Bývalý šampion Wawrinka v Rotterdamu natáhl Bublikovu černou sérii

13. 2. 2023, 23:22
Aktuality 5
ATP ROTTERDAM - Švýcarský veterán Stan Wawrinka znovu po měsíci porazil Alexandera Bublika a vzájemnou bilanci vyrovnal na 2-2. Dnes na halovém turnaji ATP 500 v Rotterdamu šampion z roku 2015 zvítězil 7-6 6-4 a Kazachovi, s nímž si v Nizozemsku zahraje ještě poprvé společný debl, připravil osmou porážku v osmém letošním zápase.
Stan Wawrinka (© ABN AMRO Open)

Bývalý třetí hráč světa a trojnásobný grandslamový šampion Stan Wawrinka letos startoval mimo týmové soutěže pouze na Australian Open, na kterém vypadl v úvodním kole po pětisetové bitvě se Slovákem Alexem Molčanem. První výhru na individuálním turnaji si tak připsal až dnes na halovém klání ATP 500 v Rotterdamu. 

37letý Švýcar na úvod čelil Kazachu Alexanderu Bublikovi, kterého před pár týdny porazil v United Cupu. A uspěl i nyní v Nizozemsku, kde zvítězil bez ztráty podání 7-6 6-4 a vzájemnou bilanci vyrovnal na 2-2.

50. hráč světa Bublik, jenž minulý týden v Montpellier neobhájil svůj jediný titul na okruhu ATP, nevybojoval první letošní výhru ani na 8. pokus a v součtu se závěrem loňské sezony prohrál podesáté v řadě. 

Wawrinka se v Rotterdamu postaví na kurt s Bublikem ještě jednou. Před turnajem se totiž domluvili na společné premiéře ve čtyřhře, ve které vyzvou favorizované Chorvaty Nikolu Mektiče s Matem Pavičem.


Ve druhém kole dvouhry vítěz turnaje z roku 2015 Wawrinka narazí na o rok mladšího Richarda Gasqueta (h2h 1-3). Francouzský tenista dnes prohrával se světovou šestnáctkou Pablem Carreňem o set a brejk, ale vývoj otočil a sedmého nasazeného Španěla zdolal 2-6 7-6 6-2.

36letý Gasquet zvládl vstup do soutěže na teprve druhém z pěti letošních turnajů. Před měsícem v Aucklandu to nakonec dotáhl až triumfu.



Podeváté v Rotterdamu startuje Grigor Dimitrov a poosmé začal vítězstvím. Letos bulharský finalista z roku 2018 smetl 6-1 6-3 Aslana Karaceva a ve druhém kole čeká na vítěze duelu Hurkacz-Bautista.

Na tradičně kvalitně obsazeném turnaji se letos představí osm hráčů Top 20 v čele se světovou trojkou Stefanosem Tsitsipasem, předloňským šampionem Andrejem Rubljovem a kanadským obhájcem titulu Félixem Augerem-Aliassimem. Čeští tenisté letos v Nizozemsku nestartují, loňský semifinalista Jiří Lehečka po odpočinku začíná s přípravou na akce na Blízkém východu.

• ATP 500 ROTTERDAM •
Nizozemsko, tv. povrch / hala, 2.224.460 eur
pondělní výsledky (13. 02. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
Gasquet (Fr.) - Carreňo (7-Šp.) 2-6 7-6(2) 6-2
Wawrinka (Švýc.) - Bublik (Kaz.) 7-6(5) 6-4
Dimitrov (Bulh.) - Karacev (Rus.) 6-1 6-3
Barrére (Fr.) - Goffin (Belg.) 6-0 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Patik
Minule som pozeral finále AO 2014.. Stanimal chyba dnešnému tenisu diali by sa zaujímavé veci na turnajoch..to bol tenis z inej reality vtedy a teraz dvaja odlišní tenisti..
Reagovat
Krisboy
smile
Stan je/byl jedinečný.
Reagovat
Tennisfan77
Přál bych si aby měl Stan stroj času a vrátil se s jeho TOP tenisem o 15 let mladší, to by byl vítr.
Reagovat
Marduch
Byl by v pořadníku, stroj času už si booknul Verdasco:))
Reagovat
smazaný uživatel
Finále z AO14, tomu hovorím fajnšmeker.

To je ako sledovať zápas Federera s Nadalom z NY. To sa taktiež nikdy neodohralo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist