Bartyová si v Adelaide poradila s Keninovou, Američanku zasypala 17 esy a vylepšila si rekord

7. 1. 2022, 07:42
Aktuality 15
WTA ADELAIDE - Ashleigh Bartyová na domácí akci WTA 500 v Adelaide ve svém úvodním zápase sezony prohrávala o set a brejk s Cori Gauffovou, ale ve čtvrtfinále proti Sofii Keninové žádné komplikace i díky rekordním 17 esům nepřipustila. Vítězku předloňského Australian Open porazila za 68 minut a oplatila jí dva roky starou porážku z Melbourne Parku.
Ashleigh Bartyová (© AFP)

Ashleigh Bartyová loni odehrála pouhých 13 turnajů a bojovala se zraněním paže, přesto posbírala nejvíce titulů na tour (5) a předchozí sezonu zakončila s vynikající bilancí 42-8. Pětadvacetiletá Australanka se loňský tenisový rok rozhodla uzavřít už po vypadnutí ve třetím kole US Open a neobhajovala triumf na Turnaji mistryň.

Vítězka loňského Wimbledonu do nové sezony vstupuje v Adelaide, kde předloni získala první ze dvou domácích trofejí. Hned v úvodním zápase měla obrovské potíže, s Cori Gauffovou prohrávala o set a brejk. Ve čtvrtfinále grandslamových šampionek ovšem nedala šanci Sofii Keninové, Američanku za 68 minut porazila 6-3 6-4 a oplatila jí dva roky starou porážku z Melbourne Parku.

Bartyová dnes excelovala na podání. Keninovou, která hrála svůj první turnaj od Wimbledonu, zasypala 17 esy, čímž si vylepšila svůj osobní rekord. Za celý zápas nemusela řešit jedinou brejkbolovou hrozbu a po prvním podání vyhrála 31 z 32 bodů.

Cruise control for @ashbarty

O jubilejní 20. finále předloňská šampionka bude usilovat proti obhájkyni titulu Ize Šwiatekové (h2h 1-0). Polka dnes sice v Adelaide poprvé prohrála set, svou neporazitelnost ale udržela i po osmém zápase. S Běloruskou Viktorií Azarenkovou si poradila 6-3 2-6 6-1.

Bartyová v úvodu sezony potvzuje formu i ve čtyřhře, ve které hraje teprve potřetí s krajankou Storm Sandersovou. Australanky dnes zdolaly 6-1 2-6 10-8 ukrajinsko-indickou dvojici Nadja Kičenoková a Sania Mirzaová a postoupily již do finále.

Jelena Rybakinová po setech 3-6 6-3 6-2 přehrála Shelby Rogersovou a Američanku porazila už potřetí v řadě. O první finále od sezony 2020 a celkově osmé bude 22letá Kazaška bojovat s Misaki Doiovou.

Doiová ve svém prvním čtvrtfinále na australském kontinentu zlikvidovala dva mečboly, Kaju Juvanovou po téměř třech hodinách přetlačila 6-3 4-6 7-6(5) a postoupila do svého největšího semifinále v kariéře, na hlavní tour do prvního od září 2019. Proti Rybakinové, kterou v jediném dosavadním souboji přehrála, zaútočí na své čtvrté finále na této úrovni.

• WTA 500 ADELAIDE •
Austrálie, tv. povrch, 703.580 dolarů
páteční výsledky (7. 1. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Bartyová (1-Austr.) - Keninová (6-USA) 6-3 6-4
Šwiateková (5-Pol.) - Azarenková (Běl.) 6-3 2-6 6-1
Rybakinová (7-Kaz.) - Rogersová (USA) 3-6 6-3 6-2
Doiová (Jap.) - Juvanová (Slovin.) 6-3 4-6 7-6(5)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

15
Přidat komentář
misa
Marie zatím zůstává zapsaná v kvalifikaci Adelaide II, takže zraněná asi není.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Také jen HL - pěkné výměny na doraz, skvělá otočka Juvan, která chytila příležitost za pačesy a už nepustila, pak klasické vypalování míčů kamkoli od Amazonky, stylově zakončené dvojchybou z bezradnosti.
Škoda, že sympatická Juvan následně vypadla s Misaki. Nu což, aspoň chvilka slávy pro Japonku.
Reagovat
misa
Slajzbába má nejlepší servis na okruhu, přitom takový skrček :-((
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Servis brutální, přitom ne až tak rychlý. Snad ho od loňska ještě zlepšila.
Viděl jsem jen HL, ale pěkné, Sofie se snažila. Moc jsem nepochopil, proč hrály pod střechousmile
Reagovat
misa
Na centru je střecha pořád, ať svítí slunce nebo prší.
https://www.atptour.com/en/news/hewitt-adelaide-international-returns-january-2020
Reagovat
Tomas_Smid_fan
dik, přišlo mi to takový zvláštní...
Reagovat
FulnekUltras
síla, koordinace a švih - byť do jisté míry za cenu ženskosti
Reagovat
PetaM
Ten pocit, když něco umíš a nepotřebuješ k tomu 2 metry. Ono je lehké servírovat, když jsi Isner. Ale když jsi Barty a servíruješ jak Isner, tak to je pravé umění a pravá dřina.
Reagovat
Krisboy
A co z toho vyplývá? Že GOATka je stále (zřejmě navždy) Justine Henin smile
Reagovat
brixner
100x souhlas!smile
Reagovat
blixa
Do kamene tesat !!! smile
Reagovat
sojka1
a je po obratu, ted uz s tim Aza sotva neco udela, šatovka jede....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
snad jsi nefandila Aze?smile
Reagovat
milik254
Jak to vždycky říká tommmr? Světová jednička na baterky?
Reagovat
Blondie
smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist