Berrettini se po operaci vrátil vítězně, na trávě ve Stuttgartu porazil Albota

8. 6. 2022, 15:22
Aktuality 18
ATP STUTTGART - Matteo Berrettini, který musel kompletně vynechat antukové jaro, dnes na trávě ve Stuttgartu odehrál svůj první soutěžní zápas od poloviny března a porazil v něm 6-2 4-6 6-3 Radu Albota. Ve čtvrtfinále se šampion ročníku 2019 utká s krajanem Lorenzem Sonegem, nebo domácím Janem-Lennardem Struffem.
Profily hráčů
Matteo Berrettini

Matteo Berrettini se po skončení březnového Masters v Indian Wells rozhodl podstoupit menší operaci ruky a do akce se vrátil až po třech měsících na trávě ve Stuttgartu. Zpět do tenisového kolotoče mohl naskočit už na grandslamovém French Open, nicméně kvůli formátu na tři vítězné sety si pauzu protáhl.

Coby nasazená dvojka měl na německém pažitu volný los a do turnaje vstoupil dnešním duelem s Radu Albotem. Reprezentanta Moldavska za necelé dvě hodiny přehrál 6-2 4-6 6-3 a zvládl ve Stuttgartu i svůj šestý zápas, šampion ročníku 2019 vůbec poprvé v tomto dějišti ztratil set.

Zatímco v úvodním dějství byl suverénní a výborně servíroval, ve druhém nevyužil tři brejkboly, sám jedinou hrozbu neodvrátil a musel do rozhodující sady. V té zlikvidoval tři brejkboly, ve čtvrtém gamu slavil brejk a vedení si už pohlídal.

O postup mezi nejlepší kvarteto si finalista loňského Wimbledonu, jenž dnes nastřílel 21 es, zahraje s krajanem Lorenzem Sonegem, nebo domácím Janem-Lennardem Struffem.

Nejvýše nasazený Stefanos Tsitsipas své působení zahájí až zítra proti Dominicovi Strickerovi.

• ATP 250 STUTTGART •
Německo, tráva, 692.235 eur
středeční výsledky (8. 6. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Berrettini (2-It.) - Albot (Mol.) 6-2 4-6 6-3
Bonzi (Fr.) - Rinderknech (Fr.) 7-6(3) 6-2
• Dvouhra - 1. kolo •
Basilašvili (5-Gruz.) - Musetti (It.) 7-5 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

18
Přidat komentář
paddy
I warned him, I even told you guys (journalists) that the start of the match could be decisive, but again, a bad start. And then, after the turnaround in the second set, it is incomprehensible the way he played the third set. It was like he lacked energy and like he did not believe sufficiently that he could win. You cannot allow that to yourself against Rafa, because this is his tournament.

Before the match, I said 80 percent out of respect, but in reality it was 99.9 percent of the pro-Rafa crowd.

People were saying that Novak was the favourite in the evening, but there was no foundation for that, I even think that the night match suited Rafa.

Novak likes it when it is warmer, because he can get more free points with his serve and because his ball travels to the ball quicker.

I do not think the level of the match was super high, but Rafa's energy was the deciding factor.

If you look at the semi-final - Zverev was the better player, he probably should have been two sets to love up, but at the moment when that horrible injury occurred, he had not won the first or the second set.

Will Novak play any tournaments before Wimbledon?
Most probably not.

https://www.tennismajors.com/roland-garros-news/ivanisevic-exclusive-i-cant-sleep-now-but-novak-will-be-ready-for-wimbledon-604713.html/amp
Reagovat
Patik
Mám obavy že ten Wimbledon bude pre Noleho jednoduchý až tak že to bude sakramentsky ťažké..Berrettini asi nenájde formu aby obhájil finále..Shapovalov nepresvedčuje..Alcaraz to buď rozbalí alebo to bude katastrofa..Hurkáčovi by som veril tak jeden set..potom je tu samostatná kapitola Kyrgios..hmm...
Reagovat
Krisboy
Celý tenisový svět se modlí (vč. nás, neznabohů), aby to Ježíš tak jednoduchý nemělsmile
Reagovat
turista
To přeháníš. Milióny příznivců tenisu si přejí bezproblémový 21.GS pro Noleho.
Reagovat
Tennisfan77
Aliassime smile
Reagovat
Patik
Štvrťfinále max.
Reagovat
Krisboy
Zřejmě je to nějaký "neovulgarismus" smile
Já už jsem fakt asi starejsmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Vitezny navrat. :) a v SF se muze potkat s Denisem.

Top tu asi bude HuHu vs. Kyrgios :) ve QF. To bude asi predcasne finale:)))
Reagovat
Krisboy
HuHu je v pohodě (herně i lidsky), ale trochu suchar, tak se obávám, že Nickovi nebude rovnocenným partnerem.
Reagovat
Vlk-v-trave
Neblbni jak mu tam HuHu na siti vykouzli par rybicek, tak to Nicka nakopne do ruznych esk*pad, nebot nebude chtit zustavat pozadu a pujde urcite do slusnych uletu:)
Pochopitelne jen nejaky scenar, muze to byt i nuda.
Za mne 60/40 pro Huberta. Letos HuHu predvedl na antuce sokujicne dobrou formu, tedy aspon vysledkove:D Dobra prezvest pred Wimbledonem. Berrettini po zraneni... tak kdo jiny nez HuHu letos:)
Kyrgios by musel trenovat, ale fakt je, ze na ty 2 sety by furt mohl extratravare vklidu odstrelit. Toz uvidime. Urcite nejzajimavejsi zapas, co tydne...mesice,...no letosniho roku:D
Reagovat
Vlk-v-trave
slovo esk*pad je zakazane >:-O
to jsou soky... PROC? Vysvetlete to nekdo:D
Reagovat
EllNino
Zřejmě jim vadí slovo "sk*p" ... jinak ahoooj smile
Reagovat
Vlk-v-trave
:) Nazdar, zacala konecne tenisova sezona...
Ale bylo to o chlup, nebot jak by Edmonton nerupl...:( tak by to slo dost stranou...
Reagovat
Krisboy
"sk ap" je problém. Proč? To nevím. Věděl by blixa, ale ten už s náma nemluví.
Tak snad Fešák Nicka k nějakým extra kouskům opravdu donutí, přece jenom má Nick trochu j1rkovskou povahu a kvůli každému se nepřetrhne...
Reagovat
Vlk-v-trave
sk*p jako ze zdechl...?
Reagovat
Krisboy
Ska pal, zdechl, chcípl...obávám se, že to nebude ono
Reagovat
Vlk-v-trave
Pak to asi musi byt nejaka nebezpecna sifra :D
Reagovat
Krisboy
Asi...do vysoké politiky nevidíme
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist