Alcaraz dobyl už i Indian Wells. Jako první teenager má trofeje z podniků Sunshine Double

20. 3. 2023, 05:24
Aktuality 71
ATP INDIAN WELLS - Carlos Alcaraz má jako první teenager v historii tituly z obou březnových podniků Sunshine Double v Indian Wells a v Miami. V Kalifornii triumfoval bez ztráty setu po hladké finálové výhře 6-3 6-2 nad devatenáct zápasů neporaženým Daniilem Medveděvem a jako teprve druhý vyhrál už potřetí turnaj série Masters 1000 před dovršením věku 20 let. Znovu po sedmi týdnech se tak 19letý Španěl vrací na post světové jedničky.
Profily hráčů

Carlos Alcaraz na loňském US Open slavil zisk prvního grandslamového titulu a stal nejmladší světovou jedničkou. O závěr sezony s vyvrcholením na Turnaji mistrů ale přišel kvůli zranění břišního svalu a začátek nové sezony pak nestihl kvůli zranění hamstringu na pravé noze. Mimo jiné nestartoval na Australian Open a z čela žebříčku byl sesazen.

Do turnajového kolotoče se vrátil až po více než čtvrt roce a po měsíci má skvělou zápasovou bilanci 14-1. V únoru na jihoamerických antukách vyhrál osm zápasů v řadě, než si ve finále v Riu de Janeiro obnovil zranění hamstringu a musel pár dní odpočívat.

První letošní podnik série Masters 1000 v Indian Wells ale stihl a na prvním hardovém turnaji ve venkovních podmínkách od US Open nenašel přemožitele. S šesti soupeři neztratil ani set, v závěrečné fázi se nesklonil ani před uměním členů Top 15 Kanaďanem Félixem Augerem-Aliassimem, Italem Jannikem Sinnerem ani 19 zápasů neporaženým Daniilem Medveděvem.

19letý Španěl v souboji vítězů posledních dvou US Open v těžkých větrných podmínkách dominoval. Na vítězné údery soupeře přestřílel drtivě 18-5, udělal méně nevynucený chyb (10-14), nečelil jedinému brejkbolu, sám využil všechny tři šance na brejk a už po 71 minutách zvítězil 6-3 6-2. O sedm let zkušenějšímu soupeři oplatil porážku z Wimbledonu 2021 a vzájemnou bilanci vyrovnal na 1-1.

"O svých úderech nepochybuju. Cítím se na kurtu skvěle a věřím každému svému úderu, který trefím. Proto teď hraju na takové úrovni, protože když míček netrefím ideálně, netrápím se tím. Jen se snažím trefit na sto procent každý další úder a nepochybuju o něm," řekl k receptu na svou skvělou hru Alcaraz, jenž loni prohrál v semifinále ve třech setech s krajanem Rafaelem Nadalem.

"Myslím, že můj tenis se od loňska zas až o tolik nezlepšil. Ale naučil jsem se vyrovnávat s tlakem a hrát uvolněně. To je pro mě nejdůležitější. Proto hraju na takové úrovni, že se necítím být pod tlakem. Baví mě to a hraju uvolněně. Myslím, že jsem se v tom opravdu hodně posunul," vysvětloval španělský mladík necelé dva měsíce před 20. narozeninami. "Ale nervózní jsem samozřejmě byl. Je to věc, se kterou se musíte naučit pracovat."



Alcaraz hrál finále obou turnajů Sunshine Double v Indian Wells a Miami jako 18. muž v historii a stal se celkově devátým a nejmladším majitelem obou trofejí z těchto prestižních březnových podniků ve Spojených státech amerických. Překonal Michaela Changa, Jima Couriera či Novaka Djokoviče, kterým se to povedlo 'až' po dovršení věku 20 let.

V celkově 11. finále rodák z Murcii vybojoval už 8. titul a třetí z turnajů Masters 1000. Navázal na loňské triumfy z Miami a Madridu a jako teprve druhý v historii vyhrál tři akce Masters ještě jako teenager. Lepší byl pouze Nadal, který měl v 19 letech na kontě dokonce šest triumfů.

Alcaraz měl jako jediný šanci sesadit z čela světového žebříčku Novaka Djokoviče, který má kvůli chybějícímu očkování proti Covidu-19 stále zakázán vstup do USA. Musel k tomu získat titul, s touto těžkou podmínkou si však bez problémů poradil a po sedmi týdnech se vrací na post světové jedničky. 

"Moc to pro mě znamená. Vrátit se na 1. místo je šílené. Stejně tak pro mě moc znamená zvednout nad hlavu tuhle trofej... Tenhle turnaj miluju, užívám si tu veškerý čas a podporu lidí. Je to úžasné zakončit těch deset dní tímto způsobem," radoval se Alcaraz po vítězství na 'pátém grandslamu' v kalifornské poušti.

Na 1. místě hodnocení ATP začíná 28. světová jednička v historii svůj celkově 21. týden. Pokud ale chce pozici lídra udržet i pro začátek antukového jara, musí obhájit triumf na dalším podniku Masters v Miami a zkompletovat kalendářní Sunshine Double.

"Když vyhrajete turnaj, tak vám to samozřejmě dodá spoustu sebevědomí pro vstup do Miami. Hraju skvěle. Dnes podmínky nebyly ideální a Daniil nehrál svůj nejlepší tenis. Ale já jsem spokojený se svou hrou a se způsobem, jak jsem celý turnaj odehrál. Už se moc těším, až si na této úrovni zahraju i v Miami," dodal svěřenec bývalé světové jedničky Juana Carlose Ferrera.



27letý Medveděv letos na svém neoblíbeném pomalém povrchu v Indian Wells startoval pošesté v kariéře a vůbec poprvé překonal osmifinále, byť si v něm podvrtl kotník a dál pokračoval s bolestmi. Navázal tak na skvělou formu z února, kdy vyhrál tři turnaje během tří týdnů (Rotterdam, Dauhá, Dubaj). 

20. výhru v
řadě, kterou by vyrovnal svou nejdelší vítěznou šňůru z přelomu sezon 2020 a 2021, ale už přidat nedokázal. Nestal se tak prvním vítězem čtyř turnajů po sobě od roku 2016, kdy Andy Murray ovládl dokonce pět akcí v řadě během sedmi týdnů.

"Sakra, jedna výhra od vyrovnání rekordu. To je pro mě zklamání," řekl Medveděv na tiskové konferenci. "Mrzí mě, že série skončila, ale na druhou stranu mi dodává spoustu sebevědomí. Minulý rok mi tyhle série chyběly. Občas jsme byl v semifinále, občas ve finále. Ale v těchto zápasech jsem nehrál dost dobře. Teď se mi podařilo vyhrát 19 zápasů v řadě a jsem na to hrdý. Je čas začít budovat novou sérii, v tenisu to jinak nejde."

V celkově 31. finále vítěz Turnaje mistrů 2020 a US Open 2021 Medveděv marně bojoval o 19. titul (z 19. různého turnaje), z toho osmnáctý na tvrdém povrchu. Z podniků Masters 1000 má čtyři trofeje, poslední slavil již v srpnu 2021. I přes finálovou porážku se bývalý první hráč světa vrátí do Top 5.

"Myslím, že tuhle porážku rychle překousnu. Udělal jsem svůj nejlepší výsledek v Indian Wells, kde jsem předtím nebyl ani ve čtvrtfinále. beru si z toho spoustu pozitiv. Nebudu navždy zklamaný, že jsem prohrál finále. Můžu se zase smát a zkusím vyhrát další finále, nebo to příští rok. Proberu to s trenérem, ale moc o tom přemýšlet nebudu," dodal rodák z Moskvy.

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.800.000 dolarů
nedělní výsledky (19. 03. 2023)
• Dvouhra - finále •
Alcaraz (1-Šp.) - Medveděv (5-) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

71
Přidat komentář
makro99
Medveděv k rozhodčímu po prohraným druhým setu s Ivaškou: "Teď půjdu na toaletu a budu tak pomalý jako jsou tyhle kurty, takže máte tak 25 minut..." nudnej tennhle týpek teda není :)
Reagovat
Pe3k
Takové řeči vedl i v jiných zápasech během letošního IW. V utkání se Zverevem se choval hrozně. Snad toho už moc nevyhraje.
Reagovat
Amputace
Veliká škoda, jakým způsobem se změnil. Skutečně bych se v jeho případě nezdráhal použít ono otřepané - sláva mu stoupla do hlavy. Už jsem to tady psal: mně se moc líbil jako salámista. Nedával téměř vůbec najevo emoce, na tiskovkách působil inteligentně a věcně. Třeba super byla jeho řeč po prohraném finále s Nadalem na US 2019: celý turnaj byl s diváky v konfliktu, viz řeči "čím více mě nenávidíte, tím lépe hraju" apod., ale nakonec se jim v podstatě omluvil a celkově v tom projevu působil moc sympaticky, jako by říkal, že to celé byla jen hra a nemyslel to vážně. Za mě to byl v této době sympaťák, který se navíc nebojí říct, co si myslí, což je vzácná kombinace. Zlom, jak to vidím já, přišel na AO 2021, kde se ve finále proti Djokovičovi choval jako úplně jiný člověk - rozčiloval se, neustále diskutoval s rozhodčím, celkově byl dost zhroucený a projevoval nahlas dost negativních emocí. Ten zápas kvůli tomu úplně suverénně prohrál. Od té doby se chová jako hovado a celkově spíš kontroverzně než sympaticky.
Reagovat
makro99
já mu teda nijak nefandím, ale přijde mi vtipnej: třeba to poděkování "tomuhle konkrétnímu kurtu, pže na jiným sem nehrál, a mám k němu toxický vztah..." dobrý smile
https://twitter.com/i/status/1637616036399685633
Reagovat
Amputace
Celkově vzato si myslím, že patří k rozhodně k těm inteligentnějším lidem, co hrají tenis (takže umí být i vtipný), ale především jeho chování na kurtu už se mi nějakou dobu nelíbí. Nicméně jeho "děkovačky" jsou obecně super, to ano :)
Reagovat
makro99
smile
Reagovat
Fandina
Takovou výhru jsem tedy nečekala. Myslela jsem, že Medvěd vyhraje se svým víc silovějším stylem. Ale Alkáč jede. Gratulka.
Reagovat
Nola
Carlitos je ukaz, nevidela som finale, ale s vysledkom som nadmieru spokojna, je to celkom sympaticky mladik a zatial nema ziadne maniere. Medved sa pred semickom nechal pocut, ze ho chce kazdy porazit, ukoncit mu tu skvostnu seriu, tak som rada, ze to ma za sebou.... jeho tenis mi nejak neimponuje, najma ten prijem pri divakoch a behanie daleko za baseline, ze niekedy ho ani kamera nevie zachytit... naopak Carlitos hra velmi pozeratelny tenis
Reagovat
makro99
Co je na téhle stránce pozoruhodného? :)
https://www.atptour.com/en/players/rafael-nadal/n409/overview
Reagovat
Krisboy
Nová doba. Podivná čísla smile
Reagovat
makro99
čísla... číslo - 13.
Po 912 týdnech mimo top 10... a tady ticho po pěšině, nikdo neslaví :)
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Nic, Nadal je vyřízená pofidérní veličina... Nikoho nezajímá. I kdyby vyhrál French Open, tak už je to každému u zadku. Pakliže nezačne hrát dobře na trávě, v hale a hardu, tak už je to pouze karikatura bývalého nafouklého kulturisty. Ten už by dostal maximálně reklamu v rubrice Zeleného Raula. Bohužel pro Rafaela Parera, už časopis se už přestal vydávat.smile
Reagovat
Martan1
Uznávám že na trávě a v hale nikdy hrát neuměl ale na hardu ano, tak prosím neurážej.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Na hardu tak naposledy před 10 lety. Nejspíš se zvedla konkurence a od té doby je VŽDY závislý na příznivém losu. Když není dobrý los, tak je na hardu v úloze pouhého sledujícího cuckolda a rychle letí z kola ven.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
toho trolla je zbytečné brát vážně smile
Reagovat
makro99
máš samozřejmě naprostou pravdu... má to stejnej smysl jako reagovat na Trolla od H v ženských vláknech...
Reagovat
Amputace
Jak je vidno, z Alcaraze se rýsuje zajímavý úkaz nejen po herní stránce, ale také z hlediska fanouškovské základy. Jak to tak sleduji, zdá se mi, že jeho tenis a osobnost imponuje mnoha fanouškům hráčů big3. Mohlo by tak dojít k nevídanému jevu - a sice že fanoušci Nadala, Federera a Djokoviče budou fandit stejnému hráči :)

Vidím to tak, že fanoušci Nadala na něm oceňují bojovnost, nadšení a zápal pro tenis. Své určitě hraje též společná národnostní příslušnost a podobné začátky (tak trochu identický scénář). Fanouškům Djokoviče zase bude blízká celková Alcarazova komplexnost, ať už napříč povrchy, tak ve hře jako takové (byť tedy hru na síti má Alcaraz tak o 50 levelů výš a je slast ji sledovat). No a fanouškům Federera se jistě musí líbit Alcarazova technika, silně útočně založená hra, finesa a celkově herní cit. Bude celkově zajímavé, kam se budou ubírat fanouškovské cesty všech těch ortodoxních fans, kteří zde roky podporují své favority, až big3 nebude. Alcaraz bude jistě pro ty, co byli zvyklí fandit těm nejlepším, lákavou variantou už proto, že zatím prakticky jako jediný z mladých slibuje mimořádně úspěšnou kariéru, kterou by se mohl k big3 přiblížit. U nikoho jiného to zatím nevidím.
Reagovat
Tennisfan77
Já pořád více tíhnu ke Zverevovi, nevím proč. Pokud se dostane do TOP formy, může být pro Alcaraze nebezpečný, viz. loňské French Open.

Každopádně z pohledu dynamiky je Alcaraz TOP, velmi dobře hraje také Sinner, ale ten se mi nelíbí, nevím proč a Rune je ocas, čili ten Alcaraz může tak nějak zůstat jako jediná možnost.
Reagovat
Ereinion
Co je tristní, je ten rozdíl 16 let mezi Djokovičem a Alcarazem, mezi nimiž není žádný "generační" talent...i proto doteď Djokovič sbíral GS jak na běžícím páse hluboko po třicítce.

Rozhodně chci vidět pár GS zápasů mezi nimi, to může být v následujících 2-3 letech asi to nejlepší, co tenis může nabídnout.
Reagovat
Tennisfan77
To není úplně tak pravda, ony ty generační talenty byly, ale zabila je BIG3.

Si vezmi, na kolika GS prohrál třeba Dimitrov, Raonič s někým z BIG3, co má vykládat třeba Murray, Tsitsipas by měl už dva GS nebýt Djokoviče, Zverev by měl nějaký GS, Thiem by měl minimálně dvakrát French Open, Medveděv by měl další 2-3 GS.

Je také otázka, co by hrál Alcaraz někdy v letech 2010-2015 kdyby měl všude Nadala v primu, Djokoviče, Federera.

On je "extratalent", ale také přišel v tu nejlepší možnou dobu, Nadal je prakticky out, Djokovič bude hrát 1-2 roky a není jisté, zda jej bude porážet a navíc Alcaraz má proti sobě pouze Sinnera jakožto asi největšího rivala příštích let.

Tsitsipas ho neporazí, Medveděv možná taky ne, Zverev nemá palici, Thiem je out.

Alcaraz má prakticky volnou cestu.
Reagovat
Kozoroh
Tak a ziskem GŠ titulu by nabrali sebevědomí pro zisk dalších a to jim Big 3 zablokovala. Třeba Sampras se jednou nechal slyšet, že impulzem pro jeho velkolepou kariéru mu byla výhra nad Lendlem na US Open 1990, kde získal premiérový GS triumf.
Reagovat
Tennisfan77
Nebo to také může mít opačný efekt viz. Thiem. Po USO přesně 0 titulů.
Reagovat
Ereinion
Nikdo z jmenovaných pro mě není generační talent, až možná na Murrayho, ale ten je narozenej stejně jako Djokovič, takže ho nepočítám.

Generační talent je pro mě někdo, kdo je ve své generaci dominantní a taky je možné to doložit výsledky...tzn. aspoň tak 7-8 GS, takže hráči typu Agassi, McEnroe, Lendl a výše...tzn. takových hráčů se narodí třeba jen 1-2 za 10 let, nicméně v 90. letech se nikdo takovej nejspíš nenarodil.
Reagovat
Tennisfan77
Zverev? V 19ti první titul, ve 20ti dva Masters, toho třeba BIG3 zastavila poměrně dost.
Reagovat
Ereinion
Zverev je zatím hlavně nevyužitý potenciál...taky se dost divím, že z jeho hrou už nějakej ten GS nemá, ale dlouho měl na GS nějakej mentální blok a vypadával hodně brzo...pak ve finále USO20 s Thiemem to prostě psychicky nedal, no a minulej rok na RG to bylo hodně zajímavý s Nadalem, ale pak se bohužel zranil.

Zverev je tedy za mě hráč, kterej by nějakej GS měl udělat, generační talent by ale v 25 letech už jednoznačně měl mít pár GS bez ohledu na konkurenci...
Reagovat
steve79
Já mám Alcaraze rád. Hraje útočný tenis. Čeká nás zajímavá antuková sezona. Alcaraz, Nadal, Djokovič a Tsipsipas hraje taky dobře na antuce.
Reagovat
Tennisfan77
+ Zverev a Sinner
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Janek spíš na trávě a jako vždy bude záležet, jak ho podrží hlava.
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Patik
Medvedev nezachytil úvod zápasu a potom sa s tým viezol až do konca..Alcaraz hral dobre to áno ale už som videl Medvedeva aj odhodlanejsieho s lepšou hrou.. Je sranda aké ťažké je ho niekedy brejknut niekedy až nemožné..ked si to vezmem aký problém s nim ma Djokovic preraziť jeho obranu a všetko a Carlos len tak príde nasype mu to tam a za hodinu vymaľované..bolo krásne vidieť co platí na Medvedeva..výbušná agresívna variabilná hra.. Sila a švih v ruke a Danil si ani neskrtol ale ako som už napísal Danil nehral dobre.
Reagovat
Tennisfan77
Medveděv má smůlu v tom, že je obrovsky čitelný a prakticky na stropu svých možností, čili nebude hrát už nikdy lépe než nyní.

Korda ukázal směr, Alcaraz taktéž, na antuce Medveděv hrát neumí, v Austrálii je zatím Djokovič, ve Wimbledonu ho porazí i Berrettini a na US Open bude Alcaraz, Rune, Sinner a Djokovič.

Čili reálně Medveděv nemusí vyhrát už ani GS.
Reagovat
Patik
Ja mam pocit ze Medvedev nemá žiadnu výraznú hernú stratégiu jeho hra spočíva v dobrej obrane a stačí to na drvivú väčšinu hráčov..je dobre ze prišiel Alcaraz a ukázal mu ze mat dobru obranu nestačí..tak nejak si myslím ze Danil prisiel do éry big3 hral s nimi a zistil ze s dobrou obranou a pasívnou hrou môže držať krok s najlepsimi..takže to bude stačiť aj na iných ale potom prišiel Alcaraz a Danil ak chce ešte niečo vyhrať bude musieť hrať omnoho aktívnejšie a viac tvoriť..ale zase stále na tri víťazné ho poraziť bude zase iná úloha Danil už mal toho kopec v nohách za posledný mesiac.
Reagovat
Amputace
No já si teda naopak myslím, že Medvěděv je hodně nečitelný, viz i jeho rivalita s Djokovičem. Novak často neví, co na něj hrát. Nejde ani tak o to, že preferuje obrannou hru, jako spíš o jeho techniku, která je hodně neortodoxní. Už jak se staví k úderům, jak divně, "lopaťácky" odehrává údery - za mě dost nečitelné, hráči mohou těžko odhadovat, co po dalším úderu přiletí na jejich stranu. Také je velmi solidní na síti, žel toho moc nevyužívá.

Já bych po jednom nevydařeném zápase Medvěděva určitě neodepisoval, na hardu už vůbec ne. Alcaraz je fenomenální, po zranění navíc velmi žíznivý a také se sešel s formou. Doufám, že se na antuce potkají s Djokovičem. To by mohly být super zápasy.
Reagovat
Ereinion
na síti Medvěd fakt dobrý není, to sry...i teď ve finále zkazil několikrát jednoduchej míček, je vidět že se tam necítí komfortně
Reagovat
Tennisfan77
Djokovič je herně velmi podobný hráč, to nemůžeme srovnávat vůbec. Na Medveděva stačí variabilní styl tenisu a je hotový. S Federerem uhrál jeden set, naposledy 2019 (kdy byl také ve finále USO) dostal 6:4 6:2.

Djokovič umí přepnout rychlost, změnit styl, Medveděv hraje pořád totéž a buď to stačí, nebo ne.
Reagovat
Tennisfan77
+ navíc je neuvěřitelně neschopný z mid lajny. Neumí ukončit výměnu, postaví se do kurtu a zahraje míč 2 metry před základní čáru, fakt tragédie ten jeho tenis.
Reagovat
Patik
Uvidíme na iných povrchoch na GS v halách na rýchlejších hardoch.
Reagovat
Drzymalski
Bum! Bum! Alcatras! To je šílený střelec, atlet, gymnasta, akrobat. A samozřejmě skvělý tenista s dokonalými údery, mimořádnou herní inteligencí. Těším se na další turnaje, konfrontaci s Novákem a dalšími tenisty.
Reagovat
Patik
Alcaraz je mladý chalanisko ale v podstate je už hotový kompletný hráč..to co Big3 roky vypilovala na tréningoch a v zápasoch má Alcaraz už v rukách a na rakete a to sme na začiatku jeho kariéry Carlos dozaista posunie hranice tenisu na iný level..jeho limit môže byť len strata motivácie a zranenie..vyzerá ze mentalitu šampióna a hlad po víťazstve má aj keď povyhraval kopec veľkých titulov je dobre ze sa s tým neuspokojil otázkou je ci sa mu chce naháňať za 22gs..a druha dôležitejšia vec telo si vypýta daň.. Už teraz zahral nejakú šnúru turnajov a musel vynechávat TM a AO v podstate dva najväčšie turnaje vrchol sezóny a GS..a ono prídu ďalšie zranenia nepochybne toto žiadne telo nemôže vydržať.
Reagovat
Tennisfan77
Proč se píše o Sunshine Doublu omg? Pro tento primát je nutné vyhrát IW a Miami v sérii a v jednom roce.
Reagovat
spaniel
Taky jsem si to myslel.
Reagovat
Tennisfan77
Only Steffi Graff (twice), Roger Federer (three times) and Novak Djokovic (four times) have managed to conquer both tournaments in the same campaign on more than one occasion, with Federer being the most recent player to win both titles in 2017.
Reagovat
RFanousek
Má trofeje z podniků Sunshine double.
To není to samé jako vyhrál Sunshine double.
To prostě znamená, že už v kariéře vyhrál Indian Wells i Miami.
Reagovat
Amputace
Hm. Mít v 19ti letech 3 Masters (ze dvou povrchů) a GS, je slušný mazec. Od Nadala tady jednoznačně žádný podobný wonderkid nebyl. Prakticky celá next gen zůstala na půli cesty a zatím potenciál absolutně nenaplňuje (Tsitsipas, Zverev) a současná teenage generace (Sinner, Rune) je přesně tak dobrá, jak to odpovídá jejich věku. Federer v tomto věku ještě ani nevěděl, jak vypadá center kurt, natož aby něco většího vyhrával. Pro Djokoviče v 19ti bylo stropem nějaké to čtvrtfinále většího turnaje.

Jediným lehce znepokojivým faktorem u Alcaraze může být jeho zdravotní stránka a náchylnost na zranění. Byla by to škoda, kdyby se další španělský fenomén musel s tímto potýkat. V dalších ohledech u jeho hry nenacházím slabinu. Jako bych sledoval ještě vytuněnější verzi big3. Opravdu půjde o to, do jaké míry dokáže podobnou úroveň tenisu předvádět dlouhodoběji a neumoří-li jej zranění. Tak či tak se bude těžko porážet.
Reagovat
Pe3k
V roce 2001 když bylo Federerovi 19 tak nastoupil na cetr kurtu ve Wimbledonu proti obhájci titulu a nejlepšímu hráči Petu Samprasovi a porazil ho smile
Reagovat
Amputace
Pravda. To byl grandiózní úspěch.
Reagovat
Tennisfan77
Tak ono nelze považovat Federera za nějaký úkaz či "wonderkida". Jako teenager se profiloval trošku déle než Nadal, což bylo dáno také herním stylem, kdy Rafa hrál přes fenomenální obranu, Federer musel vyspět hlavně technicky.

Tohle srovnání krásně demonstruje jejich H2H, kdy Nadal vyhrával do 2014 více zápasů, na antuce samozřejmě skoro všechny, od 2014 vyhrál jenom jeden = na antuce.
Reagovat
Amputace
Ono to spíš než cokoli jiného demonstruje, že už byl jeden z nich za zenitem a blížil se konci kariéry. Byl tam jeden rok 2017, kdy Federer Nadala několikrát porazil, jinak se téměř nepotkávali. Zatímco do té doby nebylo ničím neobvyklým, že hráli tři a více zápasů každý rok, 2017 byl posledním takovým rokem. 2018 se nepotkali vůbec, 2015 jednou a 2019 2x. A když už, tak to tvé tvrzení platí až od roku 2015.
Reagovat
Tennisfan77
Ta H2H trošku vyhořela, to je fakt. Federer přestal na antuce prakticky hrát, Nadal zase hrál prvních pár měsíců roku a pak laboroval se zraněními. Ten rok 2017 byl asi poslední, kdy fakt hrál kompletní sezónu, poté už většinou končil po US Open, nebo dříve.
Reagovat
Amputace
Tak tak. A taky ještě 2015 a 2016 byl Nadal extrémně slabý, vypadával s kdekým, k vzájemným zápasům prakticky nedocházelo. Nebylo tam zkrátka moc prostoru k rozvíjení nějaké vzájemné rivality.
Reagovat
Pavol
A Medveď sa rozsypal. Veľkú rolu hrala zrejme aj únava. smilesmile
Reagovat
spaniel
LOL smile
Reagovat
annah
Carlito mi udělal velkou radost! Asi mu začnu fandit! smile
Reagovat
Krisboy
GOAT smile
Reagovat
Pe3k
Viděl sem první set a hůř do zápasu sem Medvedeva snad neviděl vstoupit, ale sem rád, že dostat čočku. Bravo Alkáč! Na druhou stranu nikdo asi nečekal tak lehký zápas pro Španěla hlavně když byl Rus 18 nebo kolik zápasů neporažen. Krom Wimbledonu bude Karlos favoritem snad všude.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Medvěd byl posraný až za ušima no.

Proti ofenzivnímu hráči bude mít víc šancí counter-shot master, než brutální jednodimenzionalní obranář. Obrana ano, ale musí tam být v dostatečné míře patrný přechod z obrany do útoku a větší pestrost, Medvedev si neudělal ani dostatečně úhly z BH a FH. Kompletně vypadl z role. Vypadal odevzdaně už před samotným začátkem. Rus potreboval rovněž více variace na returnech. Carlitos měl po svém servisu příliš času na servis síť.
Reagovat
Tennisfan77
Jo no, když stojíš na returnu v tribuně, je servis sít idealní varianta.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Chirurgicky přesný výkon Karla IV. Medveděvenka vypadala jako krotký beránek. Zase se jednou ukázalo, že styly dělají zápasy. Ale už jsem to tu psal po Australian Open, že hráči jako Medvěd a Tsitsi mají omezené časové okno, aby uspěli, protože pak je roztrhají vlčáci Carlitos, Jannick a Holger.

Kde byl hlavní rozdíl? V razanci. Carlitos prostřednictvím razance odhalil všechny slabiny Medvěda. Agresivním BH nenechal penetrovat Daniila ve výměnách BH cross a tím si pak otevřel prostor pro to, aby v celé své kráse odhalil jeho naprosto slabý forehand. Forehand byl opravdu trapný na straně Daniila, on z něho absolutně neumí tvořit hru, vypadá technicky tak nepřirozeně. Alcaraz umí naplno ukázat tyto nedostatky.

Obrovské množství chyb od Daniila, žádné winnery. A proč? Soupeř ho donutil. Kdyby hrál třeba s Norriem, tak Medvedev drží trofej nad hlavou.

Výborná hra na returnu i síti od skutečného BÝKA. To není malý nevyvinutý býček jako manacorská scvrklotina, Karel je pořádný nadržený bejk. Skvělá změna rytmu kraťasy už byla jenom závěrečnou třešničkou na dortu.

Je tak moc do očí bijící, že Alcaraz je vším, čím chtěl zoufale být Nadal v mladém věku. Rejstřík a pestrá hra Carlose brzo nechá zapomenout na antukového dopingového chemika a podvodníka.

Jeden tenisový kvazi analfabet zde po Dubaji napsal, že Medveděv je nejlepší hardový hráč současnosti. Dovolte, abych se mu vysmál.smile Medveděv selhal, jak na AO, tak na Masters. :)) Zazvonil zvonec a pohádky je konec.smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Osobně si myslím, že Djokovič by na Carlitose se svým agresivním stylem a "counter-punch" skillem platil mnohem více. Hra Daniila má limitace. Být Djokovič v období svých nejlepších let, tak by vyloženě Medvěda drtil v naprosto brutálním módu.

Je škoda, že Djokovič a Alcaraz nejsou ze stejné generace. To by teprve byla úžasná rivalita. Konečně by měl král Nole skutečného a adekvátního vyzyvatele na všech površích, bejka. smile Buďme upřímní, Nadal vypadá se svým antukovým jednodimenzionalním stylem jako Noleho submisivní pejsek na provázku, který ani není schopný se dostávat do závěrečných fázi na hardovych, travnatých a indoor turnajů ke GOATkovicovi. S ohledem na rivalitu s Carlitosem se s Novakem začne teď postupně chytat věk a stáří, což je Alcatraze holé štěstí.

Nezbývá než popřát Carlitovi hodně zdraví. Hodně štěstí bych naopak rád popřál svému králi Novakovi. Čas se krátí a je třeba ho využít naplno v této sezoně. Věk se nedá zastavit a Carlos buší na dveře, jestli zůstane zdravý. Nole už fyzicky ani psychicky není tím strojem jako v minulosti a to si začne vybírat daň. Vamos Nole.smile Střet dvou skutečných králů je neodvratitelný.smile
Reagovat
kecam
Přesto všechno soudím, že pravým KINGEM všech dob
(resp. v moderní éře), nejstylovějším a nejelegantnějším je RF!!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
asi bude rozumné uznávat jako GOATy celou Big4, jakkoli i mně se styl RF líbil nejvíc.
Reagovat
Krisboy
Celou Big4? To snad ne...zřejmě se ti popletly čísílka
Reagovat
makro99
Murray? Alcaraz? ... J1rka??
Reagovat
Krisboy
Právě, že ani jeden z nich. Murray a Alcaraz nesahají Big3 ani po kotníky a J1rka má vlastní kategorii Big1. (Gretzky promine...)
Reagovat
turista
Alcaraz je na začátku kariéry tak bych ho nepodceňoval.
Reagovat
turista
Asi ano. Nelze to jednoznačně rozhodnout.
Reagovat
Blondie
To děcko je neskutečné...
Těšila jsem se na zápas svých oblíbenců a on to byl spíš masakr motorovkou...
Reagovat
baba
Alkaraz asi bude jako Nadal král pomalých povrchů.
Reagovat
EllNino
Aha, další perla smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Walda58
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist