Australský bouřlivák a dánský supertalent? Kyrgios si chce zahrát čtyřhru s Runem

17. 2. 2023, 13:25
Aktuality 6
Australský bouřlivák Nick Kyrgios a dánský supertalent Holger Rune by jistě vytvořili velmi zajímavý deblový pár. A první jmenovaný se tomu rozhodně nebrání, naopak by spojení sil na jedné straně dvorce uvítal. "Kdykoli bude chtít, jsem připravený. Mohli bychom to zkusit už letos na nějakém menším turnaji. Možná se ho sám zeptám."
Profily hráčů
Nick Kyrgios (© AFP)

Rune se začal mezi elitou prosazovat loni, když v dubnu v Mnichově získal svůj první titul z podniků ATP a ve finále ve Stockholmu porazil Stefanose Tsitsipase a na Masters v Paříži zaskočil v závěrečném kole Novaka Djokoviče. Navíc se dostal do čtvrtfinále grandslamového French Open a debutoval v Top 10. Životní sezonu má za sebou i Kyrgios, ve Washingtonu ukončil tříleté čekání na triumf, zahrál si finále Wimbledonu a vyšplhal se zpět do nejlepší dvacítky.

"Holgerův potenciál je neskutečný, může vyhrát několik grandslamů. Pro tenis je velmi důležitý," uvedl Kyrgios s tím, že by rád mladšímu kolegovi dělal mentora. "To bych moc rád!!! Je jedním z kluků, kterým chci pomoct."

"Holgerova hra je skvělá, rád ho sleduju. Je vidět, že tenis miluje, protože má neuvěřitelnou disciplínu. Možná mu však chybí trocha zábavy, aby se posunul ještě dál. Nechtěl bych mu jen radit, ale taky mu pomoct se uvolnit. Proto bych si s ním rád zahrál čtyřhru."

"Kdykoli bude chtít, jsem připravený. Mohli bychom to zkusit už letos na nějakém menším turnaji," řekl 27letý Australan, jenž loni s krajanem Thanasim Kokkinakisem ovládl Australian Open. "Jsem si jistý, že by byl pro. Vytvořili bychom skvělý deblový pár. Uvidíme. Možná se ho sám zeptám," dodal.

Nejdříve se však musí oba dát zdravotně dohromady. Kyrgios letos kvůli operaci kolene ještě nehrál a na turnaje se s největší pravděpodobností vrátí až na březnových podnicích Masters ve Spojených státech. Rune včera pro zranění zápěstí vzdal utkání druhého kola v Rotterdamu. Na konci května by měli sehrát exhibiční utkání v kodaňské Royal Areně.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Kozoroh
Kyrgios v roli mentora, lol. smilesmilesmile
Reagovat
Nola
dnes porazil behala, to si zasluzi smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Dost mě překvapil musím říct. Jak jsem viděl, že jde 3.set do tiebreaku, tak jsem to viděl černě. Radši jsem se nedíval, to by byla tutovkasmile
S robotickým Medvědem je ale vymalováno.
Reagovat
Pe3k
Gyros "sorry jako", ale ty si aktivní tenista a máš se sám snažit vyhrát gs (loni byl ve finále W) a ne se snažit někomu "pomoct", navíc Nick rozhodně není ten typ, který by měl někoho o něčem poučovat, naopak on by se měl brát jako příklad toho, jak to nedělat (promarnit velký talent/potenciál) on vyprodukoval více kontroverzí než tenisových výsledků...Rune je pro mě osobně navíc "nefanditelný" to už mám daleko raději toho Kyrgiose.
Reagovat
Nola
nudi sa po operacii doma, tak sa realizuje na soc. sietach.... nic nove pod slnkom smile
Reagovat
smazaný uživatel
nudi sa po operacii doma, tak sa realizuje na soc. sietach.... nic nove pod slnkom smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist