Badosaová přijde o Australian Open. V Melbourne měla pozitivní test na Covid

21. 1. 2021, 15:26
Aktuality 11
Paula Badosaová je první tenistkou, která měla po příletu do 'bubliny' v Melbourne pozitivní test na Covid-19. Třiadvacetiletá Španělka má prý příznaky nemoci a už byla izolována na jiný hotel s lékařskou péčí. Přijde tak o svůj třetí start na Australian Open.
Profily hráčů
Paula Badosaová (© AFP)

"Mám špatnou zprávu. Dnes jsem dostala pozitivní výsledek testu na Covid-19. Necítím se dobře a mám některé z příznaků, ale budu se snažit co nejdříve uzdravit a poslouchat lékaře. Už jsem byla převezena do izolace v jiném hotelu, kde budu monitorována," oznámila Badosaová na Twitteru.

Třiadvacetiletá Badosaová byla od svého příletu do Melbourne v přísné karanténě. Během přesunu totiž byla na palubě s osobou, která měla po příletu pozitivní test na Covid-19. Během dosavadního pobytu tak nesměla opustit svůj hotelový pokoj. 

V přísné karanténě se v Austrálii ocitlo celkem 72 tenistů ze tří 'postižených' letů. Badosaová přiletěla z Abú Zabí letadlem, ve kterém bylo celkem 25 hráčů včetně českých tenistek Barbora Strýcová, Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková.

Badosaová je vůbec první tenistkou či tenistou, který má pozitivní test po příletu do Melbourne. V uplynulých dnech sice byli podle úřadů státu Victoria pozitivní na koronavirus už čtyři tenisté, pořadatelé úvodního grandslamového turnaje však tyto informace nepotvrdili.


Kvůli pozitivním testům na Covid-19 do Melbourne vůbec neodletěli Madison Keysová, Amanda Anisimovová a Andy Murray. Brit ale ještě stále vyjednává o startu na Australian Open.

67. hráčka světa Badosaová se letos chystala na své třetí Australian Open. Nejdál se dostala loni, kdy deklasovala Švédku Johannu Larssonovou a ve druhém kole pak podlehla Petře Kvitové.

Nejlepšího grandslamového výsledku Badosaová dosáhla loni na podzimním Roland Garros, na kterém se prodrala do čtvrtého kola. Do letošní sezony vstoupila na podniku WTA 500 v Abú Zabí, kde vypadla ve třetím kole.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Grape
Vůbec nehodlám brát Australanům jejich právo na to nastavit si na svém území podmínky, jaké uznají za vhodné. Zde mě ale zaráží dvě věci:
1. AO začíná až za 17 dní, tak proč je už nyní jasné, že Paula nebude hrát? Myslel jsem, že smysl předčasného příletu a karantény je právě v tom, aby se pozitivní hráči stihli do startu uzdravit.
2. Kdo tyto tenisty v pavouku nahradí? To do Austrálie letěli do karantény dobrovolně náhradníci? Podstoupí 14denní karanténu i když ví, že si nejspíš nezahrají? Nebo je nahradí domácí tenisté z nižších pater žebříčku?
Reagovat
EllNino
Podle mě to budou deblistky ...
Reagovat
Grape
Tak to mě vůbec nenapadlo, ale zní to logicky. smile
Reagovat
tommr
do Austrálie přiletělo a karanténu nastoupilo i několik hráček, které vypadly v kvalifikaci AO. Budou tam ale jako náhradnice právě pro tyto případy. Myslím, že se jedná o 6 hráček ale tím počtem si nejsem jistý ...
Reagovat
EllNino
ono je dost LL + nahradnice, přesně
Reagovat
Grape
Díky smile To teda celkem respekt, karanténa bez jistoty hraní...
Reagovat
FulnekUltras
ať žije doktor Sládek smile
Reagovat
paddy
Reagovat
Grape
Díky ???? To teda celkem respekt, karanténa bez jistoty hraní...
Reagovat
Grape
Pardon, to nemělo být sem..
Reagovat
Pavlis
Pro tyto případy mají nyní v Austrálii přísné podmínky. Ovšem, čekat, jak se situace vyvrbí, to je asi nejhorší. A samozřejmě, zamezit nákaze a izolovat každý případ. I tak to ale nemusí stačit. Těm českým hráčkám nezávidím, jsou v prekérní situaci a nezbývá než doufat, že jim nic nebude.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist