Australan Popyrin si v Singapuru došel pro první titul na okruhu ATP

28. 2. 2021, 10:48
Aktuality 14
ATP SINGAPUR - Alexei Popyrin si v hale v Singapuru došel pro první titul z turnaje ATP. V boji o něj 21letý Australan, jehož dosavadním maximem bylo čtvrtfinále, zdolal po obratu Alexandera Bublika. Kazach naopak prohrál i své čtvrté finále.
Profily hráčů
Alexei Popyrin

Bývalý vítěz juniorky na Roland Garros Alexei Popyrin je jedním z talentů nové generace, svůj potenciál ale dlouho nedokázal proměnit v úspěchy. Jediný titul získal na challengeru, na okruhu ATP nevyhrál víc jak dva zápas po sobě. Jednou si zahrál čtvrtfinále, třikrát byl ve třetím kole grandslamu.

Životní týden prožil až nyní na halovém turnaji v Singapuru, který byl dodatečně doplněn do letošního vinou pandemie koronaviru prořídlého kalendáře. 

21letý Australan v pěti zápasech nenašel přemožitele a dokráčel si ro premiérový titul. Postupně porazil Američana Christophera Eubankse, Bulhara Adriana Andrejeva, krajana Matthewa Ebdena, bývalého hráče Top 10 Chorvata Marina Čiliče a v dnešním finále si poradil i s Kazachem Alexanderem Bublikem.

Popyrin sice za půl hodiny hry prohrál první set, ale ve druhém dominoval. Při vlastním podání neztratil ani fiftýn a teprve podruhé na okruhu ATP soupeři nadělil kanára. Duel pak rozhodl Australanův brejk v maratonském šestém gamu třetí sady, o dvě hry později Bublik zahrál proti mečbolu dvojchybu.


"Je to neuvěřitelný pocit vyhrát poprvé turnaj ATP. Je za tím tvrdá práce a spousta obětování lidí kolem mě, abych se dočkal tohoto okamžiku," radoval se Popyrin, který se v žebříčku posune ze 114. na 82. místo a překoná své maximum.

"V přípravě před sezonou jsme tvrdě dřeli a teď se ta práce začíná vyplácet," řekl na kurtu Popyrin. Radost z premiérového titulu poznal jako druhý hráč v této sezoně, první titul v kariéře slavil na Murray River Open v Melbourne i Brit Dan Evans.

23letý Bublik si finále zahrál počtvrté v kariéře a na titul stále čeká. V roce 2019 neuspěl v Newportu ani Chendgu, naposledy letos v lednu v Antalyi už po dvou odehraných gamech vzdal kvůli zranění kotníku ze semifinále.

46. hráč světa Bublik se nyní přesune na podnik ATP 500 do Rotterdamu, kde hned v prvním kole vyzve třetího nasazeného Němce Alexandera Zvereva. Popyrina po pár dnech volna čeká příští víkend kvalifikace halového turnaje v Marseille.

• ATP 250 SINGAPUR •
tv. povrch / hala, 361.800 dolarů
nedělní výsledky (28. 02. 2021)
• Dvouhra - finále •
Popyrin (Austr.) - Bublik (4-Kaz.) 4-6 6-0 6-2

• Čtyřhra - finále •
Gille/Vliegen (1-Belg.) - Ebden/Smith (4-Austr.) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
FulnekUltras
tak přece jen to ten šulinin nakonec dotáhl... smilesmilesmile
Reagovat
Nola
Davidek, pekne, chalanisko vie hrat v hale, uz to dokazal v roku 2017, takto sa hra proti hracovi, ktory vsetko vrati smile
Reagovat
EllNino
Nepřijde mi nějak extra namistrovanej, prostě pohodář ... a pojetí tenisu s přechodem k síti je parádní

Má doma silnou konkurenci, ale myslím, že by se mohl prosadit, navíc výborné zázemí ...akorát snad jeho tatí "nepronese" úřadama ten jejich Showdown, to mi přijde jako příšená kravina ...
Reagovat
Kozoroh
Právě jsem to četl na MTF. Ernestův děda včera zemřel.

https://en.wikipedia.org/wiki/Alvils_Gulbis
Reagovat
gigin
Ano, děkuju za zprávu. Proto asi nešel do kvaldy Rotterdam.
Reagovat
smazaný uživatel
Aussie asi s najlepšou pracovnou morálkou zo svojich krajánkov. Ale treba povedat, ze konkurenciu nemá velkú. Este de Minaur posobi zodpovedným dojmom.
Reagovat
Nola
ja si ho pamatam predvlani Z Tokia, chalan ma co ponuknut, o.i. aj velki hraci zacinali na mensich turnajoch, kde nestretli nejakych prebornikov, mozno Rafa, Popyrin vyradil napr. Cilica, sice je dost dole, ale hral celkom dobre
Reagovat
smazaný uživatel
Uz posledne dva roky vystrkoval rožky, odohral pár dobrych zapasov na GS, kde mal tazke zreby, ale neprehraval hladko.
Reagovat
Mayo
Kto je to?
Reagovat
blixa
Spi dál ... smilesmile
Reagovat
Nola
o tebe je zname, ze poznas iba 3 mena, zapasy nesledujes, ale dokazes ich zhodnotit podla vysledku smile
Reagovat
sojka1
videla jsem az nekdy od pulky tretiho, Alex byl vyborny a hral predevsim chytre, velka gratulace. Druhy Alex jako vzdy nebezpecny, ale nespolehlivy. Rozhodne fajn zapas a brousene sklo ve spravnych rukou... :-)
Reagovat
Nola
Popyrin podla Joza Havrillu naturalizovany australcan :D chalan sa tusim narodil v Australii, ma iste ruskych rodicov, ale to aj Zverev, Shapo, niektori su polovicni Rusi, trebars dArtagnan...
Popyrina si pamatam z Tokia....
super start do kariery a radsej menej Joza Havrillu za mikrofonom, pomylil si na zaver vitaza, potom sa snazil opravit, trvalo mu hodnu chvilu kym si spomenul na priezvisko vitazasmile
Reagovat
sojka1
slysela jsem... :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist