Bautista po třech letech vyhrál turnaj ATP. Triumfu se dočkal opět až v Dauhá

19. 2. 2022, 23:19
Aktuality 4
ATP DAUHÁ - 33letý Španěl Roberto Bautista na turnaji ATP 250 v katarském Dauhá porazil 6-3 6-4 Gruzínce Nikoloze Basilašviliho, oplatil mu porážku z loňského finále a navázal na titul z roku 2019, kdy triumfoval naposledy.
Roberto Bautista (© AFP)

Roberto Bautista v Dauhá startoval potřetí během posledních čtyř let a opět se dostal až do finále. A stejně jako v roce 2019 ho proměnil v triumf, letos v něm v repríze loňského finále porazil 6-3 6-4 Gruzínce Nikoloze Basilašviliho.

"Letos tady při finále nefoukalo a to mi vyhovovalo. Ale i tak to byl těžký zápas, zejména po náročném semifinále," komentoval Bautista, který na cestě za titulem ztratil jediný set v semifinále s Rusem Karenem Chačanovem. V této sezoně si 16. hráč světa vylepšil bilanci na 11 výher a tři porážky.

V celkově 19. finále na okruhu ATP si Bautista dokráčel pro jubilejní 10. titul, na který čekal tři roky. Naposledy triumfoval právě v Kataru, v roce 2019 cestou za vítězstvím porazil Stana Wawrinku, Novaka Djokoviče či Tomáše Berdycha. 

"Mám radost. Na další trofej jsem se docela načekal," uvedl třiatřicetiletý Španěl.



29letý Gruzínec Basilašvili, kterého před sezonou výrazně oslabil Covid-19, do Kataru dorazil se sérií šesti porážek a bez jediné letošní výhry. Nakonec postoupil až do svého 9. finále, sbírku čtyř titulů ale nerozšířil.

Oba nyní čeká přesun do Dubaje. Bautista začne proti Francouzi Arthuru Ridnerknechovi, Basilašvili vyzve rozjetého Kanaďana Félixe Augera-Aliassimeho.

• ATP 250 DAUHÁ •
Katar, tv. povrch, 1.176.595 dolarů
sobotní výsledky (19. 02. 2022)
• Dvouhra - finále •
Bautista (2-Šp.) - Basilašvili (3-Gruz.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Princezna sběratelem ptákůsmile
Reagovat
smazaný uživatel
Aj Nadal aj Djokovic maju velmi tazký zreb a je mozne, ze Nadal zaknihuje svoju prvu prehru.

Opelka uz v prvom kole, a Medvedev este pred finále. Nevyzera to veru na scénar, ze by Nadal v nedelu turnaj opustal so sombrérom na hlave.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A že by ho tam potřebovalsmile
Reagovat
Teo
smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist