitsipas #4 (Medvedev #2)

průměrný ranking se Sheltonem v SF: #60 (#45)
průměrný ranking s Paulem v SF: #52 (#45)

podle kvality:

- Carballese a Girona si můžeme škrnout, ani jeden by neměl šanci
- Couacauda a Hanfmanna to samé
- Dimitrov a Chačanov jsou srovnatelní
- De Minaur je určitě lepší než Mannarino (na betonech H2H 3-0)
- Rublev a Shapovalov jsou srovnatelní, i když víme, kdo má zatím jasně lepší kariéru a dosahuje pravidelněji na závěrečná kola.
- SF je jasný rozdíl ve prospěch Nadala, tam není o čem. dobré zmínit, že Berrettini se na Turnaji mistrů 2021 zranil a v ATP Cupu 2022 před AO prohrál s de Minaurem a těsně porazil trápícího se Humberta a na AO potřeboval čtyři sety s Kozlovem a pět s Monfilsem (žádná přesvědčivá forma na to, že byl #7).
- finále je Medveděv určitě nebezpečnější a měl loni rozhodně vyhrát (můj názor). Tsitsipas ale taky nebude žádnou procházkou a možná by Djokovičovi vzdoroval daleko více než Medveděv ve finále 2021, kdy už byl na vrcholu a kosil jednoho soupeře za druhým, na AO dal 3-0 Rublevovi i Tsitsipasovi a až na ztracených 2-0 na sety proti Krajinovičovi (6-0 v pátém) dominoval. Kdežto na AO 2022 měl problémy s Cressym a čelil mečbolu FAA a ztratil set s Tsitsipasem.

takže já prostě takový rozdíl nevidím, kromě toho, že loni nemohl na AO startovat největší favorit, takže za mě bylo pro kohokoli snazší získat titul loni při absenci Djokoviče než letos. a dokonce bych si troufl říct, že Medveděv byl na AO daleko nebezpečnější předloni než loni.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Souhlassmile
A buďme za překvapení ala Shelton rádi, je to osvěžení, a když někdo takový chytne vítr do plachet, nemusí být pro favority vůbec jednoduchým soupeřem. A ranking je v tom případě tak trochu druhotný + u jiných hráčů se navíc může forma a ranking více či méně rozcházet.
Reagovat
Stan_Borowitz
Všichni ti kluci to umí skvěle, takže vyhrát sedm zápasů na tři vítězné sety je úžasný výkon bez ohledu na to, na koho cestou narazí. Nikdy to nebude žádný loser, který tenis neumí na špičkové úrovni. Pravda je, že Federer, Nadal a Djokovič byli ještě o něco lepší než zbytek a v posledních cca 20 letech jsme si zvykli, že se o titulech víceméně rozhoduje mezi nimi. No a když zbyl jen jeden z nich, zdá se pole slabší. Ale to je trochu optický klam daný výjimečností těch tří.
Reagovat
Pe3k
Srovnání obou cest za titulem je dobré, ovšem to není původní téma této diskuze. Tím je srovnání celého toho hráčského pole z let 2022 a 2023.

V jednom z těch polí chyběl Djokovic jakožto největší favorit, historicky nejlepší hráč na AO a historicky nejlepší hráč, tak je jasné, že ten ročním kde chyběl Djokovic byl slabší.
Reagovat
Vlk-v-trave
Monfils, Shapovalov a Sinner jsou určitě nebezpečnější než Lehečka, Shelton a Paul,

***
No tak pockej:) Turnaj jeste neskoncil, takze dejme jeste Leheckovi a Sheltonovi s Paulem sanci:)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
to je pravda :)
Reagovat
Pe3k
Pokud by to měl někdo obhájit tak Paddy!
Reagovat
paddy
Hlavně, že ses tady dokázal obhájit, že mě máš právo urážet. Každý si mohl udělat obrázek, co jsi za člověka. Lidi tady urážíš pravidelně.
Reagovat
Pe3k
Kde tvrdím, že tě mám právo urážet? Co to zase meleš? Kolik ti je? 15? Jasně se ukázalo, že já mám pravdu a ty ne (kdo by to byl čekal? smile) a jediné co ty na to napíšeš, že tě urážím. Bože, bože to je materiál smile
Reagovat
paddy
Jak turnaj dopadne, nemá smysl rozebírat. Důležité je startovní pole. Dále je kopie mého komentu z článku o Alc z 6.1.22

===
Když se to srovná, pak se musíme dívat, kolik tam bylo top hráčů s vysokou kvalitou a formou, zmínit kolik jich chybělo, a vidět rozdíl u Nadala, který patří do první skupiny

2022
Med, Zve, Tsi
Chyběl Djo
Nadal po zranění, málem nepřijel
= 3 top + lepší Nad

2023
Djo, Med
Chyb Alc a Zve z formy po zran.
(pozn Tsi i Rub jsou teď horší)
Nadal po zranění a v horší formě než 2022
= 2 top + horší Nadal po zranění

Kdybychom ročníku 2023 přidali bonusový bod za účast Djo (abychom byli objektivní), pak by byla remíza 3:3 + horší Nadal

Čili 2022 > 2023

Že ostatní ročníky v minulosti byly kvalitnější, nemá smysl ani debatovat - více top hráčů a kvalitnější top10

Současná top 10 nemá formu nebo tam jsou hráči jen kvůli toho, že někteří jsou zraněni atp.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
a k čemu je ročníku 2022, že měl silného Zvereva, když vypadl v OF? takhle to srovnávat prostě nejde. když už tak by se měli srovnávat jedině cesty za titulem a forma soupeřů, na který vítěz narazil.

je sice hezký, že turnaj začíná se 128 hráči, ale maximálně můžeš vyjmenovat, kdo tam chyběl, protože ani u těch top hráčů s nejlepší formou není jisté, že dojdou daleko. letos si tam zařadil Medveděva a podívej se, jak dopadl.. mezi letošní topky bych rozhodně řadil Kordu, ten by nahradil Zvereva.

já se omlouvám, nechci tě urazit, ale tvrdit, že loňský ročník (bez Djokoviče) byl, co se herního pole týče, kvalitnější než ten letošní (s Djokovičem) je prostě kravina. to samé se dá aplikovat na RG bez Nadala a RG s Nadalem a na Wimbledon s Federerem a W bez Federerera, nikdo by nikdy neřekl, že je silnější RG bez Nadala, nehledě na to, kdo měl jakou formu. to samé platí pro Wimbledon a Federera.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
samozřejmě myslím ty stabilní top hráče se silnou formou, Big Three je výjimka.
Reagovat
Pe3k
"tvrdit, že loňský ročník (bez Djokoviče) byl, co se herního pole týče, kvalitnější než ten letošní (s Djokovičem) je prostě kravina"

Tak konečně to bylo řečeno někým od koho to má pro Paddyho váhu smile Snad se probere, nevěřím, že je Paddy tak hloupý a nutno dodat, že on není jediný kdo si tohle myslí (Ondrej a další ani nemusím jmenovat, že...smile).
Reagovat
paddy
Představ si turnaj, na který by přijelo 20 nejlepších hráčů historie v nejlepší formě. Zbytek bude tradiční pole vč. kvalifikantů.
Potom jeden hráč vyhraje titul a ve všech kolech porazí pouze Q (díky štěstí na los a průběh turnaje).
Tvůj závěr pak musí být, že to byl nejslabší turnaj v historii.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
já jsem ti napsal možnou cestu Djokoviče za titulem a Nadalovu loňskou cestu za titulem, dokonce jsem dal ranking + kvalitu soupeřů, jak to vidím já, takže nechápu tuhle odpověď.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Djokovič letos / Nadal loni

mimo Top 100: 1 / 1
mimo Top 50: 1, nebo 2 / 2
v Top 31-50: 0, nebo 1 / 0
v Top 30: 2 / 1
v Top 20: 0 / 1
v Top 10: 2 / 2

nevidím rozdíl, mezi 20-30 zas takový není. a opět musím zmínit chybějícího Djokoviče loni, to má pro mě největší váhu.
Reagovat
Pe3k
Tohle už jsem četl a smál jsem se tehdy a směju se i teď, ale alespoň teď chápu co si před tím myslel tím kopírováním a tím, že si mi na to už odpovídal...

K tvému srovnání: to není srovnání hráčských polí, ale jen neúplné srovnání pár hráčů špičky/favoritů. U Nadala (z nějakého důvodu) napíšeš, že je po zranění a že málem nepřijel. Málem není kritérium ničeho a proč rozebírat jen Nadala? O zranění Djoka ani zmíňka ani o problémech ostatních hráčů a jako vrchol komedie napíšeš do závorky "abychom byli objektivní". Kolem objektivity to ani nešlo a píšeš to za sebe, tak nepoužívej výraz "my". Taky to vůbec nevystihuje, jak velká věc je neúčast Djokovice, napíšeš, že za to je bonusový bod smile smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Šest čtvrtfinalistů mužské dvouhry pochází ze zemí, které by neměly na takové prestižní sportovní akci vůbec mít své zástupce, protože zahajovaly a vedly nevyprovokované barbarské války proti jiným suverenním zemím a/nebo se dopouštěly genocidy na civilním obyvatelstvu - USA, Ruska a Srbska.

Pro všechny skutečné liberální demokraty je tedy skutečným finále souboj mezi Lehečkou a Tsitsipasem, ze kterého vzejde jediný legitimní vítěz a držitel titulu z AO2023.
Reagovat
Fandina
Co bylo už neovlivníš. Ovlivnit můžeš to, co je teď. Na to by se nemělo zapomínat.
Reagovat
Stan_Borowitz
To, co je teď, taky ovlivnit nemůžeš. Ovlivnit můžeš jen to, co bude.

Jak říká náš pan derniér, je třeba vysílat signály. Korunovace vítěze souboje Lehečka-Tsitsipas králem letošního Australian Open by byla takovým výrazným signálem. Akorát se bojím, že pak by se třeba zjistilo, že na území Austrálie jsou umístěny zbraně hromadného ničení nebo že tam dochází ke genocidě aboriginců...
Reagovat
Fandina
To co je teď můžeš ovlivnit. Co bude se neví. Ale co je teď je ovlivnitelné.
Reagovat
Stan_Borowitz
Není, protože než to stihneš jakkoli ovlivnit, stane se to minulostí. Ovlivnit můžeš jen to, co bude.

Dám ti jednoduchý příklad. Nemůžeš ovlivnit to, že ti padá cihla na hlavu, ale můžeš ovlivnit, jestli ti na ni dopadne (třeba tím, že uhneš).
Reagovat
Fandina
Ale ovlivníš to teď, v tuhle chvíli, kdybys to neudělal, tak v budoucnu ti ta cihla na hlavu spadne. To znamená, že ovlivňovat můžeš to co je, ne to co bude.
Reagovat
Stan_Borowitz
smile No, jak chceš, já se nachytat nenechám. Budiž ti přáno, mysli si, co uznáš za vhodné, zatím máme hentú svobodu smile
Reagovat
Fandina
Myslím, že se nechal nachytat. Právě teď. smile A co teprve v budoucnu. :DDD smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Určitě. Já ti tu radost přeju. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Řecko toho má na svědomíé taky dost. Já bych dal titul rovnou J2rkovismile
Reagovat
Fandina
Jj, my jsme vzorná země, naposledy se to projevilo při dělení Československa. Sametová revoluce, kdo tohle umí. smile
Reagovat
Fandina
Sametová revoluce a rozdělení země dohodou. Kdo tohle umí.
Reagovat
Stan_Borowitz
My jsme jednoznačně vzorem, navíc máme J1rku a Jirku. Ten první letos nestartoval, aby nechal vyniknout toho druhého. No řekněte, kdo z ostatních to má?
Reagovat
Stan_Borowitz
Pardon, J1rku a J2rku. Možná J1-rku
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ještěže v cizině nemají o Jirkovi, J1rkovi a J2rkovi ponětí, potože by z toho byli v kýblusmile
Reagovat
Fandina
Obávám se, že už to ve světě vědí.

https://sport.aktualne.cz/tenis/velkolepy-hrac-s-idealni-davkou-arogance-uz-te-vidime-vzkazu/r~053d3d329a3811ed9ae20cc47ab5f122/
Reagovat
Fandina
Ale jinak posílám na tvůj příspěvek tři velké DDD.
Pobavils. smilesmilesmile
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak Džej-ár(k)a už tam měli, museli by si zvyknout akorát na Džej-uan-árka a Džej-tú-árka. To by zvládli.
Reagovat
Patik
To je názor za všetky drobné...
Reagovat
Vlk-v-trave
Lehecka
Pegula
Korda
Rybka
Reagovat
Vlk-v-trave
Ondra J.: Je tu tradicni summary, uz dnes v noci bylo jasne, ze v kat. WTA se rozhodlo castecne take v primem souboji, a tak gratuluji k prvnimu vitezstvi.:D
Konecny vysledek jeste nemame, ale je jasne, ze v prvnim kat. zaspiva kanarek:D Tak aspon se najim, ikdyz spis by bodla kyta...

Byl to dnes takovy Black Monday pro Vlka i smecku Vlcic, vcetne s tim jednim Vlcatkem Lindou.

Pisi ted jiz dle ziskanych bodu.

WTA
Ondra: 2(3) - Pegula -1, Sabalenka -1
Vlk: 0(0)

ATP:
Ondra: 3(3) - Tsitsipas -1, Djoko-1, Rublev-1
Vlk: 2(2) - Tsitsipas -1, Djoko -1

V kat. ATP se muze rozhodnout uz po QF.:)

Takze nezbyva, aby sazkari z celeho sveta rychle zabrali...vcetne Argentiny, kde je popularni sazet na errory.

Cely svet zahltila uz manie sazek. V mnoha mistech se jiz lide tesi ze svych peknych vyher.

Jen namatkou par vybranych. V Gronsku eskymak "Mala stopa, vely ostep" vyhral 50kg velrybiho tuku za sazku na vyhru Ondry v kat. WTA. Oslavit to hodla na spolecne tzv. Iglu party.

V Madarsku se muze pochlubit hezkou vyhrou Bela Szekeres za under 2 na Vlka v kat, WTA, kdy vsadil 10kg skvelych Czabajek, a tak ziskal peknych 100$, za ktere si poridil 30kg Czabajek.

V Senegalu mistni saman z kmene Wolofovu "Behal uz kdyz se narodil pod maslovnikem" ziskal za sazku na prohru na Vlka v kat. WTA paradni nove chrastitka.

V USA v Alabame, Rosemary Dipstick vyhrala dokonce Farmare i s polem, za riskantni sazku sveho dobytka na under 1 na Vlka v kat. WTA, a vyhru by si mela prevzat zitra v prave poledne.

Ze sveta prichazeji bohuzel i smutne zpravy, jako z Guatemaly, kde Carlos Maria Carabina s vidinou zisku 50.000$ vsadil na vyhru Vlka v kat. WTA sve kokajnove policko, a po promenenem MB Magady Linette se na poli zastrelil.
Reagovat
Vlk-v-trave
Zaverem jedna sazkarska rivalita, ktera v ramci sazeni asi nema obdoby.

Nejaky traper John Outlet se na Aljasce v Tununaku v mistnim baru vsadil se svymi kupany, ze jestli Vlk rupne s Ondrou v kat. WTA, tak si urizne malicek a hodil sazku na Instagram...ihned na to reagovali Rusove na Czukotce v Uelenu, kde Sergej Molot kontroval, ze jestli rupne Vlk s Ondrou v kat. WTA, tak si urizne motorovkou levou nohu...na to kontroval v Japonskem Konanu Suzuki Jatesidlo, ktery je oznacil za prizdisrace, a vyhlasil, ze jak Vlk rupne, tak si sam usekne katanou hlavu. V celosvetove sazkarske komunite, tihle tri jsou uz oznacovani za Big 3. Zatim probiha debata, kdo z nich je ten sazkarsky GOAT.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
díky za summary. je mi jedno, jak dopadnou chlapi, za cennější považuji vítězství v WTA, kde není jisté vůbec nic :D
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
Reagovat
paddy
Sabalenka 3.1
Pegula 4.45
Rybakina 4.7
Pliskova 7.5
Azarenka 13
Ostapenko 13.5
Linette 16
Vekic 17

Zbyly sice už jen dvě hráčky top10, ale na druhou stranu jde o hlavní favoritky,
pokud opomeneme již vypadnuvší Swiatek. Rýsuje se finále Peg-Sab a vedle toho i slušná šance, že poznáme novou GS vítězku.

pozn: 13. ledna jsem zde hlásil, ať zkusíte Pegulu v kurzu 13, a stále byste byli ve hře a napjatí
Reagovat
smazaný uživatel
Sabalenka vo finále, to je ako dar z nebies pre tipujúcich.

Bieloruska, bez ohľadu na to, s kým sa tam stretne, tak dozaista zahučí. To sú veľmi vďačné typy.
Reagovat
GaelM
Ostapenko dost slušný kurz, to stojí za vyzkoušení...
Reagovat
Fandina
Já doufám, že to vyhraje Kája. Zatím tady hraje úžasně. Takže doufám, že to tentokrát nezkazí.
Reagovat
paddy
Djokovic 1.57
Tsitsipas 4.35
Korda 9.5
Rublev 15
Khachanov 18
Paul 21
Lehecka 50
Shelton 55

Do včerejška kurz na Djo ze známých důvodů netradičně rostl (šance na titul se v průběhu turnaje snižovala) a dnes si všichni mohli všimnout, že Djo je téměř na 100% v pořádku. A to zohlednily i kurzy. Djokovič vynuceně upravil svou taktiku směrem k agresivní hře i s cílem, co nejvíc zkrátit dobu strávenou na kurtu, což se vyplácí, a pro oko diváka to musí být i atraktivnější.

Potvrzuje se, že letos máme z hlediska kvality nejslabší pole za posledních 15 let. Titul se vlastně dává za docházku a byla by hloupost turnaj vynechat. Tsitsipas je asi jediný, kdo může reálně zamíchat kartami. Djokovič však rozhodně nemá titul jistý (kurzově jen 64%), jak se tady psalo. Jistá je jen smrt, ale v historii už byly zdokumentované výjimky ve formě znovuvzkříšení. Míč je totiž kulatý. Největší napětí teď fanouškům přináší sledování, zda si Djokovič obnoví zranění. A pravděpodobně se z toho stane klasické čekání na Godota.

Já ponechávám svou předturnajovou prognózu, že Djokovič letos nevyhraje, a zvědav, jak bud konec turnaje vypadat.
Reagovat
Pe3k
"Potvrzuje se, že letos máme z hlediska kvality nejslabší pole za posledních 15 let."

Na základě čeho je tohle tvrzení?

Jak tě znám ty na to odpověď nemáš, tak odpovím za tebe. Je to samozřejmě nesmysl. Nebudu to zbytečně rozepisovat a napíšu rovnou, že loni nehrál Djokovic majtel 9 titulů z AO zdaleka největší favorit, jak dokazují ty kurzy a všechny možné stats. Djokovic sám je silnější než zbytek startovního pole. Loni chyběl tak je jasné, že ten nejslabší ročník byl loni.

Kdyby letos nehrál Nadal na RG, tak taky budeš tvrdit, že loni byl nejslabší ročník RG? Asi ne že...Ve chvíli, kdy bude RG bez Nadala, tak zákonitě to pole RG bude slabší než všechny předchozí kde Nadal byl.
Reagovat
smazaný uživatel
Na základě čeho je tohle tvrzení?

Na základe faktov Petríčku. Od osemfinále nehral okrem Djokovica žiadny GS víťaz a len jeden finalista + jeden semifinalista. Od OSEMFINALE.

V porovnaní s minulým rokom v tejto fáze boli dvaja GS víťazi, 3x GS finalisti a 3 semifinalisti.

Čomu na tom nerozumieš?
Reagovat
smazaný uživatel
Oprava: Traja GS víťazi, v tejto fáze minulého roku.

Ako som mohol zabudnúť na Marina, čierneho koňa turnaja!
Reagovat
Pe3k
Nevím, proč máš zrovna ty potřebu odpovídat za Paddyho obzvláště, když jsou ty tvoje čobolské kecy vždy úplně mimo...smile Asi se chceš zase zesměšnit, ok nakonec zvyk je železná košile...

"Potvrzuje se, že letos máme z hlediska kvality nejslabší pole za posledních 15 let."

Takže řeč je o poli celého turneje. Ne nějaká tvoje klasicky pitomá podmožinka nějakého osmifinále...

Djokovic sám má 4x více titulů než celé startovní pole loňského AO. Co na tom ty poleno tupé nechápeš?
Reagovat
smazaný uživatel
@Ondrej Jirásek.
Reagovat
Tweener
a to jako čí problém, že vypadli letos dříve? argumenty o ničem
Reagovat
paddy
argumenty jsem už uvedl před turnajem, takže nemusíš nekorektně psát, že nemám odpověď
V poslední době se z tebe stal Mr. Copy Paste. Když někdo čte celé vlákno, pak pochopí, na co odpovídáš, a nemusíš to kopírovat smile

bez jednoho hráče pole určitě není poloviční, jak tvrdíš

letos skoro všichni z užší špičky nemají dobrou formu a teoreticky jejich dřívější verze by porazily současné verze a Djo navíc s omezením to určitě nezachrání

ty vidíš jméno a asi předpokládáš, že tenista má stejnou kvalitu během celé kariéry, což rozhodně neplatí

když vynecháme rok 2022, tak rok 2023 je nejslabší za posledních 15 let, s tím tady už souhlasil Kozoroh(?)
že se lidi neshodnou mezi 2022 a 2023 mě netrápí, to se tady stává běžně
Reagovat
Pe3k
Na to, kolik si vždy schopen vyplodit textu máš úžasnou schopnost neodpovědět na zcela jednoduchou otázku. Pokaždé to samé dokola smile

"bez jednoho hráče pole určitě není poloviční, jak tvrdíš"

Tohle sem netvrdil. Ty vážně nejsi ani schopen přečíst co přesně píšu? Nejsi.

Tady je řeč o Djokovicovi, který je největší favorit AO kde od roku 2017 neprohrál ani jeden zápas a letos může dosáhnout už na 10 titul z tohoto gs.

"letos skoro všichni z užší špičky nemají dobrou formu a teoreticky jejich dřívější verze by porazily současné verze a Djo navíc s omezením to určitě nezachrání"

Typický příklad spekulace bez faktů jediné s čím lze souhlasit je, že je letos Djoko omezen.

"ty vidíš jméno a asi předpokládáš, že tenista má stejnou kvalitu během celé kariéry, což rozhodně neplatí"

Nic takového netvrdím.

"když vynecháme rok 2022, tak rok 2023 je nejslabší za posledních 15 let, s tím tady už souhlasil Kozoroh"

S tímhle souhlasím, ovšem je to v přímém rozporu s tvým původním tvrzením k vůli kterému na tebe reaguji...

"Potvrzuje se, že letos máme z hlediska kvality nejslabší pole za posledních 15 let"

Takže ty víš, že to bylo nejslabší loni a stejně napíšeš něco takového...smile

Posledně si se odvolával na Vlka a teď na Kozoroha. Zkus si za svými názory stát a nevolat hned maminku nebo admina jak to dělá trollhand smile
Reagovat
paddy
možná nechápu podstatu tvých myšlenek a vím jistě, že s tebou nemá smysl debatovat a ztrácet čas smile
Reagovat
Pe3k
Semnou jo? Ty si nejsi schopen obhájit jedinou myšlenku...
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
Rybka - Jelena 1:2
Kachna - Korda 3:2
Pegula - Aza 2:1
TsiTsi - Jirka - 3:2
Reagovat
Liverpool22
Rybka - Penko 2:1
Kachna - Korda 2:3
Peggy - Vika 1:2
Cipísek - Jirka 3:0
Reagovat
Krisboy
Kachna - Korda 1:3
Cyp - J2rka 3:1

smile
Reagovat
vladka
Jirka - Čičipas 3:2
Reagovat
Krisboy
smilesmilesmile
Reagovat
paddy
obávám se, že zítra se vrátíme na zem
Tsitsipas by měl zvládnout hladký postup ve třech
Reagovat
Fandina
Proč myslíš? Vloni v Rotterdamu mu vzal Jirka set. Zase neděl z Jirky nemožného.
Reagovat
paddy
jsme na GS, kde Tsi nic nepodcení, rozdíl kvality a zkušeností je momentálně zřetelný, Lehečka má ještě čas
stát se může samozřejmě cokoli, jistý je jen titul Djo, to aspoň říkají někteří smile
Reagovat
Fandina
Ty ale píšeš, že TSitsi by měl hladce postoupit ve třech setech. A já ti napsala, že to není tak jisté, když mu už sebral jednou set.
Reagovat
paddy
Já to tak vidím.
Reagovat
Fandina
Já ne.
Reagovat
Nola
prajem viac Rybke, to bude strelnica, ak to bude Penko padat, nebude mi vadit ani jej vyhra...

netipujem rada, ale Pegulu asi Aza neda, aj ked si to niektori ceski fans praju, netusim z akeho dovodu , Kaja na opacnej strane pavuka a este ju cakaju dva zapasy.... ak chce vyhrat musi porazit kazdu superku a urcite na to ma, tak neplakat dopredu
Reagovat
Liverpool22
U Rybky s Penko to mám stejně nebo-li fandím Rybce smile, ale Penko mi nevadí....
Ohledně Peggy je to nejméně oblíbená hráčka Káji - "každý" hráč/ka má svého osudového soupeře/ku a proto český fans přejí Viki, aby vykostila Peggy, kterou ve finále nechceme. smile
Nicméně máš pravdu v tom, že pokud chce Kája GS titul, tak musí porazit každou soupeřku, ale čistě pocitově + statisticky dle vzájemných zápasu by pro Káju byla ve finále ideální právě Vika - varianta B Ostapenko...
Reagovat
Nola
lenze vo finale moze byt GS vitazka, ci uz Penko, alebo Lena.. Aza je tiez GS vitazka a tento turnaj vyhrala uz 2 x, takze podobne kalkulacie su tak vies k comu, Kaja proste musi porazit kazdu, na druhej strane pavuka ma hratelne superky, ktore dokaze porazit....
Reagovat
Liverpool22
smile jasně - máš pravdu, že Vika + Rybka + Penko mají už GS titul a z tohoto úhlu pohledu to zase vychází na Peggy. No nechceme se překvapit jak to vše dopadne smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist