Atmosféra v Melbourne houstne. Přísná izolace, odkládání tréninků i nespokojenost se stravou

18. 1. 2021, 13:57
Aktuality 81
Atmosféra před Australian Open houstne. Ač se pořadatelé v současné náročné době kvůli přísným hygienickým opatřením snaží o vytvoření co nejkomfortnějších podmínek, spousta tenistů je krátce po příletu do Melbourne rozladěná. V lepším případě musejí na hotelu čekat na několikrát odložený trénink nebo si sníst studené jídlo. Ti méně šťastní dokonce nesmí kvůli tvrdé izolaci dva týdny z pokoje.

Start letošního Australian Open musel být kvůli přísným hygienickým opatřením v Austrálii posunut o tři týdny. Tenisté totiž po příletu do země musí nastoupit do čtrnáctidenní karantény. 

Pořadatelé se sice snaží tenistům a jejich prořídlým týmům vytvořit co nejpřijatelnější podmínky, jenže spokojenost se v tenisovém táboře nekoná. Naopak, 21 dní před zahájením turnaje atmosféra houstne. 

Odkládání tréninků
Tenisté mají během dvoutýdenní karantény možnost každý den na pět hodin opustit hotel za účelem tréninku. Organizátoři připravili pro hráče harmonogram, tréninkové kurty mají být obsazené od 7:30 do pozdních večerních hodin.

Jenže trénovat se začalo až dnes. V Melbourne se údajně dlouho čeká na výsledky testů a tréninkové jednotky byly tenistům několikrát odloženy. Někteří hráči dál marně čekají na zaklepání na dveře, aby konečně mohli vyrazit na kurt.


Nečekaně tvrdá izolace
Mnohem hůře jsou na tom tenisté, kteří během dvoutýdenní karantény nesmí opustit pokoj. Tito hráči totiž byli během letu do Melbourne na palubě s osobou, jež měla po přistání pozitivní test na Covid-19.

Speciální charterové lety sice byly upravené pro tenisty způsobem, aby obsazenost letadla byla zhruba dvacet procent a v případě nákazy nemuseli všichni do izolace, jenže pravidla se změnila. 

Pořadatelé prý tenistům o změně řekli až po přesunu do Austrálie. Kdyby to prý hráči věděli dříve, spousta z nich by na úvodní grandslam sezony vůbec neodletěla. 

I když je nyní v přísné izolaci bezmála třetina účastníků Australian Open (72) a už za dva týdny v Melbourne startují dva turnaje ATP 250 a WTA 500 a zároveň ATP Cup, pořadatelé o odložení turnajů neuvažují.

V izolaci bez možnosti opustit pokoj jsou i čeští tenisté Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková, Barbora Krejčíková a Tomáš Macháč, který stejně jako
Ukrajinec Sergej Stachovskij či Francouz Alexandre Muller přiletěl z Dauhá.

V letadlech s pozitivní osobou na palubě z Los Angeles a Abú Zabí byly grandslamové šampionky Bianca Andreescuová z Kanady, Viktoria Azarenková z Běloruska, Němka Angelique Kerberová, Američanka Sloane Stephensová a Ruska Světlana Kuzněcovová. Dále Švýcarka Belinda Bencicová, Řekyně Maria Sakkariová, Rumunka Sorana Cirsteaová, Francouzka Alizé Cornetová, Ons Džabúrová z Tuniska, Kazaška Julia Putincevová, Japonec Kei Nišikori, Uruguayec Pablo Cuevas, Argentinci Guido Pella a Juan Ignacio Londero, Američan Tennys Sandgren, Artem Sitak z Nového Zélandu či Kolumbijec Santiago González.

Podrážděni jsou i kvůli jídlu
I když jsou tenisté a novináři v karanténě teprve pár dnů, už jsou z různých důvodů podrážděni. První den v karanténě se prý počítá jako nultý, čeká je tedy dokonce 15 dní v izolaci.

Stěžují si například na kvalitu jídla, které navíc dostávají s několikahodinovým zpožděním a mnohdy studené. V hotelu nesmí nejen z pokoje, ale zakázáno je údajně i otevírání oken.

Mezi tenisty se řeší také umístění skupiny hráčů v čele s Novakem Djokovičem či Rafaelem Nadalem do Adelaide, kde už mají možnost trénovat. Právě hráčům připravujících se v Adelaide bylo prý důrazně doporučeno, aby v následujících dnech výrazně omezili používání sociálních sítí. Mohlo by to údajně zhoršit již tak napjaté vztahy.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

81
Přidat komentář
Amputace
"Ten turnaj vyhraje někdo, kdo by si jej za normálních okolností v životě nezasloužil, takže Zverev, Thiem, nebo Nadal."

:D:D:D

Těší mě, že zatímco venku zuří pandemie, neustále se mění opatření, člověk neví, co zítra zakážou nebo povolí, tady se nic nemění a vše zůstává při starém - alibisti zůstávají alibisty, hateři hatery.
Reagovat
Grape
To mě taky pobavilo smile
Nicméně mě připadá, že Kamilos je troll, který si v těch věčných Rafa-Roger debatách vyloženě libuje, a tak sem nahazuje tyto provokace. Takový forehand na opačné straně.
O jiných tématech dokáže debatovat celkem rozumně.
Reagovat
turista
Nadal jen velice těžko když tam bude Djokovič.
Reagovat
gigin
No a co, že tam bude Djokovič. Djokovič byl i na USO a FO.
Reagovat
turista
No v Austrálii Nadal Djokoviče neporazí kdyby se náhodou střetli.
Reagovat
gigin
A jo vlastě. Já zapomněl.
Reagovat
Marduch
Tak teď už jo :((
Reagovat
woody
Jak tohle můžeš napsat..
Reagovat
Amputace
Mě ty jeho predikce naopak baví. Skoro pokaždé to dopadne opačně :)
Reagovat
Amputace
To jsi psal i v průběhu FO a jak to dopadlo.
Reagovat
turista
V Melbourne ho neporazil nikdy.
Reagovat
Amputace
Co není, může být. Do roku 2010 Djokovič taky Nadala "nikdy" neporazil na GS a pak se to změnilo. Nikdy je relativní pojem - v tomto případě relativní minimálně do té doby, než oba ukončí kariéru.
Reagovat
turista
Ty si opravdu myslíš že si Djokovič nechá sebrat pozitivní H2H s Nadalem, což už drží 5 let? Novak moc dobře ví, že únik Nadala o 4 GS by byl pro něj opravdu problém. A na AO koneckonců může Nadala vyřadit Thiem, Medveděv, Zverev, kteří můžou ale vyřadit i Djokoviče. Ale nejde jen o GS. Například na pozici světové jedničky už Djoki vede 304:209 v počtu týdnů. Jeden má to, druhý ono, třetí zase něco jiného.
Reagovat
gigin
A ty si myslíš, že to všechno stojí jen na Noldovi, že to záleží jen na něm, jak se on rozhodne? Ty doby už jsou dávno pryč... A bacha na Istomina, jestli tam vůbec hraje...
Reagovat
Amputace
To vůbec nezáleží jen na Djokovičovi, co on si chce nebo nechce nechat vzít, ale také na Nadalovi, nemyslíš? Nebo myslíš, že možnost přiblížit se na dostřel jednoho GS Nadalovi a současně mu znemožnit vyrovnání Federerova rekordu, v Paříži jako nechtěl? Že ráno vstal a řekl si - dnes na to kašlu, ať si Rafa klidně vyhraje, vrátím mu to zase v Austrálii - a pak si nechal dát kanára? Naprosté nesmysly. V aktuálním věku těch hráčů se už může stát úplně cokoli. Nadal může navíc hrát úplně v klidu, bez napětí, rekord vyrovnal, jeho nejoblíbenější GS bude teprve před ním, pod tlakem bude Djokovič a ten už také není tím mentálním a brutálně namotivovaným titánem, jako kdysi - i když ty zřejmě pořád žiješ v té představě.
Reagovat
turista
Když si tady myslíte, že v červnu to bude 22:20:17 pro Nadala tak vám to nebudu zkoušet vyvracet. Nevěřím ale v tohle GS skóre.
Reagovat
Amputace
Ty si zase klidně dál žij v tom, že 33ti letý Djokovič rozhoduje o tom, s kým bude mít jakou bilanci.
Reagovat
chacha
Škoda, že letos tam nic nehoří. Za rok už se bohužel na ty miliony, ktreré pro ně vybrali/darovali tihle stejní lidé, kteří dnes nejsou vítáni, zapomnělo.
Reagovat
Grape
No těžko se to hodnotí. Je otázka jak probíhala komunikace mezi organizátory a tenisty, pokud organizátoři lhali o podmínkách, je to pěkný podraz.
Na druhou stranu se Australanům nedivím, sice mi tato opatření přijdou už přehnaná (např. zákaz otevírání oken - cože???), ale narozdíl od Evropy a USA mají aspoň ten virus pod kontrolou. My jej pod kontrolou nemáme ani trochu a stejně jsme nakonec museli vše zavřít a ekonomické následky budou velké tak jako tak.
Každopádně to bude dost zvláštní turnaj.
Reagovat
PetaM
Opravdu smutné, že dospělí lidé se nedokáží zabavit ...
Reagovat
paprikovygulas1
Nie je že by boli radi, že im niekto aj v súčasnej dobe dokáže platiť za udieranie do lopty. Stačí jedna návšteva nemocnice a človek zisti čo sú skutočne problémy. Nikto ich predsa nenútil letieť na turnaj cez pol zeme gule. No korona nekorona, 70000 dolárov za prvé kolo sa predsa neodmieta. Kľudne by som veru s nimi menil.
Reagovat
misa
Šup do fronty, Matovič už netrpělivě čeká na další kolo zbytečného testování :)
Reagovat
FulnekUltras
o tom si u vás v mimovládke možete nechat akurát snívať smile
Reagovat
smazaný uživatel
Bol si dost mimo a je celkom mozne, ze stále si.

Ale s tymto prispevkom musim suhlasit.
Reagovat
paprikovygulas1
Tak teraz netuším čo mi chcel povedať ani jeden z vás. Čo sa dá robiť keď ste zaseknutý v kolobehu.
Reagovat
paprikovygulas1
Tak teraz netuším čo mi chcel povedať ani jeden z vás. Čo sa dá robiť keď ste zaseknutý v kolobehu.
Reagovat
peRFect
Minus letenka, minus hotel a strava (prodloužené o karanténu), minus daně, minus poplatky týmu...jako charita to asi nebude, ale že by to byl extra šlágr.
Reagovat
lvicek
Z clanku o Jastremske, ktera odletela do Australie zakazu navzdory, tak nejak vyplynulo, ze ty letecke specialy plati AO (protoze mozna porusila pravidla tim, ze letela spojem, ktery plati turnaj). Jak je to s ubytovanim, to nevim.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hotel a strava su fakt zanedbatelné polozky :)

Tie izby, z ktorych si robia tenisti zábery su typické hotelove, nicim vynimočné izby, ziadny luxus.

Najvacsou polozkou su dane, ale aj keby im my zostat len 40.000K, pre hraca okolo top 100 to slágr naozaj je.
Reagovat
cabuna
Daně netuším jak v Au mají,ale dopravu,hotel,jídlo a 100au dolarů poukázku na den na rozvoz jídel platí Austrálie,Celkem na tyto výdaje vynaložili 25 mil dolarů.
Reagovat
brixner
Přiznávám, že dost věcí mi uniká, to víte, musím i pracovat a ne jen se poflakovat na TPsmile
Bianca měla namířeno na AO? A lapli jí v zavirovanym stroji?? Ta holka má tedy fakt pech...Takovou dobu zraněná, pak léčba, pak kdoví co a když už to vypadá, že si pude zase pinknout pálkou a smázne nějakou tu stár, strčej jí do kontaminovanýho éra a jako nazdar??? TVL, tohle všechno je už fakt v prdelismile
Jen tak mezi řečí - copa je vlastně s pramatkou? Dlouho sem vo ní nic nečet, neni zas třeba v jináči?smile
Reagovat
FulnekUltras
onanianovi ujely nohy
Reagovat
RF46
No to sem zvedavy jak to dopadne...smile
Reagovat
smazaný uživatel
Strašne ma baví ako tie dve ceskoslovenske ovce nezvládajú AO, ktore este ani nezačalo :)

Ked nehrá chlapatá, je to z ich strany len samé, zrušte to, tragédi z Rima, Pariza, Malbourne, je to nefér. Dospeli ludia a takto plačkať :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud ti přijde normální ?elitu? nechat trénovat free s wellness a saunou a zbytek zavřít na 14 dni bez možnosti přípravy. Tak se ani není o čem bavit.
Reagovat
smazaný uživatel
Domnenky, možno zakorenený pocit menejcennosti.

Žiadna elita. V Adelaide sú desiatky tenistov, aká elita? Proste mali šťastie, resp. tí, ktorí boli v lietadlách, kde bol nakazený, holt majú smolu. Ale do turnaju stále dosť času na prípravu. Žiadna dráma. Na Wimbledon sa chodí totálne bez prípravy a je to taký sranda turnaj, že ho Djokovič niekoľkokrát vyhral aj bez jediného zápasu na tráve.
Reagovat
smazaný uživatel
I v roce 2021 je diskuze s tebou stále marna. smile
Reagovat
Patik
No som teda zvedavý na samotný turnaj..a jednotlivé výkony..podľa mňa tohtoročné mužské Australian Open ovládne niekto kto by tu za normálnych okolností nemal šancu..

Uvidíme čo nato Djokovič..ak padne mačka tak myši majú šancu..Zverev,Rublev,Nadal..bude to otvorené..
Reagovat
smazaný uživatel
Ten turnaj vyhraje někdo, kdo by si jej za normálních okolností v životě nezasloužil, takže Zverev, Thiem, nebo Nadal.

Pokud se bude hrát, tak hlavně ať to je fair pro všechny, ne, že TOP20 driluje denně na tréninku a ve fitku, mají super stravu, trenéry, wellness a ostatní žerou čínu z krabiček a 2 týdny nemůžou vylézt z pokoje.

S tím ať jdou do piči.
Reagovat
misa
Velkou výhodu má skupina Djokovič, Nadal, Thiem, která se nerušeně připravuje v Adelaide, kde mají sehrát "exhibici". Podobně tam je pár tenistek.
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě, celé je to pičovina.

Buď hrajem fair play pro všechny, nebo nehrajeme vůbec. Nechápu, jaký má smysl poslat do soutěže 100 hráčů, kteří 14 dní nehráli tenis. smile
Reagovat
Patik
ale tak dostanú ešte šancu na tréning nie ? a veľa hráčov si prešlo aj kvalifikáciou a trénovali aj počas pauzy..
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ale mít 3 týdny přípravy na GS vs. 1 týden po tom, co jsi 2 týdny zavřený v hotelovém pokoji a jíš studené žrádlo, to je kurevská nevýhoda.
Reagovat
Patik
To je tiež pravda..a to som zvedavý ešte potom neskôr na Wimbledon..alebo aj iné turnaje po AO..
Reagovat
Patik
Thiem už minulý rok mohol oslavovať titul..a myslím si že by to bolo v celku zaslúžene..ťažko hovoriť o fairplay vyššie postavení hráči mali vždy väčšie výhody či už im bolo niečo umožnené alebo si to umožnili sami vďaka postaveniu..každopádne už teraz je to ako v cirkuse..
Reagovat
turista
Djokovič má koronavirovou infekci dávno za sebou což znamená, že aktuálně bude mít ještě odolnost takže není pravděpodobné že by dopadl nějak zásadně špatně.
Reagovat
lvicek
Mno, nejspis jo, na druhou stranu to mel uz nekdy v lete, coz je pul roku, a dle medii nemel priznaky - takze mozna ani dostatecne silnou imunitni odpoved. Ale jako mohl by ho nekdo otestovat - bylo by zajimave vedet, jestli porad jeste imunitu ma.
Reagovat
misa
Počet hráčů/hráček se zákazem vycházení se prý už blíží ke stovce:
https://www.tenisovysvet.cz/article/detail/13093--ctverice-cechu-musi-v-australii-do-prisne-karanteny-dva-tydny-budou-bez-treninku

Skupinku "nadlidí", pro kterou neplatí zdaleka taková omezení jako v Melbourne raději nebudu komentovat.
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
Nola
samozrejme, ze nemaju rovnake podmienky, to nemozem popriet, ale trebars Petry a Karoliny sa to netyka, tak nepausalizuj.....

treba dufat, ze sa podmienky nejak zmenia, otestuju ich na 5 den a dovolia im trenovat, nie hned nakladat hracom a hrackam, ktori su tymi stastenejsimi.... a co Australania, ktori nevytiahli paty z domova, tych sa to netyka?
Reagovat
misa
V polototalitní Austrálii nic takového jako "otestuju ich na 5 den a dovolia im trenovat" neexistuje. Tam naopak vyhrožují těm, kteří náhodou otevřou dveře své cely, "hotelem s komplexní péčí" a policajtem u dveří.
https://www.tenisovysvet.cz/article/detail/13087--teniste-porusuji-karantenu-jeden-uz-vyfasoval-pokutu-bude-nulova-tolerance-pozaduje-se-totalni-izolace

Kdyby organizátoři férově oznámili hráčům před odlety letadel všechny podmínky, spousta z nich by nejela, z čehož asi měli strach.
Reagovat
Haitik
Je zajímavé, že se objevují hráči, kteří tvrdí, že věděli o tom, že když někdo bude v jejich letadle nakažený, že je čeká tvrdá karanténa..
Reagovat
misa
Za podmínek, kdy kvůli nějakému pozitivnímu člověku půjde do karantény celé letadlo, se australské turnaje neměly vůbec dostat do programu sezony 2021. Protože v dnešní situaci bylo skoro jisté, že k takové situaci dojde a postižení hráči budou výrazně znevýhodněni. Nebo měli povolit přílet o týden dřív.

Pokud se oběvují dohady, jestli hráči věděli nebo nevěděli, tak je jasné, že organizátoři to všem dostatečně nevysvětlili.
Reagovat
Haitik
Byl hovor, kde to organizátoři hráčům oznámili.. že to ti hráči ignorovali a třeba se toho hovoru neúčastnili, to už není chyba organizátorů.. Plus to, že mohou skončit v tvrdé karanténě, tak je psáno i v pravidlech..
Reagovat
misa
Možné to je... Ale nechápu zvolený program, když organizátoři museli předpokládat, že dojde k takovým problémům. Konkrétně WTA má hrát týden před AO dva turnaje WTA 500, v druhém týdnu AO pak jeden turnaj WTA 250 a po skončení grandslamu další turnaj WTA 500. Kdyby posunuli AO o týden dozadu, tak by byl program 1. týden dva turnaje WTA 500, 2. týden WTA 500 (musel by být taky v Melbourne) a WTA 250 (posunutý o týden dopředu), 3. a 4. týden AO. Takový program by byl rozumnější než ten současný a hráčky by i po dvou týdnech v hotelu měly dost času na grandslamovou přípravu.
Reagovat
chacha
poslední příspěvek na twitteru je nově z 11.1. Zjevně mu také bylo něco důrazně doporučeno. : - )
Reagovat
FulnekUltras
hlavně žádná cenzura - ale jen "moderace" ;-))) smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Tu frašku...
Reagovat
FulnekUltras
stejná byrokratická opičárna, jako když teď naši tereziánští cocoti naženou haranty zas na týden do škol, aby si mohli převzít vysvědčení smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Ten turnaj bude brutální žumpa, jedni trénují, druzí ne. Komedie.
Reagovat
FulnekUltras
tpč, to je štráchů - když v řadě zemí prostě celý jeden školní rok zrušili, a hotové smile

děcka od třetí třídy výš jsou natolik samostatná, že jim stačí ráno "namazat chleba s máslem" a kór dneska před počítačem vydrží tak dlouho, že ani neví, když rodiče jsou z práce už zase doma

masivní šíření respiračních virů právě "školkármi" je přitom každoročně jasné, jenom letos je to u nás najednou "tabu"

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/vlada-zatim-otevreni-skol-resit-nebude-40348153#dop_ab_variant=0&dop_req_id=UDYYVpIfOXk-202101181410&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Reagovat
EllNino
nesmysl ... vlastní zkušenost :)
Reagovat
FulnekUltras
rodiče tě vyrušili? ;-)))
Reagovat
EllNino
učím čtvrťáky :))
Reagovat
FulnekUltras
tak zdravý rozum snad zase na chvíli zvítězil - a budete pokračovat distančně ;-)
Reagovat
com
ale na praktickych a pomocnych skolach distancni vyuka neni smilesmile
Reagovat
Pe3k
Jen si teď všem ukázal, jaká jsi žumpa.
Reagovat
EllNino
přál bych ti půl rok distanční výuky :) možná bys změnil názor
Reagovat
FulnekUltras
ještě tak rok - a bude líp ;-)
Reagovat
EllNino
a polovina dětí negramotných :))
Reagovat
misa
Nebo posunout o týden.
Reagovat
FulnekUltras
všichni jsme na jedné lodi - a to, že němečtí sociálfašisté přes škodovku fakticky odebrali letošní MS v hokeji Bělorusku, je ve srovnání s dalšími věcmi v podstatě jen drobnost smile

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/nemecko-ma-problem-zdravotnici-se-nechteji-nechat-ockovat-40347875#seq_no=3&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart&dop_req_id=nA135Pij4rk-202101181324&source=article-detail
Reagovat
SwissMaestro
co se zrůdností týče, Ameriku a Bidena a spol. těžko někdo překoná
Reagovat
FulnekUltras
na tu "inauguraci" jsem ještě zvědav smile
Reagovat
SwissMaestro
https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/clanek/biden-pripravil-legislativni-smrst-40348145#dop_ab_variant=0&dop_req_id=dZ4tnF046lU-202101181347&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Za mě byl Trump super president. Měl mraky chyb, ale ani žádnou válku nezačal....
Reagovat
FulnekUltras
přesně tak - vzal jsi mi ten odkaz před nosem ;-) - fašizoidní "sociál" "demokrati" zřejmě už brzy USA i celému světu ukážou, co (ne)umějí a nikdy neuměli smilesmilesmile
Reagovat
Pe3k
Problém je, že tito levičáci ovládají média a tak se většina lidí ani nedozví, co se vlastně v USA děje. Každý den vychází 5 článků, kde se kope do Trumpa a většinové stádo je z toho úplně vy brainwashingováno. O tom, že Bidenova syna vyhodily za drogy z amrmády nikde ani zmínka, ani o jeho korupci z Číny a Ukrajiny...
Reagovat
FulnekUltras
ani na Slovensku nezůstávají liberálfašisti nijak pozadu - hnus bratislavského majdanu zatím ještě drží, ale všeho dočasu...

https://www.youtube.com/watch?v=eq8hH_nuEzI
Reagovat
turista
Nevím jak se bude Amerika pod Joe Bidenem chovat. Nicméně návrat Victorie Nulandové na ministerstvo zahraničí je špatná věc. Znemožnila se před 7 lety na Ukrajině výrokem "Fuck off the EU!"
Reagovat
Nenela
Prestante tady resit politiku, na to si najdete jine forum, chlapci.
Reagovat
SwissMaestro
zrušit....tohle není fér....a ještě nařizovat pomalu hráčům v Ade aby nepoužívali sítě aby ostatní neviděli tu nesprvedlnost..otřes
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist