Češi poprvé vyhráli Davis Cup! 'Salátovou mísu' doma udržel hrdina Štěpánek!

18. 11. 2012, 16:10
Aktuality 279
V Praze i v celém Česku se slaví: čeští tenisté poprvé v historii samostatné České republiky a celkově podruhé vyhráli Davisův pohár a navázali tak na letošní triumf tenistek ve Fed Cupu! Tomáš Berdych a Radek Štěpánek to dokázali v jubilejním 100. ročníku, když v dramatickém finále na domácí půdě v pražské O2 aréně zdolali 3-2 na zápasy obhájce titulu Španěly. Rozhodující třetí bod získal veterán Štěpánek, který se stal hrdinou po čtyřsetové výhře nad Almagrem.
Čeští vítězové Davis Cupu 2012

Po pátečních dvouhrách byl stav finále jubilejního 100. ročníku Davisova poháru mezi Českem a Španělskem nerozhodný 1-1. Hosté se v pražské O2 areně dostali do vedení zásluhou Davida Ferrera, který porazil Radka Štěpánka, pak ale vyrovnal Tomáš Berdych, jenž po pětihodinové bitvě udolal Nicoláse Almagra. V sobotní klíčové čtyřhře si Berdych se Štěpánkem poradili s vítězi Turnaje mistrů Marcelem Granollersem a Markem Lópezem a před nedělními dvouhrami si vypracovali dva mečboly. 

Ten první dnes neproměnil unavený Tomáš Berdych, který prohrál hladce ve třech setech s Davidem Ferrerem a všechno tak leželo na Radku Štěpánkovi. Třiatřicetiletý rodák z Karviné se v rozhodujícím utkání střetl se světovou jedenáctkou Nicolásem Almagrem, s nímž vyhrál dva ze tří vzájemných duelů, ten poslední letos na US Open ale s o šest let mladším Španělem prohrál. Pro Štěpánka, 37. hráče světa, hovořily mnohem větší zkušenosti z Davisova poháru, Almagro se zase mohl odrazit od velmi dobrého pátečního výkonu proti Berdychovi. 

Radek Štěpánek a Tomáš BerdychV samotném zápase se jako rozhodující ukázaly Štěpánkovy zkušenosti, chytrost a mohutná podpora zaplněné O2 areny. Přestože měl český hráč v nohách dva těžké zápasy během dvou dnů, dnes těžil z euforie, do které se za pomoci fanoušků dostal hned v úvodu zápasu. Štěpánek se znovu prezentoval bojovným srdcem, na kurtu nechal duši a mnohdy nasadil i své zdraví. Nejprve se ujal vedení 2-0 na sety, byťvývoj druhé sady musel otáčet. Pak sice 'nechal' Španěly chvíli ve hře, když Almagro získal třetí set, o osudu čtvrtého dějství ale v elektrizující atmosféře rozhodl brejkem hned v úvodu a nakonec po 3 hodinách a 52 minutách zvítězil 6-4 7-6 3-6 6-3.



Štěpánek, který po letošním triumfu ve čtyřhře na Australian Open zřejmě překonal svůj životní úspěch, tak odstartoval bouřlivé oslavy, vyhrát Davisův pohár se totiž v historii samostatné České republiky povedlo tenistům poprvé. Letos navíc podrthli úspěšný český rok, neboť české tenistky obhájily titul ve Fed Cupu. Davis Cup naposledy vyhrál v roce 1980 tým ve složení Ivan Lendl, Tomáš Šmíd, Pavel Složil a Jan Kodeš, tehdy ještě pod vlajkou Československa.

Štěpánek si prý připadal jako ve snu, když svůj druhý mečbol přetavil ve velký triumf. "Nemám slov, pro tenhle moment jsem žil celou kariéru. Těžko se to popisuje. Dojde nám to, až to (pohár) dostaneme do ruky," řekl Štěpánek v České televizi. Byť na něj byla naložena obří zodpovědnost, duelu s Almagrem se prý nezalekl.

"Věděl jsem, že bude favoritem. Ale od začátku jsem se cítil dobře a věřil, že svojí hrou ho můžu přehrát. Je to neuvěřitelné, povedl se nám zápis do historie. Všichni slavte a mějte se rádi. Díky všem, kteří nás podporovali a hnali nás v hale dopředu," líčil emotivně Stěpánek v prvním rozhovoru po utkání.

Počet vítězství v Davis Cupu:
32 - USA
28 - Austrálie
9 - Francie, Velká Británie
7 - Švédsko
5 - Španělsko
3 - Německo (včetně SRN)
2 - Rusko, Česko (včetně Československa)
1 - JAR, Itálie, Chorvatsko, Srbsko.

Cesta za letošním triumfem odstartovala domácí výhrou nad Itálií, pokračovala skalpem Srbů, kterým chyběl Djokovič, a do finále se čeští tenisté dostali po vítězství na horké antuce v Argentině.

Obhájcům titulu Španělům o tomto víkendu v pražském finále - stejně jako v celé sezoně - chyběl zraněný Rafael Nadal, i bez něj se ale mohli spolehnout na 5. hráče světa Ferrera, světovou jedenáctku Almagra a třetí deblový pár světa Marcel Granollers a Marc López, kteří před týdnem vyhráli Turnaj mistrů.

O tři vítězné body se ve finále tradičně podělili Berdych se Štěpánkem, kteří vyhráli dvouhry proti Almagrovi a společně získali důležitý bod ve čtyřhře. Záda jim ve výběru kapitána Jaroslava Navrátila kryli Lukáš Rosol a Ivo Minář. Proti Srbům a Italům byl v nominaci také František Čermák.

Tenisté výhrou napodobili tenistky, které v čele s Petrou Kvitovou před čtrnácti dny obhájily ve stejné hale titul ve Fed Cupu. Ovládnout Davis Cup a Fed Cup v jednom roce se podařilo naposledy v roce 1990 Spojeným státům. Češi jsou však první, kteří k tomu v téže sezoně přidali ještě titul z Hopmanova poháru.

Nehrající kapitán českého týmu Jaroslav Navrátil netajil své dojetí. "Splnil se nám velký sen, teď už tomu věřím. Navíc jsme vyhráli v jednom roce s našimi děvčaty a máme double," prohlásil Navrátil. Také on byl ze Štěpánka nadšený. "Byl to jeho životní zápas, takhle to dokážou dohrát jen velké osobnosti. Je to fantastický úspěch České republiky, týmu a hlavně Berdycha se Štěpánkem," připomněl Navrátil, že v posledních letech se Češi opírali hlavně o osvědčenou dvojici reprezentantů. 

"Český tenis ovládl svět. Strašná poklona hráčům, celému týmu, divákům. Povedlo se něco, co už se možná nepovede nikomu. Kluci se stali nesmrtelnými. Na to se už nedá zapomenout," připojil se šéf českého svazu Ivo Kaderka.

Radek ŠtěpánekŠtěpánek Almagra předčil chytrostí a zkušenostmi
Hned začátek utkání nabídl dva dlouhé gamy, ve kterých si ale oba tenisté navzdory brejkbolům své servisy pohlídali. Štěpánek na soupeře vyrukoval s taktikou, která je mu vlastní a Španělovi dělal problémy především častým kraťasy a změnou rytmu hry. Almagra ani zdaleka neposlouchal forhend jako v pátek proti Berdychovi a po Štěpánkově chytrém tenisu často chyboval. I proto si rodák z Karviné hrající s obrovskou chutí vypracoval v 10. gamu setbol, který nenechal vyšumět a ujal se vedení 1-0.

Štěpánek dostával publikum do varu, při každé příležitosti se pouštěl k síti a nervózní Španěl ho nedokázal účelně prohazovat. Český hráč navíc působil klidněji rovněž ve výměnách a pomáhal si servisem. Ve druhém setu sice prohrával už 2-4, ale hrál pořád aktivně a vývoj otočil. Za stavu 5-4 nevyužil při podání Almagra dva setboly, další dva o dvě hry později, a tak rozhodl až tie-break. V tom se Štěpánek blýskl akrobatickým zákrokem na síti, spadl, stihl ale vstát a bod vyhrát. Navíc se projevila nervozita Almagra a Štěpánek zkrácenou hru získal drtivým poměrem 7-0. 

Na začátku třetí sady se nepovedlo Štěpánkovi za stavu 40-0 využít ani jeden brejkbol. Almagro se uvolnil, zpřesnil hru a po jediném brejku a třech hodinách boje posunul zápas do čtvrtého setu. V tom hned Štěpánek, hrající životní duel, odskočil do vedení 3-0. Začal si ještě víc věřit, a tak sázel esa a trefoval přesně lajny. 

V závěru vytáhl Štěpánek na síti i rybičku po vzoru Borise Beckera, volej zahrál a fiftýn získal. První mečbol si Štěpánek připravil už za stavu 5-2 při podání soupeře, ale ještě neuspěl. To se mu povedlo vzápětí při vlastním servisu. Při druhém mečbolu trefil Almagro síť. Štěpánek radostí lehl na zem a celý tým ho zavalil. Pak se políbil v hledišti s manželkou Nicole Vaidišovou a s rodiči Hanou a Vlastimilem. 

"Před Radkem smekám, moc lepších zápasů jsem ho hrát neviděl. Podal neuvěřitelný výkon. Porazit za takového stavu takového hráče... Nemůže být nic krásnějšího. Je to obrovský úspěch celého týmu," prohlásil po Štěpánkově životním představení jeho parťák Berdych.

Za devět dnů oslaví Štěpánek čtyřiatřicáté narozeniny a ve finále Davis Cupu se stal teprve druhým tenistou starším třiceti let, který vyhrál za stavu 2:2 rozhodující dvouhru. Před ním to dokázal jen před sto lety Brit James Parke.

 

- DAVIS CUP FINÁLE -
(Česko - Praha, tv. povrch / hala - O2 arena)
kompletní výsledky (16. - 18.  11.2012)

Česko - Španělsko 3-2

3-2
Štěpánek - Almagro 6-4 7-6(0) 3-6 6-3
esa: 8-15
dvojchyby: 3-6
využité brejkboly: 3/17 - 2/10
vítězné údery: 47-47
nevynucené chyby: 51-56
čas: 3 hodiny a 52 minut


2-2
Berdych - Ferrer 2-6 3-6 5-7
esa: 11-8
dvojchyby: 1-1
využité brejkboly: 1/4 - 5/12
vítězné údery: 30-38
nevynucené chyby: 29-31
čas: 2 hodiny a 25 minut

2-1
Berdych/Štěpánek - López/Granollers 3-6 7-5 7-5 6-3
esa: 1-4
dvojchyby: 4-2
využité brejkboly: 4/9 - 2/5
vítězné údery: 51-57
nevynucené chyby: 26-35
čas: 3 hodiny a 19 minut


1-1
Berdych - Almagro 6-3 3-6 6-3 6-7(5) 6-3
esa: 13-21
dvojchyby: 0-4
využité brejkboly: 5/11 - 3/8
vítězné údery: 52-64
nevynucené chyby: 51-53
čas: 3 hodiny a 58 minut

0-1
Štěpánek - Ferrer 3-6 4-6 4-6
esa: 3-4
dvojchyby: 6-3
využité brejkboly: 2/6 - 5/25
vítězné údery: 35-48
nevynucené chyby: 46-30
čas: 2 hodiny a 58 minut

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

279
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
hranol
Ano,tak bych to ja nazval...jak to uletelo...32 let,kdyz jsem sedel u TV a hltal tehdy vitezstvi nasich nad Italama...bylo me sladkych dvacet pryc...dneska jsem starej pan...dusi kluka,ale moje telesna schranka pomalu chradne,ale tihle kluci me zase dali na to zapomenout....uz se asi dalsiho vitezstvi nedockam....no mozna.. co kdyby....,ale stalo to za to...ze jsem to ve svem zivote zazil po dvakrate....smekam....
Reagovat
hranol
Ano,tak bych to ja nazval...jak to uletelo...32 let,kdyz jsem sedel u TV a hltal tehdy vitezstvi nasich nad Italama...bylo me sladkych dvacet pryc...dneska jsem starej pan...dusi kluka,ale moje telesna schranka pomalu chradne,ale tihle kluci me zase dali na to zapomenout....uz se asi dalsiho vitezstvi nedockam....no mozna.. co kdyby....,ale stalo to za to...ze jsem to ve svem zivote zazil po dvakrate....smekam....
Reagovat
tommr
všude se píše, že jsme vyhráli jubilejní stý ročník DC, ale ona to není tak docela pravda. Ve skutečnosti se hrál už 101.ročník a ČR je tak sto prvním vítězem. Nevím jestli jde jen o omyl nebo o úmyslný matení, ale skutečností je, že se zcela ignoruje fakt, že v roce 1974 získala DC kontumačně JAR když Indie odmítla z politickejch důvodů nastoupit do finále ...
Reagovat
smazaný uživatel
proto taky ITF inzerovala sté finále, ne stý ročník...
Reagovat
a.magerova
http://oidnes.cz/12/112/nesd/JB475015_misa.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Na BBC se krasne cte toto:
The result means the Czech Republic are the first nation to simultaneously hold the Davis, Fed and Hopman Cups.
Reagovat
dadaft
byla tady debata o kapitánech. myslím, že to neprokoučoval ani jeden z nich. taktika špaňelů byla jasná - Ferrer uhraje dva body, pak tady máme vítěze turnaje mistrů ve čtyhře + světovou jedenáctku v singlu = to by v tom byl čert, aby ze tří pokusů někdo neurval bod. navíc když češi budou hrát ve dvou.......
........ David ukázal, že No.5 není žádná laciná náhoda - - - čtyřhra zklamala, ale Almagro hrál v pátek velmi slušně, takže ani za stavu 0:2 v rozhodujícím zápase si myslím Corretja nepropadal panice a když Almagro snížil na 1:2, tak si myslím jako všichni španělé doufal, že Štěpánek fyzicky nevydrží (a myslím, že to nebyl nesmyslný předpoklad).............
............. jenže on vydržel :-)) .............
....................... stejně tak naši - základ byl jasný, po dvou dnech to musí být 2:1 pro nás - - - a pak tady jsou dvě šance. ne velké, ale ne úplně nereálné. těmto šancím se přizpůsobil povrch a vše ostatní...........
(tady zase Navrátil balancoval na hraně, ale Štěpánek potřeboval být vtažený od prvního dne do hry, i když se to mohlo krutě vymstít ztrátou sil v samotném závěru)
............ a ono to klaplo. ))))))))))))))))))))))))))
Reagovat
a.magerova
Pěkná úvaha, souhlasím... :-))
Reagovat
mac.hall
Vynikající úspěch, v který jsem , po pravdě, moc nevěřil. Když jsem dal na váhu pro a proti , vycházelo mi to na vítězství Španělů. To , že Béďa nedá Ferera,jsem předpokládal a stejně tak jsem nevěřil deblu. Nejvíce mě však překvapil Radek. Na jeho vítězství s namachrovaným Almagrem bych nevsadil pětník. A přece se to podařilo. Radek byl famózní a zápas doslova ubojoval. Tenisově na tom nebyl lépe , ale ve všem ostatním byl jednoznačně lepší. Ještě si dovolím malou poznámku k Almagrovi. Tomu můžeme skutečně vřele poděkovat za náš triumf, protože , pokud by to nebyl takový primitivní machýrek, mohl vyhrát oba své zápasy. Tenisově na to měl, ovšem jinak , především hlavou, totálně propadl.
Reagovat
Jan
Jo, jo, zejména v zápase s Radkem nám to Almagro daroval. Celou dobu jsem měl strach, aby nezačal hrát lépe a naštěstí nezačal. Kdyby hrál Almagro jako v pátek s Berdychem, tak kdoví ? I když Štěpánek se vybičoval k úžasnému výkonu. Je to samozřejmě ten rozdíl, že v pátek hrál Almagro uvolněně, protože bod se od něho tak úplně nečekal, zatímco v neděli to bylo o něčem jiném. A Radek to na rozdíl od Almagra psychicky perfektně zvládl.
Reagovat
darek.vrana
Nemohl začít hrát jako v pátek, protože proti němu stál jiný soupeř. Almagro dlouhodobě na tomhle povrchu není nijak moc silný. V pátek hrál skvěle hlavně proto, že mu seděl Tomášův styl a mohl do toho pálit z obou stran. Radek ale hraje úplně jinak a z těch čopů, které se sotva odlepí od země, se prostě tak útočit nedá. Zase dost lidí tady snižuje Štěpánkovo vítězství tím, že Almagro byl v neděli poloviční. Pravda, byl, ale vždy záleží, co vám soupeř dovolí. I když je pravda, že i psychicky to ne úplně zvládl. Ovšem to bylo z velké části taky samozřejmě tím, že jeho hra neúčinkovala.
Reagovat
Jan
Je to pravda, že Radek byl jiný soupeř. Bylo to vidět i při srovnání Berdycha v zápase s Ferrerem oproti Radkovi. V pátek jsem si říkal, jak je ten Radek už slabý, že už nevydrží fyzicky 3 a více setů a přitom jeho hra na Ferrera účinkovala mnohem lépe než ta Berdychova. A podobně zřejmě s Almagrem.
Reagovat
UnrealTom
Česko vládci týmového světového tenisu Ženy a Muži jsem na ně na všechny pyšnej :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte prosím někdo kde je odkaz písně ke klipu DC ke stažení? (pouštěly ji mmj.při předávání ocenění legendám) Nebo klip celý. Děkuji!
Reagovat
kmotr
Gratulujeme, kluci bojovali Velice právná připomínka ... A ještě málo ke komentáři od "RIB" Pokud by nastoupil Nadal,podle Vás doražený od Rosola, mohli jsme se smutně koukat jak španělé
Reagovat
Jan
Jistě, je ale otázka, v jaké by Nadal byl formě po tak dlouhé pauze bez tréninku. Spíš by Španělům jen uškodil.
Reagovat
steve79
To co předvedl Radek zaslouží potlesk ve stoje. Rval se jako blázen pro stát. Před zápasem jsem nevěřil, že ho Radek porazí. Almagro hrál v pátek s Berdychem výbornej zápas, tak jsem usuzoval z toho. Kdyby Radek předávěl takovéto výkony občas, tak je v TOP 20. Smůla pro něj, že on je schopnej předvést takový výkon jen když ho vybičujou lidi.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska (vlastně včera) jsem ani u televize nedejchal. Ten Radek je vážně bojovník k pohledání a nezničitelnej jak Santoro :-) Pročítám si tu jak tu každý vzpomíná na DC bitvy od roku 2007 a nikde jsem tu nečetl o čtvrtfinále v Chile 2010. Tam jeli Čermák, Dlouhý, Minář a Hájek a bez zraněných dnešních hlavních oslavenců vybojovali postup. Chci to tu jen připomenout, protože tenkrát jsem z toho byl nadšenej a jinak (aspoň kolem mě) bylo ticho po pěšině.
Jinak díky celému týmu! :-D
Reagovat
Jan
Myslel jsem na to, když jsem psal včera svůj komentář, ale nenapsal jsem to. Ano upadli do pozadí svým výkonem, byť měli štěstí na zraněné hráče Chilanů. Zase Hájek s Berdychem to pak projeli v roce 2011 s Kazachstánem.
Reagovat
darek.vrana
Mimochodem - Štěpánka to vítězství posunulo o 6 příček výš v žebříčku, takže sezónu zakončí na pěkném 31. místě. A možná by tudíž mohl být nasazen na AO.
Reagovat
historik
už tady toho bylo napsáno hodně, ale snad ještě něco: neuvěřitelný zážitek, pro tohle se žije a doufám, že to ještě více pomůže tenisu - moc by to chtělo širší tým, moc - do příští sezóny hodně štěstí Lukášovi, ať se posune výš a stabilizuje svou hru + doufám v juniory
a jinak opět se potvrdilo, jak je DC naprosto nevyzpytatelný a krásný, asi to tak mělo být, že zrovna Radek to rozhodl - v kristových letech, ke konci kariéry, jeho slovy strašidelně zaslouženě; nemělo by se zapomínat na Tomáše - měl absolutně nejnáročnější program, už v Paříži před Turnajem mistrů už to ze sebe ždímal a Srbsko a Argentinu uhrál v podstatě sám
Reagovat
darek.vrana
Prý byl "strašidelně vyklidněný":)
Reagovat
dadaft
jsem sváteční piják, ale pár krát do roka, proč ne. z irských Bushmills a Jameson, skotskou Grant´s.
výběr podle nálady.
jinak Earl Grey. ))
Reagovat
Karlicka
Už dlouho vím, že je Radek "Srdcař". Dnes to jen potvrdil. Velký zážitek a hlavně, že podělal toho namachrovanýho Almagra s jeho namyšlenými poloúsměvy. Zdálo se to jenom mi, že se neměl ani snahu omluvit za prasátko ? Jinak obr gratulace velkýý úspěch. A to jubileum to umocňuje. Nikdo z hlavy neví kdo vyhrál 65, nebo 86 finále aniž by se podíval do tabulek. ale 100vka bude navždy zapamatovatelná!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
A když si vezmeš, že to Fed Cupové finále, které letos holky ovládly, bylo jubilejní padesáté.. ;-)
Reagovat
Jan
Takže jak DC, tak FC finále byla unikátní ? Moc pěkné.
Reagovat
smazaný uživatel
Byla, přesně tak. ;-)
Reagovat
Fandina
quesh ten FED byla taky nádhera a super úspěch od holek. Moc krásný zážitek se k tomu vracet.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to bezesporu byla. Pro mě o to větší, že ten Fed Cup jsem mohl sledovat přímo na místě. Je fajn být u toho, když se píše (tenisová) historie. ;-)
Reagovat
rib
bylo to úžasné, moc to klukům přeju... A ještě bych ráda připomněla zásluhy Lukáše Rosola - jeho zápas s Nadalem byl poslední, co Rafa letos hrál, takže Lukáši patří díky, že ho dorazil ještě před DC finále!!!
Reagovat
darek.vrana
Ale na druhou stranu Nadal chtěl vynechat v DC celou sezónu, a kdyby nakonec přijel, bylo by to spíš právě kvůli té dlouhé absenci:)
Reagovat
Jan
Zajímavý postřeh. Takže Rosol nebyl nakonec v týmu nadarmo :)
Reagovat
rib
děkuji náčelníku Jene, žes mě pochopil :-)))
Reagovat
Fandina
Kdyby Rafa přijel, tak se logicky nabízí konfrontace s Rosolem. Jinak co se týče Rosola, tak on je pořád hůře na žebříčku postavený než Rada, takže ani nešlo o to, aby byl v pátek postavován, jen v případě, že by se Radek sám necítil, nebo byl nemocný. Podle různých rozhovorů které vycházeje ze zákulisí, tak na tom panovala celková shoda a nikdo to nevyžadoval ane nezpochybňoval. Tak třeba mluvil i Lukáš i třeba Ivo Minář.
Reagovat
rib
tož dej si taky štamprlu, ať se uvolníš :-)), je jasné, že kdyby Rafa viděl Rosola, zhroutí se už před zápasem.... :-))))))))))
Reagovat
Fandina
rib ... pokud budeme hrát DC se Španělskem, nepochobuji o tom, že Lukáš bude v nominaci ... jak jinak ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Zmiňují to i zahraniční média, tak je docela škoda, že to nezmiňuje Tenisportal - Česko je první zemí v historii tenisu, která v jednom roce ovládla všechny týmové soutěže organizované ITF: Hopman Cup, Fed Cup, Davis Cup.
Reagovat
smazaný uživatel
Touch - The Sweetest Victory: http://www.youtube.com/watch?v=G00oZqUBPtg
Reagovat
capjar
Našim hráčům, zejména Radku Štěpánkovi a Tomáši Berdychovi. Byla to velká paráda!
Reagovat
Stan_Borowitz
právě jsem se odatmtud vrátil, lístek jsem dostal jako dárek k narozeninám a musím říct, že lepší dárek asi nešel vymyslet. Klobouk dolů před Štěpánkem, to byl super tenis, co předvedl. Opravdu si zasloužil být tím, kdo rozhodne.

Mimochodem, seděl jsem hned nad prostorem španělského týmu a pár metrů před sebou jsem měl Davida Ferrera. Neuvěřitelně sympatický kluk, pořád komunikoval se španělskými fanoušky, usmíval se na všechny strany.
Reagovat
smazaný uživatel
Velká gratulace českému týmu! Španělsko nemusí smutnit, protože už Davis Cup hodněkrát vyhrálo a myslím, že ještě hodněkrát vyhraje, až se jim uzdraví Rafa... Sami víte, že co se týká mužského tenisu, jsem spíš takový sváteční divák. Dřív jsem Davis Cup sledoval docela dost a klukům jsem fandil. Pamatuju si hlavně ten rok 2009, kdy taky hráli výborně a ve finále prohráli právě se Španělskem... Teď už to zdaleka tolik nesleduju a beru to spíš s klidem, ovšem tohle finále jsem si nemohl nechat ujít a viděl jsem podstatnou část všech pěti zápasů. Je to přece jenom velká událost a mám takový pocit, že takové tenisové hody, jaké proběhly v posledních týdnech v O2 areně (exhibice s Mashou, finále FC, finále DC) se v Čechách nebudou jen tak opakovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď už k samotnému finále Davis Cupu...

K Davidu Ferrerovi: Dneska i v pátek předvedl výkony světové extratřídy. Skvěle fyzicky vybavený, vynikající úderová jistota atd. Pro Španělsko je škoda, že neměli ještě jednoho takového hráče.

K Tomášovi a Radkovi: Oba si tu mísu ohromně zaslouží. Už řadu let na nich stojí český tým v Davis Cupu a za to, co oba v této soutěži odehráli, jim to vážně moc přeju. A potom taky za to, že mají tak krásné partnerky (na které se krásně kouká), to se musím přiznat. :) Jinak je taky hezké, že se oba podíleli na finálovém vítězství stejnou měrou (1,5 bodu).

K pátému zápasu: Takové zápasy jsou strašně těžké. Nechtěl bych být v kůži hráčů, kteří jsou pod obrovským tlakem. Radek to zvládnul bravurně a svoje určitě udělaly i zkušenosti a domácí prostředí. Almagro nepředvedl v Praze vůbec špatné výkony, ale v pátek proti Tomášovi byl přece jenom lepší než dneska. Musím ale přiznat, že právě Almagro se mi jako hráč hodně líbí, a to mužský tenis prakticky vůbec nesleduju. Jednou jsem ale Almagra viděl hrát asi na Super Tennisu a zaujala mě jeho hra. Jak říkám: Hlavně v pátek potvrdil, že opravdu umí.

K atmosféře: Osobně si myslím, že domácí prostředí je hodně důležité. Co vím, tak finále Davis Cupu většinou vyhrávají domácí týmy. Je to vážně rozdíl, když je skoro celá hala s vámi, nebo proti vám... Není to vždycky férové (křičení do výměn, mezi servisy atd.), ale je to prostě tak.

Nejlepší na konec: Už jsem to nakousnul, partnerky českých tenistů. :) Kvůli nim jsem to klukům fakt přál a víte, co byl pro mě asi nejhezčí zážitek z celého finále? Když po Radkově rozhodujícím vítězství zabrali Ester a Nicole, jak byly tak krásně dojaté. To bylo moc hezké a stálo to za to. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě to přišlo jako z Rockyho. Hlavně, jak se pak po tom všem objali Tomáš s Radkem.
Reagovat
smazaný uživatel
snad monty25 odpusti, ale pro me byli, mimo jineho, mnohem hezci zazitek ti stari matadori, dojalo me, jak uz jsou stari a odbouraly me spis Ivanovy slzy, prisuzuju jim vetsi historickou hodnotu.... :-)
Reagovat
Fandina
Ivan byl tak naměkko, že jsem z něj změkla ještě víc. Kodeš to samé.
Reagovat
smazaný uživatel
Odpustím, samozřejmě. :)

Ale jednu věc si stejně neodpustím...

Z této fotky je jasně poznat, že existujou i krásnější trofeje, než je salátová mísa... :)
http://img.blesk.cz/img/2/full/1464075_.jpg
Reagovat
Fandina
monty vedle pod článkem je video a tam jsou Nicol s Ester vidět, jak to vítězství krásně prožívali bezprostředně po mečbolu a máš pravdu, bylo to dojemné. Ale ono to bylo všechno dojemné, mě dostal Radek s tím bráchou a Závodníčkem směrem k Berďovi a staří pánové taky hodně všichni měli hroznou radost a Navrátil jak běžel na zem ke klečícímu Radkovi po mečbolu a ti ostatní jak tam letěli byl taky zážitek.
Reagovat
Jan
Pěkné, ale z těch bab jednou zblbneš :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Zblbnout z bab je to nejkrásnější zblbnutí, jaké si můžeš přát...
Reagovat
smazaný uživatel
Zároveň vás všetkých Vítame na vašej/našej Facebook stránke /adresa hore/.
Čaká na vás nielen fotoalbum z dnešného Víťazného Finále! ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Srdečne Gratulujeme k Veľkému Tenisovému Úspechu!
Reagovat
smazaný uživatel
Radku, promiň, já Ti vůbec, ale vůbec nevěřil, ale Ty jsi to dokázal. Pro mě jsi prostě neuvěřitelný hrdina !!
Reagovat
Faddova
nápodobně ;-) ...Radek byl super!
Reagovat
Alois_Mlok
Tohle je minimálně na úrovni Nagana.
Reagovat
Mayo
na úrovni Nagana? :O to nemyslíš vážne kluku
Reagovat
Jan
Pro tenisové fandy to jistě bylo na úrovni Nagana. Celý národ tak tenis nesleduje, ale pro ty, kdo se o to zajímají to takové bylo a je.
Reagovat
tommr
jj bylo to takový tenisový Nagano - a svým způsobem ještě lepší v tom, že jsme to zažili doma ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zda se mi to nebo Stepec opakovane rika tomasovi "Zavodnicku"? Preslechl jsem se, nebo co to znamena?
Reagovat
Fandina
Já to také slyšela a Šstěpec to říkal Berďovi hrozně láskyplně až otcovsky nadšeně a taky mu říkal ty můj brácho pojď sem ...
Reagovat
Stan_Borowitz
Nevím, jestli to by bylo v telce, ale Štěpánek byl v dokonalém transu, jako by byl opilej, působil hrozně roztomile, jak tam vyváděl.
Reagovat
Fandina
Stan_Borowitz nahoře jsem četla, že jsi tam byl, tak to ti závidím, já vždycky už leta chodím do Prahy i do Ostravy i na FED, ale teď jsem nemohla, takže chápu, je to super zážitek a v televizi bylo taky vidět, jakou má Radek velikánskou radost a mě dostal jak řekl slavte a měje se rádi. Hrozně se radoval, ale zasloužil si to, hrál soustředěně, chytře a ukázal, jak to umí, ss rozmyslem.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, byli kluci roztomilí. Mně se navíc hrozně líbilo, jak Štěpánek podržel Kaděrku (nebo jak se ten chlap přesně jmenuje). Byl tam totiž takový trapný moment, když se předávaly ceny předsedům španělské a české tenisové federace, tak diváci pískali. Což byl trapas zejména vůči Španělům, protože ti si mohli myslet, že se píská na jejich předsedu. Ale Radek pak když dostal mikrofon, tak si v podstatě vynutil potlesk i pro Kaděrku, když pochválil zázemí, které jim zajišťuje.
Reagovat
J.M.
Myslím, že Radek děkoval Černoškovi a České sportovní.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jojo, já myslel Černoška, jen jsem si zaboha nemohl vzpomenout, jak se ten chlap jmenuje a nechtělo se mi to hledat... Dík
Reagovat
Mayo
toto je najväčší omyl v histórií tohto športu
Reagovat
smazaný uživatel
Omyl, tos asi myslel ty vaše bloudy ve finále před sedmi lety, kde jste se posrali tak, že pátý rozhodující zápas se ani nemusel hrát. :-)))))))
Reagovat
Mayo
však dobre a píšem niekde že svk vyhrali DC abo tak ? :O nechápem
Reagovat
Bob
chudáčku, běž si brečet někam jinam. zajdi za maminkou, ona tě utěší :)
Reagovat
Mayo
ale to už je aké zlé keď Almagro nevie poraziť Štepánka...
Reagovat
smazaný uživatel
sem Ti včera radil ať jdeš plakat na španělský portál :-))))nu můžeš i na slovenský portál :-)))) co že to nyní hrajete?nějakou pralesní ligu že? :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jdi do řiti, ty čobole. A nevysírej pod článkem o vítězství českého týmu v DC. Už jen proto, že ti vaši chuji si o tom můžou nechat jen zdát.
Reagovat
Mayo
mňa naši tenisti nezaujímajú, takže darmo mi o nich píšete...opakujem odkedy nehrajú Kučera a Hrbatý ( sympatickí hráči to boli ) títo dnešní ma netrápia...já len som šokovaný, že CZE to vyhrali proste :P
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem zase šokovaný z toho, že nějaký prijebaný drotár tady jebe do Čechů na českém portále po českém vítězství.
Reagovat
Mayo
veď kľud...ja len srandujem...úplne katastrofálne to beriete :D nezabite ma...je pravda, že som fandil španielsku no...já nejsom taký ako si napísal nejaký prijebaný čobol ani nič ... :D
Reagovat
Jan
Byli jsme donedávna ve společném státě, taky jsi nám mohl fandit. Taky jsem fandil donedávna Slovákům v tenise i hokeji a moc, ale když jsem viděl po MS v hokeji v Bratislavě i letos, jak nám nepřejete, přestal jsem. Stejně fandím Vašim tenistům v DC i FC.

I tak si myslím, že jsme spřízněné národy, ale to co mnozí z vás předvádějí vůči nám, je mi to líto.
Reagovat
Jan
A ty jsi zářný příklad.
Reagovat
Sonja
Mayo je ale jen trol, který se tu pořád pokouší o rozladění ostatních...ani bych na něj nereagovala, natož abych kvůli němu měla zlost na Slováky obecně.
Reagovat
smazaný uživatel
ja jsem s Maykem spokojena, vsechno bylo presne tak, jak predpovedel... ;-)
Reagovat
milbust
Připojuji se s velkou gratulací. Byl to neuvěřitelný boj. A ne jen dnes.

Všimli jste si, že vlastně ani v jednom zápase kluci nevyhráli na vítězné údery? Nejblíž byl dnes Štěpec který remizoval 47-47.
Reagovat
smazaný uživatel
Stepankovi tenhle zapas preju, vrchol jeho kariery, hrdina na veky:) Velka parada a gratulace celymu tymu:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty budeš asi nějaký debílek, co se někde v zahraničí "uchytil" jako umývač hajzlů a ted´ si myslíš, jakej kus světa jsi dobyl a pliveš na Čechy, co? :-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
asi? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
OBROVITÁNSKÁ GRATULACE!!! VELKÝ ÚSPĚCH PRO ČESKO - VYHRÁLI JSME VŠECHNY TŘI TÝMOVÉ SOUTĚŽE V JEDNOM ROCE, TO JE SEN!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Je to nádhera a strašně přeju Radkovi, že právě on to mohl rozhodnout, pro něj to musí znamenat neskutečně moc!
Reagovat
a.magerova
taky mám radost, že právě ON je tím hrdinou, který rozhodl... :-))
Reagovat
Jan
A zaslouží si to. Odehrál spoustu krásných a důležitých zápasů v DC (Berdych samozřejmě taky, oba si to moc zaslouží, že se jim to povedlo).
Reagovat
smazaný uživatel
Radek mě tedy opravdu překvapil.Přišlo mi, jako kdyby se vyloženě na zápas těšil a věřil, že Almagra porazí. Nedolehla na něj tíha,že musí získat rozhodující bod. U Almagra to bylo naopak.Naprosto souhlasím s darek.vrana, kdyby Tomáš vyhrál zápas, určitě by Radka posílali do důchodu a že je dobrý jen na debla. Takhle všem ukázal, přiznám se i mně,nevěřila jsem v jeho výhru,že dokáže vyhrát v tak vypjaté situaci.Radku, jsi boží a gratulace celému týmu.Krásný večer!!!
Reagovat
Jan
Tak, tak, plný souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem musel koment rozdělit na dva party a omylem jsem si někam nezkopčil ten doslov, kterej jsem k tomu měl a nemám to tak celý. By mě zajímalo, který omezenec vymyslel "hranici" 2048 znaků, přiznejte se. :DD
Reagovat
smazaný uživatel
v klidu. Ve Wimbledonu zase počítali maximálně s 50ti vítěznými gemy v setu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Po tom všem, co se událo od roku 2007...Pamatujete ještě na duel s USA, kde se prodloužila mizérie českého DC týmu a psalo se, že český tenis půjde do kytek, pokud se nenajde někdo druhý po boku k Berdychovi? S Radkem se tehdy ještě nepočítalo, prý nezvedal telefon...A poté přišel los baráže, který nám přisoudil Švýcary...mise nesplnitelná, říkalo se...jenže pak to PŘIŠLO! RADEK ŠTĚPÁNEK SE VRACÍ DO DC TÝMU!...to byl první krok. Dalším mezníkem se stal víkend v září 2007 a dnes již kultovní zápas se Švýcary, kde se Radek blýskl již v pátek proti Rogerovi a kapitán Navrátil poprvé složil deblový pár Berdych/Štěpánek, který ve famozním zápase utekl z 0:2 na sety a z mečbolu páru Allegro/Federer. Nesplnitelná mise již nebyla tak nesplnitelná a v neděli po smolné prohře Berdycha s Federerem rozhodl zápas Radek Štěpánek. Zápas, který se stal kultovním. Štěpánek dohrával zraněný a vyprášil švýcarskou dvojku 3:0 na sety. A pak to jelo. Rok 08 - zápas s Belgií, čeští borci přicházejí na kurt v kostýmech trikolory jako boxeři - zjevný odkaz na záři 07.. Povinnost je splněna a český tým poprvé po letech postupuje přes první kolo DC. Radost je však vystřídána smutkem, v dubnu téhož roku přichází vystřízlivění z euforie v Rusku, kde český tým smolně padl.Tomáš Berdych prohrál obě dvě dvouhry v pěti setech, s Davyděnkem musel vzdát pro ošklivé zranění. Opravdu kruté momenty. Poté přichází sezona 09 a tým je zase nahoře. Spanilá jízda přes Francii, Argentinu a Chorvatsko končí v prvním finále po třech dekádách se Španěly masakrem 0:5. Těsně pod vrcholem končí cesta tenisových hrdinů z Česka. Tým je však připraven dále jít za svým. Rok 10 a semifinále se Srby - po sobotě je vedení 2:1 na naší straně, avšak během ejdnoho odpoledne přicházíme o naděje na druhé finále v řadě. Opět nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Rok 2011 je tým vystaven těžké situaci. Bez Radka Štěpánka prohrává již v prvním kole po smolných prohrách Jana Hájka a Tomáše Berdycha. Poprvé od roku 2007 jde tým do baráže. Od té doby se však rozjíždí mašinérie, která se nezastaví až do finále následujícího roku. Po soubojích s Itálií, Srbskem a Argentinou je zde finále se Španěly. ítězí 3:2 na zápasy v 8 hodin nedělního večera.
Reagovat
Jan
Vlastně, když se to tak vezme, v roce 2008 měli obrovskou smůlu, když si Tomáš v Rusku poranil ten kotník a v roce 2011 zase když prohráli bez Radka Štěpánka, jinak se i v tyto roky, zejména v roce 2011 dalo čekat vysoké umístění.

A jaksi symbolicky, příští rok 1. kolo zase se Švýcarskem, díky čemuž se ta vítězná vlna a kruh uzavře. Bylo by pikantní, kdyby s nimi tentokrát prohráli a šli do baráže, ale díky dnešku je mi to jedno, dnešek stál za to.

Radek hrál fantasticky, byl to zase ten starý Radek, jak jsme ho znali, když vyhrával DC zápasy. Letos už mi připadal trochu unavený věkem, jeho hra už neměla takový glanc jako dříve, ale tentokrát se vzepjal k nádhernému výkonu, klobouk dolů před ním. Je to fantastické a Radek je národním hrdinou. Pomohl mu hodně Almagro svojí nervozitou a že psychicky neustál ten tlak, Lendl správně říkal, že ne nadarmo je světovou 11kou a může se zlepšit, což se taky ve druhém setu stalo, když se oklepal z nervozity, ale naštěstí se neoklepal dost a Radkův výkon na něj stačil. V závěru už byl Almagro na kolenou, ale do posledního gamu jsem trnul, aby se zase nezlepšil a Radka nezačal přehrávat. Vyšlo to a je to perfektní.
Reagovat
Jan
Krásná byla i Radkova rybička, kdy vleže u sítě odehrál míč a byl z toho bod.

Je to nádhera, v jednom roku jsme vyhráli Fed Cup i Davis cup, v jednom městě a jedné hale, obě finále byla moc krásná, tohle snad bylo ještě emotivnější a krásnější. Poprvé od r. 1990, kdy se to povedlo USA. A jako první národ na světě jsme k tomu vyhráli v tomtéž roku Hopman Cup. Ten mě sice tak nebere, ale je to pěkné.

Moc se mi líbilo, jak pozvali na focení k poháru starou partu z r. 1980, Kodeše, Lendla, Šmída a Složila. Byla to krásná symbolika.
Reagovat
Jan
Toto finále mělo i jistou podobnost s Fed Cupem, kdy po zaváhání jedničky (Berdycha, Kvitové) pohár dostala do našich rukou dvojka (štěpánek, Šafářová). A předtím soupeř uhrál bod, čímž si naplnil naděje, že to ještě získá i když u Španělů byly ty naděje prakticky jistotou, málokdo čekal, že Radek s Almagrem uspěje. O to je to krásnější.

Velká gratulace všem klukům, udělali jste obrovskou radost celému národu, ať Vás provází štěstí a úspěchy i v dalších zápasech DC (a holky v FC).
Reagovat
Jan
Ještě je fantastické, že to od roku 2007 táhli prakticky ve dvou a letos stejně jako v roce 2009 to ve dvou dotáhli do finále a letos dokázali zvítězit. Myslím, že je to velmi unikátní, nevím jestli se to nějaké jiné zemi takto povedlo. O to větší poklona před výkony kluků.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, v roce 08 to zranění Tomáše, to byl fakt pech. Na druhou stranu na ten mač nemuselo vůbec dojít, kdyby tehdy Tomáš v pátek porazil Safina. Určitě by pak další den šel do deblu, ale tehdy nešel, protože byl po té prohře zničený. Ten debl jsme mohli vyhrát.

A v roce 11, nechci vypadat jako nějaký pivní výpitek z nádraží, ale tu prohru dávám za vinu Hájkovi, který v pátek promarnil vedení 2:1 na sety a v neděli v rozhodujícím pátém zápase se prostě posral. Tehdy to bylo 1:1 na sety, Hájek byl ve třetím v brejku a mohl jít už i na rozdíl dvou na 5:1, ale začal to srát a když pak v tie-breaku vedl 3:1, pak 8:7 se dvěma servisy k dobru a nic z toho, tak se pak hrozně posral a ve čtvrtém dostal kanára.

Já tedy doufám, že příští ročník otevřeme výhrou ve Švýcarsku a že se budeme snažit zopakovat letošek. Protože pocit vítězství, toho se nelze nasytit nikdy.
Reagovat
Jan
Jinak v pátek mohl Navrátil nechat nastoupit Rosola proti Ferrerovi, ať Radek není tak unavený na neděli, případně kdyby se Rosolovi náhodou povedlo překvapení a byly by 3 body už po sobotě, ale z nešního pohledu je to naštěstí jedno. Pokud by Radek prohrál mohlo se to brát jako prokaučovaný zápas.

V pátek mi Ferrer nepřipadal tak dobrý jako dnes, Almagro působil výrazně lépe a jistěji, ale z dnešního pohledu je vidět, že zřejmě Radkova hra působila na Ferrera lépa než Tomášova dnes, i když Tomáš byl už určitě unavený a mohlo to hrát roli.

V každém případě se dá Radek posuzovat jako komplexnější hráč než Tomáš, umí to perfektně na síti, dokáže hrát od základní čáry, jeho voleje a kraťasy jsou taky skvělé.
Reagovat
Jan
Hájka tak neberu, ani nekritizuju, je to jiný, nižší level než Radek s Tomem, prostě se to může stát. Nikdy není nic jistého, dokud hráč nedohraje poslední game zápasu, historie je takových zvratů plná. Navíc Kazaši (vlastně Rusové) tenkrát zahráli životní zápasy (i proti Berdychovi).

Proto jsem dnes trnul do posledního gemu u Radka s Almagrem, aby se to neotočilo. A je skvělé, že ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Štěpánem největší ubožák všech dob
Reagovat
capjar
dej si obklad
Reagovat
smazaný uživatel
d.bile :-))))))))jdu oslavovat jdeš taky? :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
ubožák nebo ne, to je asi jedno, ale má jméno pod davisovým pohárem...
Reagovat
darek.vrana
Teď se pochopitelně vyrojí komentáře (především od zdejších Slováků), že nehrál Djokovič, Nadal, Del Potro atd., takže to vlastně ani nemá hodnotu. Ale na to se vyse.te, o tom Davis Cup není. Prostě někteří holt nejsou týmoví hráči (Federer), nebo alespoň ne každý rok (Djokovič, Nadal - oba letošní sezónu odmítli hrát). Kdyby to bylo podle žebříčku, měli jsme DC už mnohokrát, zejména v 80. letech (Lendl, Šmíd, Mečíř), možná i v 90. (Korda, Nováček). Tady ale rozhoduje něco jiného - to, co předváděli tak dokonale naši v posledních letech - TÝMOVÝ DUCH.
Reagovat
capjar
Souhlas!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale prestaň, absencie si história nepamätá. Víťazstvo má obrovskú hodnotu, navyše ho dosiahli dvaja hráči. Bolo to veľké finále a ja som si ho napríklad užil. Bodaj by bolo každé rovnako dramatické.
Reagovat
Jan
Ty absence tam byly, ale v historii za těch 100 let určitě mockrát, ano má to menší hodnotu než kdyby hrál Djoko, Nadal, Delpo, ale stejně toto finále bylo tak fantastické, dramatické, napínavé a výhra štěpánka tak úžasná, že je mi to jedno. A nakonec i my jsme měli absenci Štěpánka loni s Kazachstánem nebo jak si Berdych vyvrtl kotník v r. 2008 při zápase s Ruskem a na to se taky nikdo neptá, taky jsme se v těch letech mohli dostat vysoko.

A potom, jde přece o momentální týmy, jejich aktuální složení a připravenost hráčů v nich, že nenastoupili daní hráči, to přece není naše chyba.

A buďme rádi, že to vyšlo, s Nadalem ve španělském týmu, pokud by měl solidní formu (což po té pauze by stejně asi neměl) by se to asi nepovedlo, stejně tak je otazník zda bychom porazili Argentinu s Del Potrem i v druhém zápasu nebo Srbsko s Djokovičem. Na kdyby se ale nehraje a určitě v historii najdeme spoustu takových případů.
Reagovat
Jan
A vždycky je to o aktuálním složení týmů a aktuální formě hráčů, takové byly, není třeba nad tím zas příliš ěpekulovat. I proto někdy vyhraje ten a jindy jiný tým.
Reagovat
smazaný uživatel
:-))))tak hele vy dvá buránci,co vy dva jste v životě dokázali?:-)))) h....ale Já to chápu,bůh vám bohužel nadělil hloupost :-)))),ale Já sem tu hlavně proto,abych pogratuloval našim klukům a samozřejmě i soupeřům za pěknou hru,zasloužili si to oba team,ale vítěz může být jen jeden .-)))téda klucí jste borci a Štěpec ukázal obrovské srdce a vůli :-))))příjemný večer všem .-)))
Reagovat
smazaný uživatel
:P tyhle kecy miluju...to už je ták ohraný :D jenom se opakuješ,opakuješ a opakuješ :*
Reagovat
gigin
Hrubší výraz - promiň, ale tak uznej... ;)))))
Reagovat
Roger_Federer
naprosto v pořadku mufik a 1ferrer1 evidentne individua co sem nalezli na davis cap lečit si mindraky.
Reagovat
Roger_Federer
naprosto v pořadku mufik a 1ferrer1 evidentne individua co sem nalezli na davis cap lečit si mindraky.
Reagovat
smazaný uživatel
Ukaplo i par slz :)
Reagovat
darek.vrana
Nádhera, nádhera, nádhera! Jsem opravdu šťastný, že se to podařilo a JAK se to podařilo! Sleduju tenis už 17 let, zažil jsem generace Petra Kordy, Karla Nováčka, Bohdana Ulihracha, Daniela Vacka, Slávy Doseděla, Jirky Nováka a teď tuhle, a vždycky jsem toužil, abychom tuhle trofej získali...

Byl to dneska ideální scénář, sice jsem přál Tomášovi, ale zároveň jsem byl zvědavý, jak by vypadal zápas Radka s Almagrem, takže mi tak nevadilo, že to v 1. zápase nevyšlo. Naopak, chtěl jsem, aby se na tom oba kluci podíleli rovným dílem, protože jinak by všichni psali, že Radek už je dobrý jen na debla a že letos už vlastně nic neuhrál.

Myslím, že po pátku jsem tady byl asi jediný optimista ohledně tohohle zápasu, všichni tady říkali, že Štěpánek na Almagra nemá nejmenší nárok. Sice jsem taky pochyboval, ale věřil jsem, že Radek naopak na něj má hru a může ho porazit. Potvrdilo se, že jeho styl s mnoha čopy a náběhy na síti na tomhle povrchu na Almagra bude platit.

Taky se potvrdilo, že tenhle zápas rozhodne spíš VŮLE, ZKUŠENOST a PSYCHICKÁ ODOLNOST. Prostě jsem necítil, že by Almagro měl být tím hrdinou, který udělá rozhodující bod ve finále Davis Cupu. Naopak jsem věděl, že Radek, pro kterého to byl dlouholetý sen a asi poslední šance ten pohár získat, tam prostě nechá všechno. Šel za vítězstvím od začátku do konce a neskutečná atmosféra v hale ho hnala k lepšímu a lepšímu výkonu. Takhle je to jakési symbolické završení téhle éry, prostě parádní tečka.
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak, sám bych to líp nenapsal!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Já věřil taky. A byl jsem zklamán, že tady se nevěřilo.
Reagovat
J.M.
To je vynikající příspěvek.

Taky jsem to přál Radkovi ze stejného důvodu - nebýt tohoto zápasu, byli by k němu lidi hrozně nespravedliví. A příští rok už by ho považovali jen za deblistu. Asi ho spousta lidí vídá jenom v Davis Cupu, a tak neví, jak skvělý hráč to pořád umí být, jak letos válel na některých turnajích, na začátku i na konci sezóny. Jak fantasticky hrál třeba nedávno v Šanghaji... Posílat ho do starého železa, že prý nemá fyzičku, rychlost, že je jeho hra staromódní a neúčinná... Dobře, že dostal tu šanci ukázat, že to není pravda.

Já jsem tedy taky věřil, že na Almagra má. Jenom jsem pochyboval, protože finále DC ho nezastihlo v optimální formě. Ale o to cennější to je. Ten jeho přístup k reprezentaci je příkladný, a nejen pro Čechy.
Reagovat
Jan
Moje nevíra byla založena na pátečních zápasech a na výkonech Radka v letošních DC, kdy už jsem pozoroval jistý pokles výkonnosti nebo výdrže v těžkých zápasech, kdy prohrál s Tipsarevičem, zraněným Del Potrem i v pátek s Ferrerem. Je pravda, že se samými špičkovými hráči. Dnešní zápas Berdycha s Ferrerem ukázal, že Radek na Ferrera uměl zahrát lépe než Tomáš a jeho styl byl na něj daleko účinnější. Klobouk dolů před tím, co všechno Radek umí a jak pestrá jeho hra je.
Reagovat
smazaný uživatel
Ole ole ole ole, mi tu misu stejne vyhrali, stejne vyhrali, stejne vyhrali....mi tu misu stejne vyhrali,stejne vyhrali...... Zadnej komentar neni treba.. Radek neskutecnej a diky za vse !!! Vamosss !!!
Reagovat
Fandina
úžasný zážitek a velká gratulace klukum ... nádhera nádhera nádhera ... gratulace
Reagovat
pepin
Tak ahoj partačko, tak jsme si to vyfandili, ale byli to nervy co? U nás fandila i 90 letá babička a když hráli hymnu tak si šla pobrečet k sobě. Ale že je Radek srdcař, takhle by se měli chovat k republice ty blbci nahoře. To bychom se měli dobře co?
Reagovat
smazaný uživatel
POzdravuju babičku, respekt!
Reagovat
pepin
Děkuji vyřídím, ale co je na tom úžasného, že ona tomu dokonce rozumí.
Reagovat
Fandina
Tak nějak jak píšeš a byly to nervy, ale stálo to za to, Radek nevěřitelné, nádhera a krásný tenis, všechno dělali oba i s Berďou, aby to bylo, aby vyhráli a dokázali to. Nemám slov a tenis také od Šteěpuly dnes krásný, s rozmyslem a prostě nádhera. Babičce se nedivím, já si také poplakala radostí i dojetím. Mám radost s nima, jsou to super tenisti... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
HATTRICK PRO ČESKÝ TENIS !!!! FAMOZNÍ !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
a příští rok co?...
Reagovat
dadaft
příští rok příští rok.
Reagovat
smazaný uživatel
srat na přišti rok, dnes je dnes
Reagovat
J.M.
Není každý rok posvícení a asi nikdo nečeká, že se to bude za rok opakovat, obazvlášť když Hopman Cup ani hrát nebudeme. Právě proto bychom si to měli užít teď a tady. Nejsme Španělsko.

Spíš bych se ptal "a co za 20 let?" Snad to inspiruje mladou a nejmladší generaci a budeme mít časem nějaké nástupce. Štěpánek sice vůbec nestárne, jak říká Svačina, ale víc než dalších 15-20 let ty singly hrát nebude. A kdo ho nahradí...
Reagovat
dadaft
Radek je srdcař. myslím, že na pětadvacet ho nakonec ukecají. ))
Reagovat
pepin
Pochopitelně i já se připojuji ke gratulaci a připíjím zrovna jako Dadaft Jamesonem na úspěch našich. Jinak některým chytrákům zde chci vzkázat, že vůl zůstane volem a pablb pablbem. Jinak všichni normální si to užijte.
Reagovat
smazaný uživatel
já právě připíjím chorvatským červeným vínem Dalmatino Plavac Mali Hvar a čím připíjíte vy?
Reagovat
tedi
ja mam spanelsky Freixenet! :)
Reagovat
smazaný uživatel
NEUVĚŘITELNÉ !!!! JE TO TAM !!! Kluci to dokázali! Po těch neuvěřitelných letech, po famozních mačích, po trpkých zklamáních, JE TO TAAAAAAAAAAAAAAAAM !!!!!! HOŠI DĚKUJEM !!!!
Reagovat
J.M.
No kdyby to vyhrál už Tomáš na 3:1, nebylo by to ono. Takhle to mělo všechno, i tu symboliku, kdy to vyhrál podceňovaný srdcař, který pro Davis Cup celé roky žije a dýchá. Jak se shodli všichni hosté u mikrofonu - velké zápasy se rozhodují na síti. A tohle byl možná na příštích 32 let poslední velký tenisový zápas, který se tam rozhodl. Tak zaplaťpánbůh, že se takhle Radek zvěčnil. Za tu obrovskou bojovnost, přístup a unikátní, často krásnou a odvážnou hru mu to přeju dvojnásob, zaslouží si to jako málokdo.
Reagovat
dadaft
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlasím s tou symbolikou. Ešte by som dodal, že pre Radka je Španielsko osudovým súperom. Pred rokmi, kedy v DC začínal bol z súboji o záchranu svetovej skupiny smutným hrdinom,keď počas rozhodujúceho zápasu nestačil na domácej pôde na tuším 17-18 ročného Nadala.

O pár rokov neskôr dostal priestor na reparát, ktorý úspešne zvládol. Bol to mimochodom prvý zápas Nadala, ktorý som videl a na ktorý si spomínam.
Reagovat
J.M.
Já si na ten Davis Cup s Nadalem taky pamatuju, i na to, jak jsem si říkal, jak se mohlo stát, že to ten neznámý začátečník nějak dotáhl do vítězného konce. Taková shoda náhod. Pak když zanedlouho vyhrál Roland Garros, říkal jsem si - aha, to je ten mladý klikař, co se nikdy nevzdá. Když ho vyhrál podvacáté, řekl jsem si, že to asi tenkrát nebyla shoda náhod.
Reagovat
J.M.
To mi ještě připomnělo první daviscupový zápas, kam nasadili jakéhosi mladého, asi osmnáctiletého Berdycha. Ten mě zaujal hned, říkal jsem si - zajímavý bum bum tenista, ten nemusí být marný.
Reagovat
Jan
Vlastně už v r. 2009 prohrál Radek ve finále DC trochu smolně s Ferrerem, kdy ho měl skoro na lopatě, Tomáš taky v prvním setu stačil Nadalovi a až ve druhém to bylo jasné a 4hra za stavu 0:2 se jim hrála už špatně, takže byť prohráli 0:3 (ty další body už byly s daným obsazením passé), tak to bylo jen o kousek.
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu tymova soutez,Nejlepsi reziser by takovy scenar nevymyslel, Hosi dekujeme, lepsi konec letosni tenisove sezony nemohl byt. Uzijte si zaslouzenou dovcu a s novymi silami v lednu dovi.
Reagovat
dadaft
nejlepší režisér by to asi vygradoval 15:13 v pátém setu. ))
mně to tentokrát takhle stačilo. ))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Radku mooooooooc se Ti OMLOUVÁM, prostě jsem Ti nevěřila! Díky za to co jsi předvedl a nám nevěřícím "Tomášům" jsi ukázal jak se plní své sny, jak se za nimi jde! Díky za to, že jsi do týmu vrátil a společnýma silami dosáhl tohoto neskutečného úspěchu!
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas na sto procent!!!!
Reagovat
relax1
Timčo připojuji se k Tobě. Hoši DĚKUJI! Jste skvělí!
Reagovat
smazaný uživatel
Samuel jim taky dluží omluvu. Smekám! Nemám slov!
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutečně úspěch. Neskutečnej Štěpánek. Slavte hoši!
Reagovat
UnrealTom
Radek hrdina !!!!
Reagovat
brixner
...se čekalo...Bez obsáhlých komentářů-jsem tak moc spokojen ! Brix
Reagovat
smazaný uživatel
vy jste se sem přestěhovali z idnesu, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, ale mohl bych tam jít :D Jakej máš problém?!
Reagovat
smazaný uživatel
to mě překvapuje, protože to byla vždycky mekka trollů....
Reagovat
smazaný uživatel
Opakuju: Jakej máš problém?!
Reagovat
gigin
Problém je v tom, že si šulín a děláš tu akorát tak bordel...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak určitě :D vůbec to nedává smysl :*
Reagovat
pepin
Nerozčiluj se a slav s námi i když se nejedná o Tvůj šálek kávy a ty exoty nech být, nestojí za to.
Reagovat
gigin
Šálek kávy je v pohodě ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace hoši!!
Bylo hezký, jak to Ester a Nicol prožívaly :-)
Jsme první země v historii, která ovladla HC, FC a DC v jednom roce.. :-) Opravdu gratulace, český tenis se podmanil svět!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Davis Cup mi nic neříká, ale pro všechny, co tuhle soutěž mají rádi, to musí být parádní den!! :)Sám si pamatuju, jak sem byl šatstný, když Roger letos vyhrál Wimblas. Je super, že Česko si nebudou všichni spojovat jen se sandálama v ponožce a nějakou zemí ve východní evropě, ale tenisovou velmocí.
Reagovat
Jan
Já sandály v ponožce nosím běžně, když je chladněji a nevadí mi to :)
Nebo ponožky v sandálu ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kůň nebo Štěpánem ten dement na to proste nemá je to největší ubožák stejně jako berdych chudák David ferrer Nicolase almagro Lopy a grany. Česky socky neprávem vyhrali
Reagovat
smazaný uživatel
aha že :D
Reagovat
gigin
Kdo je u tebe socka, ty máslo?? Si ťa kúpím, aj s malú dohodú... kreténe...
Reagovat
Roger_Federer
poprve registruji, že použil hrubši vyraz.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Uprimne, je mi luto Davida Ferrera..Tento uspech som mu velmi prial, konecne by bol právom hrdinom..Ked som videl tie emocie, ktoré nim lomcovali počas posledného zápasu, bol to veru smutný pohlad..Konecne by sa v ramci repre dostal z Nadalovho tieňa, okolnosti mu vsak neboli naklonené, je to fakt smoliar..

Potvrdilo sa, ze kazdy tim je tak silný, jak silný je jeho najslabší článok..A Almagro proste nie je typ na rozhodujuci zapas finale Davis Cupu :)..Ako sa hovorí, kto sa bojí nemoze ist do lesa, resp. v jeho pripade na kurt. Posobil ako kopka nestastia, neveril si, bol uzliček nervov..Na druhú stranu musím sportovo zagratulovat vsetkym fanuskom, vyhrat Davis cup je fantastické..A hlavne,ked si raz niekto bude pozerat vitazov, pri 100 v poradí sa urcite zastaví..

Hrdinom je nakoniec Stepanek, ktorého som síce nikdy nemusel, no dnes ukázal ako sa hrá s rozumom. Od zaciatku vedel, co chce hrat ako a kedy to ma hrat..Almagra vykúpal vo vlastnej šťave, isiel si jednoznačne za vitazstvom..Za tie jeho snad celozivotné zásluhy k reprezentacii si tu misu hádam aj zaslúžil..
Reagovat
tommr
ukázalo se, že Almagro byl opravdu ten "weak link" v sestavě španělskýho týmu a že v tom měl Tomáš naprostou pravdu i když za to schytal od některejch fanoušků co proto ... :)
Reagovat
dadaft
ano. rozhodly tři věci.
- že Tomáš potvrdil v těžkém zápase proti Almagrovi pozici jedničky týmu, pro zisk poháru udělal nejvíc práce, ale samotný závěr sezóny ho nezastihl v nejšpičkovější formě.
to jsem si oddechl. )
- - že naši zvládli čtyřhru.
to jsem začal doufat. ))
- - - že Radek použil své srdce a zkušenosti a ustál velký okamžik.
doufal jsem a vyšlo to. )))
Reagovat
smazaný uživatel
Štvorhra je vo výsledkovej mozaike vždy najnenápadnejším prvkom, no má rovnakú hodnotu ako ktorékoľvek víťazstvo v singli. Súhlasím, že zohrávala kľúčovú úlohu. Práve po sobotnej výhre sa misky váh preklopili na českú stranu.
Reagovat
smazaný uživatel
Štvorhra je vo výsledkovej mozaike vždy najnenápadnejším prvkom, no má rovnakú hodnotu ako ktorékoľvek víťazstvo v singli. Súhlasím, že zohrávala kľúčovú úlohu. Práve po sobotnej výhre sa misky váh preklopili na českú stranu.
Reagovat
Fandina
dadaft přesně tak. Po pátečním 1:1 byla nejdůležitější čtyřhra, také jsem to tady napsala, že pokud budou mít kluci po sobotě 2:1 ten třetí bod někdo přidá.
Reagovat
smazaný uživatel
Forehande, mé osobě Ferrera není vůbec líto! Ten si ten pohár může vyhrát příští rok, když ne příští, tak na přesrok a atď.! Tomovi a Radkovi se to už zřejmě hned tak brzi zopakovat nepovede. A proto jsem rád, že pohár je doma! Jestli jsi jiného názoru, může být, ale pro tento rok je TOMÁŠŮV a RADKŮV! Kluci gretuluji!
Reagovat
Fandina
v DC je čtyřhra nosná, hraje se uprostřed na rozdíl od fedu, kde se hraje až naposledy. Takže v DC je hodně důležitá, může se po ní rozhodnout.
Reagovat
smazaný uživatel
Samuel jasné, bez debaty..Ja sa na to naozaj pozerám skrz osobné sympatie a vnímam to viac Ferrerovým pohľadom..Ale fakticky máš pravdu. Ak by aj David nikdy už žiadny DC nezískal, tak vždy zostane 3(?) víťazom. Priviesť tím k výhre v pozícii lídra je už tak trochu ješitnosť, takže ozaj nie je čo riešiť. Stepanek má už 34 a ja si fakt nepamätám, kedy sa repre otočil chrbtom, táto výhra bola pre neho zaslúženou satisfakciou. Ešte raz gratulujem.
Reagovat
dadaft
mně je Davida taky líto. asi míň, než by bylo jindy, protože prohráli s našima.. - ale udělal pro to všechno.
je to fakt smolař.
Reagovat
smazaný uživatel
k Ferrerovi chovám velký respekt. Hrát na takové úrovnia v takovém věku - dolu klobouk. V konečném důsledku s tebou sohlasím, že svá nejlepší tenisová léta prožívá až v tak "pokročilém" věku a jako lídrovi týmu se mu to třeba taky nepovede, ale v jeho případě by jsem to neviděl až tak černě. Je to sympaťák každým coulem a rozhodně mu úspěchy jak individuální, tak týmové přeji!
Reagovat
Jan
Jak tady nebo v TV bylo, že v letech 2004 - 2006 Štěpánek odmítal reprezentovat DC a soustředil se pouze na svou kariéru na turnajích. Matně si pamatuji, že i po nějakých neshodách s tehdejším kapitánem DC týmu nebo se svazem. Pak si to naštěstí rozmyslel.
Reagovat
smazaný uživatel
a Štěpánek je pěknej trapnej :D
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak kůň pochcanej
Reagovat
smazaný uživatel
a přítí rok končíme v prvním kole se Švýcarskem :*
Reagovat
smazaný uživatel
jenže příští rok klidně už se švýcarskem skončit můžem... protože tento rok jsme MISTŘÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ
Reagovat
smazaný uživatel
všichni budou brečet :D akorát ne štěstím
Reagovat
smazaný uživatel
Kurde, já su tak šťastná! Slavte a mějte se rádi :D
Reagovat
anajka
Pripájam sa ku všetkým gratuláciám. Priznám sa, tiež som patrila k maloverným, ale Štepánek to dokázal. Úcta.
Reagovat
ReadyTeddy
Kodeš na Navrátila, prý: Krásný ty vole :-D ale jo, je to krásný...
Reagovat
rod_laver
Jednooký král mei slepými, za neúčasti Djokoviče, Nadala a polovičního Del Potra z toho nemůžete mít ani radost :)
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas :)
Reagovat
Roger_Federer
kdo se na tohle bude za 3 mesice ptat?
Reagovat
smazaný uživatel
ale pořád to tak bude..:P
Reagovat
smazaný uživatel
no jo a murray nemůže mít ani radost z us open a olympiády, protože nadal a djokovič s turnaje mistrů, protože roger byl unavenej a bla bla bla
Reagovat
smazaný uživatel
jinak seš OK? GrandSlam a DC je něco úplně jinýho...
Reagovat
smazaný uživatel
rod laver... ty si de*il... nehrali byli neschopni hrat? jejich problem, to je jejich prohra, proč se tím zabývat, naši vyhráli protože byli zdraví a schopní hrát tečka... Radek veliká gratulace, je to jeho vítězství
Reagovat
darek.vrana
A co?? Jejich problém, že nechtějí reprezentovat! Djokovič nechtěl, Nadal mimochodem tenhle rok taky nechtěl hrát, Del Potro se rozhádal s týmem... Tobě asi nedochází, že Davis Cup je o něčem jiném, o týmu, o soudržnosti. Proto má Federer smůlu, protože ten na kurtu srdce pro svou zemi nenechá.
Reagovat
MirecSVK
bolo tu toho napisane a este aj zasluzene bude ... ale strucne a jasne ... obrovska gratulacia k tak skvelemu roku v ceskom tenise ... posielam blahozelanie zo Slovenska
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za gratulaci!
Reagovat
gigin
sa nikdo nedomluví, minimálně tak 14 dnů... ;)))))
Reagovat
gigin
Jako spravedlivě: FED a DAVIS CUP - ČR a NO.1VAK :))))) Za chvílu přiletí monty, že ještě teda Vica :DD
Reagovat
tommr
po HC a FC jsme získali v jednom roce i DC což je unikátní úspěch v dějinách tenisu - tím spíš, že toho dosáhla tak maličká země ... :)
Tomášovi to dneska nešlo a tak ho nečekaně zastoupil Radek - nabízí se paralela k finále FC kde podobně úspěšně naše dvojka zastoupila naší unavenou jedničku. Takovej úspěch celýho týmu je svým způsobem ještě cennější než když to všechno stojí a padá jen s jedním člověkem... :)
Reagovat
ReadyTeddy
škoda, že ještě nevyšel Světový pohár družstev :-D ale to už bychom asi chtěli moc
Reagovat
tommr
WTC je zcela bezvýznamná soutěž, která se už od příštího roku ani nebude hrát. Tam spíš byla chyba, že se jí naši vůbec zúčastnili - podepsalo se to pak na jejich slabejch výsledcích na FO ...
Reagovat
Jan
To je právě na tom tak pěkné, že v týmu jeden zaskočí za druhého. Bylo to ve finále FC a dnes zase.
Reagovat
smazaný uživatel
Tento den by měl být vyhlášen tenisovým státním svátkem. Přiznejme si ale... Djokovič nehrál, Nalbandian nehrál, Del Potro zraněný, Nadal zraněný, dobře jim tak!
Reagovat
tommr
jejich chyba. Navíc to máš částečně špatně, protože Del Potro proti nám hrál ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pouze jednou.
Reagovat
rod_laver
soudnému člověk musí být jasné, že bychom jinak neměli šanci. Pravda ale bolí ;)
Reagovat
ReadyTeddy
na to už se historie neptá
Reagovat
dadaft
jen jedna jediná věc je v tenise jistá, absolutně jistá - na kdyby se nehraje.
Reagovat
tommr
nevím o co ti jde? Naši přece nemůžou za to, že soupeři nemají tak širokej kádr, aby dokázali nahradit svoje absentující hvězdy ...
Reagovat
darek.vrana
A co?? Jejich problém, že nechtějí reprezentovat! Djokovič nechtěl, Nadal mimochodem tenhle rok taky nechtěl hrát, Del Potro se rozhádal s týmem... Tobě asi nedochází, že Davis Cup je o něčem jiném, o týmu, o soudržnosti. Proto má Federer smůlu, protože ten nakurtu srdce pro svou zemi nenechá. Hraje jen za sebe.
Reagovat
rod_laver
Roger odehrál za Švýcarsko 59 zápasů, Berdych 50 a Štěpec 38. Nemám dojem, že by Roger nedával do hraní srdce, i když samozřejmě ta švýcarská neutratila se i trochu odráží v jejich myšlení a patriotismu. Myslím si, že Rogera zas tak chybějící salátová mísa ve sbírce netrápí.. ;)
Reagovat
Jan
Zdá se, že tebe ale trápí salátová mísa, kterou získali naši. Mně se to líbí, tobě ne. Asi nejsi náš.
Reagovat
ReadyTeddy
Bravo! Neskutečná událost, ani jsem nedoufal, že bych se toho někdy dožil. Davis Cup, Fed Cup (i Hopman Cup) v jednom roce. Klukům obrovská gratulace!!! Štěpec je frajer!
Reagovat
smazaný uživatel
Obrovska gratulace!!!!!!!! Radek bojoval jak lev
Reagovat
smazaný uživatel
Není, co dodat..:) Jak řekl Kaderka: Český tenis ovládl svět!! Děkuju, byly to úžasné dva týdny!!
Reagovat
spaniel
Parada!!! Doufam ze se na dalsi nebude cekat zas 30 let :)
Moc krat jsem se tady zastaval Stepanka, dneska vsem neprejnikum definitivne zavrel usta. Je to borec!
Spanele nemusi smutnit, vyhrali uz dost krat.
Reagovat
r176
vyhral uz nekdo v jednom roce HC,FC a DC????
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, jsme 1. v historii, komu se to povedlo ;)
Reagovat
vendulkabendulka
Ja tady brecim jak slepice. Uzasny uspech a velke diky Radkovi, zvladl to neuveritelne.
Reagovat
dadaft
nebul. dej si dobrého panáka na vítězství. )))
Reagovat
VlS
řekl Radek v pozápasovým rozhovoru. Tak slavím a kecy si nechám na chvíle nudy.
Reagovat
dadaft
zvolil jsem Jameson.
Reagovat
pepin
Jsi můj člověk, nic jiného nepiji a dnes obzvlášt.
Reagovat
dadaft
tak to vidíš Radku. Tomáš ten třetí bod neuhrál, jak sis přál - - - zato přišel nádherný vrchol Tvé kariéry.
užij si to. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulácia mieri do ČR. Podarilo sa im získať unikátny treble - Hopman Cup, Fed Cup aj Davis Cup. :)
Reagovat
Pe3k
Česká republika! Slza ukápla. K Štěpánkovi obrovský respekt, kdo mu věřil před zápasem? Hoši děkujem.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
a.magerova
Gratuluju klukům moc!!!
Reagovat
rubens
Tak se mi málem zastavila pumpa. Ale Štěpec tahal za delší, neskutečnej King! Gratulace!!!
Reagovat
dadaft
Reagovat
Roger_Federer
Kde tedka jsou ti co tady vyřvavali Rosol,Rosol a že Štepanek to neuhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Radkovi se omlouvám, nevěřila jsem,ale smekám před jeho výkonem!! Radku jsi hrdina!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Radkovi! A zadostiučinění pro ty, kteří mu aspoň ve skrytku duše věřili.
Reagovat
smazaný uživatel
jsme mistři světaaaaaaaaa :)))
teda vyhráli jsme davis cup...
teda ne my, ale radek...
jupíííííí
Reagovat
dadaft
a Tomáš.

letos ukázaly dvojky u mužů i žen skvěle.
Reagovat
smazaný uživatel
teda jasně... tomáš taky... nezapoměl jsem na něj, jen ta euforie způsobila, že jsem to přisoudil jen radkovi...
každopádně, jsou frajeři, protože tahají pět pětisetových zápasů ve dvou už celý davis cup...
Reagovat
smazaný uživatel
Dvojky ukázaly, že je na ně spoleh, když se jedničkám nedaří :)
Reagovat
dadaft
Reagovat
smazaný uživatel
Wow !!!!!
Gratulace !!!!!!!
Reagovat
Malda
Respekt a obrovská gratulace Radkovi!! Absolutně jsme nečekal, že by mohl Almagra porazit.
Reagovat
r176
je to doma!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Chrenda
Ježkovy voči, mně snad klepne pepka!! Radek je fakt KING! Právě se nesmrtelně zapisuje do českých tenisových dějin!!!
Reagovat
dadaft
Reagovat
Chrenda
Ježkovy voči, mně snad klepne pepka!! Radek je fakt KING! Právě se nesmrtelně zapisuje do českých tenisových dějin!!!
Reagovat
r176
radek-almagro 3:0 na gamy
Reagovat
dadaft
paráda. ještě to není vyhrané, ale pěkně schladil Almagra. ))
Reagovat
dadaft
přenosy ČT na jedničku s hvězdičkou.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak bohužel si myslím, že ted je to tak 90:10 pro spaněla...ten ted bude na koni
Reagovat
dadaft
2:5 ve třetím.
to není dobrý.
Radek o přestávkách jenom pije, Almagro tlačí banány.
to taky není dobrý.
škoda těch brejkbolů na začátku setu...
Reagovat
smazaný uživatel
skoda ze Tomas hral akokeby 1 v zivote no coment
Reagovat
vendulkabendulka
Treti set uz je asi ztraceny. Snad najde jeste zbytky sil ve ctvrtem a dotahne to.
Reagovat
r176
tak snad se povede vyhrat v jednom roce hopman cup fed cup i davis cup!!!!
RADKU POJĎ!!!!
Reagovat
UnrealTom
ještě jeden pojď Radku!!!
Reagovat
dadaft
Radek teď potřebuje diváky. nutně. teď musí vypuknout peklo. je třeba to uzavřít ve třech setech.
Reagovat
smazaný uživatel
to co za tragediu predvadza Almagro?
Reagovat
smazaný uživatel
Když nezahraje podání, tak nehraje vůbec nic!!!
Reagovat
smazaný uživatel
2:0 na sety!!! Radku jsi boží!!!!
Reagovat
a.magerova
Tak snad už TO dotáhne chlapec náš... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Joooooooo, krásnej tiebreak - 7:0 na 2:0 !!!!!!!
Reagovat
dadaft
brejk. ))
4:4
Reagovat
dadaft
huf, tak tak, ale potvrzený.
5:4
Reagovat
vendulkabendulka
Ja mam stradne nutkani bezet tam a utrit Radkovi ty dva mokre chlupy na cele. Dohani me to k nepricetnosti.
Reagovat
dadaft
to nezávidím.))
Reagovat
vendulkabendulka
Uz mam pripraveny rucnik, ale nechtela jsem ho u tech setbolu rusit :D
Reagovat
dadaft
na dva chlupy stačí kapesníček.
Reagovat
smazaný uživatel
bacha na Nikole, ta neměla nikdy k ráně daleko
Reagovat
J.M.
No kdyby to vyhrál už Tomáš na 3:1, nebylo by to ono. Takhle to mělo všechno, i tu symboliku, kdy to vyhrál podceňovaný srdcař, který pro Davis Cup celé roky žije a dýchá. Jak se shodli všichni hosté u mikrofonu - velké zápasy se rozhodují na síti. A tohle byl možná na příštích 32 let poslední velký tenisový zápas, který se tam rozhodl. Tak zaplaťpánbůh, že se takhle Radek zvěčnil. Za tu obrovskou bojovnost, přístup a unikátní, často krásnou a odvážnou hru mu to přeju dvojnásob, zaslouží si to jako málokdo.
Reagovat
J.M.
(Pardon, to neměla být reakce na Radkovu přehazovačku. :-) K té bych snad jen poradil, že by si ten dvojitý pramínek přes pravý kout měl už zastřihnout, už to v těch zápasech nevypadá optimálně.)
Reagovat
J.M.
Tak první set je doma, ale Radek je v posledních letech proslulý tím, že po ve spoustě zápasů skvělém začátku zvadne a nedotáhne to do konce. Tak snad to dnes bude jiné, za ty roky dřiny pro Davis Cup bych mu to moc přál, aby zrovna on byl tím hrdinou.

Každopádně Almagrův forhend je dnes naprosto tragický.
Reagovat
dadaft
tak tak, je to pravda.
dneska je ten správný den, aby se to nestalo a Radek to dotáhl. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Je to atd ať, on to dá!!! Tohle je DC, a tam je to jiné :)
Reagovat
dadaft
set je doma.
vidím to naprosto jasně - Radek z toho udělá megašou, přivede diváky k orgasmu, a uhraje tu mísu. )))))))))))))))))))
Reagovat
dadaft
tak na tuhle hlášku ze 17:08 jsem teď, ve 20:08, docela pyšný. ))
Reagovat
UnrealTom
let s go Radek let s go
Reagovat
smazaný uživatel
První set je doma!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Radku pojď !!!! Drž se!!! Dokážeš to !!!
Reagovat
a.magerova
To zvládneš!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Radku poooooooooooď!!!!!!
Reagovat
dadaft
POJĎ
p-o-j-ď
PÓÓÓJĎ
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist