Bouzková a Lehečka vyrovnali svá žebříčková maxima. Nosková je poprvé v Top 100

1. 8. 2022, 10:42
Aktuality 10
Marie Bouzková se po triumfu na turnaji v Praze posunula ve světovém žebříčku o 20 míst a 46. příčkou si vyrovnala osobní maximum. Stejně jako mezi muži Jiří Lehečka, který si polepšil na 65. pozici.

Čtyřiadvacetiletá Marie Bouzková v neděli ve Stromovce po finálové výhře 6-0 6-3 nad Anastasiou Potapovovou získala první titul na okruhu WTA. Díky němu se posunula na 46. příčku, která jí patřila už v srpnu 2020 a krátce i loni.

Poprvé se do nejlepší stovky dostala sedmnáctiletá Linda Nosková. Poté co v Praze poprvé na okruhu WTA postoupila do semifinále, si v žebříčku polepšila o 18 míst a patří jí 94. pozice.

Dvacetiletý Jiří Lehečka minulý týden došel v Kitzbühelu do čtvrtfinále, ve kterém prohrál 6-4 5-7 5-7 s pozdějším šampionem Robertem Bautistou ze Španělska. V žebříčku si polepšil o tři místa a vyrovnal své maximum z poloviny července.

V čele žebříčků výrazné změny nenastaly. Mezi muži se na čtvrté místo posunul Španěl Carlos Alcaraz, první je stále Daniil Medveděv. Ženám vládne Iga Šwiateková z Polska.

| žebříček ATP | žebříček WTA |

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
tommr
Linda už je ve stovce a na oficiálním webu WTA ještě nemá svojí profilovou fotku. To je neskutečnej šlendrián ... smile
Reagovat
Nenela
tak tak ....
Reagovat
tommr
zajímavý je že Linda Fruhvirtová jí tam už má ...
Reagovat
EllNino
ani ne, Linda Fruhvirtová má skvělé PR a je vude vidět, Linda Nosková jde cestou "šedé myšky", uvidíme, kdo bude mít nakonec úspěšnější kariéru, tipuju Lindu Noskovou :)
Reagovat
paddy
Mouratogluova tlupa je protěžovaná všude, ale stejně nic nevyhrají smile
Reagovat
SydneyOpen
Taková "protěžovaná" Sharapova nebo "MouratoglovaŮ Serena nikdy nic nevyhrály smilesmile
Reagovat
JohnB
píše se protežovat, ne protěžovat smile
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
sice je to tak správně, ale už je to pomalu archaismus a skoro nikdo ho nepoužívá. A zní to jako protézovatsmile
Reagovat
Ela-fon-isi
Je to prý od protekce ( učila jsem se s dcerou na přijímačkysmile a vůbec se nedivím, že raději píše i komunikuje v angličtině. )
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist