ATP zveřejnila kompletní program turnajů pro první čtvrtinu sezony 2021

30. 12. 2020, 18:43
Aktuality 3
Plánování tenisových turnajů je v současnosti náročnější než obvykle a tak teprve nyní je znám harmonogram akcí ATP alespoň pro první čtvrtinu sezony 2021.

ATP před každou sezonou oznamuje kalendář turnajů na celý nadcházející kalendářní rok, který bývá takřka neměnný. 

Organizace akcí pro sezonu 2021 je však kvůli stále probíhající pandemii koronaviru mnohem náročnější a vedení mužské tenisové asociace teprve tento týden definitivně potvrdilo plán turnajů alespoň pro první kvartál roku 2021.

Hodně neobvyklý bude leden, kdy se bude hrát jen v Delray Beach, Antalye a v Dauhá, kde se uskuteční kvalifikace Australian Open. Pak už se tenisté přesunou do 'bubliny' v Melbourne, kde si během prvních tří týdnů v únoru zahrají na jednom ze dvou turnajů ATP 250 či ATP Cupu a na Australian Open. 

Následovat budou halové turnaje v Evropě (Montpellier, Rotterdam, Marseille) a zároveň antukové akce v Jižní Americe (Córdoba, Buenos Aires, Santiago). V březnu budou na programu také dva podniky na Blízkém východu v Dauhá a Dubaji a 'pětistovka' v Acapulku. 

Odložen byl březnový turnaj Masters 1000 v Indian Wells. Zatímco letošní ročník byl zrušen, pro ten následující se pořadatelé snaží najít náhradní termín. První letošní turnaj Masters se tak uskuteční od 22. března v Miami.

Od dubna, kdy by měla odstartovat část sezony na evropských antukách, se zatím počítá s tradičním plánem turnajů.

Plán turnajů ATP 1. čtvrtiny sezony 2021:
TURNAJ TERMÍN
ATP 250 Delray Beach
ATP 250 Antalya
5. - 13. ledna
kvalifikace Australian Open (Dauhá) 10. - 13. ledna
ATP 250 Melbourne I
ATP 250 Melbourne II
31. ledna - 6. února
ATP Cup 1. - 5. února
Australian Open 8. - 21. února
ATP 250 Montpellier
ATP 250 Córdoba
21. - 28. února
ATP 500 Rotterdam
ATP 250 Buenos Aires
27. února - 7. března
ATP 250 Dauhá
ATP 250 Marseille
ATP 250 Santiago
6. - 14. března
ATP 500 Acapulco
ATP 500 Dubaj
13. - 20. března
ATP Masters 1000 Miami 22. března - 4. dubna
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
misa
doufám za pár dní přijde taky s kalendářem, kde nebude chybět Doha, Dubaj a speciálně pro Marušku ani Monterrey :)
Reagovat
dadaft
Já to nechápu, vždyť už je schválená vakcína, tak proč všechny nenaočkují a může se hrát bez toho, že by ta "bublina" musela být tak šíleně hlídaná...
Reagovat
misa
Vakcíny není dost ani pro rizikové skupiny, natož pro zdravé mladé lidi, pro které covid není nebezpečný. Dávat vakcínu tenistům kvůli zábavě je morálně neúnosné.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist