Auger-Aliassime a Musetti ve Florencii nezaváhali a čeká je souboj o finále

15. 10. 2022, 08:17
Aktuality 26
ATP FLORENCIE - Félix Auger-Aliassime ve večerním duelu v hale ve Florencii porazil Američana Brandona Nakashimu a zkompletoval semifinálové kvarteto. O finále se nejvýše nasazený Kanaďan utká s domácí nasazenou trojkou Lorenzem Musettim.
Félix Auger-Aliassime

Félix Auger-Aliassime měl skvělý vstup do sezony a v součtu s loňským rokem se prokousal do Top 10. Jenže v březnu formu ztratil a za posledních osm měsíců pouze jednou vyhrál tři zápasy po sobě.

Přesto stále drží postupovou v příčku v boji o start na Turnaji mistrů, během podzimu však potřebuje zabrat. Tento týden plní roli nasazené jedničky na novém halovém turnaji ATP 250 v italské Florencii a už v úvodním vystoupení musel do tří setů s Němcem Oscarem Ottem. 

Do večerního pátečního čtvrtfinále proti Američanu Brandonu Nakashimovi vstoupil ztrátou servisu, ale zareagoval rebrejkem, ve třetím gamu odvrátil dva brejkboly a další šanci už soupeři nedal. Po hodině a půl zvítězil 6-3 6-4.

O první sérii tří výher po sobě od červnového French Open a teprve druhou od únorového postupu do finále v Marseille se střetne s domácím Lorenzem Musettim (h2h 1-2). S o dva roky mladším Italem se utká poprvé mimo antuku.

Dvacetiletý Musetti, nasazená trojka, přehrál 6-3 6-2 Američana Mackenziho McDonalda a do semifinále postoupil se ztrátou pouhých osmi gamů ve dvou zápasech. Tři utkání po sobě mimo antuku může vyhrát poprvé od loňského února.

O druhé místo ve finále svedou souboj nenasazení Američan Jeffrey Wolf a Švéd Mikael Ymer.

• ATP 250 FLORENCIE •
Itálie, tv. povrch / hala, 612.000 eur
páteční výsledky (14. 10. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Auger-Aliassime (1-Kan.) - Nakashima (8-USA) 6-3 6-4
Musetti (3-It.) - McDonald (USA) 6-3 6-2
Wolf (USA) - Bublik (7-Kaz.) 3-6 7-5 6-1
M. Ymer (Švéd.) - Carballés (Šp.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Nevadi. To finale bylo uz asi bonusove...:)
Posun na 56. misto neni spatne, nove maximum. Tezko rict jestli to pujde nejak vyse. Hlavne aby se zase nezranil pri fotbale... to bu asi to, co ho muze omezovat, pochybuji, ze si vybere jen a jen tenis, ten sklon ke kolektivnim sportum maji v rodine...

Jinak finale celkem na Pitii. Pokud je FAA na servu stabilni, je jasne, ze tam je to hodne tezke projit, pro takoveho hrace jak Vlk.
Ikdyz zacatek byl nadejny :D Ale na Pitti...nebot toho Vlk nedokazal nejak vyuzit.
Reagovat
Vlk-v-trave
Vlk vs. FAA - H2H 0:0
Pocet Finale ATP
FAA: 10
Vlk: 0
Bilance finale ATP
FAA: 1/9
Vlk 0/0
Max. vysledek - Ranking
FAA: 8 (dnes boj o top10)
Vlk: 72 (dnes boj o 51)
Forehand
FAA: 7/10
Vlk: 10/10
Servis
FAA: 9/10
Vlk: 7/10
Backhand
FAA: 7/10
Vlk: 5/10

Vlk je na vylete ve Florencii, ktery si slusne uziva a pri te prilezitosti si ma moznost rychle odskocit na kurt, kde to vypada, ze za hodku uz specha na nejakou tu zajimavou atrakci v srdci Toskanska.
Vsechno zalezi na tom, jak na Vlka bude reagovat souper. Pozitivni je, ze s nim jeste FAA nehral, a chytl nas poprve hned ve finale, kde tu bilanci ma primo "famozni"...ale pravdou je, ze dneska bude mit na kurtu ve finale Felix nejslabsiho finalistu v dosavadni finalove kariere, jestli jde o celkove vysledky a zebricek, takze jasny favorit, jenze dnes tam bude Vlk:))) a to neni nejaky Tsitsipas, Paire, Zverev, Rublev...Berrettini...
Dneska uvidime jak si poradi s reznikem tenisu...a Vlk s tim, ze finale je finale... ale spis tipuji, ze do toho bude rezat a sekat to, finale, nefinale... s tim nasim vlcim ADHD...:D a nakonec FAA neni Kyrgios nebo Medved...a jestli Felixovi tradicne ve finale nepujde serv, tak ho Vlk sezere i s chlupama... musi najit mentalni pohodu z LC s Djokovicem, aby ho Vlk nesezral.

Osidne finale pro Felixe.
Pekna nedele pro Vlka v srdci Toskanska, tak doufam, ze se nespozdi z vyletu z Palazzo Pitti a nebude to finale na Pitii...:D
Reagovat
EllNino
Vlk má určitě šanci :)
Reagovat
Ondrej2280
6:3 6:2 FAA
Reagovat
Pe3k
Vlků Trollhand že je 10/10 a zároveň Felixův je 7/10? No tak to jsem na dnešní zápas opravdu zvědavý smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak jak to trefuje, a jeste dokaze ho zahrat obouma rukama... ale to nemusi jeste znamenat ze ten potencial vzdy vyuzije. Tak jak FAA serv...ktery ma urco 9/10...dokonce v jednu dobu bych rekl i 10/10.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A lajnová je mladá Monica Bellucci nebo C. Cardinal?smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Dneska si to teda chlapci prohodili:

JJ serve 7/10
AA 10/10

A za ten FH vedoucí k MB, bych ho Vlkovi snížil na 8/10

Je sice trochu namachrovanej, ale jinak výkon v týdnu i ve finále oksmile smile
Reagovat
Vlk-v-trave
jsme psal u servisu:)
FAA: 9/10
Vlk: 7/10

FAA ma potencial i na 10/10 za mne, ale nevim jestli i ty a petrik tomu uplne rozumite, co mam na mysli:)

Ocenuji to, co dokaze max. na tech uderech ze sebe ten hrac dostat k nejake jeho mozne dokonalosti, jeste jsem to bral dle finale...
celkove je videt v tom hodnoceni, ze Vlk ma mensi potencial na vitezstvi...:) Coz se bohuzel potvrdilo...

Jinak vy mate tendenci hodne ty hrace mezi sebou porovnavat, jen by me zajimalo z jakeho zakladniho vzoru to porovnani berete:)

Jinak finale nic moc.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
při pozdějším vysvětlení jsem tvůj výklad zlomků pochopilsmile
A souhlas, finále už nebylo nic extrovního.
Reagovat
Pe3k
Semifinále s Musettim byl nadočekávání lehký zápas. Ital měl nějaké zdravotní problémy a Felix ho spláchnul jako nic. Snad dnes získá druhý titul. Od Wolfa nevím co čekat a Felix má finálovou bilanci tragickou tak uvidíme. smile
Reagovat
Vlk-v-trave
takze nedelni program ve Florencii dostava zase trhlinu... toz ten Ymer taky mohl vic zabrat, jak se s tim vsim pak vyrovnat...?!

V nedeli nas tak ceka velmi narocny ctyrboj:
Santa Maria del Fiore
Palazzo Pitti
Palazzo Vecchio
a pak jeste pinknout na kurtu...
Reagovat
Vlk-v-trave
a fakt je to pech... takove mesto, skvely vylet a finale... kdyz si clovek uvedomi, ze naposled ve finale turnaje ATP byl Vlk nikdy... tak to faaaakt dost nastve:D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
mají dceru - viz expresky!smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Na poli Otevřeném hraje Napolitanosmile To je skoro jakoby hrál Albert Pražák v Praze.
Reagovat
Krisboy
Forza Lorenzo!! smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Vlk si vyrazil na peknou dovolenou a vylet do Florencie. Toskansko je proste renesancni perla Evropy. Kazdy den narocny program obejit vsechny ty krasne pamatky. Toz program je na cely tyden a dost narocny...aby nasat tu atmosferu krasneho mesta,... no da se rict, ze tyden je sakra malo... dost ten program ztezuji tenisove zapasy... sobotni program v zahrade Medicejskych dost narusil patecni nestabilni vykon Bublika, takze dneska ze zahrady rychle pelasit na Ymera a potom zpet pokracovat v prohlidce mesta... dojmy z katedraly Santa Maria del Fiore jsou ohromne, take tam je planovany navrat v ramci nedelniho programu, jen doufame, ze Ymer ten poklidny vylet nejak nestizi... a predvede dobry vykon... ono nemit jeden volny klidny den na Florencii a pendlovat z pamatek na kurty neni zadna sranda, a jeste v sobotu a v nedeli... kdy je ve meste tolik atrakci...
Tak snad se Ymer vytahne, a nebudeme se muset v nedeli zabuvat nejakym placanim do micku, kdyz nas ceka Palazzo Pitti a Palazzo Vecchio...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ano, Vlk ukázal zuby a Budulínci i Bublíci by si na něj měli dávat pozor. Jednu chvíli se zakousl tak, že dal full house a Bublík se jen usmíval a přecházel z jedné strany kurtu na druhousmile
Pěkné míče, pěkný výkonsmile
Ale i Cachín proti Bustě hrál dobře, akorát neudržel nervy v koncovkách setů, prostě taková ta klasika hlavního pelotonu.
Tak hodně zdaru JJ!
Reagovat
Krisboy
Teď jsem na to koukal. Pěkný zápasy, skvělej tenis. smile Wolfa jsem viděl snad poprvé. Zajímavej týpek smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Jak je ten tenisovy vesmir zajimavy v te sve relativite... ja trebas Vlka videl v akci na minuty casteji (vice, dele) nez Djokovice, nebo Nadala :DDD

Jasne byt Vlk a nesledovat Vlka je nehorazne ignoranstvi... ale tenisove, no ano zajimavy typek... jestli bych to mel k necemu prirovant, tak k takovemu klasickemu reznikovi z masny, ktery odsekne kus masa, flakne to do papiru a tim suchym, tady to mate paninko...co cele slusne zabije...ten hrac je neco v tom stylu...seka to jak reznik v te masne a divak to ma zabalene v tom umastenem papire.

Jako nerikam, ze nehraje tenis:D, ale...je to trochu takova sekana na kurte. Dokazi si predstavit ten kulturni sok sojky jak ho jednou videla..., jeji komentar byl, ze to radeji komentovat nebude:D Chapu...to neni uplne pro tenisove fajnsmekry...

Jako mame zapasy, ktere se zapisuji jako takove perly do tenisove historie - Fedal, BigMac/Borg atd.

Ale Shampon vs. Wolf byla podle mne take perla, kterou mozna v budoucnu ocenime jako docenujeme s odstupem Leonarda da Vinci:)))

Wolf je na svuj zpusob, tim svym zpusobem hry zabavnejsi nez Kyrgios, ikdyz pochopitelne Kyrgios je opravdu tenisovy virtuoz a chova se jak reznik, Wolf hraje jak reznik, ale chovani ma velmi prikladne:D Jen souperi maji s nim trochu problemy, no:D Hlavne s tim stylem... ale pozor... Denis je o krok dale, ten to seka v peknym stylu, akorat si musi divaci v jeho pripade davat sakra bacha, aby je netrefil...:)))

Uz se nemohu dockat dalsiho souboje Wolf vs. Shapovalov... pro mne top a zabavne... toz a v tehle dobe je potreba hoooodne usmevu:)
Reagovat
EllNino
Jasně, taky se těším :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
bylo to docela osvěžující, a jak Vlk říkává, trochu řezničinasmile

Arthura s Bustolu jsem nedokoukal a koukám, že konec měl grádysmile Teda pár odvrácených MB jsem viděl a dobrýsmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Nekdo ma 20GS
A Vlk ma shot stoleti:)

https://www.youtube.com/watch?v=LF0JNfJL_Y4&t=27s

Jako nejen levou, a je pravak, ale drzel tu raketu hodne vysoko:)
Reagovat
paddy
forehand z obou stran je budoucnost tenisu smile

https://www.youtube.com/watch?v=8iosXeyBb9U
Reagovat
Pe3k
Musetti: 20,6 let 26. v race.
Rune: 19,4 let 28. v race.
Draper: 20,8 40. v race.

Od těchto 3 očekávám v příští sezoně další postup, zatím se o nich moc nemluví, ale začne. Největší potenciál z nich má Dán, který je z nich zase nejméně sympatický. Večer hraje FAA proti mladému Italovi Musettimu a na ten duel jsem hodně zvědavý, včera hrál ten "talián" parádní tenis, jemu by šlo i fandit.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
JJ, Mu-se-tti je fajn a pěkně se na jeho hru dívá. Bohužel mívá výpadky, které ho stojí lepší pozici na rankingu. Nicméně letošní sezónu má i tak slušnou.
Dána taky moc nemusím, ale potenciál rozhodně má.
Drapera jsem tolikrát neviděl, ale hráčů podobné úrovně by se jistě našlo víc.

https://www.youtube.com/watch?v=hZPXUiXIvkU
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist