Američan Paul ve Stockholmu udolal krajana Tiafoea a s obhájcem titulu Shapovalovem si zahraje první finále

12. 11. 2021, 21:22
Aktuality 10
ATP STOCKHOLM - Tommy Paul v hale ve Stockholmu na čtvrtý pokus zdolal krajana Francese Tiafoea a po vydřené výhře 5-7 7-6 6-4 postoupil poprvé v kariéře do finále turnaje ATP. V něm si 24letý Američan zahraje s kanadským obhájcem titulu Denisem Shapovalovem.
Tommy Paul (© AFP)

Tommy Paul si po včerejším skalpu Andyho Murrayho zahrál potřetí v semifinále na okruhu ATP a poprvé uspěl. I když s krajanem Francesem Tiafoem prohrával 5-7 a 5-6 a soupeř podával na vítězství, k mečbolu ho nepustil. 

V následném tie-breaku se Paul ocitl dva míčky od porážky, ale čelit mečbolu opět nemusel. Třetí dějství rozhodl brejkem již ve třetím gamu, po podání vyhrál 20 z 22 výměn a po více než dvou a půl hodinách boje zvítězil 5-7 7-6 6-4.

"Byla to velká bitvě, vyhrát jsme mohli oba. Jsem rád za to, jak jsem zvládl klíčové momenty a že mi ve třetím setu skvěle fungoval servis," řekl Paul, který našel recept na o rok mladšího Tiafoea až ve čtvrtém vzájemném střetnutí.

Ve finále Paul vyzve Denise Shapovalova (h2h 0-0). 22letý Kanaďan v druhém semifinále porazil 6-4 7-5 krajana Félixe Augera-Aliassimeho, oplatil mu dvě letošní porážky a ve vzájemné bilanci se ujal vedení 4-3.

Shapovalov poprvé od semifinále Wimbledonu vyhrál tři zápasy po sobě a počtvrté v kariéře a podruhé v sezoně postoupil do finále. Jediný titul slavil předloni právě ve Stockholmu, loni byl turnaj kvůli koronaviru zrušen.

• ATP 250 STOCKHOLM •
Švédsko, tv. povrch / hala, 711.275 dolarů
páteční výsledky (12. 11. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Shapovalov (3-Kan.) - Auger-Aliassime (2-Kan.) 6-4 7-5
Paul (USA) - Tiafoe (8-USA) 5-7 7-6(5) 6-4

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Nola
co som videla jeden zapas vs Andy, tak Paul je cisty hit or miss, Andy behal ako za mladi, slusne vracal, chcela by som vidiet zapas Medved vs Andy, dvaja hraci, co vratia vsetko aj z tribuny....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hit or miss vyhrál svůj první turnaj. Co bys pak říkala na hru Shapa...
T´Pau má výborný pohyb, solidní servis a přímé údery z BH i FH.
Vyhrál kvalitně obsazený turnaj, tedy nebude to úplně náhodný střelecsmile
Zaslouží si písničkusmile
https://www.youtube.com/watch?v=T4sV3lqzKqQ
Reagovat
Nola
nevidela som cely zapas :D, ale Paul je Petra Kvitova v nohaviciach.... on je to aj Shapo vlastne, bud to tam padne, alebo to leti meter, dva.... ak maju svoj den porazia kohokolvek, ak nie, prehraju s kymkolvek a Andy narazil prave na ten den c.1.... Andy hra stale to svoje, skvely v obrane, Holahej sa myli, ak tvrdi, ze prehral kvoli handicapu, skor narazil na hraca, ktory ho vystrielal z kurtu a verim, ze by v ten den vystrielal hocikoho....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Vyšel mu turnaj, sedl mu se vším všudy. Sice to je střelec, ale i tak se postupně zlepšuje...
Reagovat
Nola
jj, je to druhy Bazil, ked to pada super nema sancu.....takto som to citila ja
Reagovat
Patik
Skalp Andyho Murrayho.. Nie.. To už nieje skalp..to by bolo možno kedysi..
Reagovat
Holahej
Proč se do Andyho pořád navážíš, každý hraje co momentálně může, on má zdravotní handicap oproti konkurenci, normální člověk to chápe, neponižuje.. a ..na tomto turnaji vyřadil nasazenou jedničku /SinnerTop10/, excelentní hra, zápas, viz komentátoři, experti, ohlasy.., další utkání, po třísetovém boji prohrál, s hráčem, co došel daleko a hraje tady perfektně, je to sport, ATPtour, mnohačetné pole hráčů, celoroční ?program? turnajů, nemohou být všichni jen vítězové.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
A prohrál s vítězem turnaje.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
opět nevydržel a rupnulsmile
Reagovat
Pe3k
a Felix taky smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist