Cecchinato obnovil spolupráci s bývalým trenérem. A oznámil, že bude tátou

13. 4. 2020, 17:56
Aktuality 10
Bývalý 16. hráč světa Ital Marco Cecchinato po roce tenisových nezdarů boduje alespoň mimo kurty. V rozhovoru pro Gazzetta dello Sport prozradil, že se v létě stane otcem a že si pochvaluje obnovenou spolupráci se svým bývalým trenérem.
Profily hráčů
Marco Cecchinato (© AFP)

"Na konci července se staneme rodiči, narodí se nám chlapeček. Rodina bude to nejkrásnější vítězství mého života," prohlásil Marco Cecchinato.

27letý Ital prožíval nejlepší období své dosavadní kariéry během sezon 2018 a 2019, kdy během 10 měsíců vyhrál tři antukové turnaje ATP 250 (v Bukurešťi, Umagu a Buenos Aires) a mezitím se na Roland Garros 2018 dostal po senzační výhře nad Novakem Djokovičem do semifinále.

Ve světovém žebříčku se vyšplhal na post světové šestnáctky, jenže od loňského února se trápí. Na okruhu ATP vyhrál pouze dvakrát dva zápasy po sobě, 20 z posledních 23 turnajů pro něj skončilo hned po úvodním vystoupení a před přerušením sezony kvůli pandemii koronaviru prohrál pět duelů v řadě.

Ve světovém žebříčku se propadl na 113. místo a hledal řešení, jak se dostat z krize. Znovu nastartovat kariéru se snaží obnovením spolupráce se svým bývalým koučem Massimem Sartorim.

"Resetovali jsme se, jsme na novém začátku. Pro mě se Sartorim je to návrat ke kořenům. Když mi bylo 17 let, byl jsem s ním dva roky v Caldaru. Dobře se známe a slepě mu věřím. Ze všeho nejvíc mi tenhle krok vrátil sebedůvěru," pochvaluje si Cecchinato.

"Připomněl mi, že Seppi vyhrál svůj první turnaj v 27 letech a já mám ve stejném věku už tři tituly, takže se nemusím stresovat. Přesunuli jsme se do Vicenzy a trénujeme každé ráno a večer. Potřeboval jen se uklidnit a dokázat si, že se mám pořád co učit. Už po měsíci spolupráce se mi vrátily věci, které se mi nedařily ani v tréninku," pokračoval Cecchinato a zamyslel se nad důvodem výkonnostního poklesu.

"Myslím, že to byla kombinace několika faktorů. Před dvěma lety jsem některé situace špatně řešil, byl jsem pod tlakem při obhajobě spousty bodů a hlavně jsem se fyzicky necítil dobře. Postupně jsem ztrácel sebedůvěru a prohrával zápasy. Teď se snažím makat a po návratu na kurty se chci vrátit do Top 50. Chci dokázat, že to, čeho jsem v minulosti dosáhl, nebyla náhoda. Musím však postupovat krok za krokem," dodal.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
No dobre, Checinatto sa dostal na titulku TP.,Virus dosiahol maximum.

A teraz spat ku tradiciam.
Reagovat
Nola
tak, porazil raz Novaka na FO, momentalne je mimo T100, ocakavam este nejaky clanok s Nandom, Istominom, Fognou, a trebars aj Stakhovskym...
Reagovat
Nola
to sa dodatocne musim Nandovi a Fognovi ospravedlnit, obaja dosiahli T10, zohrali skvele zapasy proti najlepsim..... o.i. prajem krasneho a zdraveho potomka Ceccinatovi aj Bautistovi
Reagovat
FulnekUltras
zato čecháčkové mě o svátcích zklamali. Před kdejakou nálevnou rádoby hrdinské srocení chlastalů s uslintanými podbradníky - tak takhle by to teda nešlo. I kdyby to bylo "jenom" 1% národa. Za jeden až dva týdny tu máme vyúčtování - a na nějaké štěstí se ani v téhle válce moc nehraje. Nečekal jsem zázraky, ale... soudruzi z CIA by se zaradovali - kdyby viděli, jak také mohou vypadat "občané" kapitalistického státu. A to máme před sebou ještě dva prodloužené květnové víkendy. Dík náčelníkovi aspoň za to, že snad do léta neotevře školy. To by byl teprve fičák.
Reagovat
Fandina
Líbí se mi ta tvoje zakomplexovanost vzhledem k ušákům. Typický čecháček.
Reagovat
FulnekUltras
Trochu jsem si zatommroval, no... ;-) Kéž by to dopadlo ještě jakž takž "v normě". Jinak vím, že zrovna tady jsou většinou jen samí inteligentní lidi. ;-)
Reagovat
gigin
Ovšem otevřít hobby markety před svátkama byl majstrštyk.
Reagovat
sojka1
kravina a souhlasim se zklamanim z lidi, ja jsem s uslintanou rouskou jezdila jen na kole a stacilo, plivali na me vesele vsichni.... :-(
Reagovat
gigin
Jak jsem byl na túru, Makyta, 900 mnm, původní les, přírodní rezervace, cedule pozor státní hranice, hraniční patník, dobrodružství. Slováci tam byli. Pekné dievčata. Taky jsem slintal.
Reagovat
gigin
*Já
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist