Češky čeká další turnaj. Na Štvanici se tento týden představí šest tenistek v čele s Plíškovou

1. 6. 2020, 18:46
Aktuality 31
Česká tenisová sezona nabírá obrátky. Po úvodním turnaji na Spartě, který ovládla Petra Kvitová, bude tento týden hostit další exhibiční akci pražská Štvanice. Na antuce se v LiveScore Cupu 2020 od středy do soboty potká šestice hráček v čele se světovou trojkou Karolínou Plíškovu a loňskou finalistou grandslamového Roland Garros Markétou Vondroušovou.
Štvanice

V prvních zápasech po koronavirové pauze se Plíšková střetne ve skupině s Barborou Strýcovou (31. v žebříčku WTA) a Kateřinou Siniakovou (54.). Vondroušová (18.) bude hrát o finále s Karolínou Muchovou (26.) a Kristýnou Plíškovou (69.).

Ve skupině se hráčky utkají každá s každou a vítězka postoupí do finále, které se uskuteční na malém štvanickém centrkurtu v sobotu od 17:00.

Osmadvacetiletá Plíšková hrála naposledy turnaj WTA koncem února v Dauhá. Od března je sezona kvůli opatřením proto nemoci covid-19 přerušena. "Už je to dlouhý. Ani nevím, co a jak trénovat a už se moc těším, že si zase zahraju. A navíc to je na antuce v období, kdy se každoročně koná French Open," řekla Plíšková.

Na světových turnajích české vzájemné zápasy příliš rády nemají. "Nyní je ale situace jiná," upozornila Plíšková, že světové turnaje začnou nejdříve v srpnu. "Díky bohu, že je nás Česku tolik skvělých hráček a můžeme spolu hrát."

Turnaj pořádá Nadační fond Sport2Life společně se Saran Media Group a PR Stars pod záštitou Českého tenisového svazu. Stejně jako na Spartě bude areál uzavřen pro fanoušky, ale zápasy budou k vidění živě na sportovní televizi O2 i ve světě.

Před týdnem se hrál na Spartě ve Stromovce turnaj O pohár prezidenta ČTS, v jehož finále Kvitová zdolala Muchovou. V akci byly i Strýcová a Kristýna Plíšková. "Jsem nadšený. Co lepšího může být, než hrát fiftýny? Proti sobě ty akce nejdou, každá má v této době pro český tenis velký přínos," řekl šéf tenisového svazu Ivo Kaderka.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

31
Přidat komentář
Fandina
Reagovat
steve79
Na malém Štvanickém centr kurtu ? Kapacita je přes 8 000. To zase tak malá kapacita není.
Reagovat
Fandina
Centr kurt na Štvanici pro 8 tisíc diváků má hard. Tohle se hraje na antuce, takže proto malý centr kurt, který je pro asi 1,5 tisíce diváků, což sice není málo, ale ve srovnání je to ten malý centr kurt. :-))
Reagovat
blixa
Velký centrkurt na Štvanici byl už dávno přejmenován na "Zde je to Kaderkovo !" :-D
Reagovat
Fandina
Já zapomněla :DDD
Reagovat
Frick
Má asi 800 míst
Reagovat
Fandina
Nepočítala jsem to, ale na stránkách 1. ČLTK to píší takhle:

https://cltk.cz/cs/co-nabizime/tenisove-kurty/
Reagovat
Fandina
Tak nevím, teď jsem na O2 TV Tenis viděla živě záběry na oba centry a na obou byla antuka :-)).
Reagovat
tommr
i když se turnaje na Štvanici účastní jen 6 tenistek čeká nás díky skupinovýmu formátu 8 zajímavých zápasů což je o jeden zápas víc než se odehrálo minulý týden na Spartě kde hrálo 8 tenistek vyřazovacím způsobem ...
Reagovat
sojka1
jsem moc zvedava na Maky a na Kaju, ostatni holky uz prece jenom maji neco v pazi, snad to smazne antuka... :-)
Reagovat
EllNino
zajímavý, jak Katku už bereme jako zkušenou hráčku, přitom jsou s Muškou stejně staré :)... ale Katka byla ve stovce už hodně brzy před ní no ... teď se situace diametrálně obrátila
Reagovat
sojka1
to je pravda, fakt jsem Kacence to mladi normalne uprela... :-))
Reagovat
FulnekUltras
ušáckým agentům v Číně už hoří koudel u zádi, takže nezbývá než nepřímo přiznat aspoň základní věc: sajrajt je umělý

tím pádem lze předpokládat, že už teď bude rychle mutovat k nule

skutečnou hrozbou pro svět je parazitní gatesovsko-fauciovská pakáž, která se čerstvě přesvědčila, že dosáhnout jejích zákeřných cílů je v současnosti technicky velmi snadné - na druhé straně nevěřím, že lidstvo si pustí podobnou psychózu (třeba v zimě) k tělu v podobné míře ještě jednou

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/peking-pripustil-ze-virus-nepochazi-z-wuchanskeho-trhu-40326033#dop_ab_variant=0&dop_req_id=OJXuJXpzukA-202006011721&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Reagovat
Jan
MaP 414 EU financovala wuhanský výzkum zaměřený na stvoření Chyméry. EVAg - zkoumalo se i v Itálii!
https://www.youtube.com/watch?v=seN5K2ZwbT0

MaP 413 Gatesovi a EU se dohodli na úzké spolupráci.NATO se začalo připravovat na příchod druhé vlny
https://www.youtube.com/watch?v=wbl1STZEyQc&t=376s
Reagovat
gigin
Proč s tím ale chodíte sem, chlapci?
Reagovat
sojka1
jeste veris, ze je to pozer? :-)
Reagovat
paddy
zbývá už jen přidat pár veršů z Bible :)

https://www.youtube.com/watch?v=qizs0z8CZcg
Reagovat
gigin
Nevím, sojči :(
Reagovat
blixa
Je to magor ... naprostý magor ...
Reagovat
FulnekUltras
širší pohled na současný globální problém se může hodit i organizátorům a aktérům všech sportovních akcí včetně tenisových
Reagovat
sojka1
a organizatori konecne pochopi, ze za blby poco muzou usaci, a ze za skreci hvezdy stoji financni svetovlada... :-))
Reagovat
FulnekUltras
stručně řečeno - teď na štvanické kurty už bych nějaké ty diváky s patřičnými odstupy klidně pustil
Reagovat
gigin
Konečně vím, že za skvostným FH Gulbise stojí Gates a anglosazský mainstream.

Jinak Fulneku, tvůj pohled není širší, jak uvádíš. Je silně omezený. Vůbec nepřipouštíš jiné varianty, možnosti atd atd. Já chápu, že je to tvůj postoj teda, pokud pomineme že jsi pozér, ale fakt už to s tím tady přeháníš, abys nám to tu cpal pod každý článek. Většině lidí se začíná ulevovat, že se vše rozvolňuje, vrací se do skoro standartní situace, kam vlezeš, tam se o tom mele, chceš se přijít odreagovat sem a ani to nemůžeš, protože to tu masíruješ hlava nehlava...
Reagovat
FulnekUltras
reálný prostor pro jiné varianty se už postupným, často i nepřímým vyplouváním faktů natolik zúžil, že si prostě nemůžu pomoci - zvlášť když tady zrovna tak "skoro všude" vnímám prázdné, demagogické a ničím opravdu konkrétním nezdůvodněné urážky Číny nebo současného vedení Česka - tyhle věci zasahují do všech oblastí včetně sportu, a nikoho nenutím je číst
Reagovat
Fandina
Neboj, rozumný člověk si s tvými nesmysly poradí. Spíš je mi líto tebe. Nejsi normální.
Reagovat
Fandina
Kdo chce, informace si sežene. Jsi s tou politikou trapný.
Reagovat
FulnekUltras
tak určitě ;-)
Reagovat
annah
Řešení je velmi snadné. Necist to!
Proč to čtete?
Reagovat
Fandina
Já se spíš ptám, proč to píše, na TP portálu? K čemu to je. Já to většinou nečtu, jsou to kraviny, ale neznamená to, že mu to neřeknu.
Reagovat
Jan
Aby se to dozvěděl, kdo to neví.
Reagovat
Fandina
A týká se to tenisu?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist