Bookmakeři: Bartyová je ve čtvrtfinále s Kvitovou mírnou favoritkou

27. 1. 2020, 15:45
Aktuality 29
Mírnou favoritkou čtvrtfinále Australian Open mezi Petrou Kvitovou a Ashleigh Bartyovou je podle bookmakerů domácí tenistka. Na její postup vypsali kurzy od 1,73:1 do 1,77:1. Na Kvitovou se dá sázet v rozpětí od 2,1:1 do 2,25:1. Na výhru Australanky jde asi 60 procent sázek. Vyplývá to z odpovědí zástupců sázkových kanceláří, které dnes ČTK oslovila. Zápas se bude hrát v úterý ráno středoevropského času.
Profily hráčů

"Petra Kvitová se v průběhu turnaje posunula mezi největší favoritky na titul. Její kurz postupem padal z původních 17:1 na aktuálních 5:1. Úterní duel nemá vyloženou favoritku," uvedl mluvčí Fortuny Petr Šrain. Hlavní favoritkou je podle bookmakerů Bartyová s kurzem 3,5:1. Za ní následuje Rumunka Simona Halepová (4,5:1), Kvitová je třetí.

Čtvrtfinále je prvním duelem na úvodním grandslamovém turnaji roku, ve kterém není Kvitová favoritkou a nejde na ni většina sázek. "V prvním zápase proti krajance Siniakové šlo na Kvitovou 99 procent sázek. Nejméně to bylo v osmifinálovém souboji s Řekyní Sakkariovou, ale i 92 procent byla výrazná většina," doplnila mluvčí Chance Markéta Světlíková.

V osmifinále jde na vítězství Kvitové podle ní necelých 40 procent sázek. Ve Fortuně je to 45 procent. Nejoptimističtější jsou sázkaři u Sazkabetu, kde jde podle mluvčího Václava Friedmanna na Kvitovou 60 procent sázek.

"Tipsport zatím v průběhu turnaje přijal nejvyšší sázku 426.000 korun na vítězství Kvitové ve druhém setu zápasu proti Sakkariové (6:3) v kurzu 1,04:1. Ve stejném utkání jsme vyplatili také nejvyšší čistou výhru na tiketu s jedním zápasem. Klient vsadil na postup Kvitové 50.000 korun. Při kurzu 1,42:1 vyhrál 21.000 korun," dodal mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava.

Kvitová se s Bartyovou utká ve čtvrtfinále Australian Open stejně jako před rokem. Tehdy vyhrála 6-1 6-4 a dostala se až do finále, ale od té doby s ní třikrát prohrála. Celkově má s Bartyovou bilanci 4:3. Zápas se odehraje na centrkurtu Roda Lavera jako druhý v pořadí a začne nejdříve ve 2:30 SEČ.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

29
Přidat komentář
Holahej
Holky, obě velmi, velmi sympatické, férové, kultivované, pro své povahy oblíbené, škoda, že se nepotkají později, slušelo by AO finále. Každé utkání je nová výzva, utkají se dva styly, konzistentní Barty, chytrá, kreativní hráčka, umí, hraje všechny typy úderů, umí přitvrdit i zvolnit, čte dobře vývoj zápasu a dovede svou hru přizpůsobit tomu, co jí právě pomáhá k získávání bodů v mementu utkání, umí udržet balón, v obraně i útoku, s citem pro míč, pro hru, dobře se pohybuje, zasloužená jednička, vybojovaná. Nevýhodou je malá výška, tím dosah na míče, což je znát hlavně na příjmu servisu, když to soupeřka trefuje k čarám, také velký tlak při domácí atmosféře, po dlouhém čase šanceschopná domácí vítězka a Ash je velká patriotka, která by AUS ráda udělala radost, nehraje jen já, já já?.Petra, hráčka s výbornými základními údery, rychlými, tvrdými, když jí utkání sedne psychicky, fyzicky, je ?naladěna?, může porazit každou hráčku. Její hra je ale ?jen? síla, tlak, agresivita, kterou ale má pod malou kontrolou, neznámou, možná i jí /?nepadalo mi to tam?/. Záleží, na ní, jak to poskládá v utkání i s ohledem na ?umění? soupeřky. V poslední době pozoruji zlepšení? kraťas, čop, náběhy k síti, lepší obrana, menší bezhlavost?., tak snad bude pokračovat ?a nebude to, jak loni ve finále AO, kdy ve vyrovnaném utkání, nevyužila ?slabinu? Osaky, pomalé druhé podání a všechny šance, returny na BB /i jiné/, jak přes kopírák, stereotypně, přehnanou, bezhlavou agresivitou, sama vykazila?.a ty dobré hráčky nedávají mnoho šancí. Bude to snad zajímavá konfrontace, pravá sportovní bitva, pro tenisové fanoušky /labužníky/.
Reagovat
FulnekUltras
"Petru mám ráda, tak doufám, že mi v úterý nezlomí srdce."

Jako kdybych nic neřekl(a) - a doufám, že kolega Jabadu položí tu nejdražší kytaru před digioltář tentokrát hned od začátku... ;-)
Reagovat
martinek37
Dost důležitým faktorem taky může být, že už zůstala z domácích jediná ve hře a o to je ten tlak na ni větší. Samozřejmě je taky no.1, tak se od ní čeká nejvíc.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě je mírnou favoritkou Petra Kvitová. Ta Barty, není to ona. Loni byla stopro. Uvidíme zítra.
Reagovat
petrulinka
Jelikož Petra poslední tři zápasy s Ash prohrála, tak je velmi těžké odhadovat, jak zápas dopadne. Já každopádně vstávat nebudu, jelikož vstávám po páté do práce, takže kouknu, až dojdu. Nicméně i ve spánku budu držet Peti všechno co mám a fandit.
Reagovat
smazaný uživatel
já asi jo, možná dřív
Reagovat
Haitik
Maruš se v Petrohradu nepředstaví, rameno jí nedovolí hrát, potřebuje prý po Austrálii pauzu.. :-(( 4 zápasy...
Reagovat
Nola
asi musim suhlasit s niektorymi uzivatelmi, mala by asi zvazit, ci sa oplati pokracovat, dostavat stale WC nie je cesta..... rameno liecila aj v minulosti, bola este relativne mlada, dokazala sa vratit, no nechcem ju zatracovat, Stan dnes dokazal porazit mladika, ale on nesiel cestou Marus, uhral si to aj na mensich turnajoch, dva roky sa sice trapil, ale efekt sa dostavil, netusim, ci to Marus dokaze, ona hra tenis hit or miss, je privysoka, dnes su na vlne hracky, ktore sa velmi dobre pohybuju, staci pozriet, kto kraluje rebricku
Reagovat
Haitik
Jestli fakt to rameno nevydrží zátěž dvou turnajů ve 3 týdnech, tak to asi fakt nemá cenu no.. :-((
Reagovat
brixner
Ash hraje docela profesorský tenis, je rychlá, je doma a co víc - umí zatraceně udržet míč ve hře! Petra zase, když má den, umí zabíjet neviňátka a nedivil bych se, kdyby Ash utloukla. Ale obávám se, že ta motivace může být až moc velká a Petra se horlivě vyháže. Myslete si, co chcete, ale Petra hraje vždycky proti dvěma hráčkám - soupeřce a Petře a s tím se bojuje prostě ztuha. Ale mám Petru strašně moc rád a jelikož nechci ani dostat on-line pěstí od Fulneka, věřím, že Petra vyhraje!
Petro poď!!
Reagovat
FulnekUltras
a tak - jako staré vykopávky už si můžem dovolit nějaký ten střízlivý realismus... ;-) horší než ťafka od taipana to nebude... ;-)
Reagovat
martinek37
A co Garbine, já bych jí nepodceňoval, Simona si na ní klidně může vylámat zuby.

Jinak Petra vs Ash netipovatelný. Trochu sázim na tlak a dejavu z loňska. Myslim, že Petra má na to, to celý vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
No Gábi je nějaká vyměněná. Martinéz taky zářila. Sumyk s Anastasií taky válí.
To byla změna. A naše Kája přijme opatření, ale trenéra zatím měnit nebude.
Reagovat
Nola
Garbine asi sedi podobna natura, ako je ta jej, nedarmo sa hovori, ze geny nemozes obist, resp. v rodine, krv nie je voda, plus chemia je dolezita, ale na druhu stranu, ani nejlepsi trener nedokaze vyhrat hracke zapas....
Reagovat
FulnekUltras
veškerá opatření k zabezpečení zajištění provedení nařízení ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
FulnekUltras
kde sloužils? ;-)
Reagovat
George_Renel
Aby to na kurtu nebylo jak v židovské škole:
https://www.idnes.cz/sport/tenis/wta-zkusebne-povoli-koucovani-z-hlediste-treneri-to-kvituji.A200127_170053_tenis_rou
Reagovat
FulnekUltras
pořvávat se snad nebude - jinak myslím logický krok, který by se měl povolit všude včetně GS
Reagovat
Holahej
Nic jiného jim nezbylo, papírové pravidlo, bylo směšné, nedodržovalo se, bylo tolerováno, pokřikování, rady trenérů, koučování je obvyklou kulisou zápasů, u některých neustálé, po každé míči, hráčky to ale víceméně ani nemohou ovlivnit, pravidlo mělo být, žlutá karta pro trenéra, nepřestane? červená, odchod z tribuny do útrob stadiónu. To nebylo, navíc pravidlo bylo z ničeho nic zneužito ve finále GS, ovlivnilo zápas, není se co divit, že to Serenu rozčílilo, každého hráče by to rozčílilo, nespravedlnost, celý turnaj koučování okázale běží, slyšet je i v TV, je tolerováno od prvního kola, v x zápasech a najednou to rozhodčí vytáhne v kotli největší tenisové arény světa, proti jedné hráčce, která si nikdy nezavolala v turnajích, kde je to ofic. povoleno, trenéra k radě.
Reagovat
petrulinka
Dle mého názoru by měl být trenér normálně s hráčkou či hráčem na lavičce tak, jako je to v jiných sportech, např. badminton, stolní tenis, squash atd. Je nesmysl nemít tam trenéra, který je součástí týmu hráče či hráčky.
Reagovat
Holahej
S Ash to bude nesmírně těžké. Je to jedna z nejchytřejších hráček na okruhu, mění hru a umí přijít s náhradním plánem."
- Jiří Vaněk.
?Myslím, že se Ash zlepšila ve všem,? řekla devětadvacetiletá levačka z Fulneku. ?Při podání dává nepříjemný kick, umí zrychlit hru. Forhendem s liftem se snaží soupeřky hodně odtlačovat od lajny. Má dobrý čop, dobrý bekhend, dobře se hýbe. Moc slabin na ní nenajdu.?

Czech a big Barty fan, název článku. Dnešní tisk v Austrálii, na celou stranu, píše o Petře Kvitové, s obří emoční fotkou, jak Petra řve. Utkání mezi Ash Barty a Petrou Kvitovou má v Austrálii přenášet většina TV, očekává se i rekordní počet fanoušků.

?I love Petra [but] let's hope she doesn't break my heart,? Barty said.

Kvitova said. ?I like her. She's a great person ? She has to have such a big pressure on her.?She's dealing with it like probably nobody else. That's really something why she is deserving to be No.1 and won a Grand Slam ? Sharing a court with her, it's always a pleasure. Doesn't matter what the score will be, but will be nice.?

Nigel Sears ( otec Kim Sears, manželky A. Murrayho ), trenér Anett Kontaveit chválí Petru Kvitovou
"Její tenis se mi líbí. Je dravá, jako žralok"
Reagovat
FulnekUltras
jj, Ash je takový tenisový Tonda Panenka. Ten se narodil s balónem na noze, ona zas s (libovolnou) pálkou v ruce. Tak jenom věřím, že dneska se jí klokaní dloubák trochu rozklepe - víc než fulnecký placák a podběrák. ;-)
Reagovat
paddy
ale myslím, že jedna z Bílovce to zvládne :)
Reagovat
FulnekUltras
to je jasné. Tlak domácího prostředí by roli sehrát mohl - Ash se od loňska ovšem zase trochu posunula. Na druhou stranu kalkul, který klokani prokázali při volbě času zápasu, svědčí o tom, že ze Lvice mají docela slušný vítr - a karma by je mohla dostihnout. Podmínky by zatím měly být celkem přijatelné, takže Petra bude moci jít až na doraz, o tom nepochybuju. Soupeřka je kámoška a všecko - ale dokud se hraje, se slajzbábou prostě nemáme slitování. ;-)

Pojď do toho jako vždycky, holčičko naše...
Reagovat
Pavol
Ja vsádzam na Petru. Barty mala už s Riske nervy. Uvidíme povedal slepý.
Reagovat
FulnekUltras
Upřímně Ti přeju další bezpracný zisk. ;-)
Reagovat
misa
Nad ránem zase zafandíme a doufám, že budeš přát i Sofii :)
Reagovat
FulnekUltras
jasně - s tou Cori mně udělala radost ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist