Češi odehrají skupinu na finálovém turnaji Davisova poháru v Innsbrucku

12. 4. 2021, 12:51
Aktuality 7
Čeští tenisté odehrají základní skupinu finálového turnaje Davisova poháru a případné čtvrtfinále v Innsbrucku. Mezinárodní tenisová federace ITF dnes oznámila, že Madrid doplní jako nové dějiště také Turín. Z loňska odložený finálový turnaj Davisova poháru se má konat během jedenácti dnů od 25. listopadu do 5. prosince.

Svěřenci kapitána Jaroslava Navrátila jsou ve skupině C s Francií a Velkou Británií. V Olympijské hale v Innsbrucku budou hrát také domácí tenisté se Srbskem a Německem. Vítězové skupin se pak na stejném místě střetnou ve čtvrtfinále.

Dvě skupiny hostí i Turín a Madrid. Vedle vítězů šesti skupin postoupí do čtvrtfinále ještě dvě nejlepší družstva z druhých míst. Semifinále a finále budou v Madridu.

"Bylo důležité najít dvě evropská města s dobrým spojením do Madridu a podobnými podmínkami, aby to měli hráči s přesuny co nejsnazší," řekl šéf finále Albert Costa.

V roce 2019 vyhrálo titul při premiéře s vyvrcholením soutěže na finálovém turnaji v Madridu domácí Španělsko v čele s Rafaelem Nadalem. Jen zápasy Španělska se ale hrály před plným hledištěm, proto se ITF s investiční skupinou Kosmos španělského fotbalisty Gerarda Piquého, která soutěž štědře financuje, rozhodli vyvrcholení soutěže rozdělit do tří měst.

FINÁLOVÝ TURNAJ DAVIS CUPU
Madrid, Španělsko (2x skupina, 2x čtvrtfinále, semifinále a finále)
Skupina A: Španělsko, Rusko, Ekvádor
Skupina B: Kanada, Kazachstán, Švédsko
Innsbruck, Rakousko (2x skupina, 1x čtvrtfinále)
Skupina C: Francie, V. Británie, ČR
Skupina F: Srbsko, Německo, Rakousko
Turín, Itálie (2x skupina, 1x čtvrtfinále)
Skupina D: Chorvatsko, Austrálie, Maďarsko
Skupina E: USA, Itálie, Kolumbie
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
Fandina
Zajímavé, formát, že se hraje na jednom místě, který byl tak propagování trval jedno období, jen na zápasy Španělů bylo vyprodáno. Logicky. Když formát DC vždycky představoval týmy jednotlivých zemí a proto bylo vyprodáno, když se hrálo v jednotlivých zemích. Hlavně, že se to muselo změnit. Třeba se k tomu zase vrátí.
Reagovat
Fandina
propagovaný
Reagovat
Nola
nema chybu, kto nevie lyzovat ma vstup zakazany smile
Reagovat
FulnekUltras
aj teho Klammera si tam dodnes vybavím...

smilesmilesmile

https://www.youtube.com/watch?v=cPECRq1BR9s
Reagovat
SydneyOpen
tahle mrtvá slátanina ještě někoho zajímá?
Reagovat
smazaný uživatel
tebe ano, jinak by si to neotevrel
Reagovat
smazaný uživatel
Sestava jasna - novodoby Honza Hajek - Tomas Machac a budouci vitez turnaje Futures Jiri Vesely.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist