Češky mají kompletní nominaci na finálový turnaj BJK Cupu. Složení doplnila Muchová

3. 11. 2022, 15:10
Aktuality 21
Karolína Muchová doplní jako pátá tenistka českou nominaci pro finálový turnaj o Pohár Billie Jean Kingové. Šestadvacetiletá rodačka z Olomouce se ve výběru kapitána Petra Pály připojí k Barboře Krejčíkové, Karolíně Plíškové, Kateřině Siniakové a Markétě Vondroušové. Turnaj týmů známý dříve jako Fed Cup se bude hrát v Glasgow příští týden. Češky vyzvou v základní skupině 10. listopadu Polsko, o den později narazí na USA. Ze skupiny postupí jen vítěz.
Profily hráčů
Karolína Muchová (© j48tennis.net)

"Jsem rád, že je naše sestava kompletní," řekl při dnešním setkání s novináři Pála, který má možnost tří oficiálních změn. "Do úvahy připadala Petra Kvitová, ta ale na turnaji v Ostravě avizovala, že nebude hrát. Pak tam byla Maruška Bouzková, která se na to už po posledních turnajích necítila. Vždy ráda reprezentuje, ale teď byla dost unavená. Omlouvala se, zda to nevadí. Já to samozřejmě respektoval," doplnil Pála.

Z Prahy odletí v nejbližších dnech jen Plíšková. Vondroušová a Muchová se přesunou do Glasgow po turnaji v anglickém Shrewsbury. Krejčíková se Siniakovou zase dorazí příští týden po Turnaji mistryň. V americkém Fort Worth obhajují loňský titul ve čtyřhře a zajistily si již účast v semifinále.

"Pokud se dostanou do finále, přiletí za námi nejpozději ve středu dopoledne, což je den před prvním zápasem. Jestliže se nic nestane, počítám s tím, že budou holky hrát čtyřhru proti Polsku," uvedl Pála. "Do singla máme více alternativ, podle toho, jak kdo dorazí a jak se budou holky cítit na povrchu. Velkou možností je, že bude hrát jednu dvouhru Kája Plíšková. Musíme ale vidět, že jsou všechny hráčky zdravé a na místě," doplnil Pála.

Vítězky tří letošních grandslamů Krejčíková se Siniakovou by měly být oporami hlavně v deblu. "Holky to vědí, že pokud se nic nestane, měly by to být ony dvě. Prvním krokem je ale teď Polsko. Uvidíme po něm, jak se bude kdo cítit. Pokud budeme mít přímý zápas s USA o postup, dáme hlavy dohromady a zkusíme najít nejlepší variantu," řekl Pála.

Přestože se kvůli náročnému programu odhlásila v polském týmu světová jednička Iga Šwiateková, Krejčíková se Siniakovou měly o účasti jasno. "Žádné dlouhé jednání nebylo. Jen jsem jim posílal program, kdy máme první zápas. Bavili jsme se o tom, že finále Turnaje mistryň je teoreticky v pondělí. Vždycky si ale říkám, že Katka vydrží všechno a Bára měla vzhledem k zranění také kratší sezonu. Obě chtěly hrát," řekl Pála.

Zkušený kapitán věří, že Češky zabojují v náročné skupině o postup. Naposledy v týmové soutěži triumfovaly v roce 2018. Mohou získat dvanáctý titul v historii. "Hlad tam určitě je. Markéta (Vondroušová) vždy výborně reprezentovala, ale nikdy nebyla u vítězství. Bára tam sice byla, ale zase nehrála. Kája Muchová když hraje, je tenistkou do Top 20. A Káje Plíškové by mohl výsledek pomoci do dalšího ročníku. Další extra motivace není třeba," dodal Pála.

Finálový turnaj o Pohár Billie Jean Kingové se odehraje na tvrdém povrchu v Emirates Areně v Glasgow od 8. do 13. listopadu.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
makro99
Tak čekám, kdy se tu objeví ta vlna omluv a pochval Pálovi, jak zkušeně anticipoval Markétinu schopnost rychle se vrátit po dlouhým zranění zpět do zápasovýho rytmu..:)
Reagovat
misa
Chválím Bouzkovou za další ze série správných rozhodnutí, je potřeba si pořádně odpočinout. Letos mi dělá samou radost smile
Reagovat
tommr
a z čeho je tak strašně unavená když za poslední dva měsíce odehrála jen 2 turnaje? At řekne na rovinu že BJK Cup nechce hrát ... smile
Reagovat
misa
Je unavená z celé sezony. V Tampicu to bylo hodně vidět, proti té Italce hrála už bez energie.
Reagovat
makro99
zajímavý, koukal sem, že ty 4 sezóny před covidem odehrála vždy cca o 15 zápasů víc, než letos.. a to se tehdy určitě víc nacestovala, pže letos hrála vzhledem k vyšší úspěšnosti významně míň turnajů.. asi psychická únava z těch velkých zápasů :)
Reagovat
Mantra
je prokaučovaný nasazení už nyní. Hráčky za zásluhy, to je peklo jakééhokoliv sportu.smile
Pála už je mimo, prostě už je za zenitem, čest výsledkům, ale měl by to sám položit a předat kormidlo dál mladším.
Reagovat
frenkie57
Uiž mockrát se stalo, že hráč(ka) v nevalné formě se na týmové akci vybičovali k nevídaným výkonům(a naopak)a slavilo se vítězství. Takže nechme tomu volný průběh. Prostě uvidíme.
Reagovat
makro99
jj, nominace na týmový soutěže, to se tady dycky vyrojí těch fotbalovejch trenérů...:)
Reagovat
paddy
klasická alibistická sázka na zkušenost, měl tam radši dát jednu juniorku, aby se otrkala

on tam vůbec nemusí být, je dělá animátora a nechá holky, aby si samy určovaly sestavu

nesmyslné nenasazení KrejSi do debla bylo varováním
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Mušku mám moc rád, ale tohle mi teda přijde jako povedená taškařice - za prohru s juniorkou reprezentace v BJKC.smile
Ale co, FEDcup už to stejně není a třeba se tam bude Mušce naopak dařit a tu americkou sabotáž holky rozcupují.
Reagovat
tommr
Muška se nejspíš vůbec nedostane na kurt. Singla budou hrát Karolína Plíšková a Markéta Vondroušová a debla budou hrát KrejSi ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
uvidímesmile A Sewrenka v nominaci není?smile
Reagovat
lars
Singla by mela hrat B.K.
Reagovat
tommr
to by pak neměla sílu na debla a dopadlo by to neslavně jako loni ...
Reagovat
Patapuff
To, že vloni nehrála debla, asi nebylo proto, že by na něj po jednom odehraném singlu neměla sílu. Třeba Benčič to takhle odehrála všechno.
Reagovat
Vlk-v-trave
Odvazne... potom co nam Palica rozmackla Musku...:)
Reagovat
com
nechapu co tam chce delat, kdyz prohraje i s Palicovou smile
Reagovat
vavrinec
Zdobit! smile
Reagovat
com
na okrasu tam je uz Karolina P smile
Reagovat
paddy
ta nedoběhne ani autobus smile
Reagovat
frenkie57
Chlapi, já z těch vašich hlášek už nemůžu! jak trefné...smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist