Berrettini ve Stuttgartu triumfoval i podruhé a má třetí titul z trávy

12. 6. 2022, 21:54
Aktuality 0
ATP STUTTGART - Italský tenista Matteo Berrettini udolal ve finále travnatého turnaje ve Stuttgartu Brita Andyho Murrayho za dvě a půl hodiny 6-4 5-7 6-3 a získal šestý titul na okruhu. Murray, jehož v rozhodujícím setu limitovaly potíže s břišním svalem, neukončil téměř tříleté čekání na 47. turnajové prvenství.
Profily hráčů
Matteo Berrettini (© AFP)

Druhý nasazený Berrettini, jenž se letos dostal do finále poprvé, získal první set díky jedinému brejku ve třetím gamu. Ve druhé sadě se totéž podařilo za stavu 6-5 Murraymu, který se snaží o návrat mezi elitu po opakovaných operacích kyčle, a bylo vyrovnáno.

Do rozhodujícího setu vstoupil desátý hráč světového žebříčku Berrettini dvěma čistými hrami. Servis si i díky celkovým 19 esům bez problémů držel i dál, zatímco Murray si musel vyžádat ošetření. Sice bojoval, ale břišní sval jej viditelně omezoval. Za stavu 3-5 při vlastním podáním ještě odvrátil první mečbol, napodruhé už byl Ital úspěšný.

"Byla to ta poslední věc, kterou bych si představoval, když jsem sem přijel," přiznal Berrettini, jenž nehrál turnaje od března kvůli operaci pravé ruky.

Šestadvacetiletý tenista triumfoval ve Stuttgartu podruhé, poprvé slavil při své jediné předchozí účasti před třemi lety. Zařadil se tak do okruhu favoritů na titul ve Wimbledonu, kde loni došel až do finále. "Nemyslím, že bych hrál svůj nejlepší tenis, o to víc jsem na sebe pyšný," dodal.

• ATP 250 STUTTGART •
Německo, tráva, 769.645 eur
nedělní výsledky (12. 06. 2022)
• Dvouhra - finále •
Berrettini (2-It.) - A. Murray (Brit.) 6-4 5-7 6-3
• Čtyřhra - finále •
Pavič/Hurkacz (3-Chorv./Pol.) - Venus/Pütz (1-N. Zél./Něm.) 7-6(3) 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist