Azarenková: Jsem teď i fotbalová máma. Hlučná a nesnesitelná

17. 1. 2023, 12:19
Aktuality 11
Zatímco na kurtu působí Viktoria Azarenková poměrně chladně a klidně, při fotbalových zápasech svého šestiletého syna Lea se chová úplně jinak. Mění se v hlasitou až nesnesitelnou fotbalovou matku, přiznala samotná tenistka v Melbourne, kde v pondělí úspěšně vstoupila do úvodního grandslamu sezony.
Profily hráčů
Viktoria Azarenková

Dvojnásobná vítězka Australian Open je fanynkou Paris St. Germain od roku 2013, kdy ve francouzském klubu krátce působil David Beckham. Svou náklonnost přenesla i na svého potomka a oba si často oblékají dresy pařížského velkoklubu. Třeba jako na včerejší tiskové konferenci po vítězném duelu prvního kola proti jiné bývalé šampionce Sofii Keninové.

"Leo je teď extrémně zapálený pro fotbal," řekla Azarenková novinářům. Se synem, který se jí narodil ve Spojených státech amerických, se pře o anglické označení nejrozšířenější týmové hry planety. Její potomek používá americké označení soccer, ona samotná výraz football.

Malý Leo by jednou rád za Paris St. Germain hrál. "To je jeho sen. Já jsem teď fotbalová máma a zbožňuju to. Jsem nesnesitelná, opravdu úplně nejvíc nesnesitelná. Jsou to pro mě úplně jiné emoce, když podporuju svého syna. Vůbec se nestydím na něj křičet, jako vůbec. Ale hodně ho podporuju. Chci, aby se mu dařilo, aby dosáhl svých snů," svěřila se třiatřicetiletá rodačka z Minsku.

Účast na fotbalových zápasech, kde hraje její syn, je pro ni novou zkušeností. "Už jsem se ho ptala: 'Leo, jsi rád, když ti mamka fandí?' On řekl: 'Miluju to, mami." Ujišťovala se také, jestli není moc hlučná. "Odpověděl, že někdy ano, ale líbí se mu to. Tohle jsou pro mě úžasné chvíle," dodala někdejší světová jednička.

Narození potomka výrazně ovlivnilo její kariéru. Nejen kvůli pauze při těhotenství a krátce po porodu, ale také kvůli vleklým sporům o péči po rozchodu s Leovým otcem. Na přelomu let 2017 a 2018 nemohla několik měsíců hrát, protože při soudním sporu nesměla se synem opustit Kalifornii.

Pak ale dostala syna do péče a může s ním objíždět turnaje. Na loňském Australian Open vzbudil Leo pozdvižení na jedné pozápasové tiskové konferenci, když se usadil na židli určenou pro svou matku a odpovídal na otázky ohledně jejího výkonu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Tak uřvaná a nesnesitelná jsi byla vždycky.smile
Reagovat
Nola
jj, to teda bola, a najpamatnejsie zapasy Masha vs Aza, zavyjanie z oboch stran :D

Aza tu mala celkom dost neprajnikov, trebars batuzek a.p., preto som jej dokazala prave kvoli tomu obcas fandit, tenistka bola totiz v case svojej najvacsej slavy famozna
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tenisové umění Hejkala nepopírám, ale to ostatní je spíš nepěkné...
Reagovat
Nola
prerusila karieru kvoli tehotenstvu ako Naomi, mozno bola o rok starsia..... dnes ma asi skolaka, sice uz ziadny GS nevyhrala, ale dokazala sa celkom slusne vratit..... nikdy som sice jej fanynka nebola, ale obdivujem, ako to cele zvladla, napriek turbulentnemu vztahu, netusim, ci je na maleho stale sama, ale dieta mala v idealnom veku, mozno este lepsim prikladom bude Kim Clijsters, ta ziskala viac GS tusim az po prvom materstve...

to len dokazuje, ze materstvo nemusi byt az takou velkou prekazkou v kariere, ani tej sportovej, nedavno sa tu totiz dvaja mudrlanti hrali na odbornikov na rodicovstvo a materstvo

snad sa vrati aj Ash, je este mlada, zensky tenis ju potrebuje, a mozno aj to materstvo naplni Naomi a dokaze sa nastartovat, chyba konkurencia v zenskom tenise, Iga mi dnes pripomina Fedexa, ked nemal ziadnu konkurenciu
Reagovat
Nenela
No jestli tam jeci jako na kurtu, tak to musi byt fakt desivy zazitek pro vsechny kolem
Reagovat
Fandina
Vika, že na kurtu vypadá chladně a klidně? Vždyť ona strašně řve a když se jí nedaří, tak se vzteká.
Reagovat
Nenela
Jak rikas. A kdyz prohrava s outsiderkou, tak to radsi zabali rovnousmile
Reagovat
Krisboy
Zase špatně, VVV. Nesnesitelná megera jsi byla vždycky.
Reagovat
aape
nebuďte tak nenávistný, miluje svoje dítě, musela si ho vybojovat, a snaží se ho podporovat, to není nic špatného, naopak
Reagovat
Liverpool22
smile smile smile
Reagovat
Krisboy
Právě že o to dítě vůbec nejde. Jenom říkám, že je tak hloupá, že ani neví, co říká. To není moje chyba, s nenávistí na mě nechoďte, pane. Holt máme jiné hodnoty.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist