Bouzková v Melbourne vyhrála maraton s Teichmannovou a je potřetí v semifinále turnajů WTA

17. 2. 2021, 07:16
Aktuality 12
WTA 250 MELBOURNE - Marie Bouzková na akci WTA 250 v Melbourne dál potvrzuje skvělou formu na začátku letošní sezony. Dvaadvacetiletá Češka po téměř tříhodinovém boji zdolala Jil Teichmannovou, která na konci zápasu upadla a zranila si kotník, a potřetí v kariéře postoupila do semifinále turnajů WTA. O své druhé finále na hlavním okruhu bude bojovat s Kanaďankou Biancou Andreescuovou.
Marie Bouzková (© AFP)

Marie Bouzková letošní sezonu zahájila až přímo v Melbourne Parku. Na generálce vyhrála dva zápasy a v osmifinále sebrala set pozdější vítězce a světové jedničce Ashleigh Bartyové a na Australian Open v prvním kole potrápila světovou pětku Elinu Svitolinovou.

Na skvělé výkony z předchozích týdnů úspěšně navazuje na akci WTA 250, která se v Melbourne koná pro hráčky, jež na Australian Open vypadly v úvodních kolech. Nasazená třináctka nejprve postoupila po skreči Danky Koviničové, poté si poradila s Lin Zhu z Číny, následně smetla domácího lucky losera Gabriellu Da Silvaovou Fickovou a dnes po téměř třech hodinách udolala 6-3 4-6 6-2 Jil Teichmannovou.

Bouzková mohla utkání ukončit podstatně dříve. Ve druhé sadě vedla už 3-1, jenže o dva gamy později poprvé přišla o podání a soupeřka stav zápasu srovnala. V rozhodujícím dějství šla jako první do brejku Češka, ovšem nedokázala ho potvrdit. I Bouzkové se však povedl rebrejk a za stavu 3-2 40-0 pro ni soupeřka upadla a zranila si kotník. Po ošetření ještě pokračovala, ale Bouzkovou už ohrozit nemohla.

Dvaadvacetiletá Bouzková si tak zahraje své třetí kariérní semifinále na turnajích WTA a bude usilovat o druhé finále. V tom jediném dosavadním loni v březnu v Monterrey prohrála maratonskou bitvu se Svitolinovou.

Její semifinálovou soupeřkou bude vracející se grandslamová šampionka Bianca Andreescuová, s níž oba vzájemné duely prohrála. Dvacetiletá Kanaďanka hraje na svém teprve druhém turnaji a do semifinále postoupila poprvé od triumfu na US Open 2019.

Světová devítka Andreescuová dnes odehrála čtvrtý vzájemný zápas s Rumunkou Irinou Beguovou a opět o vítězce rozhodoval třetí set. Potřetí v něm uspěla Kanaďanka, když po dvou a půlhodinovém boji zvítězila 6-3 4-6 7-6.

Bývalá světová desítka a v současnosti až 75. hráčka světa Darja Kasatkinová ve svém prvním čtvrtfinále po loňské koronavirové pauze smázla 6-0 6-4 nasazenou čtyřku Petru Martičovou a poprvé od loňského března postoupila do semifinále.

Její další soupeřkou bude Danielle Collinsová, proti níž zabojuje o své šesté kariérní finále a první od triumfu na podzim 2018 v domácí hale v Moskvě. Sedmadvacetiletá Američanka Collinsová smetla 6-1 6-2 Švédku Rebeccu Petersonovou a zahraje si o své premiérové finále na hlavním okruhu.

• WTA 250 MELBOURNE •
Austrálie, tv. povrch, 235.238 dolarů
středeční výsledky (17. 02. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Bouzková (13-ČR) - Teichmannová (Švýc.) 6-3 4-6 6-2
Andreescuová (2-Kan.) - Beguová (Rum.) 6-3 4-6 7-6(5)
Kasatkinová (Rus.) - Martičová (4-Chorv.) 6-0 6-4
Collinsová (8-USA) - Petersonová (16-Švéd.) 6-1 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

12
Přidat komentář
tommr
Marie zahrála proti nebezpečný soupeřce velice dobře a postoupila zaslouženě. Teichmannová byla sice v závěru trochu limitována, ale k jejímu zranění došlo až po rozhodujícím brejku Marie, která by jej určitě potvrdila i proti ničím limitovaný soupeřce ... smile
Na další zápas proti Andreescu se opravdu hodně těším. Marie bude sice logicky outsiderka, ale mohla by využít vlastní dobrý formy a naopak nerozehranosti soupeřky ...
Reagovat
turista
Maruška výborně. Ten titul by si už opravdu zasloužila. On tam někdy spadne.
Reagovat
FulnekUltras
ona si to tou snaživostí nesmírnou... nakonec zajistí
Reagovat
turista
Souhlasím.
Reagovat
sojka1
ja to rikala, stary kosicek nebude stacit... :-)
Reagovat
blixa
smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, tolik jahod jsem v zimě už dlouho nevidělsmile
Reagovat
Torn
Hádám, že Maruška šla poprosit červen. :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
možnásmile a možná je jen nechá dozrát a prostě si je utrhnesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
se v žebříčku posouvá na nové osobní maximum: no. 41smile
Jill v závěru asi limitovaná. Pěkné obejmutí u sítě. Obě jsou sympatické.
...........................................
Třeba to Švýcarsku cinkne ve štafetách :-) Swiss hop
Včera jela nejen Markéta, ale i Selina skvěle.
Reagovat
smazaný uživatel
oprava
Reagovat
Torn
Gratulace. Škoda, že hraje tak trochu teď stínu úspěchu Káji, která řádí na AO. :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist